18 oplevelser på Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

18 Seværdigheder og Oplevelser på Mallorca

Leder du efter sjove ting at lave på Mallorca? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser på Mallorca.

Mallorca har været en af danskernes foretrukne feriedestinationer gennem mange år og øen har virkelig formået at holde på turisterne. Mange husker nok dengang Simon Spies sendte de første danske charterturister til Mallorca til grisefester og druk. Selvom at det for længst er fortid, er den spanske perle stadig uhyre populær.

Der er lagt op til en perfekt ferie på Mallorca med en betagende natur, kilometerlange sandstrande, storbyen Palma, verdensklasse shopping, udsøgte madoplevelser og spændende seværdigheder. Mallorca har en særlig plads i mit rejsehjerte – og jeg er sikker på, at jeg deler følelsen med mange andre rejseglade danskere.

Hvis du planlægger en rejse til Mallorca, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser på Mallorca.

18 oplevelser på Mallorca - Alcudia - Rejsdiglykkelig.dk

 

De bedste oplevelser på Mallorca:


1. Torre del Verger

Torre del Verger er et gammelt vagttårn, der tidligere blev brugt til at advare om pirater i farvandet. Den dramatiske placering på en høj klippeskrænt giver en enestående og spektakulær udsigt. Det er faktisk en af Mallorcas bedste udsigtspunkter, hvilket forklarer hvorfor Torre del Verger er en populær seværdighed på Mallorca.

Det kan især anbefales at besøge tårnet ved solnedgang, når solen langsomt dykker ned i horisonten. Hvis du vil besøge Torre del Verger kræver det, at du krydser en lille bro og klatre op ad trapperne til toppen af tårnet. Du skal være opmærksom på, at det ikke er en oplevelse på Mallorca for folk med højdeskræk.

 

2. Sa Calobra

Sa Calobra er en naturskøn bugt med to strande, der ligger godt skjult bag bjergkæden Canyon de la Calobra. For at komme ned til den populære strand ved Torrent de Pareis kræver det, at du går gennem en tunnel i klipperne ved Calobra havn.

Turen til Sa Calobra er en oplevelse i sig selv og foregår på kringlede bjergveje med hårnålesving. Vejen er nogle gange meget stejl, da den går forbi Puig Major, der er Mallorcas højeste punkt. Det er bestemt ikke en tur for folk med højdeskræk og det er med at have tungen lige i munden. De naturskønne omgivelser og betagende udsigter undervejs er dog skrækken værd.

 

3. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca bliver kaldt for Mallorcas hovedstad og er den største by på øen. Det er dermed også en af de oplevelser på Mallorca, som du ikke bør gå glip af. I Palma de Mallorca finder du et stort udvalg af seværdigheder, butikker og spisesteder.

Gå en tur i den gamle bydel med smalle og romantiske brostensgader, sving kreditkortet i designerbutikker eller slap af på én af de mange fortorvscaféer. Glem ikke at lægge vejen forbi La Seu Katedralen, der er Mallorcas vartegn og en af de mest berømte gotiske bygninger i Europa. Du bør heller ikke gå glip af Castell de Bellver, der er et smukt gammelt slot.


Relateret indhold: 12 Oplevelser i Palma de Mallorca

18 oplevelser på Mallorca - Palma de Mallorca - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Dragegrotterne (Cuevas del Drach)

Dragegrotterne består fire store huler fyldt med imponerende klippe- og kalkformationer, der er dannet gennem tusindvis af år. Det er en af de absolut største attraktioner på Mallorca. Grotterne er hjem til Europas og en af verdens største underjordiske søer ved navn Lake Martel.

I slutningen af turen i Dragegrotterne, kan du overvære en lille koncert og et lysshow over søen. Efter showet er der mulighed for at få en sejltur i en robåd på Lake Martel. Stien i Dragegrotterne er over 2 kilometer lang og består af en hel del trapper. Det er dermed ikke en oplevelse, der anbefales for gangbesværede.

 

5. Valldemossa

Valldemossa er beliggende i Tramuntana-bjergene og er en af de smukkeste bjerglandsbyer på Mallorca. Byen er yderst charmerende med gamle brostensbelagte gader, stenhuse med træskoder, idylliske gårdhaver og farverige blomsterkasser. Det er superhyggeligt at slentre rundt i de smalle gader og nyde en frokost på en af de små caféer.

Det er faktisk slet ikke så mærkeligt at forstå, hvorfor Frederic Chopin valgte at bosætte sig midlertidigt i Valldemossa. Han opholdt sig på byens kloster, Real Cartuja de Valldemossa, der bestemt også er et besøg værd. Hvis du vil vide mere om Frederic Chopin, kan du med fordel besøge Chopin Museum i Valldemossa.6. Tramuntana-bjergene

Tramuntana-bjergene strækker sig langs øens vestkyst og er nok det smukkeste område på Mallorca. Bjergkæden er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på enestående natur samt spændende oplevelser på Mallorca.

Hele området domineres af betagende bjergtoppe, dybe dale, smukke bugte, skjulte strande, duftende citrusplantager, gamle klostre og idylliske bjerglandsbyer. Der er rigeligt med oplevelser i Tramuntana-bjergene, så det er bare med at få lejet en bil og komme afsted. Udover en lejebil, kan du også udforske bjergkæden på en vandretur eller cykeltur.

Uanset hvordan du vælger at udforske Tramuntana-bjergene, skal du huske at være opmærksom på forholdene. Bjergvejene er meget kringlende og til tider også meget smalle med stejle skrænter. Det kan kræve lidt mod at færdes på vejene, men den uberørte natur og de smukke udsigter er besværet værd. Husk at være opmærksom på bjerggeder, der pludselig kan finde på at krydse vejen.

Tramuntana bjergene - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Besøg en vingård

Mallorca producerer efterhånden mange kvalitetsvine og det er derfor oplagt, at besøge en vingård under din ferie på Mallorca. Øen har mere end 60 vingårde, hvoraf flere af dem tilbyder rundvisninger.

Under rundvisningerne er der ofte smagsprøver på vinene, som kan nydes sammen med noget smagfuldt ost. Du kan også købe et par flasker vin med hjem, men sørg for at tjekke toldreglerne inden. Det kan anbefales at besøge det lille vindistrikt DO Binissalem, hvor mange af Mallorcas vine fremstilles.

 

8. Es Trenc

Es Trenc er af mange kendt for at være Mallorcas bedste strand og siges at være øens svar på Caribien. Den kridhvide sandstrand er omgivet af krystalklart vand og klitter, der skaber en skøn stemning. Der er lavvande og det er dermed en god strand på Mallorca for børnefamilier.

Når du besøger Es Trenc, skal du dog ikke regne med at have den lange sandstrand helt for dig selv. Det er en yderst populær strand på Mallorca, som besøges at mange turister hvert år. Vær opmærksom på at den sydlige ende af stranden er tilegnet naturister. Så hvis alle pludselig går nøgne rundt, er der altså en god forklaring!

 

9. La Seu Katedralen

La Seu Katedralen er hele Mallorcas vartegn og er en af de mest berømte gotiske bygninger i Europa. Katedralen ligger i Palmas gamle bydel og er dermed meget svær at undgå. Du bør bestemt heller ikke undgå den, da der venter dig et smukt og majestætisk syn.

Det tog næsten 400 år at bygge katedralen og når du træder indenfor, er det slet ikke så svært at forstå hvorfor. Du bliver straks mødt af et imponerende syn af den smukke udsmykning. La Seu Katedralen er uden tvivl en af de største attraktioner på Mallorca, og så er der endda gratis entre.

18 oplevelser på Mallorca - La Seu Katedralen - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó er en naturskøn nationalpark med smukke strande, der ligger i bugte omgivet af høje klippevægge. Området er virkelig idyllisk og det er svært at takke nej til en dukkert i det turkisblå hav. Der er også rig mulighed for en vandretur på de dramatiske klipper, der byder på fantastiske udsigtspunkter.

Nationalparken har desuden et rigt dyreliv og er yderst populær blandt fugleinteresserede, da der er et stort antal forskellige fuglearter. Parc Natural de Mondragó er en dejlig oplevelse på Mallorca, hvad enten du er til ren afslapning eller aktiv ferie.

 

11. Sóller toget (Tren de Soller)

Det gamle trætog kører frem og tilbage mellem Palma og Sóller flere gange dagligt. Det er en fantastisk tur, der går gennem Tramuntana-bjergene med dybe dale, høje bakker, duftende citrusplantager og olivenlunde, mørke tunneler og broer. Du kan ikke undgå at blive fascineret af det naturskønneområde med de betagende udsigter undervejs.

Sóller toget er ikke bare et transportmiddel, men nærmere en stor attraktion på Mallorca. Strækningen mellem Palma og Sóller er omkring 27 kilometer lang. Du skal forvente at turen tager en lille times tid. Du kan læse mere om priser og Sóller togets køreplan her.

 

12. Cap de Formentor

En af de absolut bedste oplevelser på Mallorca er en tur til Cap de Formentor, der er Mallorcas nordligste punkt. Køreturen dertil er faktisk den bedste oplevelse og byder på enestående panoramaudsigter over landskabet med havet og klipperne. For enden af vejen ligger et ensomt fyrtårn placeret 260 meter over havets overflade.

Hvis du starter turen fra Puerto Pollensa, er der kun omkring 20 kilometer derop. Du skal dog alligevel forvente at det tager lang tid at nå frem til Cap de Formentor. Køreturen dertil går nemlig ad kringlede og smalle bjergveje med stejle skrænter. Det kan være skræmmende, men det er samtidig også et fantastisk område med uberørt natur, betagende udsigter, pinjeskove og bjerggeder.

De mange udsigtspunkter på turen er markeret med et skilt, hvorpå der er et billede af et kamera. Du må endelig ikke glemme at holde ind ved Mirador del Mal Pas, der er det mest populære udsigtspunkt. Cap de Formentor og køreturen dertil er uden sammenligning en af de bedste oplevelser på Mallorca.

Cap de Formentor - Rejsdiglykkelig.dk

 

13. Santuari de Lluc

Santuari de Lluc er gammelt munkekloster, der anses for at være det mest hellige sted på Mallorca. Helligdommen stammer fra dengang en hyrdedreng fandt en statue af Jomfru Maria. Statuen blev ved med at forsvinde og blev derefter fundet det samme sted hver eneste gang. Efterfølgende blev det Mallorcas vigtigste sted for pilgrimsrejsende og sidenhen er klostret også blevet yderst populært blandt turister.

Når du besøger Santuari de Lluc, kan du bl.a. besøge et museum, en botanisk have og et kapel med den hellige Jomfru Maria statue. Der er desuden flere gode vandreruter i det omkringliggende område. Hvis du går en tur langs Rosenkransvejen, kommer du forbi det sted, hvor Jomfru Maria statuen efter sigende blev fundet. Der er også mulighed for at overnatte i de fredfyldte omgivelser på klostret.14. Deia

Deia er en lille kunsterby, der er smukt placeret på en bakketop mellem middelhavet og Tramuntana-bjergene. Byen er omgivet af frodig natur med bølgende bakker og duftende citrusplantager. De maleriske stenhuse med grønne skoder, stejle gader og farverige blomster skaber en fantastisk og afslappende stemning.

Den afslappende og tilbagelænede atmosfære i Deia har tiltrukket mange store kunstnere gennem tiden. Det kan især anbefales at besøge den lille kirke på byens bakketop, hvorfra der er en smuk udsigt over området.

 

15. Besøg et lokalt marked

Et besøg på et af Mallorcas ugentlige markeder er helt klart en af de mest populære oplevelser på Mallorca. Det bliver ikke så svært at finde et godt marked, for det vrimler med dem på hele øen. De kan især findes i de lidt større byer. Her kan du købe alt fra frugt, kød og keramik til tøj, læder og legetøj til billige priser.

Markederne starter som regel ved 8-9-tiden om morgenen og slutter allerede tidligt på eftermiddagen. Hvis du vil opleve et af øens markeder, er det dermed en god idé at stå tidligt op. Det kan især anbefales at besøge byen Inca, der er hjem til Mallorcas største ugentlige marked.

18 oplevelser på Mallorca - Markeder - Rejsdiglykkelig.dk

 

16. Jardines de Alfabia

Jardines de Alfabia er et historisk oldgammelt hus med en frodig have og duftende frugtplantager. Husets have er meget imponerende og er både er påvirket af islamisk, spansk, italiensk og engelsk stil.

Haven er meget frodig og fuld af springvand, damme, tropiske planter og specielle blomster. Det er uden tvivl en skøn og fredfyldt oase, der er beliggende i Tramuntana-bjergene. Du kan evt. tage Sóller toget til Jardines de Alfabia. Du skal dog huske at spørge chaufføren, om han vil stoppe der.

 

17. Cala Figuera

Cala Figuera er en hyggelig lille fiskerby, der er beliggende i smukke omgivelser ned til en idyllisk bugt. Langs bugten ligger fiskerhusene i klipperne direkte ned til vandkanten sammen med bådgarager og utallige små både. Stemningen i den maleriske fiskerby er virkelig idyllisk! Cala Figuera har desuden et godt udvalg af restauranter med fisk og skaldyr på menuen.

 

18. Den gamle bydel i Alcudia

Alcudias gamle bydel er virkelig charmerende og er en af Mallorcas største seværdigheder. Bydelen er yderst velbevaret og har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Når du går gennem de gamle byporte, føles det nærmest som om, at du er rejst tilbage til middelalderen.

Du går pludselig i en labyrint af smalle gader omgivet af gamle bygninger, romerske huse og imponerende bymure. Den oprindelige bymur er stadig intakt og det er muligt at gå en tur på den. Når du går deroppe, kan du for alvor nyde den smukke udsigt over den gamle bydel i Alcudia.

Inde i den gamle bydel, kan du også finde et stort antal restauranter og caféer, der er et besøg værd. Hver tirsdag og søndag afholdes det lokale marked, hvor der sælges alverdens ting. Her kan du både købe tøj, sko, tasker, smykker, souvenirs, frugter, grøntsager og meget mere. Glem ikke at læse mine artikel med de bedste oplevelser i Alcudia.

Den gamle bydel i Alcudia - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser på Mallorca. Hvad er dine favoritoplevelser på Mallorca? Hvad ser du frem til, hvis du har planlagt en ferie på Mallorca? Du er mere end velkommen til at skrive en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Mallorca:

… Eller læs alle artikler fra Mallorca.

Planlæg din rejse til Mallorca:

Bestil fly til Mallorca på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning på Mallorca på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Mallorca på Primotours.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.