14 Seværdigheder og Oplevelser i Alcudia

Planlægger du en rejse til Alcudia, Mallorca? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Alcudia.

Alcudia en af de mest populære feriebyer på Mallorca og er beliggende i den nordlige ende af øen. Det er et attraktivt rejsemål i Spanien, hvad enten du rejser med familien, vennerne, kæresten eller alene.

På trods af, at Alcudia er en forholdsvis lille by, er der stadig utroligt mange spændende ting at give sig til.

Det er en historisk by på Mallorca med mange spændende seværdigheder og oplevelser. Det omkringliggende område er også utroligt smukt med lange sandstrande og dramatiske klipper.

Hvis du planlægger en rejse til Alcudia, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Alcudia på Mallorca.

Inden du forsætter, må du heller ikke glemme, at læse min artikel om de mest fantastiske oplevelser på Mallorca.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Mallorca (reklamelink)

Bestil fly til Mallorca (reklamelink)

Bestil hotel på Mallorca (reklamelink)

Bestil biludlejning på Mallorca (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Mallorca (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Alcudia:


1. Den gamle by i Alcudia

Hvis du vil opleve den bedst bevarede middelalderby på Mallorca, skal du lægge vejen forbi den gamle by i Alcudia.

Den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de absolut bedste oplevelser i Alcudia. Ja, faktisk er det endda en af de mest populære seværdigheder på hele Mallorca!

Den gamle by blev grundlagt for mere end 2.000 år siden og er omgivet af en imponerende bymur fra det 13. århundrede. Når du træder gennem de storslåede byporte, bliver du mødt af en labyrint af smalle gader.

Her er der fyldt med flotte gamle middelalderbygninger og romerske huse med farverige blomsterkasser.

Når du besøger den gamle by i Alcudia, skal du huske, at kravle op på de oldgamle bymure. Herfra er der en fantastisk udsigt! Den gamle bydel byder også på mange hyggelige restauranter, caféer og butikker.

Den gamle by - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Hidropark

Hidropark er det eneste vandland i den nordlige ende af øen, men er til gengæld det tredjestørste vandland på Mallorca.

I Hidropark er der fyldt med sjove vandforlystelser med flere forskellige swimmingpools og vandrutsjebaner. Der er også flere forskellige restauranter og barer, en 54-huls minigolfbane, små elbiler, trampoliner og meget mere.

Der er ingen tvivl om, at Hidropark er en af de bedste oplevelser i Alcudia for hele familien. Det er et skønt sted, at besøge på en varm sommerdag på Mallorca!

 

3. Alcudia Strand

Den bedste strand i Alcudia er uden sammenligning Alcudia Strand, der strækker sig over flere kilometer. Ja, faktisk er det den største og længste strand på Mallorca.

Den lange og brede sandstrand er utroligt smuk med sit hvide fine sand og turkisblå hav. Alcudia Strand er en meget børnevenlig strand, fordi der er utroligt lavvandet.

Du skal altså gå rigtig langt ud, før det begynder at blive dybt. Hvis du derimod trænger til noget action, er der også masser af muligheder for vandsportsaktiviteter.

14 Oplevelser i Alcudia - Alcudia Strand - Rejs Dig Lykkelig

 

4. S’Albufera Naturpark

Lige uden for Alcudia ligger S’Albufera naturpark, der er et fredet naturreservat og vådområde. Ja, faktisk er det det største og vigtigste vådområde på Mallorca.

Området blev fredet i 1985 og består primært af græs og sump, hvilket gør det til et attraktivt sted for fugleliv.

S’Albufera naturpark er helt klart en af de mest populære naturoplevelser i Alcudia. Du kan besøge parken til fods eller på cykel. Det er et skønt sted at besøge, hvis du trænger til at nyde naturens stilhed for en stund.

 

5. Marked i Alcudia

Hver tirsdag og søndag formiddag afholdes det store marked i Alcudia, der er et af de ældste og største markeder på Mallorca. Du finder markedet inden for middelaldermurene i den charmerende gamle bydel.

Her sælges der alt fra friske råvarer til tøj, sko, tasker, souvenirs og meget mere. Det lokale marked er uden tvivl blandt de bedste oplevelser i Alcudia på Mallorca.

Marked - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Tur til Pollensa

Pollensa ligger 15 minutters kørsel fra Alcudia og er en meget smuk by på Mallorca. I hjertet af byen, finder du Pollensa’s gamle middelalderbydel. Den gamle bydel er tusindvis af år gammel og har aner helt tilbage til Romerriget.

Den gamle bydel i Pollensa er præget af en charmerende autentisk atmosfære med snoede brostensbelagte gader og skæve gule huse.

Stemningen er helt fantastisk, og der er mange gode restauranter, caféer og butikker. Du må ikke glemme at smutte forbi El Calvari, der er en lang stentrappe, som fører op til toppen af byen.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

 

7. Sa Bassa Blanca Museum

En af de bedste oplevelser i Alcudia for kunstelskere er, at tage på et besøg på Sa Bassa Blanca Museum. Museet er beliggende på halvøen lige ud for byen. Det kræver kun en kort køretur i bil for, at nå dertil.

Inde på museet og den omkringliggende skulpturpark, er der udstillet en imponerende samling af moderne kunst som kommer til udtryk i malerier, fotografier og skulpturer.

 

8. Havnen

En af de mest populære oplevelser i Alcudia er, at besøge byens smukke havn. Det kan kraftigt anbefales, at bruge lidt tid på at slentre rundt og kigge på de mange både imens du nyder atmosfæren.

Efterfølgende kan du eventuelt besøge en af de mange gode restauranter, caféer og butikker, der er beliggende i området ved havnen.

14 Oplevelser i Alcudia - Havnen - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Mirador Penya del Migdia

På halvøen ud for Alcudia ligger det smukke udsigtspunkt og vagttårn, Mirador Penya del Migdia. For at komme op til udsigtspunktet, kræver det en forholdsvis nem, men lang vandretur på et par timer.

På turen op til Mirador Penya del Migdia, bevæger du dig gennem en fantastisk natur i La Victória-reservatet.

Når du når op til toppen af Mirador Penya del Migdia i en højde på 354 meter, bliver du mødt af en enestående panoramaudsigt over hele området. Herfra kan du se hele vejen ind over Alcudia, havet og bugterne.

På en klar dag, kan du endda se hele vejen til naboøen, Menorca! Bemærk at du skal bruge en bil, cykel eller en anden form for transportmiddel for, at komme dertil.

 

10. Església de Sant Jaume d’Alcúdia

Església de Sant Jaume d’Alcúdia er en romersk-katolsk kirke, der er beliggende i den gamle by i Alcudia. Selvom at det er en lille kirke, er den meget smuk udvendigt såvel som indvendigt.

Kirken er helt klart et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden. Den står på det samme sted, som den oprindelige kirke, der blev bygget tilbage i 1302.

Den oprindelige kirke faldt desværre sammen, men heldigvis blev der bygget en ny på stedet. Den nuværende kirke stod færdig i 1893, og er opført i en smuk nygotisk arkitektur.

Saint Jaume Kirken - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Kør gokart

Hvis du trænger til lidt action, kan du med fordel besøge Kartingmania en el Hotel Bellevue. Denne gokartbane i Alcudia er beliggende på BelleVue Club, der er et stort hotelkompleks i Alcudia.

Jeg boede faktisk selv på hotellet under min sidste ferie på Mallorca. Du kan læse min anmeldelse af Hotel BelleVue Club her.

Kartingmania en el Hotel Bellevue er en af de bedste oplevelser i Alcudia, hvis du elsker fart. Det er en sjov aktivitet for hele familien. Af hensyn til børnenes sikkerhed, er der en separat gokartbane for børn fra 4-7 år.

Du kan også finde minigolf, badminton og andre sjove aktiviteter på hotelkomplekset. Læs mere på Kartingmanias officielle side.

 

12. Romerske ruiner af Pollentia

De romerske ruiner af Pollentia ligger i nærheden af den gamle by i Alcudia, og var engang den vigtigste by på Mallorca.

Pollentia blev grundlagt i år 123 f.Kr., men har lagt i ruiner siden omkring år 435. Inde i ruinbyen, kan du bl.a. se udgravninger af et boligområde, et forum, en begravelsesplads og et teater.

Et lille stykke fra de romerske ruiner af Pollentia, kan du også finde et arkæologisk museum, hvor du kan lære mere om Pollentia.

Hvis du er interesseret i historie, er Pollentia en af de bedste oplevelser i Alcudia. Du skal dog være opmærksom på, at byen endnu ikke er specielt udgravet.

14 Oplevelser i Alcudia - Pollentia - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Bådtur

En anden populær oplevelse i Alcudia er, at tilbringe en dag på havet. Der findes mange forskellige bådture i Alcudia. Du kan for eksempel tage på en solnedgangstur eller en dykker-tur.

Du kan også sejle med en katamaran, en speedbåd, en glasbundsbåd eller en båd, der sejler forbi Cap de Formentor. Hvis du er heldig, spotter du måske endda fri delfiner, der boltrer sig i havets bølger.

En anden mulighed er at hoppe på en af de mange færger, der sejler til naboøen Menorca. Det tager kun omkring 1,5 time fra havnen i Alcudia til Ciutadella på Menorca.

Hvis en bådtur lyder som noget for dig, kan du finde et bredt udvalg af bådture fra Alcudia her (reklamelink).

 

14. Udforsk Mallorca

Hvis du gerne vil have en oplevelsesrig ferie, kan jeg kraftigt anbefale, at udforske resten af Mallorca. Der er så mange smukke steder, som du ikke må gå glip af!

Den bedste måde at udforske øen på, er ved at leje en bil (reklamelink). Der findes mange forskellige biludlejningssteder i Alcudia.

En af de mest populære ting at lave på Mallorca er, at besøge Palma de Mallorca, der er øens hovedby. Du må heller ikke glemme en tur op til Cap de Formentor, der er Mallorcas nordligste punkt.

Du kan også tage på et road trip i Tramuntana-bjergene. Bjergkæden er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på dramatiske bjergtoppe, dybe dale, skjulte strande, idylliske bjerglandsbyer og duftende citrusplantager.

Palma de Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste oplevelser i Alcudia på Mallorca. Hvad er dine favoritoplevelser i Alcudia? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en ferie dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Mallorca:

18 Must-See Seværdigheder på Mallorca

Hvor skal man bo på Mallorca?

12 Oplevelser i Palma de Mallorca

De Bedste Rejsemål i Spanien

… Eller læs alle artikler fra Mallorca eller Spanien

Planlæg din rejse til Mallorca:

Bestil pakkerejse til Mallorca (reklamelink)

Bestil fly til Mallorca (reklamelink)

Bestil hotel på Mallorca (reklamelink)

Bestil biludlejning på Mallorca (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Mallorca (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *