18 oplevelser på Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

18 oplevelser på Mallorca

Oplevelser på Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

Mallorca har været en af danskernes foretrukne feriedestinationer gennem mange år og øen har formået at holde på turisterne. Mange husker nok dengang Simon Spies sendte de første danske charterturister til Mallorca til grisefester og druk. Men det er for længst blevet fortid og den spanske perle er stadig uhyre populær.

Mallorca har nemlig det hele med sin betagende natur, kilometerlange sandstrande, storbyen Palma, verdensklasse shopping, udsøgte mad og spændende seværdigheder! Mallorca har en særlig plads i mit rejsehjerte og jeg er sikker på, at jeg deler følelsen med mange andre rejsende. Men hvad skal du opleve på den spanske ø? Læs med her og bliv inspireret af 18 oplevelser på Mallorca, som er intet mindre end fantastiske.

18 oplevelser på Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk


Torre del Verger

Torre del Verger er et gammelt vagttårn, som tidligere blev brugt til at advare om pirater i farvandet. Den dramatiske placering på en høj klippeskrænt giver en enestående og spektakulær udsigt. Det er faktisk en af Mallorcas bedste udsigter og det forklarer hvorfor, at Torre del Verger findes på mange postkort på øen. Det er meget populært at besøge tårnet ved solnedgang, hvor solen langsomt dukker ned i horisonten. Hvis du vil besøge Torre del Verger kræver det, at du krydser en lille bro og klatre op af trapperne til toppen af tårnet. Det er dermed ikke en oplevelse for folk med ekstrem højdeskræk.

Entre: Gratis               Adresse: 07191 Banyalbufar

 

Sa Calobra

Sa Calobra er en naturskøn bugt med to strande, som ligger godt skjult bag bjergkæden Canyon de la Calobra. For at komme ned til den populære strand ved Torrent de Pareis kræver det, at du går gennem en tunnel i klipperne ved Calobra havn. Det er helt specielt og en sjov oplevelse. Turen til Sa Calobra er en oplevelse i sig selv og foregår på kringlede bjergveje med hårnåle sving. Vejen er til tider meget stejl, da den går forbi Puig Major, som er Mallorcas højeste punkt. Det er bestemt ikke en tur for folk med højdeskræk og det er med at have tungen lige i munden. Men de naturskønne omgivelser og betagende udsigter er skrækken værd.

Adresse: 07315 Mallorca

 

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca bliver kaldt for Mallorcas hovedstad og er den største by på øen. Her er der et stort udvalg af seværdigheder og det er selvfølgelig et must, at opleve den smukke by. Gå en tur i den gamle bydel med smalle og romantiske brostensgader, sving kreditkortet i designerbutikker eller slap af på en af de mange fortorvscaféer. Det er et must, at se La Seu Katedralen, som er Mallorcas vartegn og en af de mest berømte gotiske bygninger i Europa. Du bør heller ikke gå glip af det gamle slot, Castell de Bellver, som også er en populær seværdighed. Der er mange flere spændende oplevelser i Palma de Mallorca og det er bare med, at komme i gang med at udforske byen.

18 oplevelser på Mallorca - Palma de Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

 

Dragegrotterne – Cuevas del Drach

Dragegrotterne består af imponerende klippe- og kalkformationer, der er dannet gennem flere tusinder år. Det er en af de største attraktioner på Mallorca og det er ikke uden grund. Grotterne har nemlig Europas og en af verdens største underjordiske søer ved navn Lake Martel. I slutningen af turen kan du overvære en kort koncert og et lysshow over søen. Efter showet er der mulighed for, at få en sejltur i en robåd på Lake Martel. Stien i Dragegrotterne er over 2 kilometer lang og med en del trapper, så det anbefales ikke for gangbesværede.

Entre: Voksne 15 Euro og børn 8 Euro via deres hjemmeside.               Adresse: 07680, Porto Cristo

 

Valldemossa

Valldemossa er en af Mallorcas smukkeste bjerglandsbyer og er smukt beliggende i Tramuntana-bjergene. Byen er fuld af charme med sine gamle brostensbelagte gader, stenhuse med træskoder, idylliske gårdhaver og farverige blomster. Det er et super hyggeligt, at slentre rundt i de smalle gader og nyde en frokost på en af de små charmerende caféer. Det er slet ikke så mærkeligt at forstå, hvorfor Frederic Chopin valgte at bosætte sig midlertidigt i Valldemossa. Han opholdte sig på byens kloster, Real Cartuja de Valldemossa, som bestemt er et besøg værd. Hvis du vil vide endnu mere om Frederic Chopin, kan du også besøge Chopin Museum.Tramuntana-bjergene

Tramuntana-bjergene strækker sig langs øens vestkyst og er uden tvivl, det smukkeste område på Mallorca! Bjergkæden ligger på UNESCOs Verdensarvsliste, og byder på en enestående natur og mange spændende oplevelser. Området domineres af betagende bjergtoppe, dybe dale, smukke bugte, skjulte strande, duftende citrusplantager, gamle klostre og idylliske bjerglandsbyer. Der er nok af oplevelser i Tramuntana-bjergene og det er bare med at komme afsted!

Det er meget populært at udforske bjergkæden på en vandretur, cykeltur eller i en lejebil. Men pas på, for bjergvejene er meget kringlede og til tider smalle med stejle skrænter. Det kræver lidt mod, men den uberørte natur og de smukke udsigter er det hele værd! Hold ekstra godt øje med bjerggederne, som krydser vejen i ny og næ.

18 oplevelser på Mallorca - Tramuntana-bjergene - Rejsdiglykkelig.dk

 

Besøg en vingård

Mallorca producerer efterhånden mange kvalitetsvine og det er derfor oplagt, at besøge en vingård under ferien. Øen har mere end 60 vingårde og på flere af dem er der mulighed for en rundvisning. Der er ofte smagsprøver på vinene, som kan nydes med noget smagfuldt ost. Du kan også købe et par flasker vin med hjem, men sørg for at have styr på toldreglerne inden. Det kan anbefales at besøge det lille vindistrikt DO Binissalem, som fremstiller mange af Mallorcas vine.

 

Es Trenc

Es Trenc er af mange kendt for at være Mallorcas bedste strand og øens svar på Caribien. Den kridhvide sandstrand er omgivet af krystalklart vand og klitter, som skaber en skøn stemning. Vandet er desuden lavt og er derfor perfekt til børn. Du skal dog ikke regne med at have den lange sandstrand for dig selv, da den er meget populær blandt turister. Husk at være opmærksom på, at den sydlige ende af stranden er tilegnet til naturister. Så undgår du hvert fald at blive chokeret ligepludselig! 😀

Adresse: 07630 Campos

 

La Seu Katedralen

La Seu Katedralen er hele Mallorcas vartegn og en af de mest berømte gotiske bygninger i Europa. Katedralen ligger i Palmas gamle bydel og er meget svær at undgå. Det bør du bestemt heller ikke, for det er et smukt og majestætisk syn! Det tog næsten 400 år at bygge katedralen og når du træder indenfor, er det slet ikke så svært at forstå hvorfor. Du bliver nemlig straks mødt af imponerende syn fra den smukke udsmykning. Du skal endelig ikke holde dig tilbage med at besøge katedralen, for der er gratis entre. La Seu Katedralen er uden tvivl et must see på Mallorca!

Entre: Gratis               Adresse: Plaza Almoina, s/n, 07001 Palma

18 oplevelser på Mallorca - La Seu Katedralen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó er en naturskøn nationalpark med smukke strande, der ligger i bugte omringet af høje klipper. Det er meget idyllisk og det er svært, at takke nej til en dukkert i det turkisblå hav. Der er også rig mulighed for en vandretur på de dramatiske klipper, som byder på fantastiske udsigtspunkter! Nationalparken har desuden et rigt dyreliv og er meget populær blandt fugleinteresserede, da der er stort antal forskellige fuglearter. Parc Natural de Mondragó er et oplagt valg, hvad enten du er til ren afslapning eller aktiv ferie.

Entre: Gratis               Adresse: Diseminado Diseminados Costa, 5A, 07691

 

Sóller toget – Tren de Soller

Det gamle trætog kører frem og tilbage mellem Palma og Sóller flere gange dagligt. Det er en fantastisk tur, som går gennem Tramuntana-bjergene med dybe dale, høje bakker, duftende citrusplantager og olivenlunde, mørke tunneler og broer. Du kan ikke undgå, at blive fascineret af det naturskønneområde med de smukke udsigter. Sóller toget er ikke bare et transportmiddel, men nærmere en oplevelse i sig selv. Strækningen mellem Palma og Sóller er på omkring 27 kilometer og du skal forvente, at turen tager en lille times tid. Du kan se togets køretider og andre vigtige oplysninger her.

Entre: Billet fra Palma til Sóller koster 18 Euro.               Adresse: Carrer d’Eusebi Estada, 1, 07004 Palma

 

Cap de Formentor

Cap de Formentor er Mallorcas nordligste punkt og byder på en enestående panoramaudsigt over landskabet med havet og klipperne. For enden af vejen ligger et ensomt fyrtårn 260 meter over havets overflade og her kan du købe lidt forfriskninger. Turen op til Cap de Formentor er virkelig smuk og køreturen er faktisk den bedste oplevelse.

Hvis du starter turen fra Puerto Pollensa er der ca. 20 kilometer, men det tager lang tid at komme derop. Vejen går nemlig gennem kringlede og smalle bjergveje med stejle skrænter. Det er en skræmmende køretur, men området er samtidig fantastisk med uberørt natur, betagende udsigter, pinjeskove og ikke mindst bjerggeder. De mange udsigtspunkter på turen er markeret med et skilt, hvorpå der er et kamera. Du bør endelig ikke gå glip af Mirador del Mal Pas, som nok er det mest populære udsigtspunkt. Cap de Formentor og turen derop, er uden tvivl en af de mest populære seværdigheder på hele Mallorca!

Entre: Gratis               Adresse: Formentor, Mallorca

18 oplevelser på Mallorca - Cap de Formentor fyrtårnet - Rejsdiglykkelig.dk

 

Santuari de Lluc

Santuari de Lluc er gammelt munkekloster og anses for at være Mallorcas helligste sted. Helligdommen stammer fra dengang en hyrdedreng fandt en statue af Jomfru Maria, som blev ved med at forsvinde, men blev fundet det samme sted hver gang. Efterfølgende blev det Mallorcas vigtigste sted for pilgrimsrejsende og klosteret er også meget populær blandt turister. Hvis du besøger Santuari de Lluc, kan du bl.a. besøge et museum, den botantiske have og kapellet med Jomfru Maria statuen. Der er desuden flere forskellige vandreruter i det omkringliggende område. Hvis du går langs Rosenkransvejen, kan du se det sted, hvor Jomfru Maria statuen skulle være fundet. Der er også mulighed for at overnatte på klosteret i de fredfyldte omgivelser.

Entre: Gratis               Adresse: Plaza Peregrins, 1, 07315 LlucDeia

Deia er en lille kunsterby, som er smukt placeret på en bakketop mellem middelhavet og Tramuntana-bjergene. Byen er omringet af frodig natur med bølgende bakker og duftende citrusplantager. De maleriske stenhuse med grønne skoder, stejle gader og farverige blomster skaber en fantastisk og afslappende stemning. Deia har tiltrukket mange kunstnere gennem tiden, som kommer for at nyde den afslappende atmosfære i byen. Det kan anbefales at besøge den lille kirke på byens bakketop, hvorfra der er en smuk udsigt over området.

 

Besøg et lokalt marked

Mallorcas ugentlige markeder er meget populære og det bliver bestemt ikke svært, at finde et godt marked. Der er nemlig et utal af markeder på øen og de findes især i de lidt større byer. Her kan du købe alt fra frugt, kød, keramik, tøj, læder, legetøj og meget mere til billige priser. Markederne starter som regel om morgenen ved 8-9 tiden og slutter allerede tidligt på eftermiddagen, så det er med at komme tidligt op. Det kan anbefales at besøge Inca, som byder på Mallorcas største ugentlige marked og et stort udvalg af varer. Det er hvert fald et must, at besøge mindst ét af Mallorcas berømte markeder.

18 oplevelser på Mallorca - Lokale markeder - Rejsdiglykkelig.dk

 

Jardines de Alfabia

Jardines de Alfabia er et historisk oldgammelt hus med en frodig have og frugtplantager. Husets have er imponerende og er præget af en stor forskellighed, da den både er påvirket af islamisk, spansk, italiensk og engelsk stil. Haven er meget frodig og fuld af springvand, damme, tropiske planter og specielle blomster. Det er uden tvivl en skøn og fredfyldt oase, som er beliggende i Tramuntana-bjergene. Du kan evt. tage Sóller toget til Jardines de Alfabia, men husk at spørge chaufføren, om han vil stoppe der.

Entre: 7,50 Euro               Adresse: Ctra. Palma-Sóller, km 17, 07110 Palma

 

Cala Figuera

Cala Figuera er en hyggelig lille fiskerby, der er beliggende i smukke omgivelser ned til en bugt. Langs bugten ligger fiskerhusene i klipperne direkte ned til vandkanten sammen med bådgarager og et utal af små både. Stemningen i den maleriske fiskerby er virkelig idyllisk og afslappende! Cala Figuera har desuden et godt udvalg af restauranter med fisk og skaldyr på menuen.

 

Den gamle bydel i Alcudia

Alcudias gamle bydel er yderst charmerende og er en af Mallorcas største seværdigheder. Den er meget velbevaret og har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Når du går gennem de gamle byporte føltes det nærmest som om, at du er rejst tilbage til middelalderen. Du går pludselig i en labyrint af smalle gader og er omringet af gamle bygninger, romerske huse og imponerende bymure. Den oprindelige bymur er stadig intakt og du kan gå en tur på den, imens du nyder den smukke udsigt over den gamle bydel.

Der er desuden et stort antal restauranter og caféer, hvor du kan sidde og nyde den afslappende atmosfære. Hver tirsdag og søndag finder det lokale marked sted i den gamle bydel og her sælges alverdens ting! Du kan både købe tøj, sko, tasker, smykker, frugter, grøntsager og meget mere.

Entre: Gratis               Adresse: Port d’Alcudia, Alcudia, Mallorca

18 oplevelser på Mallorca - Den gamle bydel i Alcudia - Rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.