11 Seværdigheder og Oplevelser i Wroclaw - Markedstorvet - Rejs Dig Lykkelig

11 Sjove Seværdigheder og Oplevelser i Wroclaw

Leder du efter de bedste ting at lave i Wroclaw? Glem ikke at tjekke denne liste med de sjoveste seværdigheder og oplevelser i Wroclaw, Polen.

På trods af, at Wroclaw er den fjerdestørste by i Polen, bliver den desværre let overset til fordel for andre europæiske storbyer.

Det er virkelig en skam, for Wroclaw byder på en lang række spændende seværdigheder og oplevelser. Her finder du alt fra historiske bygninger til idylliske parker.

Hvis du planlægger en tur til Wroclaw, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste og sjoveste seværdigheder og oplevelser i Wroclaw, Polen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Wroclaw (reklamelink)

Bestil hotel i Wroclaw (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Wroclaw (reklamelink)

Bestil biludlejning i Wroclaw (reklamelink)

Bestil oplevelser i Polen (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Wroclaw


1. Markedstorvet

Markedstorvet er et gammelt middelaldertorv fra det 13. århundrede, der er blandt de største markedspladser i Europa.

Det er Wroclaws hjerte og er altid fyldt med liv og glade dag. Her er stemningen helt fantastisk! Der er derfor ingen tvivl om, at det er en af de største seværdigheder og oplevelser i Wroclaw.

Torvet er præget af farverige bygninger, der er opført i den smukkeste barok- og renæssancestil. Området blev desværre totalt bombarderet under 2. verdenskrig, så bygningerne er kun rekonstruktioner af de oprindelige bygninger.

Markedstorvet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Det Gamle Rådhus

Midt på markedspladsen finder du Det Gamle Rådhus. Det er et af byens vigtigste vartegn og er ligeledes bygget i det 13. århundrede.

Ikke nok med det, så er Det Gamle Rådhus også det ældste og højeste rådhus i Polen. Det gamle gotiske rådhus var engang hjem til byens myndigheder, men huser i dag Museum of Bourgeois Art.

Indtil for nyligt, lå Europas ældste restaurant også nedenunder rådhuset. Restauranten hed Piwnica Świdnicka og åbnede dørene helt tilbage i 1275.

 

3. Wroclaws Dværge

Når du går rundt i Wroclaw, kan du ikke undgå, at støde på små bronzeskulpturer af dværge. De er placeret over alt i byen og er efterhånden blevet et stort vartegn for Wroclaw.

Ja, faktisk kan du finde hundredvis af små dværge, der ofte er placeret de mest besynderlige steder. Der hersker dermed ingen tvivl om, at en af de sjoveste aktiviteter og oplevelser i Wroclaw med børn er, at tage på dværgejagt.

Wroclaws dværge har oprindelse i en politisk modstandsbevægelse under kommunismen i Polen. Bevægelsen hed Det Orange Alternativ, og benyttede en dværg eller nisse som deres symbol.

De lavede graffiti med små dværge over alt i byen som en protest mod kommunismen. Sidenhen, er skulpturerne af dværgene igen dukket op som et minde for bevægelsen.

Dværgejagt - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Sky Tower

Sky Tower er den eneste skyskraber i Wroclaw og byder på en formidabel udsigt over den polske storby. Med en højde på 212 meter og 51 etager, er Sky Tower desuden én af de højeste bygninger i Polen.

Fra Sky Tower kan du nyde udsigten over Wroclaw fra 49. etage. Herfra har du et godt overblik over byen fra et fugleperspektiv.

 

5. Szczytnicki Park

Szczytnicki Park er en fredelig oase midt i storbyen. Det er den største park i Wroclaw og byder på et stort antal træer, planter, vandløb og grønne plæner.

Her er der rig mulighed for, at slappe af og nyde stilheden midt i Wroclaw. Parken byder desuden også på en skøn japansk have, der nok er den største og mest kendte attraktion i Szczytnicki Park.

 

6. Wroclaw Multimedia Fountain

I førnævnte Szczytnicki Park, finder du også Wrocław Multimedia Fountain. Dette er ikke bare Polens største springvand, men også et af de største i Europa.

Springvandet består af 300 vandstråler og 800 lys, der tilsammen skaber et fantastisk show til lyden af musik. Du kan opleve springvandshowet hver hele time fra kl. 10.00-20.00 fra maj til slutningen af oktober.

Du kan læse mere om Wroclaw Multimedia Fountains showtider her. Det er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Wroclaw, hvis du besøger byen i sommersæsonen.

11 Seværdigheder og Oplevelser i Wroclaw - Multimedia Fountain - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Hundredeårshallen

Når du alligevel besøger Wroclaw Multimedia Fountain eller Szczytnicki Park, skal du huske at lægge vejen forbi Hundredeårshallen. Den hedder officielt Hala Stulecia og åbnede tilbage i 1913.

Hundredeårshallen er bygget i en fascinerende blanding af traditionel og moderne arkitektur. Ja, faktisk har den imponerende arkitektur givet bygningen en plads på UNESCOs verdensarvsliste.

 

8. Domkirkeøen

En af de bedste seværdigheder og oplevelser i Wroclaw er, at tage på en gåtur på Domkirkeøen, der officielt hedder Ostrow Tumski.

Med en historie der går helt tilbage til det 10. århundrede er Domkirkeøen den ældste del af Wroclaw. Domkirkeøen er yderst charmerende med brostensbelagte gader, smukke historiske bygninger og storslåede kirker.

Det kan især anbefales, at besøge området om aftenen, når de antikke gaslamper tændes. Husk at smutte en tur over Most Tumski, der er en stålbro fyldt med kærlighedshængelåse.

 

9. Skt. Johannes Døberens Katedral

Skt. Johannes Døberens Katedral troner højt på Domkirkeøen, og er den mest imponerende kirke i Wroclaw.

Den blev bygget i det 13. århundrede ovenpå resterne af en gammel kirke fra det 10. århundrede. Skt. Johannes Døberens Katedralen menes dermed, at have været den første gotiske kirke i Polen.

Den imponerende kirke er et arkitektonisk mesterværk med mange kreative udsmykninger. Inde i kirken, kan du opleve en gotisk altertavle og det største orgel i Polen.

Du må heller ikke glemme, at tage en tur op i kirketårnet. Herfra er der en smuk panoramaudsigt over Wroclaw!

Skt. Johannes Døberens Katedral - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Panorama Racławicka

En af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Wroclaw er Panorama Racławicka, der er det største maleri i Polen.

Maleriet er 15 meter højt og 114 meter langt. Det blev udformet af flere kunstnere i det 19. århundrede. Det er altså meget fascinerende lavet – især taget i betragtning af tidsperioden.

Maleriet skal forestille et vigtigt slag i det 18. århundrede, der er af stor betydning for Polens befolkning.

 

11. Bridge of Penitents

Bridge of Penitents er en gammel bro, der er blandt de bedste oplevelser i Wroclaw. Broen forbinder St. Mary Magdalene-kirkens to kirketårne i 45 meters højde og er dermed den højest placerede bro i Wroclaw.

Herfra får du enestående panoramaudsigter over den polske storby. Legenden siger, at broen er hjemsøgt og fyldt med sjæle fra unge hensynsløse piger, der ikke giftede sig imens de var unge.

11 Seværdigheder og Oplevelser i Wroclaw - St. Mary Magdalene - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Wroclaw. Hvad er dine favoritoplevelser i Wroclaw? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Polen:

• De Største Oplevelser i Polen

• De Bedste Rejsemål i Polen

• 4 Fantastiske Byer i Polen

Guide til Auschwitz

… Eller læs alle artikler fra Polen

Planlæg din rejse til Polen:

Bestil fly til Wroclaw (reklamelink)

Bestil hotel i Wroclaw (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Wroclaw (reklamelink)

Bestil biludlejning i Wroclaw (reklamelink)

Bestil oplevelser i Polen (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *