12 Smukke og Eventyrlige Slotte i Tyskland

Planlægger du en køretur ned gennem Tyskland? Så må du ikke glemme at læse denne artikel med de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland.

Tyskland er et fantastisk rejseland med uendelige muligheder for en oplevelsesrig kør-selvferie. Her finder du pulserende storbyer, romantiske landsbyer, dramatiske bjerglandskaber og nogle af de smukkeste slotte i Europa.

Faktisk er der så mange slotte i Tyskland, at det nærmest er umuligt at se dem alle i løbet af et menneskeliv. Hvis du vil se dem alle, skal du hvert fald dedikerer dit liv til dét. Der er nemlig et imponerende antal på mere end 20.000 slotte i Tyskland!

Med så mange slotte i Tyskland, er det ikke ligefrem nemt at vælge imellem dem. Men det kan jeg heldigvis hjælpe dig med her på siden. Jeg har nemlig samlet en liste med de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland.

 

De mest eventyrlige slotte i Tyskland:


1. Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein er ikke bare et af de smukkeste slotte i Tyskland, men også i resten af verden. Det eventyrlignende slot er så populært at det er blevet et stort symbol for Tyskland. Du kan finde slottet i de bayerske alper i det sydlige Tyskland tæt på grænsen til Østrig.

Slottet ligner mest af alt noget, der er taget direkte ud af et eventyr. Grunden til dette skyldes måske, at end ikke Walt Disney kunne stå for slottets charme. Han endte med at bruge Schloss Neuschwanstein som inspiration til at skabe Disney-slottet, der er blevet et verdenskendt symbol for Disney-koncernen. Hvis du vil besøge slottet, kan du læse meget mere på Schloss Neuschwansteins officielle hjemmeside.

Schloss Neuschwanstein - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Schloss Hohenschwangau

Hvis du alligevel har planer om at besøge Neuschwanstein-slottet, må du ikke glemme at svinge en tur forbi Schloss Hohenschwangau. Det ligger bogstaveligtalt lidt længere nede ad vejen og blev bygget lang tid før Neuschwanstein. Schloss Hohenschwangau er slet ikke lige så populær, men er alligevel et utroligt smukt slot i Tyskland.

Slottet blev nævnt for første gang i 1200-tallet, men den nuværende bygning stammer kun fra 1900-tallet. Det var barndomshjem til kong Ludwig II og blev bygget af hans far, Kong Maximilian II. Kong Ludwig er den person, der senere valgte at bygge Schloss Neuschwanstein længere ned ad vejen. De to slotte bærer altså tilsammen på en spændende familiehistorie. Læs mere på Schloss Hohenschwangaus hjemmeside.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Schloss Hohenschwangau - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Burg Eltz

Burg Eltz er et oldgammelt middelalderslot, der er iblandt de ældste og bedst bevarede slotte i Tyskland. Det stammer helt tilbage fra 1100-tallet og er stadig beboet af Eltz-familien, der har ejet slottet igennem 33 generationer.

På trods af at Eltz-familien stadig bor på slottet, er det alligevel muligt at besøge Burg Eltz. Du kan dog kun besøge dele af slottet, da det er blevet delt op i 3 dele efter en familiefejde i 1200-tallet. Slottet er beliggende i det vestlige Tyskland og er helt klart et besøg værd på din kør-selvferie i Tyskland. Du kan læse mere på den officielle hjemmeside for Burg Eltz.

'Burg Eltz - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Schloss Schwerin

Schloss Schwerin er et utroligt smukt slot i det nordlige Tyskland, som du ikke må gå glip af. Det er beliggende i de mest fantastiske og eventyrlige omgivelser på en ø i en stor sø i byen Schwerin. Den smukke placering og slottets arkitektur gør det nemt at se, hvorfor det er et af de bedste slotte at besøge i Tyskland.

Det eventyrlige slot har en lang og spændende historie bag sig med flere forskellige funktioner gennem tiden. Slottet har blandt andet tidligere været beboet af hertuger og ærkehertuger, men ejes i dag af staten. Hvis du er interesseret i et besøg, kan du læse mere på Schloss Schwerins officielle hjemmeside.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Schloss Schwerin - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Burg Hohenzollern

En anden af de absolut smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland er Burg Hohenzollern. Det er beliggende i det sydlige Tyskland, omkring 1 times kørsel fra Stuttgart. Slottet er bygget på toppen af et bjerg og er placeret 855 meter over havets overflade.

Udover den smukke beliggenhed, er Burg Hohenzollern også kendt for sin enestående arkitektur med flere forskellige stilarter. Det er muligt at komme på guidede ture inde i slottet, der har en yderst ekstravagant indretning. Husk at nyde den betagende udsigt på vejen op til slottet, men også fra selve slottet. Læs mere på Burg Hohenzollerns officielle side.

Burg Hohenzollern - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Schloss Heidelberg

Schloss Heidelberg består egentligt delvist af ruiner af et gammelt slot, der oprindeligt stammer fra 1300-tallet. Det skal dog lige siges, at det er nogle af de smukkeste og mest populære ruiner i Tyskland. Slottet er dermed et af de absolut bedste slotte at besøge i Tyskland.

De gamle slotsruiner er beliggende i det sydvestlige Tyskland i byen Heidelberg, der er kendt som Tysklands ældste universitetsby. Schloss Heidelberg troner højt over byen og byder på en fantastisk udsigt over det omkringliggende område. Det er uden tvivl et spændende slot med en dramatisk historie og en fascinerende arkitektur. Du kan læse meget mere på Schloss Heidelbergs officielle hjemmeside.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Schloss Heidelberg - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Wartburg

Wartburg slot er et gammelt middelalderslot i hjertet af Tyskland i den lille by Eisenach. Det gamle slot med de mange forskellige stilarter blev oprindeligt bygget i omkring det 12. århundrede. Med en lang og betydningsfuld historie, der daterer mere end 1.000 år tilbage i tiden, er Wartburg forståeligt nok optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Det var faktisk lige her på Wartburg slot, at selveste Martin Luther boede imens han oversatte det nye testamente af biblen til tysk i 1521. Historien på Wartburg inkluderer også Adolf Hitler, kong Ludwig II og meget mere. Der er ingen tvivl om at Wartburg er et af de bedste slotte at besøge i Tyskland for enhver historieinteresseret. Du kan læse meget mere på Wartburgs officielle side.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Wartburg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Schloss Lichtenstein

Et af de mest eventyrlige slotte i Tyskland er Schloss Lichtenstein, der blev bygget i 1900-tallet. Det er smukt placeret på en høj klippetop i en højde på 817 meter over havets overflade. Slottet er beliggende i det sydlige Tyskland, omkring 1 times kørsel fra Stuttgart.

Selvom at det er et populært slot i Tyskland, skal du ikke regne med at bruge mange timer der. Schloss Lichtenstein er nemlig ikke specielt stort og der er kun tyske guidede ture derinde på omkring 30 minutter. Udover at besøge selve slottet, kan du også se ruinerne af en gammel middelalderborg og tage på vandreture. Læs mere på Schloss Lichtensteins officielle hjemmeside.

Schloss Lichtenstein - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Burg Burghausen

I det sydlige Tyskland på grænsen til Østrig, kan du finde Burg Burghausen. Med en længde på omkring 1.051 meter, er dette gamle middelalderslot kendt for at være det længste slotskompleks i verden. Det store slotskompleks dækker et enormt område og er yderst imponerende.

Selvom at Burg Burghausen måske ikke er det smukkeste og mest eventyrlige slot i Tyskland, er det stadig meget betydningsfuldt. Med en spændende historie og imponerende arkitektur, er det et af de bedste slotte at besøge i Tyskland. Det er uden tvivl et af de slotte du ikke bør gå glip af på din kør-selvferie i Tyskland. Du kan læse meget mere på Burg Burghausens officielle side.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Burg Burghausen - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Reichsburg Cochem

Reichsburg Cochem er et smukt slot i Tyskland, der er ødelagt og genopbygget adskillige gange gennem de seneste næsten 1.000 år. Det nuværende slot på grunden blev bygget i 1868 og er opført i en smuk neo-gotisk stil.

Slottet er højtbeliggende på en bakketop i byen Cochem i det vestlige Tyskland. Det er omgivet af vinmarker og byder på en fantastisk udsigt over byen og Mosel-floden fra mere end 100 meters højde. Du kan kun besøge Reichsburg Cochem indendørs på guidede ture, men du kan til gengæld gå frit omkring i slotshaverne. Læs mere på Reichsburg Cochems officielle hjemmeside.

Reichsburg Cochem - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Burg Frankenstein

Burg Frankenstein er beliggende på en bakketop i nærheden af byen Darmstadt, omkring 1 times kørsel syd for Frankfurt am Main. På trods af at det ikke er et af de mest populære slotte i Tyskland, er Burg Frankenstein stadig et besøg værd.

Det gamle slot kan dateres tilbage til 1200-tallet og selvom at det ikke vides med sikkerhed… Ja, så siges Burg Frankenstein at have været en stor inspiration til romanen om Frankenstein. Slottet har fungeret som et fængsel og et militært hospital i 1700-tallet. Og der er faktisk også blevet udført medicinske eksperimenter på slottet.

Den uhyggelige historie har medvirket til at Tysklands største Halloweenfestival afholdes på slottet hvert år i slutningen af oktober. Vær opmærksom på at billetterne skal købes på forhånd, og at de hurtigt bliver udsolgt.

Burg Frankenstein - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Schloss Nymphenburg

Schloss Nymphenburg er beliggende i München i det sydlige Tyskland. Slottet anses for at være et af de største kongeslotte i Europa og et af de smukkeste slotte i verden. Det blev tidligere brugt som sommerresidens for kongelige herskere og fyrster, men administreres i dag af staten.

Når du ankommer til slottet, kan du besøge flere forskellige museer eller slentre rundt i slottets kæmpestore parkanlæg. Slotsparken er fyldt med kanaler, broer, skulpturer, slotsbygninger og meget mere. Der er ingen tvivl om, at Schloss Nymphenburg er et af de smukkeste slotte i Tyskland. Læs mere på Schloss Nymphenburgs officielle side.


Læs også: 24 Fantastiske Oplevelser i München

Schloss Nymphenburg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland. Har du allerede besøgt nogle af de mange smukke slotte i Tyskland? Hvilke drømmer du mest om at opleve på din kør-selvferie i Tyskland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.Læs flere artikler fra Tyskland:

… Eller læs alle mine artikler fra Tyskland.

Planlæg din rejse til Tyskland:

Bestil fly til Tyskland på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Tyskland på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 kommentar