12 Seværdigheder og Oplevelser i Palma de Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

12 Seværdigheder og Oplevelser i Palma de Mallorca

Planlægger du en rejse til Palma de Mallorca? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca er hovedbyen og den største by på den populære spanske ferieø, Mallorca.

Det er en meget smuk og charmerende storby, som du ikke må gå glip af under din ferie på øen. Her finder du alt, hvad du har brug for med et stort udvalg af spændende seværdigheder, butikker og gode spisesteder.

Hvis du planlægger en rejse til Palma de Mallorca, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Palma de Mallorca.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme, at læse min artikel om de mest fantastiske oplevelser på Mallorca.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Mallorca (reklamelink)

Bestil fly til Mallorca (reklamelink)

Bestil hotel på Mallorca (reklamelink)

Bestil biludlejning på Mallorca (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Mallorca (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Palma de Mallorca:


1. La Seu Katedralen

Den største af alle seværdigheder i Palma de Mallorca er La Seu Katedralen, der er hele øens vartegn. Den gotiske romerskkatolske katedral er én af de mest berømte gotiske bygninger i Europa.

La Seu Katedralen troner højt på en bakketop og dominerer bybilledet, men den er mindst lige så smuk indvendigt. Du kan med fordel købe billetter til den imponerende La Seu Katedral i Palma de Mallorca her (reklamelink).

La Seu Katedralen - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Den Gamle Bydel

Bagved La Seu Katedralen, finder du den historiske gamle bydel i Palma de Mallorca. Det charmerende område består af en labyrint af smalle og snoede gader med smukke gamle bygninger.

Her finder du et stort antal små torve, hyggelige restauranter, butikker, museer, gotiske kirker og meget mere. At farer vildt i de smalle gader, er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Palma de Mallorca.

 

3. Castell de Bellver

Castell de Bellver er et smukt gammelt slot, der er blandt de største seværdigheder og oplevelser i Palma de Mallorca. Det er beliggende højt over byen og byder på en fantastisk udsigt over hele området.

Slottet har både fungeret som en kongefæstning, en kongelig sommerresidens og et fængsel. Castell de Bellver har en enestående cirkulær form, som er helt speciel i Europa.

 

4. Almudaina-paladset

Ved siden af La Seu Katedralen står Almudaina-paladset, der er et royalt palads i Palma de Mallorca. Paladset gemmer på en lang og spændende historie med romere, muslimske maurere og den spanske kongefamilie.

Almudaina-paladset er præget af et storslået interiør med smukke royale værelser og en nydelig have med springvand og palmetræer.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Palma de Mallorca - Almudaina-paladset - Rejs Dig Lykkelig

 

5. De Arabiske Bade

En af de bedste oplevelser i Palma de Mallorca er at besøge De Arabiske Bade, der officielt hedder Baños árabes. De stammer helt tilbage fra det 10. århundrede og er fra dengang, hvor Palma var en arabisk by.

Det menes at badene har været en del af en større villa, men de er ikke specielt store. Der er en tilhørende romantisk have, som også er utroligt smuk.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

 

6. Can Pere Antoni

Can Pere Antoni er en dejlig bystrand, som er beliggende omkring 1 kilometer fra La Seu Katedralen. Det er dermed dén strand, der ligger tættest på den gamle bydel i Palma de Mallorca.

På stranden er der masser af faciliteter såsom solsenge, toiletter og brusere. Der er også en livredder samt to strandbarer i hver sin ende af Can Pere Antoni.

 

7. Plaza Mayor

En af de mest populære oplevelser i Palma de Mallorca er, at besøge det centrale torv, Plaza Mayor. Det er beliggende i den gamle bydel i hjertet af turistområdet og er tæt pakket med restauranter, barer og butikker.

Plaza Mayor er et oplagt udgangspunkt til en shopping tur i Palma de Mallorca. Det omkringliggende område er nemlig proppet med alverdens butikker.

12 Seværdigheder og Oplevelser i Palma de Mallorca - Plaza Mayor - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Tren Sóller

Det gamle veterantog, Tren Sóller, har kørt mellem Palma de Mallorca og Sóller siden 1912. Engang fragtede toget appelsiner fra Sóller til Palm, men i dag benyttes toget primært af turister.

Den cirka 27 kilometer lange strækning byder på en fantastisk togtur gennem Tramuntana-bjergene.

Her passerer du dybe dale, høje bakker, duftende citrusplantager og olivenlunde, mørke tunneler og broer. Det er altså bestemt ikke uden grund, at Tren Sóller er en af de største seværdigheder og oplevelser på Mallorca!

 

9. Passeig del Born

Passeig del Born er en elegant boulevard, som de fleste turister kommer forbi under deres storbyferie i Palma de Mallorca. Boulevarden er indrammet af høje træer, der skaber en skyggefuld allé, der især er populær i sommermånederne.

På Passeig del Born finder du også et stort antal butikker, barer og restauranter. De fleste butikker ligger i den dyre ende, men du kan også finde butikker som H&M og Zara.

Passaig Del Born - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Miró-museet

Miró-museet eller Fundació Miró Mallorca er et populært museum i Palma de Mallorca. Det er dedikeret til den berømte spanske kunstner, Joan Miró, der boede i byen frem til sin død i 1983.

På Miró-museet kan du se et stort antal af Joan Mirós vigtigste værker samt hans atelier, der stadig står som han efterlod det. Et besøg på museet er en af de bedste oplevelser i Palma de Mallorca for kunstinteresserede.

 

11. Hop-on-Hop-off Bustur

En af de bedste måder at starte din storbyferie i Palma de Mallorca på er ved, at tage på en Hop-on-Hop-off bustur. Her kommer du nemt rundt til nogle af de største seværdigheder og oplevelser i Palma de Mallorca.

Der er desuden lydguides på flere forskellige sprog, som du kan lytte til undervejs på busturen. Du kan bestille en Hop-on-Hop-off bustur i Palma her (reklamelink).

 

12. Paseo Maritímo

Palmas skønne havnepromenade, Paseo Maritímo, strækker sig over 4 kilometer fra Porto Pi til den tidligere fiskerlandsby, Portixol. Den er spækket med store palmetræer og fantastiske udsigter.

En gåtur langs havnepromenaden er uden tvivl en af de bedste oplevelser i Palma de Mallorca. Undervejs passerer du mange af Palma de Mallorcas største seværdigheder og den store marina, men også restauranter, butikker og barer.

Paseo Maritímo - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Palma de Mallorca. Hvad er dine favoritoplevelser i Palma de Mallorca? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en ferie på øen?

Læs flere artikler fra Mallorca:

18 Sjove Oplevelser på Mallorca

De Bedste Steder at Bo på Mallorca

14 Must-See Seværdigheder i Alcudia

… Eller læs alle artikler fra Mallorca eller Spanien

Planlæg din rejse til Mallorca:

Bestil pakkerejse til Mallorca (reklamelink)

Bestil fly til Mallorca (reklamelink)

Bestil hotel på Mallorca (reklamelink)

Bestil biludlejning på Mallorca (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Mallorca (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *