Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Thomas Jefferson Memorial - Rejs Dig Lykkelig

24 Seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Leder du efter gode ting at lave i Washington D.C.? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Washington D.C. ligger på USA‘s østkyst og er en fantastisk storby, der bør opleves mindst én gang i livet. Det er ikke bare USA’s hovedstad, men også et vigtigt magtcentrum, hvor der træffes indflydelsesrige politiske beslutninger.

I modsætning til mange andre storbyer i USA såsom New York City, er Washington D.C. ikke præget af høje skyskrabere og hektisk trafik.

Washington D.C. er derimod præget af en langt mere amerikansk stemning med gamle huse, storslåede regeringsbygninger, brede boulevarder, grønne områder og en spændende historie.

Derudover byder byen også på et stort antal historiske monumenter, kulturelle vartegn og museer i verdensklasse. Og det bedste af det hele? Mange af de største seværdigheder i Washington D.C. er helt gratis at besøge!

Hvis du planlægger en storbyferie til Washington D.C., skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Washington (reklamelink)

Bestil hotel i Washington (reklamelink)

 Bestil biludlejning i Washington (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Washington (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Washington D.C.


1. Det Hvide Hus

Du kan selvfølgelig ikke besøge USA’s hovedstad uden at se Det Hvide Hus, som er en af de absolut største must-see seværdigheder i Washington D.C.

Ja, faktisk kan du slet ikke sige, at du har været i byen, hvis du ikke har set Det Hvide Hus! Det Hvide Hus er beliggende på 1600 Pennsylvania Avenue, som måske er verdens mest ikoniske og magtfulde adresse.

Det har fungeret som embedsbolig for amerikanske præsidenter siden 1800, men er blevet renoveret flere gange henover årene.

Selvom at sikkerheden ved Det Hvide Hus er på sit højeste, er det faktisk muligt, at komme derind på en rundvisning. Det er dog meget besværligt, så de fleste turister nøjes med at betragte Det Hvide hus på afstand.

Det Hvide Hus - Rejs Dig Lykkelig

 

2. National Mall

Washington D.C. er fyldt med verdensberømte monumenter og mindesmærker. De fleste er placeret omkring den store park, National Mall, som strækker sig over flere kilometer fra Capitol Building til Lincoln Memorial.

Du kan helt sikkert genkende den grønne park, som er blevet vist i adskillige film, tv-serier og nyhedsudsendelser!

Udover Capitol Building og Lincoln Memorial, er National Mall også hjem til mange andre historiske monumenter og kulturelle vartegn.

Du kan læse meget mere om de vigtigste af stederne længere nede på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.


Læs også: Hvor skal man bo i Washington D.C.?

 

3. Capitol Building

I den østlige ende af National Mall finder du Capitol Hill, der er ét af byens ældste kvarterer.

På toppen af Capitol Hill troner den smukke Capitol Building, som huser den amerikanske Kongres. Det er altså her den lovgivende regering træffer de store beslutninger i USA.

Capitol Building er kendt over hele verden og er selvfølgelig også en af dé oplevelser i Washington, som du bare ikke må gå glip af!

Den hvide bygning med den enorme kuppel er et smukt syn udefra. Men vidste du, at du også kan komme på en gratis guidet rundvisning indenfor? Det er dog en god idé, at forudbestille billetterne, så du undgår lange køer.

Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Capitol Building - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Library of Congress

På den anden side af Capitol Building ligger Library of Congress, der er USA’s nationalbibliotek og fagbibliotek for den lovgivende Kongres.

Med en samling på mere end 160 millioner genstande, er Library of Congress verdens største bibliotek. Den store samling spænder over alt fra bøger og manuskrifter til film og lydoptagelser.

Det er gratis at besøge Library of Congress, men du er nødt til at bestille en tid på forhånd. Hvis du er en vaskeægte bogorm, er det helt klart en af de bedste seværdigheder i Washington D.C.

 

5. Smithsonian Museerne

Turen forsætter langs National Mall, hvor du kommer forbi en lang række populære museer i Washington D.C. De mange museer er en del af Smithsonian Institution, der er verdens største museumskompleks.

De er administreret af den amerikanske regering og er blandt USA’s bedste museer. Alle Smithsonian Museerne har gratis entré og byder på noget for hele familien.

Nogle af de mest populære museer er National Air and Space Museum, National Gallery of Art, National Museum of Natural History, National Museum of the American Indian og National Museum of American History.

National Air and Space Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

6. United States Botanic Garden

Hvis du trænger til en pause fra de mange historiske og kulturelle seværdigheder i Washington D.C., kan du med fordel besøge United States Botanic Garden.

Den botaniske have er beliggende lige ud for Capitol Building og er grundlagt af den amerikanske Kongres i 1820.

Med en alder på lidt over 200 år, er United States Botanic Garden én af de ældste botaniske haver i Nordamerika. Haven byder på et imponerende antal forskellige plantearter, hvoraf nogle er blandt verdens mest sjældne plantearter.

 

7. Washington Monument

Washington Monument er en stor obelisk, der er placeret midt på National Mall og troner højt over resten af byen.

Den er omgivet af det amerikanske flag og blev bygget til ære for USA’s første præsident, George Washington, der gjorde USA uafhængig af briterne.

Den store marmorobelisk stod færdig i 1884, og med en højde på 169 meter, var det engang verdens højeste bygningsværk. Den blev dog overgået af Eiffeltårnet i 1889, som næsten er dobbelt så høj som Washington Monument.

I dag er det stadig det højeste bygningsværk i Washington D.C., fordi det ikke er tilladt, at bygge bygninger højere end obelisken.

Det er muligt at komme op i toppen af Washington Monument, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over USA’s hovedstad. Du skal dog være opmærksom på, at du er nødt til at booke billetterne på forhånd.

Bemærk, at billetterne i sig selv er gratis. Det koster derimod $1 pr. billet i reservationsgebyr.

Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Washington Monument - Rejs Dig Lykkelig

 

8. World War II Memorial

Et andet yderst populært og vigtigt mindesmærke på National Mall i Washington, er World War II Memorial. Det er beliggende lige ud for Lincoln Memorial Reflection Pool, som du helt sikkert har set billeder af før.

World War II Memorial er det nationale mindesmærke for de tusindvis af faldne amerikanske soldater, der mistede livet under 2. verdenskrig.

Mindesmærket er virkelig smukt og består bl.a. af en reflekterende pool, springvand, triumfbuer og 56 granitsøjler, der repræsenterer de amerikanske stater og territorier.

World War II Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Vietnam Veterans Memorial

Turen fortsætter hen langs National Mall indtil du ankommer til Vietnam Veterans Memorial. På vejen kan du eventuelt tage et hvil ved den idylliske sø i Constitution Gardens.

Fremme ved Vietnam Veterans Memorial, bliver du mødt af et af de mest kendte krigsmonumenter i USA.

Vietnam Veterans Memorial er et mindesmærke til ære for de faldne amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Den består af to lange sorte granitvægge med navnene på de mere end 58.000 amerikanske soldater, der mistede livet. Mindesmærket består desuden også af Vietnam Women’s Memorial og The Three Soldiers.

 

10. Lincoln Memorial

I den vestlige ende af National Mall finder du Lincoln Memorial, der er en af de absolut største must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Mindesmærket er kendt over hele verden og er bygget til ære for USA’s højtelskede 16. præsident, Abraham Lincoln.

Det græsk-inspirerede tempel er dekoreret med 36 marmorsøjler, der hver især repræsenterer staterne i USA ved Lincolns død i 1865. Bagved de høje søjler finder du en enorm statue af Abraham Lincoln, der våger over sin by.

På væggene på hver side af statuen, er der desuden indgraveret to af Lincolns mest berømte taler.

Hvis du vender ryggen til mindesmærket, bliver du mødt af et fantastisk syn over National Mall. Herfra kan du se Capitol Building og Washington Monument, der spejler sig i et stort reflekterende bassin.

Lincoln Memorial har desuden været hjem til mange vigtige begivenheder. Det var bl.a. her Martin Luther King holdt sin berømte tale ”I have a dream” i 1963.

Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Lincoln Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Hop-on Hop-off Bustur

Som du nok allerede kan fornemme på nuværende tidspunkt, findes der et enormt udvalg af seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Med så mange spændende ting at lave, kan det hurtigt blive overvældende, at planlægge en storbyferie i USA’s hovedstad.

Det er netop derfor, at jeg på det kraftigste kan anbefale, at benytte hop-on hop-off busser. Her kommer du med garanti forbi mange af de største seværdigheder i Washington D.C. samtidig med, at du lærer om historien undervejs.

Du kan med fordel købe billetter til hop-on hop-off busser i Washington D.C. her (reklamelink).

 

12. Korean War Veterans Memorial

Korean War Veterans Memorial er endnu et populært mindesmærke på National Mall i Washington D.C.

Det er placeret lige ved siden af Lincoln Memorial og er bygget til minde om de millioner af soldater, der kæmpede i Koreakrigen.

Mindesmærket består af 19 statuer i rustfrit stål, der skal forestille soldater i Koreas rismarker. Statuerne er bl.a. omgivet af en mindevæg med mere end 2.500 fotografier, der viser forskellige scener fra Koreakrigen.

Der er også en række sten, hvor der er indgraveret navnene på de 22 nationer, der bidrog med tropper eller medicinsk støtte. Danmark er også indgraveret på én af stenene!

For enden af Korean War Veterans Memorial finder du en smuk reflekterende erindringspool. Her kan du bl.a. lære om, hvor mange soldater der blev dræbt og såret under Koreakrigen.

Du kan også se en granitmur, hvor der står ”Freedom Is Not Free”. Meget tankevækkende og rørende.

Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Korean War Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Moonlight-aftentur

Selvom at de fleste mindesmærker og seværdigheder i Washington D.C. er smukke om dagen, er de faktisk endnu smukkere om aftenen.

Efter mørkets frembrud bliver de nemlig oplyst i sådan en grad, at de blot bliver endnu mere iøjnefaldende.

Hvis du vil udforske byen efter mørkets frembrud, kan jeg kraftigt anbefale denne Moonlight-aftentur i Washington (reklamelink).

Her bliver du kørt rundt til mange af de største seværdigheder og oplevelser i Washington D.C. på en professionel guidet trolley-tur. Det er en fantastisk tur, som virkelig kan anbefales!

 

14. Martin Luther King Memorial

Martin Luther King Memorial ligger kun en kort gåtur fra førnævnte Korean War Veterans Memorial.

Det populære mindesmærke er lavet til ære for Dr. Martin Luther King, Jr., der var USA’s største borgerrettighedsleder frem til han blev myrdet i 1968.

Mindesmærket ligger tæt på Lincoln Memorial, hvor Martin Luther King holdt sin berømte tale ”I have a dream”. Han kæmpede for frihed, lighed og retfærdighed for alle, uanset deres hudfarve og samfundsklasse.

Martin Luther King Memorial er faktisk det eneste mindesmærke i National Mall-området, der ærer en afroamerikaner.

Højdepunktet ved mindesmærket er en kæmpestor granitstatue af Martin Luther King Jr., hvorpå der er citater fra hans verdensberømte tale ”I have a dream”. Statuen omkranses af en lang væg med 14 citater fra hans taler og skrifter.

Martin Luther King Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Franklin Delano Roosevelt Memorial

Franklin Delano Roosevelt Memorial er måske ikke nær så kendt som mange andre mindesmærker på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Alligevel fortjener mindesmærket en plads på listen, fordi den ærer Franklin Delano Roosevelt, der var USA’s 32. præsident.

Franklin Delano Roosevelt var medlem af det demokratiske parti og vandt hele fire præsidentvalg.

Han var en central figur i verden i den første halvdel af det 20. århundrede og var bl.a. præsident under Den Store Depression og 2. verdenskrig. Mindesmærket byder bl.a. på bronzeskulpturer og citater fra landets 32. præsident.

 

16. Thomas Jefferson Memorial

Thomas Jefferson Memorial er et mindesmærke dedikeret til Thomas Jefferson, der var USA’s 3. præsident og én af ”The Founding Fathers of the United States”.

Ja, faktisk var det ham, der var forfatteren af USA’s livsændrende uafhængighedserklæring. Det smukke mindesmærke er blandt de mest populære seværdigheder i Washington D.C.

Det består af en cirkulær marmorbygning, der er inspireret af Pantheon i Rom. Inde i bygningen står der en stor bronzestatue af Thomas Jefferson. Mindesmærket ligger i rolige og fredfyldte omgivelser lige ned til vandet.

Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Thomas Jefferson Memorial - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ridwan MeahUnsplash

 

17. International Spy Museum

International Spy Museum ligger omkring 15 minutters gang fra Thomas Jefferson Memorial og er en af de sjoveste oplevelser i Washington D.C. for hele familien.

Her kan I gå på opdagelse i en hel verden af spionudstyr. Ja, faktisk kan museet prale af, at have verdens største offentlige samling af spionudstyr.

Museet byder desuden på et stort antal interaktive udstillinger med alt fra tophemmeligt spionageudstyr og spionmissioner til spændende beretninger og fortællinger fra verdensberømte spioner.

Vil du gerne besøge spionmuseet? Så kan du med fordel købe billetter til International Spy Museum her (reklamelink).

 

18. Georgetown

Selvom at størstedelen af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C. er beliggende omkring National Mall, findes der også mange andre steder, som du ikke bør gå glip af!

Ét af de steder er Georgetown, der er et yderst charmerende kvarter med nyklassicistiske bygninger og gamle brostensgader.

Det er også her du finder Old Stone House, der er Washingtons ældste bygning. Georgetown er fyldt med små butikker, moderne hoteller, gode restauranter, idylliske caféer og barer med livemusik.

Ved havnefronten ud til Potomac-floden ligger der desuden mange gode restauranter med udsøgte smagsoplevelser. Georgetown er virkelig en skøn bydel med en fantastisk atmosfære!

'Georgetown - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Washington National Cathedral

Washington National Cathedral er en storslået og smuk nationalkirke i Washington. Den blev opført i en nygotisk byggestil i det 20. århundrede og er den næststørste kirke i USA.

Kirken har været sted for mange store begivenheder såsom betydningsfulde ceremonier, præsidentbegravelser og selvfølgelig mindetjenester. Den smukke kirke er helt klart et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden.

 

20. National Zoological Park

National Zoological Park ligger i nærheden af Washington National Cathedral og er en af de ældste zoologiske haver i USA.

Den er en del af Smithsonian-institutionen, hvilket betyder at der er gratis entré. Der er dermed ingen tvivl om, at det er en af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Washington D.C. for børnefamilier.

Den populære zoologiske have blev grundlagt i 1889 og er hjem til omkring 2.000 dyr, der er fordelt over mere end 390 dyrearter.

De mange dyr inkluderer kæmpepandaer, elefanter, gorillaer, orangutanger, tigere, sorte bjørne, alligatorer, slanger og mange andre dyrearter.

National Zoological Park - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Union Market

I det blomstrende kvarter NoMa finder du Union Market, der er et hipt marked med et stort antal boder og butikker.

Her kan du gå på opdagelse i en hel verden af smagfulde madoplevelser med alt fra fisk og østers til tacos og pizza. Ikke nok med det, så er der også et godt udvalg af trendy butikker og barer.

Union Market er helt klart en af de bedste aktiviteter og oplevelser i Washington D.C. for enhver madelsker.

 

22. Mount Vernon

Mount Vernon ligger teknisk set ikke i Washington D.C. Det ligger derimod i nærheden af byen Alexandria i staten Virginia.

Alligevel er det en af de mest populære seværdigheder i Washington D.C., fordi det kun ligger en kort køretur derfra. Det var her USA’s første præsident, George Washington, boede det meste af sit liv.

Han besluttede at bygge Det Hvide Hus i Washington D.C., men nåede aldrig selv at bo i præsidentboligen. Han er dermed den eneste amerikanske præsident, der ikke har boet der.

Når du besøger Mount Vernon kan du bl.a. opleve hovedhuset og de dertilhørende bygninger, hvor George Washington, hans kone og deres mange slaver levede deres liv.

Derudover kan du også se den tidligere præsidents gravsted, besøge flere historiske museer og meget mere.

Seværdigheder og Oplevelser i Washington DC - Mount Vernon - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Pentagon

Pentagon er hovedkvarteret for det amerikanske forsvarsministerium og er en af verdens største kontorbygninger med op mod 26.000 ansatte.

Du har helt sikkert allerede set billeder af den verdensberømte bygning, der er én af de mest obligatoriske seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Efter terrorangrebet den 11. september 2001, hvor et kapret fly også ramte ind i Pentagon, er sikkerheden øget betydeligt. Derfor er det ikke længere så nemt, at komme ind i bygningen, men den er også værd at se udefra.

Glem ikke at smutte en tur forbi Pentagon Memorial, der er beliggende på den nordvestlige side af den enorme kontorbygning.

Mindesmærket er lavet til minde om alle de uskyldige mennesker, der mistede livet ved Pentagon under 9/11-angrebet.

 

24. Arlington National Cemetery

Det lyder måske besynderligt, at en kirkegård er blandt de bedste oplevelser i Washington D.C., men Arlington National Cemetery er altså ikke bare en hvilken som helst kirkegård.

Det er nemlig den ældste og mest berømte militærkirkegård i USA. På kirkegården ligger mere end 400.000 mennesker begravet. Størstedelen af gravene tilhører faldne soldater, der har kæmpet i de krige, som USA har deltaget i.

Arlington National Cemetery har desuden været med i utallige film og tv-serier, og er kendetegnet ved sine lange grønne plæner med endeløse rækker af hvide gravsten.

Den mest bemærkelsesværdige grav på kirkegården tilhører John F. Kennedy, der er begravet ved siden af sin familie. Bagved graven brænder der en evig flamme til minde om den højtelskede præsident.

Når du besøger kirkegården må du heller ikke glemme, at smutte en tur forbi Den Ukendte Soldats Grav. Her kan du være heldig, at opleve et vagtskifte.

Arlington National Cemetery - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Washington D.C.

Hvad er dine favoritoplevelser i Washington? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Du må meget gerne skrive en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra USA:

• Hvor skal man bo i Washington D.C.?

Vigtige ting du skal vide når du besøger USA

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Forløbet i Lufthavnen i USA

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til Washington D.C.:

Bestil fly til Washington (reklamelink)

Bestil hotel i Washington (reklamelink)

 Bestil biludlejning i Washington (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Washington (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *