De Skønneste Byer i Harzen - Stolberg - Rejs Dig Lykkelig

De Skønneste Byer i Harzen

Planlægger du en tur til Harzen i Tyskland? Glem ikke at tjekke denne liste med de skønneste byer i Harzen.

Harzen er et naturskønt bjergområde, som kun ligger et par timers kørsel syd for den dansk-tyske grænse. Her bliver du mødt af et smukt varieret landskab med alt fra høje bjerge og grønne skove til charmerende middelalderbyer og UNESCO-seværdigheder.

I Harzen finder du en spændende historie med myter og sagn, gode vandrestier, drypstenshuler og sjove oplevelser for hele familien. Det naturskønne område er værd at besøge året rundt, uanset om du er ung, gammel eller midt imellem.

Når du besøger Harzens middelalderbyer, føles det nærmest som at træde ind i et fortryllende eventyr. Tænk på smalle brostensgader, gamle bindingsværkshuse, farvestrålende blomster og måske endda et eventyrligt slot… Ja, så har du omridset af mange af de skønneste byer i Harzen!

Hvis du planlægger en kør-selv-ferie i Tyskland, er du simpelthen nødt til at smutte en tur forbi det fantastiske område. Her får du en liste over de skønneste byer i Harzen, Tyskland.


Relateret: 15 Seværdigheder og Oplevelser i Harzen

 

De Skønneste Byer i Harzen:


1. Goslar

Kejserbyen Goslar ligger for foden af Harzens bjerge og er nok den by, som de fleste forbinder med området. Det er ikke bare hovedbyen i Harzen, men også den største og mest populære by i Harzen.

Selvom at byen er mere end 1.000 år gammel, er den så velbevaret, at den har haft en plads på UNESCOs verdensarvsliste siden 1992. Den middelalderlige bykerne oser af charme med brostensgader, bindingsværkshuse, kirker og tårne.

Nyd den romantiske stemning i Goslar eller smut en tur forbi det gamle kejserpalads, der er fyldt med enestående kulturskatte. Hovedattraktionen i Goslar er et smukt klokkespil ved rådhuset på markedspladsen. Det kan opleves alle ugens dage kl. 9.00, 12.00, 15.00 og 18.00.

Goslar - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Wernigerode

En anden af de skønneste og mest populære byer i Harzen er Wernigerode. Her bliver du mødt af en smuk og farverig by, der ligeledes er fyldt med gamle bindingsværkshuse og hyggelige smalle gader. Byen er beliggende for foden Harzens højeste bjerg, Bloksbjerg.

Wernigerode er hjem til et eventyrligt gammelt slot, som troner højt over byens tage. Herfra er der en storslået udsigt over hele det omkringliggende område!

Udover Wernigerode-slottet må du heller ikke glemme at opleve rådhuset, det skæve hus, det ældste hus og det mindste hus. Du kan også slentre en tur ned af den charmerende gågade Breite Strasse, der er fyldt med spændende butikker.

Wernigerode - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Quedlinburg

Det kan godt være at der er mange gamle bindingsværkshuse i Goslar, men det er ingenting sammenlignet med i Quedlinburg. Den charmerende middelalderby huser intet mindre end 1.300 smukke bindingsværkshuse, der ligger side om side på kringlede brostensbelagte gader.

Selvom at befolkningen i Quedlinburg lever et moderne liv, føles det alligevel som om, at tiden har stået stille siden middelalderen. Ja, faktisk er den gamle bydel optaget på UNESCOs verdensarvsliste og anses for at være en af Europas bedst bevarede middelalderbyer.

Glem ikke at smutte en tur forbi byens hyggelige markedsplads, som er prydet med historiske bygninger og et smukt rådhus. Du kan også besøge slottet i Quedlinburg, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Det er ikke uden grund, at det er en af de skønneste byer i Harzen!

De Skønneste Byer i Harzen - Quedlinburg - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Stolberg

Stolberg er slet ikke lige så stor eller kendt som de tidligere nævnte byer. Alligevel fortjener den en plads på listen over de skønneste byer i Harzen. Det er er der faktisk slet ikke nogen tvivl om!

Den lille historiske middelalderby er beliggende i en naturskøn dal og er kun hjem til omkring 1.300 mennesker. På trods af den lille størrelse emmer hele byen af en fantastisk og eventyrlig atmosfære med gamle brostensgader og historiske bindingsværkshuse.

Nyd den romantiske stemning eller udforsk de naturskønne omgivelser lige uden for Stolberg. Højt oppe over resten af byen troner Stolberg-slottet, der er byens vartegn og største seværdighed.

De Skønneste Byer i Harzen - Stolberg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de skønneste byer i Harzen, Tyskland. Hvad er dine favoritbyer i Harzen? Hvilke byer drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Du vil måske også kunne lide følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Harzen eller Tyskland

Planlæg din tur til Harzen:

Bestil fly på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Harzen på Discovercars.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.