18 oplevelser på Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

18 Seværdigheder og Oplevelser på Mallorca

Leder du efter sjove ting at lave på Mallorca? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Mallorca, Spanien.

Mallorca har været en af danskernes foretrukne feriedestinationer igennem mange år. Ja, faktisk har den populære ferieø for alvor formået at holde på turisterne.

De fleste husker nok dengang Simon Spies sendte de første danske charterturister til Mallorca til grisefester og druk. Selvom at det for længst er fortid, er den spanske ferieperle stadig uhyre populær.

På Mallorca er der lagt op til den perfekte ferie. Her er der en betagende natur, kilometerlange sandstrande, verdensklasse shopping, udsøgte madoplevelser og spændende seværdigheder.

Mallorca har en helt særlig plads i mit rejsehjerte – og jeg er sikker på, at jeg deler følelsen med mange andre rejseglade danskere.

Hvis du planlægger en rejse til Mallorca, skal du blive hængende på siden lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Mallorca, Spanien.

18 oplevelser på Mallorca - Alcudia - Rejsdiglykkelig.dk

 

Seværdigheder og Oplevelser på Mallorca:


1. Torre del Verger

Torre del Verger er et gammelt vagttårn, som oprindeligt blev brugt til at advare om pirater i farvandet. Den dramatiske placering på en høj klippeskrænt giver en enestående og spektakulær udsigt.

Ja, faktisk er det et af øens bedste udsigtspunkter og en af de største seværdigheder på Mallorca. Det kan især anbefales, at besøge tårnet ved solnedgang, når solen langsomt dykker ned i horisonten.

Hvis du vil besøge Torre del Verger kræver det, at du krydser en lille bro og klatre op ad trapperne til toppen af tårnet. Vær opmærksom på, at det ikke er en af de oplevelser på Mallorca, som anbefales til folk med højdeskræk.

 

2. Sa Calobra

Sa Calobra er en naturskøn bugt med to dejlige strande, som ligger godt skjult bagved bjergkæden, Canyon de la Calobra.

For at komme ned til den populære strand ved Torrent de Pareis kræver det, at du går gennem en tunnel i klipperne ved Calobra havn.

Turen til Sa Calobra er en oplevelse i sig selv og foregår på kringlede bjergveje med hårnålesving. Vejen kan sommetider være meget stejl og går bl.a. forbi Puig Major, som er Mallorcas højeste punkt.

Sa Calobra er bestemt heller ikke en aktivtet for folk med højdeskræk. Imens du kører på vejene, er det med at holde tungen lige i munden! Det skal dog lige siges, at de naturskønne omgivelser og betagende udsigter er skrækken værd.

 

3. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er ikke bare Mallorcas hovedby, men også den største by på øen. Det er dermed også en af de oplevelser på Mallorca, som du ikke bør gå glip af.

I Palma de Mallorca finder du et stort udvalg af seværdigheder, butikker, restauranter, caféer og barer. Gå en tur i den charmerende gamle bydel, sving kreditkortet i designerbutikker eller slap af på én af de mange fortovscaféer.

Glem ikke at lægge vejen forbi La Seu Katedralen (reklamelink), som er Mallorcas vartegn og en af Europas mest berømte gotiske bygninger. Glem heller ikke at besøge Castell de Bellver, som er et smukt gammelt slot.


Læs også: 12 Gode Oplevelser i Palma de Mallorca

18 oplevelser på Mallorca - Palma de Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Dragegrotterne

Dragegrotterne – eller Cuevas del Drach – består af fire store huler, som er fyldt med imponerende klippe- og kalkformationer. Formationerne er dannet gennem tusindvis af år og er yderst imponerende.

Der hersker ingen tvivl om, at Dragegrotterne (reklamelink) er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Mallorca. Grotterne er bl.a. hjem til Europas og en af verdens største underjordiske søer ved navn Lake Martel.

I slutningen af turen i Dragegrotterne, kan du overvære en lille koncert og et lysshow over søen. Herefter er der mulighed for en robåd-tur på Lake Martel.

Stien i grotterne er over 2 kilometer lang og består af en del trapper. Det er dermed ikke en attraktion på Mallorca, der anbefales til gangbesværede.

 

5. Valldemossa

I Tramuntana-bjergene finder du Valldemossa, som er en af de smukkeste bjerglandsbyer på Mallorca. Den charmerende by er fyldt med gamle brostensgader, stenhuse med træskoder, idylliske gårdhaver og farverige blomsterkasser.

Det er super hyggeligt at slentre rundt i de smalle gader og nyde en frokost på en af byens mange caféer.

Når du oplever den skønne atmosfære, er det pludselig slet ikke så svært at forstå, hvorfor Frederic Chopin valgte at bosætte sig midlertidigt i Valldemossa.

Frederic Chopin opholdt sig på byens kloster, Real Cartuja de Valldemossa, som bestemt også er et besøg værd. Hvis du vil lære mere om ham, kan du med fordel besøge Chopin Museum, som ligeledes ligger i Valldemossa.


Læs også: Hvor skal man bo på Mallorca?

 

6. Tramuntana-bjergene

Tramuntana-bjergene strækker sig langs øens vestkyst og er nok det smukkeste område på Mallorca. Bjergkæden er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på enestående natur samt spændende oplevelser på Mallorca.

Hele området domineres af betagende bjergtoppe, dybe dale, smukke bugte, skjulte strande, duftende citrusplantager, gamle klostre og idylliske bjerglandsbyer.

Der er rigeligt med oplevelser i Tramuntana-bjergene, som kan udforskes i udlejningsbil (reklamelink) eller på vandre- og cykelture.

Vær opmærksom på, at det kan kræve lidt mod at færdes på bjergvejene. De er meget kringlede og kan være ekstremt smalle med stejle skrænter. Du skal desuden være opmærksom på bjerggeder, som pludselig kan krydse vejen.

Tramuntana bjergene - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Besøg en vingård

Mallorca producerer efterhånden mange gode kvalitetsvine. Hvis du elsker vin, er det dermed oplagt at besøge en vingård under din ferie på Mallora.

Den spanske ferieø byder på mere end 60 vingårde, hvoraf flere af dem tilbyder rundvisninger. Undervejs på rundvisningerne er der ofte smagsprøver på vinene, som kan nydes sammen med noget smagfuldt ost.

Du kan også købe et par flasker med hjem, men husk at tjekke toldreglerne. Det kan især anbefales at besøge det lille vindistrikt DO Binissalem, hvor mange af Mallorcas gode vine fremstilles.

 

8. Es Trenc

Es Trenc bliver ofte kaldt for Mallorcas bedste strand og siges at være øens svar på Caribien. Den kridhvide sandstrand er omgivet af krystalklart vand og klitter, som skaber en skøn stemning.

Den lange sandstrand er tilmed lavvandet, hvilket gør det til en rigtig god strand på Mallorca for børnefamilier. Du skal dog ikke forvente at have stranden helt for dig selv, da den besøges af tusindvis turister årligt.

Vær opmærksom på, at den sydlige ende af stranden er tilegnet naturister. Så hvis alle pludselig går nøgne rundt, er der altså en god forklaring!

 

9. La Seu Katedralen

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Mallorca er La Seu Katedralen. Det er hele Mallorcas vartegn og en af de mest berømte gotiske bygninger i Europa.

Eftersom at katedralen er beliggende i Palmas gamle bydel er den meget svær at undgå. Du bør da bestemt heller ikke undgå den, da der venter dig et smukt og majestætisk syn!

Det tog næsten 400 år at bygge katedralen – og når du træder indenfor, er det slet ikke så svært, at forstå hvorfor. Her bliver du straks mødt af et imponerende syn af en smuk udsmykning! La Seu Katedralen er uden tvivl en af de største attraktioner på Mallorca.

18 oplevelser på Mallorca - La Seu Katedralen - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó er en naturskøn nationalpark med smukke strande, som er placeret i bugte omgivet af høje klippevægge. Her er der virkelig idyllisk!

Når du besøger Parc Natural de Mondragó, er det svært at takke nej til en dukkert i det indbydende turkisblå hav. Udover at besøge strandene, er der også rig mulighed for vandreture i de dramatiske klipper, som byder på fantastiske udsigter.

Nationalparken har desuden et rigt dyreliv og er yderst populær blandt fugleinteresserede. Der hersker slet ingen tvivl om, at parken er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Mallorca.

 

11. Sóller-toget

Sóller-toget kaldes også Tren de Soller og er et gammelt trætog, der kører frem og tilbage mellem Palma og Sóller flere gange dagligt.

Det er en fantastisk tur, som går gennem Tramuntana-bjergene med dybe dale, bølgede bakker, duftende citrusplantager og olivenlunde, mørke tunneler og høje broer.

Du kan simpelthen ikke undgå at blive fascineret af det naturskønne område med de mange betagende udsigter undervejs! Sóller-toget er ganske vist et transportmiddel, men det er i langt højere grad en stor turistattraktion på Mallorca.

Strækningen mellem Palma og Sóller er omkring 27 kilometer lang. Du skal forvente at turen tager en lille times tid. Læs om priserne og tjek Sóller-togets køreplan her.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

 

12. Cap de Formentor

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Mallorca er Cap de Formentor, som er Mallorcas nordligste punkt.

Den bedste oplevelse er faktisk køreturen dertil, som foregår ad kringlede og smalle bjergveje med stejle skrænter. Undervejs er der fyldt med enestående panoramaudsigter over landskabet med havet og klipperne.

For enden af vejen står et flot og ensomt fyrtårn, som er placeret 260 meter over havets overflade.

Overalt omkring dig bliver du mødt af uberørt natur, betagende udsigter, pingeskove og måske en bjergged eller to. Glem ikke at holde ind ved Mirador del Mal Pas, som er et yderst populært udsigtspunkt.

Cap de Formentor - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Santuari de Lluc

Santuari de Lluc er gammelt munkekloster, som anses for at være det mest hellige sted på Mallorca. Helligdommen stammer fra dengang en hyrdedreng fandt en statue af Jomfru Maria.

Statuen blev ved med at forsvinde og blev derefter fundet det samme sted hver eneste gang. Efterfølgende blev det Mallorcas vigtigste sted for pilgrimsrejsende, og sidenhen er klostret også blevet populært blandt turister.

Når du besøger Santuari de Lluc, kan du besøge et museum, en botanisk have og et kapel med den hellige Jomfru Maria-statue. Der er desuden flere gode vandreruter i området.

Hvis du går en tur langs Rosenkransvejen, kommer du forbi stedet, hvor Jomfru Maria-statuen efter sigende blev fundet. Der er også mulighed for at overnatte i de fredfyldte omgivelser på klostret.

 

14. Deia

Deia er en lille kunsterby, som er smukt placeret på en bakketop mellem middelhavet og Tramuntana-bjergene. Byen er omgivet af frodig natur med bølgende bakker og duftende citrusplantager.

Inde i byen er der fyldt med maleriske stenhuse med grønne skodder, stejle gader og farverige blomster. Her er der en helt fantastisk og tilbagelænet atmosfære!

Det er da også netop atmosfæren i Deia, der har tiltrukket mange store kunstnere gennem tiden. Sørg for at smutte en tur forbi den lille kirke på byens bakketop, hvorfra der er en smuk udsigt over det omkringliggende område.

 

15. Besøg et lokalt marked

Et besøg på øens ugentlige markeder er helt klart blandt de bedste oplevelser på Mallorca. Du kan finde markeder overalt på øen, men de afholdes især i de lidt større byer.

De mange markeder byder på alt fra frugt, kød og keramik til tøj, læder og legetøj til billige priser. De fleste markeder på Mallorca starter tidligt om morgenen og slutter allerede tidligt på eftermiddagen.

Hvis du gerne vil opleve et af øens populære markeder, er det dermed en god idé, at stå tidligt op. Det kan især anbefales at besøge byen Inca, som er hjem til Mallorcas største ugentlige marked.

18 oplevelser på Mallorca - Markeder - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Jardines de Alfabia

Jardines de Alfabia er et historisk gammelt hus med en frodig have og duftende frugtplantager. Husets have er meget imponerende og er både påvirket af islamiske, spanske, italienske og engelske stilarter.

Haven er meget frodig og er fyldt med springvand, damme, tropiske planter og blomster. Det er virkelig en skøn og fredfyldt oase i Tramuntana-bjergene!

Du kan evt. tage Sóller-toget til Jardines de Alfabia, men husk at spørge chaufføren om, han har lyst til at stoppe der.

 

17. Cala Figuera

Cala Figuera er en hyggelig lille fiskerby, som er beliggende i smukke omgivelser ned til en idyllisk bugt. I klipperne langs bugten ligger fiskerhusene side om side med bådgarager og et utal af små både.

Stemningen i den maleriske fiskerby er virkelig idyllisk og bør opleves! Cala Figuera byder desuden på et godt udvalg af restauranter med fisk og skaldyr på menuen.

 

18. Den gamle bydel i Alcudia

Alcudias gamle bydel er virkelig charmerende og velbevaret. Den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blandt de største seværdigheder og oplevelser på Mallorca.

Når du træder gennem de gamle byporte, føles det nærmest som om, at du er rejst tilbage til middelalderen. Her er der en labyrint af smalle gader, som er omgivet af gamle bygninger, romerske huse og imponerende bymure.

Den gamle bydel byder også på et stort antal restauranter, caféer og butikker. Hver tirsdag og søndag afholdes der desuden et lokalt marked, hvor der sælges alverdens ting.


Læs også: 14 Seværdigheder og Oplevelser i Alcudia

Den gamle bydel i Alcudia - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Mallorca. Hvad er dine favoritoplevelser på Mallorca? Hvad ser du frem til, hvis du har planlagt en rejse dertil?

Læs flere artikler fra Mallorca:

Hvor skal man bo på Mallorca?

12 Gode Oplevelser i Palma de Mallorca

14 Spændende Seværdigheder i Alcudia

Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

… Eller læs alle artikler fra Mallorca

Planlæg din rejse til Mallorca:

Bestil pakkerejse til Mallorca (reklamelink)

Bestil fly til Mallorca (reklamelink)

Bestil hotel på Mallorca (reklamelink)

Bestil biludlejning på Mallorca (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Mallorca (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *