10 Seværdigheder og Oplevelser i Harzen

Leder du efter sjove ting at lave i Harzen? Tjek denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Harzen, Tyskland.

Harzen er Tysklands nordligste bjergområde og ligger kun et par timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. Efter en kort køretur er du pludselig omgivet af smukke naturoplevelser, imponerende udsigtspunkter, charmerende middelalderbyer, UNESCO-seværdigheder og en spændende historie.

Mange forbinder fejlagtigt Harzen med pensionisternes paradis, men begrav hellere bare fordommene igen. Harzen er nemlig meget mere end bare det, og er et besøg værd uanset alder. Du finder et utal af spændende seværdigheder og oplevelser i Harzen, som passer til enhver type rejsende.

10 oplevelser i Harzen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Seværdigheder og oplevelser i Harzen:
1. Quedlinburg

Quedlinburg er en charmerende middelalderby med mere end 1.300 bindingsværkshuse, der er beliggende i kringlede brostensbelagte gader. Her virker det nærmest som om, at tiden har stået stille siden middelalderen, selvom at befolkningen lever et morderne liv.

Den gamle bydel anses for at være den bedst bevarede middelalderby i Harzen og det meste af Europa, hvilket har givet den en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Glem ikke at besøge den hyggelige markedsplads med historiske bygninger og det smukke rådhus. Du bør bestemt heller ikke gå glip af en tur op til byens slot, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

 

2. Rammelsberg minen

Harzen har været hjem til et stort antal miner gennem historien. Under jorden har der lagt tonsvis af kobber, bly, zinkmalm og andre metaller. Mange af de gamle miner er blevet lavet om til museer, som giver besøgende et spændende og skræmmende indblik i minemiljøet.

Den største, ældste og måske mest kendte mine er Rammelsberg minen, som var i drift i mere end 1.000 år. Her kan du komme på forskellige guidede ture både under og over jorden. Se de gamle bygninger, besøg museet, gå rundt nede i minegangen, tag op i mineskakterne eller hop på minetoget. Der er masser af oplevelser på dette unikke sted, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

3. Nationalpark Harz

Nationalpark Harz strækker sig fra lave bjergområder til højt beliggende bjergtoppe med Bloksbjerget, som det højeste punkt. Det er et skønt naturområde med tætbevoksede skove, høje bjerge, betagende udsigtspunkter, rindende floder, våde moser og et rigt dyreliv.

De fleste besøger nationalparken i Harzen for at tage på vandreture på de mange vandrestier, der strækker sig over 300 kilometer. Du kan også tage på cykeltur, stå på ski eller noget helt tredje. Nationalpark Harz er uden tvivl et sandt paradis for naturelskere.4. Harzer Schmalspurbahnen

Harzer Schmalspurbahnen består af tre smalspoerede jernbaner, der strækker sig over cirka 140 kilometer gennem Harzens østlige del. Lokomotiverne er hovedsageligt drevet af damp, men der er alligevel få af lokomotiverne som kører på diesel.

Det kan anbefales at tage med det gamle damplokomotiv op til Brocken, som på dansk kaldes for Bloksbjerg og er Harzens højeste bjerg. Lokomotivet kommer for alvor på arbejde, når det skal kæmpe sig op i 1.141 meters højde. Turen op ad bjerget er helt speciel og fører gennem skove, over broer og gennem kløfter. Undervejs kan du for alvor nyde de naturskønne omgivelser og smukke udsigtspunkter.

 

5. Goslar

Goslar er Harzens hovedby og er så velbevaret, at den længe har haft en plads på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Bykernen minder om en sand middelalderby med talrige kirker og tårne, gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader.

Besøg markedspladsen med rådhuset og oplev det smukke klokkespil, hvor Ridder Rammel, der menes at have fundet Goslars sølvåre, kommer frem med hans følgesvende. Klokkespillet kan opleves kl. 9.00, 12.00, 15.00 og 18.00. Glem heller ikke at besøge det gamle kejserpalads, Kaiserpfalz, med sine enestående kunstskatte.

10 oplevelser i Harzen - Goslar - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Titan RT

Titan RT er en af verdens længste hængebroer og strækker sig 458 meter langs den imponerende dæmning, Rappbode Dam. Den gyngede hængebro er placeret i cirka 100 meters højde og du er kun omgivet af frisk luft, lidt stål og betagende natur. Det kræver lidt mod at træde ud på broen i de svimlende højder, men det er uden tvivl en speciel og mindeværdig oplevelse.

 

7. Drypstenshuler

Harzen byder nærmest på en hel verden under jorden, og der findes selvfølgelig også mange fascinerende drypstenshuler i området. Blandt de mest populære er bl.a. Baumannshöhle og Iberger Tropfsteinhöhle.

Tag på en guidet tur i en af drypstenshulerne og oplev de imponerende formationer imens du hører historien bag. Der er hundekoldt og det kan være krævende at gå nede i hulerne, så husk endelig varmt tøj og et par gode sko.

 

8. Sommerrodelbahn Sankt Andreasberg

Der findes mange sommerkælkebakker i Harzen, som enten er en slags rutshebane eller en bobslædebane. Den mest populære er Sommerrodelbahn Sankt Andreasberg, der er en bobslædebane med en længde på 550 meter og et fald på 130 meter.

Der er som regel fuld fart på, men du kan heldigvis selv bestemme tempoet lidt ved hjælp af en betjening. Det er en super sjov oplevelse i Harzen for hele familien! Du behøver ikke gå hele vejen op ad kælkebakken, da der er en stolelift som fører besøgende op til toppen.9. Wernigerode

Wernigerode er en farverig by med gamle bindingsværkshuse, hyggelige gader og et eventyrligt slot, der troner højt over byens tage. Et besøg i Wernigerode slottet byder på en eventyrlig tur tilbage i tiden. Fra slottet er der selvfølgelig også en storslået udsigt over byen og de omkringliggende bjerge.

Du bør heller ikke gå glip af rådhuset på markedspladsen, det skæve hus, det ældste hus og det mindste hus. Glem heller ikke at lægge vejen forbi Breite Strasse, der er en yderst charmerende gågade med spændende butikker.

 

10. Wurmbergseilbahn

Der findes mange svævebaner i Harzen, men du bør bestemt ikke gå glip af Wurmbergseilbahn, der er Nordtysklands længste svævebane. Turen starter i byen Braunlage og fører op til toppen af Wurmberg bjerget i 971 meters højde.

Omkring 15 minutter og en mellemstation senere, står du på toppen af bjerget med en fantastisk udsigt over Harzen. Her kan du nyde den skønne natur med vandreture og cykelture eller nøjes med at besøge en restaurant. Børnene kan lege på legepladsen eller kæle med geder og kaniner. Om vinteren er der talrige muligheder for at dyrke vintersport med ski, kælketure og meget mere.

10 oplevelser i Harzen - Wurmbergseilbahn - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser i Harzen, Tyskland. Hvad er dine favoritoplevelser i Harzen? Hvilke oplevelser i Harzen, vil du gerne opleve? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en tur til Tyskland? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle mine artikler fra Tyskland.

Planlæg din tur til Harzen:

Bestil fly på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Harzen på Discovercars.dk (Reklamelink)

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 kommentar