14 Fantastiske Byer i Nordtyskland - Lüneburg - Rejs Dig Lykkelig

14 Fantastiske Byer i Nordtyskland til en Miniferie

Planlægger du en miniferie i Nordtyskland? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest fantastiske byer i Nordtyskland.

Nordtyskland er den oplagte mulighed, hvis du drømmer om en miniferie i udlandet uden at flyve eller køre tusindvis af kilometer. I Nordtyskland finder du alt fra charmerende og historiske byer til storslået natur, skønne strande og eventyrlige forlystelsesparker.

Hvis du planlægger en miniferie i Nordtyskland, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de mest fantastiske byer i Nordtyskland.

 

Fantastiske Byer i Nordtyskland


1. Lübeck

Lübeck ligger kun omkring 180 kilometer fra den danske grænse og er dermed oplagt til en miniferie i Tyskland. Byen er beliggende ved Travefloden og Østersøen, og har en lang historie bag sig, som én af Nordtysklands vigtigste havne- og handelsbyer.

Den charmerende nordtyske by, er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og kan dateres helt tilbage til Middelalderen. I den gamle bydel kan du for alvor mærke den middelalderlige stemning med gamle huse, snoede gader og en imponerende byport. Lübeck er desuden kendt for sit eventyrlige årlige julemarked.

14 Fantastiske Byer i Nordtyskland - Lübeck - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Sylt

Sylt eller Sild er egentligt ikke en by i Nordtyskland, men nærmere en ø som er beliggende i Vadehavet lige under Rømø. Her er der lagt op til den perfekte badeferie med lange sandstrande, rå natur, moderne overnatningssteder og udsøgte madoplevelser. Du kan også finde et stort antal cykel- og vandrestier, afslappende kurbade og vandsportsaktiviteter.

 

3. Rostock

Rostock er en charmerende og historisk by i Nordtyskland, der er oplagt til et par overnatninger. Byen er ligger cirka 290 kilometer fra Padborg, men kan også nemt nås med en færge fra Gedser på Falster.

Rostock byder på en smuk historisk bykerne, hvor flere bygninger har overlevet trods store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Ikke langt derfra, finder du Warnemünde strand, der menes at være én af de smukkeste strande i Tyskland.

 

4. Hamborg

Hvis du tror at en miniferie i Nordtyskland ikke kan indebære en storbyferie, tager du grueligt fejl. Hamborg ligger kun omkring 166 kilometer fra den danske grænse og er Tysklands næststørste by, kun overgået af Berlin.

Hamborg er uden tvivl én af de mest fantastiske byer i Nordtyskland og byder på mange spændende oplevelser. Her kan du opleve Nordeuropas Venedig med tusindvis af idylliske kanaler og broer. Du kan også besøge én af Europas største havne eller verdens største modeljernbaneudstilling.


Læs også: 17 Must-See Seværdigheder i Hamborg

 

14 Fantastiske Byer i Nordtyskland - Hamborg - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Wismar

Wismar er beliggende ved Østersøen omkring 234 kilometer fra den danske grænse og har spillet en stor rolle i mange af Tysklands vigtige historiske begivenheder. Byen var engang en del af Hansaforbundet og har bl.a. været under svensk herredømme, hvilket byen også bærer præg af.

Den gamle historiske bydel er yderst velbevaret og er med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her bliver du mødt af gamle middelalderbygninger, brostensbelagte gader og charmerende torve omgivet af farverige bygninger.

 

6. Rügen

Smukt beliggende i Østersøen, finder du Rügen, der er Tysklands største ø. Rügen er præget af en enestående natur med lange sandstrande, dramatiske klinter og skønne skovområder. Hop på en tur med øens gamle damptog, spis skaldyr på restauranterne eller tag på en cykeltur i de naturskønne omgivelser. Der er uden tvivl rig mulighed for at nyde tilværelsen på Rügen.

Rügen - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Kiel

Kiel er en stor havneby i Nordtyskland, der kun ligger omkring 100 kilometer fra den danske grænse. Den korte afstand til Danmark, gør Kiel til én af de bedste byer i Nordtyskland, hvis du planlægger en kort weekendtur. Bemærk at der findes andre byer i Nordtyskland, som er bedre til længere weekendture eller miniferier.

Når du besøger Kiel, kan du udforske havnemiljøet, besøge et stort antal museer eller nyde byens arkitektur. Der er også et stort udvalg af shopping muligheder med butikker i alt fra Tysklands første gågade til et overdækket shoppingcenter.

 

8. Flensborg

Flensborg ligger lige på den anden side af den danske grænse, så du kan i princippet bare nøjes med en dagstur hertil. Det er uden tvivl en skøn nordtysk by at besøge, hvis du alligevel har planer om at handle ved grænsen.

Når du går rundt i Flensborg, vil du måske hurtigt bemærke at byen føles utroligt dansk. Dét er der da også en hel særlig grund til. Flensborg har nemlig været en del af Danmark i mere end 400 år, men vi mistede desværre Flensborg og det omkringliggende område til Tyskland i 1864.

 

9. Lüneburg

Lüneburg ligger cirka 220 kilometer syd for den danske grænse og var en vigtig handelsby i middelalderen. Byen opnåede status og velstand, fordi den fungerede som udskibningshavn for dyrebart salt, der blev udvundet i saltminer i nærheden.

Den gamle by undslap de værste bombardementer under 2. verdenskrig og byder derfor på mange velbevarede bygninger i dag. Mange af bygningerne i den gamle bydel stammer fra middelalderen, men du kan også se et hus der stammer helt fra omkring 1400-tallet.

Lüneburg - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Bremen

Bremen er er beliggende omkring 280 kilometer fra Danmarks grænse og er én af de mest fantastiske storbyer i Nordtyskland. Den gamle hansestad bærer på en lang historie, der går mere end 1.200 år tilbage i tiden.

Et besøg i Bremen, byder på mange sjove oplevelser for store såvel som små. Glem ikke at udforske den historiske gamle middelalderbydel med smukke bygninger, brostensbelagte gader og hyggelige markedspladser. Du kan bl.a. se St. Petri Katedralen og det gamle rådhus, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blandt de smukkeste i Europa.

 

11. Schwerin

Schwerin er en smuk og rolig nordtysk by, der er kendt for sine betagende slotte og idylliske søer. Byen ligger omtrent 236 kilometer fra Padborg og er oplagt at besøge, hvis du planlægger et romantisk weekendophold i Tyskland. Det helt store trækplaster i byen, er Schwerin slottet, der er utroligt smukt og i dag huser det lokale statsparlament.


Læs også: 12 Eventyrlige Slotte i Tyskland

 

14 Fantastiske Byer i Nordtyskland - Schwerin - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Stralsund

Stralsund er en smuk nordtysk havneby, der ligger omkring 380 kilometer fra grænsen til Danmark. Du passerer faktisk byen på vejen ud til Tysklands største ø, Rügen, som er nævnt længere oppe i artiklen. Stralsund er det oplagte valg, hvis du er vild med historie og smuk arkitektur.

Den gamle bydel i centrum af Stralsund er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er fyldt med gamle gotiske bygninger. Mange af byens restauranter, butikker og museer er beliggende i gamle kirker, middelalderbygninger og massive gamle lagerbygninger, der alt sammen bidrager til en autentisk stemning.

 

13. Bremerhaven

I en afstand på cirka 335 kilometer fra den danske grænse, finder du Bremerhaven, der er en moderne havneby. Her finder du et skønt maritimt miljø med én af Europas største havne og mange spændende maritime oplevelser. Bremerhaven byder desuden på et stort antal populære museer og gode shopping muligheder.

 

14. Helgoland

Hvis du virkelig ønsker at komme helt ned i gear, kan du med fordel besøge Helgoland, der er en naturskøn ø i Nordsøen. Øen er især kendt for at være en bilfri ø. Det betyder altså at du er nødt til at gå frem og tilbage mellem tingene på øen.

Helgoland byder bl.a. på en enestående natur, et museum og historiske bunkere fra 2. verdenskrig. Glem ikke at besøge naboøen Düne, der byder på skønne badestrande. For at nå frem til Helgoland, skal du enten sejle eller flyve. Du kan eventuelt tage med en katamaran fra Hamborg.

Helgoland - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt i denne artikel med de mest fantastiske byer i Nordtyskland. Hvad er dine favoritbyer i Nordtyskland? Hvilke byer eller steder, vil du helst besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

… Eller læs alle artikler fra Tyskland

Planlæg din rejse til Tyskland:

Bestil fly til Tyskland på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Tyskland på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.