Fantastiske og Populære Byer i Polen - Gdansk - Rejs Dig Lykkelig

4 Fantastiske og Populære Byer i Polen

Planlægger du en rejse til Polen? Glem ikke at tjekke denne artikel med nogle af de mest fantastiske og populære byer i Polen.

Polen er et skønt rejseland med en dramatiske historie, billige priser, smuk natur og fantastiske byer. Mange af de mest populære byer i Polen er spækket med charmerende middelalderbygninger og spændende seværdigheder, der bare venter på at blive udforsket.

Hvis du planlægger en rejse til Polen, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste over nogle af de mest fantastiske og populære byer i Polen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

• Bestil fly til Polen (reklamelink)

• Bestil biludlejning i Polen (reklamelink)

• Bestil oplevelser i Polen (reklamelink)

 

Fantastiske og Populære Byer i Polen:


1. Warszawa

Warszawa har været Polens hovedstad siden 1596 og er en fantastisk storby med store kontraster. Byen blev nærmest jævnet med jorden under 2. verdenskrig, men er sidenhen blevet genopbygget. I dag fremstår Warszawa så original som overhovedet muligt.

Den polske hovedstad er kendt som en levende by i konstant rivende udvikling. Den bærer på en turbulent historie, som for alvor kommer til udtryk i arkitekturen. Her kan du både se gamle kommunistiske blokke, moderne skyskrabere, neoklassiske paladser og gotiske kirker.

Warszawa - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Krakow

Krakow er nok den mest populære by i Polen – og det er med god grund! Den tidligere polske hovedstad er i dag kendt som Polens kulturelle centrum og næststørste by.

I Krakow bliver du mødt af en magisk stemning med historiske seværdigheder og smukke gamle bygninger. Her kan du opleve UNSESCO-seværdigheder, lære om 2. verdenskrigs rædsler, besøge gamle kongeslotte, møde Wawel-dragen og meget mere.

Der er også rig mulighed for at tage på udflugt til mange af Polens største seværdigheder. Der er f.eks. ikke langt fra Krakow til saltminen Wieliczka og koncentrationslejren Auschwitz.


Læs også: 25 Must-See Seværdigheder i Krakow

Fantastiske og Populære Byer i Polen - Krakow - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Gdansk

Det er simpelthen umuligt at lave en liste over de mest fantastiske og populære byer i Polen, uden at nævne Gdansk. Den historiske storby er ikke bare den største by i det nordlige Polen, men også landets største havneby.

Gdansk er en smuk og billedskøn by, der har haft en stor historisk betydning. Den har bl.a. spillet en vigtig rolle under 2. verdenskrig. Byen blev genopbygget efter krigen, men har alligevel formået at bibeholde sin middelalderlige charme.

Overalt i Gdansk bliver du mødt af smalle brostensgader og gamle bygninger. Der er også et stort udvalg af caféer, restauranter og butikker. Ja, faktisk er der alt det du skal bruge, for at få en fantastisk storbyferie i Polen.

Gdansk - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Wroclaw

Wroclaw er den fjerdestørste by i Polen og er beliggende på en gruppe øer, der er forbundet via et stort antal smukke broer. Det er også netop derfor, at Wroclaw ofte kaldes for ”Polens Venedig”.

Den fantastiske storby har været styret af mange forskellige herredømme, der har sat sit præg på Wroclaws mangfoldige arkitektur. Ja, faktisk blev det først en polsk storby efter 2. verdenskrig i 1945. I dag byder Wroclaw på mange storslåede og historiske bygninger som du er nødt til at opleve.


Læs også: 11 Sjove Oplevelser i Wroclaw

Fantastiske og Populære Byer i Polen - Wroclaw - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over nogle af de mest fantastiske og populære byer i Polen. Hvad er dine favoritbyer i Polen? Hvilke drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Polen:
Planlæg din rejse til Polen:

• Bestil fly til Polen på Momondo.dk (reklamelink)

• Bestil biludlejning i Polen på Discovercars.dk (reklamelink)

• Bestil oplevelser i Polen på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.