21 Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia

Leder du efter spændende ting at lave i Philadelphia? Så må du ikke glemme at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Philadelphia.

Philadelphia kaldes også blot for Philly og er beliggende i staten Pennsylvania på USA’s østkyst.

Selvom at byen er beliggende cirka midtvejs mellem New York City og Washington D.C. bliver den ofte overset af europæiske turister. Det er ellers til trods for, at det er en af de vigtigste og mest historiske byer i USA.

Philadelphia er faktisk en utroligt spændende amerikansk storby, som er fyldt med historiske vartegn, gamle kvarterer, verdensklasse museer, skønne parker og meget mere.

Ikke nok med det, så byder Philly også på en spændende kunst- og kulturscene, gode madoplevelser og billige shoppingmuligheder.

Jeg besøgte selv byen for et par år siden under et road trip på USA’s østkyst. Efter mit besøg, har jeg lavet denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Philadelphia, Pennsylvania.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Philadelphia (reklamelink)

Bestil hotel i Philadelphia (reklamelink)

Bestil biludlejning i Philadelphia (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Philadelphia (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia:


1. Independence National Historical Park

Det vigtigste sted i Philadelphia er Independence National Historical Park, som er er et absolut must-see!

Her kan du for alvor lære om byens såvel som hele landets historie. Parken er nemlig kendt som Amerikas fødested og er fyldt med typisk amerikansk arkitektur, brostensbelagte gader og historiske bygninger.

En af de vigtigste bygninger i parken er Independence Hall, hvor ”The Founding Fathers” diskuterede og underskrev Uafhængighedserklæringen den 4. juli 1776.

I selvsamme bygning blev Forfatningen også udarbejdet og underskrevet i 1787. Som et resultat heraf, er Independence Hall optaget på UNESCOs verdensarvsliste!

Independence National Historical Park byder også på mange andre vigtige bygninger og attraktioner såsom Liberty Bell, Congress Hall, Old City Hall, President’s House og National Constitution Center.

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia - Independence National Historical Park - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Liberty Bell

Liberty Bell er egentligt placeret i Independence National Historical Park. Alligevel fortjener den sin helt egen plads på listen over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Philadelphia!

Den berømte og revnede frihedsklokke er nemlig et ikonisk symbol på USA’s frihed og uafhængighed.

Klokken blev engang brugt til, at markerer vigtige historiske begivenheder, herunder den første offentlige oplæsning af Uafhængighedserklæringen i 1776.

Senere blev Liberty Bell også brugt som et symbol på sammenhold og frihed efter Den Amerikanske Borgerkrig og afskaffelsen af slaveriet. Det er dermed en vigtig attraktion i Philadelphia og resten af USA.

 

3. Philadelphia Museum of Art

Der findes mange gode museer i Philadelphia, men et af de bedste og mest populære er Philadelphia Museum of Art.

Med en imponerende samling på mere end 200.000 genstande er det faktisk et af de største kunstmuseer i USA! Her finder du kunst fra hele verden, men der er især fokus på værker fra Amerika, Europa og Asien.

Kunstværkerne stammer fra mange forskellige tidsperioder og flere af dem er lavet af prominente og verdensberømte kunstnere.

Philadelphia Museum of Art er et skønt sted at bruge et par timer – især i regnvejr. Hvis du er kunstelsker er det endda nemt, at bruge en hel dag derinde!

Philadelphia Museum of Art - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Penn’s Landing

Penn’s Landing er et cool område, som er beliggende langs Delaware River. Her er der fyldt med livlige moler og attraktioner, som bare venter på at blive udforsket.

Langs flodbredden finder du bl.a. populære Cherry Street Pier og Race Street Pier. Om sommeren kan du besøge hyggelige Spruce Street Harbor Park imens vinteren byder på skøjtebanen, Blue Cross RiverRink.

Du kan også besøge Independence Seaport Museum, tage på sejlture, få et måltid mad, drikke drinks og meget mere.

Ikke nok med det, så er Penn’s Landing hjem til et stort udvalg af underholdende aktiviteter og begivenheder i løbet af året.

Langs flodbredden er der desuden gode udsigter til Benjamin Franklin Bridge, som forbinder Pennsylvania og New Jersey med hinanden.

 

5. Hop-on Hop-off bustur

Ligesom i enhver anden storby, kan du selvfølgelig også tage på en hop-on hop-off bustur i Philadelphia. Det er en sjov ting at lave for hele familien – både for børn og voksne.

Her kommer du nemlig automatisk rundt til mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Philadelphia.

Der findes mange forskellige turistbusser i byen. Nogle af de mest populære er denne hop-on hop-off sightseeingtur (reklamelink) samt denne hop-on hop-off bustur (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia - Hop-on Hop-off bustur - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Philadelphia City Hall

Philadelphia City Hall er byens rådhus og fungerer som sæde for den kommunale regering i Pennsylvania.

Rådhuset er kendt som den største kommunale bygning i USA og er blandt de smukkeste arkitektoniske bygninger i Philadelphia. Facaden er præget af granit, smukke udskæringer og statuer.

Der er også et 167 højt tårn med en imponerende statue af William Penn på toppen, der er kendt som byens grundlægger.

Hvis du har lyst, kan du faktisk besøge et observationsdæk oppe i toppen af tårnet. Herfra får du en fantastisk udsigt over hele det omkringliggende område!

 

7. Eastern State Penitentiary

En anden populær attraktion i Philadelphia er Eastern State Penitentiary, som engang var et berømt og berygtet fængsel.

Ja, faktisk var det verdens største, dyreste og mest højteknologiske fængsel. Det var et af verdens første isolationsfængsler og har inspireret lande verden over.

Eastern State Penitentiary var i brug fra 1829-1971 og har gennem tiden huset flere legendariske forbrydere. Nogle af de tidligere fanger inkluderer bankrøveren Willie Sutton og den berygtede gangster Al Capone.

I dag er fængslet omdannet til et museum, hvor du kan lære om historien, se klaustrofobiske celler, høre spøgelsesfortællinger og meget mere.

Der hersker ingen tvivl om, at det er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Philadelphia for historieinteresserede! Du kan bestille billetter til Eastern State Penitentiary her (reklamelink).

Eastern State Penitentiary - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Reading Terminal Market

Reading Terminal Market er et ekstremt populært madmarked i Philadelphias centrum. Det har været i drift helt siden 1893, og er faktisk et af USA’s største og ældste markeder.

Det populære og historiske marked byder på mere end 80 boder, der sælger alverdens friske råvarer, lokale specialiteter og kunsthåndværk. Der er også flere gode restauranter, som helt klart er et besøg værd!

På markedet bliver du mødt af en cool og charmerende atmosfære, som giver lidt en følelse af, at befinde sig i en svunden tid.

 

9. Rocky Steps og Rocky Statuen

Hvis du har set de klassiske Rocky-film, er du kommet til den helt rette by! Der findes nemlig flere aktiviteter, som er et must for Rocky-fans.

Trapperne op til Philadelphia Museum of Art kaldes for Rocky Steps og er en stor turistattraktion i sig selv. Det var nemlig her Sylvester Stalone løb i filmene.

Som et resultat heraf, løber mange turister ligeledes op ad de 72 trappetrin til toppen, hvorefter de vender sig om og løfter armene i vejret. For foden af trappen er der i øvrigt en god udsigt over Benjamin Franklin Parkway.

Ikke nok med det, så er der også en Rocky Statue, som ligeledes er blevet et populært vartegn i Philadelphia.

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia - Rocky Steps - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Franklin Institute

Franklin Institute er et videnskabsmuseum og videnscenter, der er dedikeret til grundlæggeren og videnskabsmanden Benjamin Franklin.

Museet er fyldt med lærerige og interaktive udstillinger, der giver et indblik i elektricitet, opfindelser, informationsteknologi, menneskets hjerne og meget mere. Der er også et stort planetarium og en IMAX-biograf.

Franklin Institute er ikke bare en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Philadelphia for voksne, men også for børn og unge!

 

11. Elfreth’s Alley

Elfreth’s Alley er en charmerende og farverig gyde, der er beliggende i Philadelphias gamle bydel. Gaden kan dateres helt tilbage til 1703, hvilket gør det til den ældste beboelsesgade i hele USA!

Gaden blev oprindeligt bygget til byens arbejderklassebeboere, der både boede og drev butikker i de 32 huse.

I dag fungerer mange af husene stadig som private hjem, men de åbner for offentligheden to gange om året. Ellers kan du også smutte forbi Elfreth’s Alley Museum, der selvfølgelig har åbent for besøgende.

Den flotte brostensbelagte gade og de farverige små huse i Elfreth’s Alley skaber generelt en helt fantastisk autentisk atmosfære!

Elfreth’s Alley - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Vinicius BrasilUnsplash

 

12. Magic Gardens

En af de mest cool attraktioner og oplevelser i Philadelphia er uden tvivl Magic Gardens. Det unikke kunstmuseum har både en indendørs- og udendørsudstilling, hvor der er fyldt med kreative kunstinstallationer.

De mange kunstinstallationer er lavet af mosaikker, keramik, glas, spejle, cykelhjul og meget mere. Her finder du alt fra vægmalerier og skulpturer til skæve kreationer.

Magic Gardens er beliggende på farverige South Street, som ligeledes er et besøg værd under din storbyferie i Philly.

 

13. Tag på shopping

Eftersom at Philadelphia ligger i staten Pennsylvania, er næsten alt tøj, sko og accessoires momsfritaget. Det er dermed det perfekte sted til, at shoppe til fordelagtige priser under din rejse til USA.

Der findes mange gode steder til shopping i Philadelphia, men jeg kan især anbefale King of Prussia lidt uden for byen.

King of Prussia er nemlig et gigantisk shoppingcenter med mere end 450+ butikker og 30+ spisesteder. Butikkerne spænder over alt fra Primark og Zara til Gucci og Versace.

Af andre gode steder til shopping i Philadelphia, kan der bl.a. også nævnes South Street, Rittenhouse Row, Walnut Street, Chestnut Street, Jewelers’ Row, Fashion District og mange andre.

Shopping - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Please Touch Museum

Rejser du med børn? Så er Please Touch Museum blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Philadelphia for børnefamilier.

Please Touch Museum er et interaktivt børnemuseum, hvor der er fokus på læring gennem leg. Her skal børnene bruge hænderne samt deres nysgerrighed og fantasi til at udforske de to etager med sjove udstillinger.

Et besøg på museet plejer at være en sjov og mindeværdig aktivitet for børn. Det henvender sig dog især til børn i alderen fra seks måneder til otte år.

 

15. Love Park

Love Park er et utroligt populært sted for turister fra hele verden. Det er nemlig her du finder det ikoniske Love-skilt, som det nærmest er blevet et must, at tage et obligatorisk feriebillede foran.

Det er jo egentligt i bund og grund bare et skilt, men hvorfor ikke hoppe med på bølgen ligesom tusindvis af andre turister?

Love-skiltet er placeret på John F. Kennedy Plaza i centrum, der fungerer som en slags indgangsport til Benjamin Franklin Parkway.

Udover skiltet, byder parken også på grønne områder, stier og et springvand. Der er desuden ofte opsat foodtrucks ligesom der afholdes sæsonbestemte aktiviteter i parken.

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia - Love Park - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Opdag gadekunst

Philadelphia er kendt for sin gadekunst og vægmalerier, som har givet byen kælenavnet ”City of Murals”. Ja, faktisk er der mere end 4.000 vægmalerier i byen!

De mange offentlige kunstværker findes på alt fra husgavle og kontorbygninger til parkeringspladser og parker. Du kan dermed være stensikker på, at du vil støde på mange vægmalerier rundt omkring i byen.

Vægmalerierne er meget imponerende – og er derfor også en af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Philadelphia.

 

17. Betsy Ross House

Betsy Ross House er endnu et af de historiske steder, som du ikke må gå glip af! Det var nemlig eftersigende lige her, at det første amerikanske flag, Stars and Stripes, blev syet.

Det originale flag havde kun 13 stjerner og 13 striber, fordi det blev lavet til, at forene de 13 kolonier på daværende tidspunkt. Efter færdiggørelse blev flaget overrakt til George Washington.

I dag er Betsy Ross’ hus omdannet til et lille museum, hvor du kan lære meget mere om Betsy Ross og flagets historie.

Betsy Ross House - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Citizens Bank Park

Er du vild med sport og i særdeleshed baseball? Så er Citizens Bank Park helt klart en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Philadelphia for dig!

Citizens Bank Park er et stort baseballstadion med plads til cirka 43.500 tilskuere. Det fungerer som hjemmebane for Philadelphia Phillies, der spiller mange kampe her i løbet af året.

Hvis du drømmer om at se en baseballkamp, kan du bestille billetter til en kamp i Citizens Bank Park her (reklamelink).

Når du er i byen, kan du også se en amerikansk fodboldkamp med Philadelphia Eagles, en basketballkamp med Philadelphia 76ers eller en ishockeykamp med Philadelphia Flyers.

 

19. Spis Philly Cheesesteak

En liste over de bedste ting at lave i Philadelphia er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Philly Cheesesteaks.

Det er den mest ikoniske form for mad i byen, så det er virkelig et must-try! Den berømte sandwich består af tynde skiver af oksekød og smeltet ost i et langt brød. Du kan også ofte tilføje løg, champignoner og meget andet.

Philly Cheesesteaks kan købes over alt i byen. De mest populære steder at smage den lokale specialitet er dog hos konkurrenterne Pat’s King of Steaks og Geno’s Steaks.

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia - Philly Cheesesteak - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Fairmount Park

Fairmount Park er en kæmpestor offentlig park, som ikke bare er den største i Philadelphia, men også en af de største byparker i hele landet.

Her er der en rolig atmosfære med grønne områder, hvor du kan slippe lidt væk fra storbyens stress og jag.

I Fairmount Park er der desuden rig mulighed for, at gå ture på stierne og tage på picnic. Der er også fyldt med flotte haver og boldbaner ligesom der er legepladser, tennisbaner og meget andet.

Ikke nok med det, så byder parken også på en del historiske huse. Du kan se flere af dem ved flotte Boathouse Row på østbredden af Schuylkill-floden.

 

21. Rittenhouse Square

Rittenhouse Square er en populær grøn plads, som er placeret i centrum af det mest luksuriøse kvarter i Philadelphia.

Pladsen er fyldt med høje træer, velholdte bede, charmerende lygtepæle, fine skulpturer og en reflekterende pool.

Området omkring Rittenhouse Square er fyldt med luksuriøse lejligheder, eksklusive butikker, trendy barer, smarte caféer og nogle af byens mest berømte restauranter. Det er virkelig et fantastisk sted at hænge ud!

Seværdigheder og Oplevelser i Philadelphia, Pennsylvania - Rejs Dig Lykkelig - Kopi

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Philadelphia, Pennsylvania.

Har du allerede besøgt Philadelphia? Hvis ja, hvilke steder var så dine favoritter? Hvilke attraktioner drømmer du mest om at opleve? Du må hjertens gerne skrive en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til Philadelphia:

Bestil fly til Philadelphia (reklamelink)

Bestil hotel i Philadelphia (reklamelink)

Bestil biludlejning i Philadelphia (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Philadelphia (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *