12 Smukke og Eventyrlige Slotte i Tyskland

Planlægger du en køretur ned gennem Tyskland? Glem ikke at tjekke denne artikel med de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland.

Tyskland er et fantastisk rejseland med uendelige muligheder for en oplevelsesrig kør-selv-ferie. Her finder du pulserende storbyer, romantiske landsbyer, dramatiske bjerglandskaber og nogle af de smukkeste slotte i Europa.

Ja, faktisk er der så mange slotte i Tyskland, at det nærmest er umuligt, at se dem alle i løbet af ét enkelt menneskeliv.

Hvis du vil se dem alle, skal du hvert fald dedikerer dit liv til det! Der findes nemlig et imponerende antal på mere end 20.000 slotte i Tyskland!

Med så mange slotte i Tyskland, er det ikke ligefrem nemt at vælge imellem dem. Men heldigvis, er der hjælp på vej! Her får du en liste over de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af turen:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)

 

Smukke og Eventyrlige Slotte i Tyskland:


1. Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein er ikke bare et af de smukkeste slotte i Tyskland, men også i resten af verden! Det eventyrlignende slot er så populært, at det er blevet et stort symbol for Tyskland.

Du kan finde slottet i de bayerske alper i det sydlige Tyskland, tæt på grænsen til Østrig. Slottet ligner mest af alt noget, som er taget direkte ud af et eventyr.

Grunden til dette skyldes måske, at end ikke Walt Disney kunne stå for slottets charme. Han endte med at bruge Schloss Neuschwanstein som inspiration til Disney-slottet, der sidenhen er blevet et verdenskendt symbol for Disney-koncernen.

Hvis du vil besøge slottet, kan du læse meget mere på Schloss Neuschwansteins officielle hjemmeside.

Schloss Neuschwanstein - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Schloss Hohenschwangau

Hvis du alligevel har planer om at besøge Neuschwanstein-slottet, kan du lige så godt svinge en tur forbi Schloss Hohenschwangau.

Det ligger bogstavelig talt lidt længere nede ad vejen, og blev bygget lang tid før Neuschwanstein. Schloss Hohenschwangau er slet ikke lige så populær, men er alligevel et utroligt smukt slot i Tyskland.

Slottet blev nævnt for første gang i 1200-tallet, men den nuværende bygning stammer dog kun fra 1900-tallet.

Det var barndomshjem til kong Ludwig II og blev bygget af hans far, Kong Maximilian II. Da Kong Ludwig blev voksen og overtog magten, valgte han at bygge Schloss Neuschwanstein længere nede ad vejen.

De to slotte bærer altså tilsammen på en spændende familiehistorie! Læs mere på Schloss Hohenschwangaus hjemmeside.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Schloss Hohenschwangau - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Burg Eltz

Burg Eltz er et oldgammelt middelalderslot. Ja, faktisk er det et af de ældste og bedst bevarede slotte i Tyskland.

Det stammer helt tilbage fra 1100-tallet og er stadig beboet af Eltz-familien, som har ejet slottet gennem 33 generationer.

På trods af at Eltz-familien stadig bor på slottet, er det alligevel muligt at besøge Burg Eltz. Du kan dog kun besøge udvalgte dele af slottet, da det er blevet opdelt i tre dele efter en familiefejde i 1200-tallet.

Slottet er beliggende i det vestlige Tyskland, og er helt klart et besøg værd på din kør-selvferie i Tyskland! Du kan læse mere på den officielle hjemmeside for Burg Eltz.

'Burg Eltz - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Schloss Schwerin

Schloss Schwerin er et utroligt smukt slot i det nordlige Tyskland, som du ikke må gå glip af! Det er beliggende i de mest fantastiske og eventyrlige omgivelser på en ø i en stor sø i byen Schwerin.

Slottets smukke placering og flotte arkitektur gør det nemt at se, hvorfor det er et af de bedste slotte at besøge i Tyskland.

Det eventyrlige slot har en lang og spændende historie, hvor det har haft flere forskellige funktioner gennem tiden. Det har blandt andet været beboet af hertuger og ærkehertuger, men ejes i dag af staten.

Hvis du gerne vil besøge det flotte slot i Nordtyskland, kan du læse mere på Schloss Schwerins officielle hjemmeside.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Schloss Schwerin - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Burg Hohenzollern

Det er umuligt, at lave en artikel om de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland uden at nævne Burg Hohenzollern.

Slottet er beliggende i det sydlige Tyskland, omkring 1 times kørsel fra Stuttgart. Det er bygget på toppen af et bjerg og er beliggende i en højde på 855 meter over havets overflade.

Udover den smukke beliggenhed, er Burg Hohenzollern også kendt for sin enestående arkitektur med flere forskellige stilarter. Det er muligt at komme på guidede ture på slottet, som har en yderst ekstravagant indretning.

Husk at nyde den betagende udsigt på vejen op til slottet, men også fra selve slottet! Du kan læse mere på Burg Hohenzollerns officielle side.

Burg Hohenzollern - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Schloss Heidelberg

Schloss Heidelberg består egentligt delvist af ruiner af et gammelt slot, der oprindeligt stammer fra 1300-tallet. Det skal dog lige siges, at det er nogle af de smukkeste og mest populære ruiner i Tyskland.

De gamle slotsruiner er beliggende i det sydvestlige Tyskland i byen Heidelberg, der er kendt som Tysklands ældste universitetsby.

Schloss Heidelberg troner højt over byen og byder på en fantastisk udsigt over det omkringliggende område. Det er uden tvivl et spændende slot med en dramatisk historie og en fascinerende arkitektur!

Det er også netop derfor, at det er et af de mest eventyrlige slotte i Tyskland. Du kan læse meget mere på Schloss Heidelbergs officielle hjemmeside.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Schloss Heidelberg - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Wartburg

Wartburg slot er et gammelt middelalderslot i den lille by, Eisenach, i hjertet af Tyskland. Det gamle slot med de mange forskellige stilarter blev oprindeligt bygget i omkring det 12. århundrede.

Med en lang og betydningsfuld historie, som går mere end 1.000 år tilbage i tiden, er Wartburg forståeligt nok optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Det var faktisk lige her på Wartburg slot, at selveste Martin Luther boede imens han oversatte det nye testamente af biblen til tysk i 1521. Historien på Wartburg inkluderer også Adolf Hitler, kong Ludwig II og meget mere.

Der hersker ingen tvivl om, at Wartburg er et af de bedste slotte at besøge i Tyskland for enhver historieinteresseret. Du kan læse meget mere på Wartburgs officielle side.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Wartburg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Schloss Lichtenstein

Et af de mest eventyrlige slotte i Tyskland er Schloss Lichtenstein, som blev bygget i 1900-tallet. Det er smukt placeret på en høj klippetop i en højde på 817 meter over havets overflade.

Slottet er beliggende i det sydlige Tyskland, omkring 1 times kørsel fra Stuttgart. Selvom at det er et populært slot i Tyskland, skal du ikke regne med at bruge mange timer der.

Schloss Lichtenstein er nemlig ikke specielt stort, og der er kun tyske guidede ture derinde på omkring 30 minutter. Udover at besøge selve slottet, kan du også se ruinerne af en gammel middelalderborg og tage på vandreture.

Hvis slottet lyder som noget for dig, kan du læse meget mere på Schloss Lichtensteins officielle hjemmeside.

Schloss Lichtenstein - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Burg Burghausen

I det sydlige Tyskland på grænsen til Østrig, finder du Burg Burghausen. Med en længde på omkring 1.051 meter, er det gamle middelalderslot kendt for at være det længste slotskompleks i verden.

Det store slotskompleks dækker da også over et enormt område. Det er virkelig imponerende!

Selvom at Burg Burghausen måske ikke er det smukkeste og mest eventyrlige slot i Tyskland, er det stadig meget betydningsfuldt. Med en spændende historie og imponerende arkitektur, er det et af de bedste slotte at besøge i Tyskland.

Det er uden tvivl et af de slotte, som du ikke bør gå glip af på din kør-selv-ferie i Tyskland. Du kan læse meget mere på Burg Burghausens officielle side.

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland - Burg Burghausen - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Reichsburg Cochem

Reichsburg Cochem er endnu et smukt slot i Tyskland. Det er blevet ødelagt og genopbygget adskillige gange gennem de seneste næsten 1.000 år.

Det nuværende slot på grunden blev bygget i 1868 og er opført i en smuk neo-gotisk stil. Slottet er højtbeliggende på en bakketop i byen, Cochem, i det vestlige Tyskland.

Det er omgivet af vinmarker og byder på en fantastisk udsigt over byen og Mosel-floden fra mere end 100 meters højde. Du kan kun besøge Reichsburg Cochem indendørs på guidede ture, men du kan til gengæld gå frit omkring i slotshaverne.

Du kan læse meget mere om slottet på Reichsburg Cochems officielle hjemmeside.

Reichsburg Cochem - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Burg Frankenstein

Burg Frankenstein er beliggende på en bakketop i nærheden af byen Darmstadt, omkring 1 times kørsel syd for Frankfurt am Main.

Selvom at det ikke er et af de mest populære slotte i Tyskland, er Burg Frankenstein stadig et besøg værd!

Det gamle slot kan dateres tilbage til 1200-tallet, og selvom at det ikke vides med sikkerhed… Ja, så siges Burg Frankenstein at have været en stor inspiration til romanen om Frankenstein.

Slottet har fungeret som et fængsel og et militært hospital i 1700-tallet. Derudover er der faktisk også blevet udført medicinske eksperimenter på slottet.

Den uhyggelige historie har medvirket til, at Tysklands største Halloweenfestival afholdes på slottet hvert år i slutningen af oktober. Vær opmærksom på, at billetterne skal købes på forhånd og hurtigt bliver udsolgt.

Burg Frankenstein - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Schloss Nymphenburg

Schloss Nymphenburg er beliggende i München i det sydlige Tyskland. Slottet anses for at være et af de største kongeslotte i Europa og et af de smukkeste slotte i verden.

Det blev tidligere brugt som sommerresidens for kongelige herskere og fyrster, men administreres i dag af staten. På slottet kan du besøge flere forskellige museer og slentre rundt i slottets kæmpestore parkanlæg.

Slotsparken er fyldt med kanaler, broer, skulpturer, slotsbygninger og meget mere. Der hersker dermed ingen tvivl om, at Schloss Nymphenburg er et af de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland!

Lyder det populære slot som et sted du gerne vil besøge? Så kan du læse meget mere på Schloss Nymphenburgs officielle side.


Læs også: 24 Fantastiske Oplevelser i München

Schloss Nymphenburg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de smukkeste og mest eventyrlige slotte i Tyskland.

Har du allerede besøgt nogle af de mange smukke slotte i Tyskland? Hvilke drømmer du mest om at opleve på din kør-selv-ferie i Tyskland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

Top 10 Forlystelsesparker i Tyskland

2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland

• 19 Fantastiske Oplevelser i Sydtyskland

14 Fantastiske Byer i Nordtyskland

… Eller læs alle mine artikler fra Tyskland

Planlæg din rejse til Tyskland:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentar