De Bedste Rejsemål i Polen - Gdansk - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Polen

Planlægger du en rejse til Polen? Glem ikke at tjekke denne liste med de absolut bedste rejsemål i Polen.

Polen er efterhånden blevet et populært rejsemål for mange danskere. Her bliver du mødt af fantastisk natur, kulturelle storbyer, charmerende middelalderbygninger, historiske seværdigheder, gode madoplevelser og meget mere.

Med sin placering i Østeuropa, er Polen desuden kendt for sine ekstremt billige priser og polakkernes store gæstfrihed. Alt dette ligger endda alt sammen i en overskuelig afstand fra Danmark.

Hvis du planlægger en rejse til Polen, har du måske svært ved at beslutte dig for, hvor du skal opholde dig? Det er netop derfor jeg har lavet denne liste med de allerbedste rejsemål i Polen. Bemærk at de mange rejsemål i Polen, som står på listen, ikke står i nogen bestemt rækkefølge.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

• Bestil fly til Polen (reklamelink)

• Bestil biludlejning i Polen (reklamelink)

• Bestil oplevelser i Polen (reklamelink)

 

De bedste rejsemål i Polen


1. Poznan

Poznan er et af de mest oversete rejsemål i Polen, og det er virkelig en skam! Denne storby er hjem til omkring 533.000 indbyggere og er dermed den femte mest folkerige by i Polen. Poznan ligger i den vestlige del af Polen og er faktisk én af landets ældste byer.

I centrum af Poznan, bliver du mødt af byens smukke gamle markedsplads, der er omgivet af huse opført i en imponerende arkitektur. Poznan er især et oplagt rejsemål i Polen for studerende. Det er nemlig her du finder Polens tredjestørste universitet og et vigtigt akademisk center.

Poznan - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Krakow

Det måske mest populære og bedste rejsemål i Polen er Krakow, der også er en af de mest populære storbyer til en miniferie i Europa. Den tidligere hovedstad er i dag kendt som Polens kulturelle centrum og næststørste by.

Når du besøger Krakow, bliver du mødt af et stort antal historiske seværdigheder og smukke bygninger, der tilsammen skaber en nærmest magisk stemning. Her kan du opleve UNESCO seværdigheder, lære om 2. verdenskrigs rædsler i Polen, besøge gamle kongeslotte, møde Wawel-dragen og meget mere. Du kan også nemt tage på udflugt til store seværdigheder i Polen såsom Wieliczka Saltminen og Auschwitz Koncentrationslejren.


Læs også: 25 Must-See Seværdigheder i Krakow

De Bedste Rejsemål i Polen - Krakow - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Zakopane og Tatrabjergene

Zakopane er en charmerende bjerglandsby, der er blandt de bedste rejsemål i Polen for naturelskere og skisportsudøvere. Byen er beliggende for foden af Tatrabjergene, der er en bjergkæde som udgør en naturlig grænse mellem Polen og nabolandet Slovakiet.

De omkringliggende Tatrabjerge er en del af Tatra National Park, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Inde i parken, kan du finde flere af Polens populære skisportssteder, rislende vandløb, dramatiske vandfald og dybe bjergsøer. Den største bjergsø i parken er Morskie Oko imens det højeste vandfald er Wielka Siklawa waterfall. Du kan også besøge mere end 600 huler, hvoraf det længste og dybeste hulesystem er Wielka Sniezna.

Zakopane - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Warszawa

Et af de bedste rejsemål i Polen er Warszawa, der har været landets pulserende hovedstad siden 1596. Warszawa blev nærmest jævnet med jorden under 2. verdenskrig, hvor næsten 85 procent af byen blev ødelagt af nazisterne. Heldigvis er den gamle bydel i Warszawa blevet genopbygget, så den i dag står så original som overhovedet muligt.

Warszawa er en storby fuld af kontraster og en turbulent historie, der for alvor kommer til udtryk i arkitekturen. Her kan du både se gamle kommunistiske blokke, moderne skyskrabere, neoklassiske paladser og gotiske kirker. Warszawa er generelt en levende by i rivende udvikling hele tiden. Det er dermed et af de bedste rejsemål i Polen, hvis du er på udkig efter en oplevelsesrig ferie.


Læs også: De Største Oplevelser i Polen

De Bedste Rejsemål i Polen - Warszawa - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Torun

Torun ligger ved Wisla-floden og er nok mest kendt for at være fødestedet for Nicolaus Copernicus, der er en verdensberømt astronom og matematiker fra det 15. århundrede. Torun er én af de ældste byer i Polen og blev ikke ødelagt under 2. verdenskrig.

Det betyder også at der stadig er et stort antal originale gamle middelalderbygninger og en rig historie. Alt dette har medvirket til at Toruns historiske centrum har fået en velfortjent plads på UNESCOs verdensarvsliste. Torun bliver desuden ofte kaldt for ”Nordens Krakow” og er en skøn livlig studieby.

Torun - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Gdansk

Listen over de allerbedste rejsemål i Polen er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Gdansk. Denne historiske storby er ikke bare den største by i det nordlige Polen, men også den største havneby i Polen. Gdansk har haft en stor historisk betydning og har spillet en stor rolle under 2. verdenskrig.

Gdansk blev genopbygget efter krigen og har formået at bibeholde sin middelalderlige charme med smalle brostensbelagte gader og smukke gamle bygninger. Der er også et stort udvalg af små caféer, restauranter og butikker. Gdansk er virkelig en fantastisk og billedskøn storby i Polen!

De Bedste Rejsemål i Polen - Gdansk - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Sopot

I nærheden af Gdansk, finder du Sopot, der er en fantastisk lille bade- og kurby ved det Baltiske Hav (Østersøen). Byen er omgivet af bakkede skovområder på den ene side og kilometervis af lang sandstrand på den anden side. Der er også et stort antal feriesteder, hvilket gør det til et populært rejsemål i Polen i sommermånederne.

Udover at slappe af og nyde de naturskønne omgivelser i Sopot, må du ikke glemme at smutte forbi strandens lange træmole, der er den længste i Europa. Derudover kan du også besøge den livlige gågade Monte Casino Street og den skæve bygning Krzywy Domek.

Sopot - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Wroclaw

Wroclaw er den fjerdestørste by i Polen og er uden tvivl også et af de bedste rejsemål i Polen. Byen er beliggende på flere øer, der er forbundet med et stort antal smukke broer. Alt dette er medvirkende til at Wroclaw ofte kaldes ”Polens Venedig”.

Gennem tiden har Wroclaw været styret af mange forskellige herredømme. Officielt har Wroclaw faktisk kun været en del af Polen siden afslutningen af 2. verdenskrig i 1945. De mange forskellige kulturer har i dén grad sat sit præg på storbyen, der har en yderst mangfoldig arkitektur. Med sine mange storslåede historiske bygninger, er Wroclaw én af de smukkeste byer i Polen.


Læs også: 11 Sjove Oplevelser i Wroclaw

De Bedste Rejsemål i Polen - Wroclaw - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de allerbedste rejsemål i Polen. Hvad er dit yndlingsrejsemål i Polen? Hvilke steder i Polen, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Polen:
Planlæg din rejse til Polen:

• Bestil fly til Polen på Momondo.dk (reklamelink)

• Bestil biludlejning i Polen på Discovercars.dk (reklamelink)

• Bestil oplevelser i Polen på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *