Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Harzer Schmalspurbahnen - Rejs Dig Lykkelig

15 Seværdigheder og Oplevelser i Harzen

Leder du efter sjove ting at lave i Harzen? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Harzen, Tyskland.

Harzen er Tysklands nordligste bjergområde og ligger kun et par timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. Efter en forholdsvis kort køretur er du pludselig omgivet af en enestående natur med store skovområder, imponerende udsigtspunkter, charmerende middelalderbyer, UNESCO-seværdigheder og en spændende historie.

Mange forbinder fejlagtigt Harzen med pensionisternes paradis, men begrav hellere fordommene igen. Harzen er nemlig så meget mere end bare dét! Det naturskønne område i Nordtyskland er uden tvivl et besøg værd uanset alder og interesser.

Hvis du planlægger en tur til Harzen, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med et stort antal spændende seværdigheder og oplevelser i Harzen. Du kan læse om alt fra naturoplevelser til sjove oplevelser for børn.

Goslar - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og oplevelser i Harzen:


1. Rammelsberg-minen

Harzen har været hjem til et stort antal miner gennem historien, fordi der har lagt tonsvis af kobber, bly, zinkmalm og andre metaller under jorden. I dag er flere af de gamle miner omdannet til museer, der giver besøgende et unikt og skræmmende indblik i minemiljøet.

Den største, ældste og måske mest berømte mine i Harzen er Rammelsberg-minen, der var i drift i mere end 1.000 år. Her kan du komme på flere forskellige guidede ture, som både foregår under og over jorden. Den populære mine ligger ikke langt fra Goslar og er én af de bedste seværdigheder og oplevelser i Harzen.

Her kan du se de gamle bygninger, besøge museet, gå rundt i minegangene, tage op i mineskakterne, hoppe på minetoget og meget mere. Der er mange sjove oplevelser i Rammelsberg-minen, der selvfølgelig er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

 

2. Nationalpark Harz

En af de bedste seværdigheder i Harzen er Nationalpark Harz, der strækker sig over lave bjergområder til høje bjergtoppe med Bloksbjerg som det højeste punkt. Det er et naturskønt område med tætbevoksede skove, høje bjerge, betagende udsigtspunkter, rindende floder, våde moser og et rigt dyreliv.

De fleste besøger den populære nationalpark i Harzen, fordi de gerne vil på vandreture på det store stisystem, der strækker sig over omkring 300 kilometer. Det er dermed én af de bedste oplevelser i Harzen for vandrere og naturelskere. Du kan også tage på en cykeltur, stå på ski eller noget helt tredje.

Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Nationalpark Harz - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Quedlinburg

Quedlinburg er en charmerende middelalderby med mere end 1.300 bindingsværkshuse, der er beliggende i kringlede brostensbelagte gader. Her virker det nærmest som om, at tiden har stået stille siden middelalderen, selvom at befolkningen lever et moderne liv.

Den gamle bydel anses ikke bare for at være den bedst bevarede middelalderby i Harzen, men også i det meste af Europa. Det er dermed ikke uden grund, at den har fået en velfortjent plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Når du besøger Quedlinburg, må du ikke glemme at smutte en tur forbi byens hyggelige markedsplads, der er omgivet af historiske bygninger og et smukt gammelt rådhus. Du bør heller ikke gå glip af slottet i Quedlinburg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det omkringliggende område.


Relateret: De Skønneste Byer i Harzen

Quedlinburg - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Sommerrodelbahn Sankt Andreasberg

Der findes mange sommerkælkebakker i Harzen, som enten er en slags rutsjebane eller en bobslædebane. Den mest populære er Sommerrodelbahn Sankt Andreasberg, der er en bobslædebane med en længde på 550 meter og et fald på 130 meter.

Der er som regel fuld fart på bobslæderne, men du kan heldigvis selv bestemme tempoet lidt ved hjælp af en betjening. En tur på sommerkælkebakken er én af de sjoveste aktiviteter i Harzen for hele familien. Du behøver heldigvis ikke gå hele vejen op ad kælkebakken. Der er nemlig en stolelift, som fører besøgende op til toppen.5. Harzer Schmalspurbahnen

Hvis du leder efter sjove seværdigheder og oplevelser i Harzen for børn, er du nødt til at opleve Harzer Schmalspurbahnen. Her får du en nostalgisk køretur med ét af de oldgamle lokomotiver, der hovedsageligt er drevet af damp. Lokomotiverne kører på tre smalsporede jernbaner, der tilsammen strækker sig over omkring 140 kilometer.

Jeg kan kraftigt anbefale at tage med det gamle damplokomotiv fra Wernigerode til Bloksbjerg, der også kaldes for Brocken og er Harzens højeste bjerg. Her kommer lokomotivet for alvor på arbejde, når det skal kæmpe sig op i 1.141 meters højde.

Togturen fra Wernigerode til Bloksbjerg tager omkring 1,5 time og byder på betagende udsigter undervejs. Nyd turen og bliv forbløffet over det naturskønne landskab imens du bliver ført gennem skove, over broer og gennem kløfter.

Harzer Schmalspurbahnen - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Goslar

Goslar er Harzens hovedby og minder på mange måder om noget fra et eventyr. Selvom at byen er mere end 1.000 år gammel, er den stadig så velbevaret, at den har haft en plads på UNESCOs verdensarvsliste siden 1992.

Den gamle middelalderlige bykerne er yderst charmerende med sine brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, kirker og tårne. Der er selvfølgelig også et stort antal restauranter, barer og butikker, hvor du kan nyde stemningen. Glem ikke at smutte forbi det gamle kejserpalads, Kaiserpfalz, der er fyldt med enestående kunstskatte.

Den største attraktion i Goslar, finder du ved rådhuset på markedspladsen. Her kan du opleve et smukt klokkespil, hvor Ridder Rammel, der menes at have fundet Goslars sølvåre, kommer frem med sine følgesvende. Klokkespillet kan opleves hver dag kl. 9.00, 12.00, 15.00 og 18.00.

Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Goslar - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Drypstenshuler

Harzen byder nærmest på en hel verden under jorden, og derfor findes der selvfølgelig også mange fascinerende drypstenshuler i området. Nogle af de mest populære drypstenshuler i Harzen er Baumannshöhle og Iberger Tropfsteinhöhle.

Tag på en guidet tur i én af drypstenshulerne og oplev de imponerende formationer imens du hører historien om den. Du skal dog være opmærksom på, at der er hundekoldt samtidig med at det kan være krævende at gå nede i hulerne. Det er dermed en god idé at huske varmt tøj og et par gode sko.8. Titan RT

Titan RT er én af verdens længste hængebroer og strækker sig 458 meter langs den imponerende dæmning, Rappbode Dam. Den gyngende hængebro er placeret i cirka 100 meters højde og har frit udsyn til dalen under dig.

Når du bevæger dig ud på Titan RT er du kun omgivet af frisk luft, stål og betagende natur med fantastiske udsigter. Det kræver lidt mod at træde ud på broen i de svimlende højder, men det er uden tvivl én af de mest mindeværdige seværdigheder og oplevelser i Harzen.

Hvis du er en vaskeægte adrenalinjunkie, kan du også prøve GigaSwing, der er én af Europas mest spektakulære fritfalds-oplevelser. Her kan du springe ned i dybet under broen alene eller i tandem. En anden mulighed er at prøve Megazipline, hvor du svæver henover dalen.

Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Titan RT - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Wernigerode

Wernigerode er en smuk og farverig by i Harzen. Her er der fyldt med gamle bindingsværkshuse, hyggelige gader og et eventyrligt slot, der troner højt over byens tage. Wernigerode-slottet byder på en spændende tur tilbage i tiden samtidig med at der er en storslået udsigt over det omkringliggende område.

Når du besøger Wernigerode, er det et must at opleve rådhuset på markedspladsen, det skæve hus, det ældste hus og det mindste hus. Du må heller ikke glemme at smutte en tur forbi Breite Strasse, der er en charmerende gågade med spændende butikker.

Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Wernigerode - Rejs Dig Lykkelig

 

10. GlowGolf Harz

En af de sjoveste indendørs oplevelser i Harzen er GlowGolf Harz, der er en populær minigolfbane med 18 huller. Her kan du spille minigolf imens du er omgivet af flotte kulisser med UV-lys, der skaber en helt speciel oplevelse.

De mange baner er dekoreret med hekse, minearbejdere, bindingsværkshuse og meget mere, der alt sammen harmonerer med Harzens historie. Det er uden tvivl én af de sjoveste seværdigheder i Harzen for hele familien. Du skal dog være opmærksom på, at det er en god idé at reservere en tid på forhånd.

 

11. Wurmbergseilbahn

Der findes mange svævebaner i Harzen, men du bør bestemt ikke gå glip af Wurmbergseilbahn. Det er ikke bare én af de bedste seværdigheder og oplevelser i Harzen, men også Nordtysklands længste svævebane. Den starter i byen Braunlage og fører op til toppen af Wurmberg-bjerget i 971 meters højde.

Efter en tur på omkring 15 minutter og en mellemstation senere, står du pludselig på toppen af bjerget. Herfra er der en helt igennem fantastisk udsigt over det naturskønne landskab i Harzen. Nyd den skønne natur med vandreture og cykelture eller smut en tur forbi restauranten.

Når du befinder dig på toppen af bjerget, kan du lade børnene lege på legepladsen eller kæle med geder og kaniner. Om vinteren er der desuden talrige muligheder for at dyrke vintersport med alt fra ski til sjove kælketure.

Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Wurmbergseilbahn - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Eisleben

Eisleben er endnu et sted i Harzen, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det er en charmerende tysk by, der nok mest er kendt som selveste Martin Luthers hjemby. Det var faktisk både her han blev født og døde for snart 500 år siden.

De største seværdigheder i Eisleben er selvfølgelig dedikeret til Martin Luther. Når du bevæger dig rundt i byen, kan du både se gaderne han løb rundt i som barn og husene han levede i. Du kan også se hvor han blev dødt, forskellige mindesmærker og meget mere.

 

13. Baumwipfelpfad Harz

Baumwipfelpfad Harz er et stort stisystem med en 1.000 meter lang gangbro, der snor sig henover trætoppene i op til 26 meters højde. Her kan du nyde den fantastiske natur samtidig med at der er smukke 360 graders udsigter over skoven fra oven.

Undervejs på turen, kommer du bl.a. forbi 33 oplevelsesstationer, hvor børnene kan lære om alt fra naturen og træer til dyrelivet og historien om Harzen. Der er nem adgang til Baumwipfelpfad Harz med klapvogn, barnevogn og sågar kørestol, således at alle kan være med.

Baumwipfelpfad Harz - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Thale

Thale er en lille by i det nordøstlige Harzen, der er kendt for at være heksenes by. Her emmer der af mystik og gamle legender. Ja, faktisk er det nok det mest sagnomspundne sted i hele Harzen. Det er dermed én af de bedste oplevelser i Harzen, hvis du er interesseret i hekse, myter og legender.

Du kan med fordel hoppe på svævebanen i Thale, der fører hele vejen op til Hexentanzplatz (Heksedansepladsen) på et klippeplateau i omkring 450 meters højde. Her kan du opleve heksenes mødested med djævlen på Valborgsaften inden de flyver videre til Bloksbjerg i Nationalpark Harz.

Oppe på klippeplateauet venter der én af mest eventyrlige oplevelser i Harzen for hele familien. Der er også et gammelt borganlæg, en lille dyrepark og meget mere. Hvis du har modet på det, kan du tage med bobslædebanen Harzbob Thale ned til byen igen.

 

15. Walkenried-klostret

Walkenried-klostret består af ruinerne af et gammelt historisk kloster, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det blev grundlagt tilbage i 1127 som det tredje cistercienserkloster i Tyskland. Klostret havde sin storhedstid i det 12. og 13. århundrede, hvor det økonomisk set var ét af de mest magtfulde klostre i det nordlige Tyskland.

I dag består Walkenried-klostret af ruinerne af klosterkirken og en nyere velbevaret gotisk klosterbygning. Nyd den omkringliggende natur, lyt til en koncert i klostrets korgang eller besøg klostermuseet, hvor du bl.a. kan lære om munkenes principfaste liv bag klostermurene.

Seværdigheder og Oplevelser i Harzen - Walkenried-klostret - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Harzen, Tyskland. Hvad er dine favoritoplevelser i Harzen? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en tur til Harzen? Glem ikke at læse følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Harzen eller Tyskland

Planlæg din tur til Harzen:

Bestil fly på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Harzen på Discovercars.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 kommentar