Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Ogrodzieniec Slot - Rejs Dig Lykkelig

De Største Seværdigheder og Oplevelser i Polen

Planlægger du en rejse til Polen? Glem ikke at tjekke denne liste over de største must-see seværdigheder og oplevelser i Polen.

Polen er et fantastisk rejseland med et stort og varieret udvalg af attraktioner.

Her bliver du mødt af billige priser, en spændende historie, storslåede naturoplevelser, charmerende storbyer, smukke middelalderbygninger, gamle slotte og UNESCO-seværdigheder.

På en rejse til Polen, kan du opleve lidt af det hele! Her får du en liste over de største og bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Polen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Polen (reklamelink)

Bestil hotel i Polen (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Polen (reklamelink)

Bestil biludlejning i Polen (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Polen (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Polen:


1. Krakow

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Polen uden at nævne Krakow.

Den populære storby er fyldt med historiske seværdigheder og smukke middelalderbygninger, som tilsammen skaber en skøn magisk atmosfære.

Udforsk den historiske gamle bydel eller besøg kongeslottet, som begge er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan også tage på opdagelse i det jødiske kvarter eller besøge Oskar Schindlers Fabrik.


Læs også: 25 Must-See Seværdigheder i Krakow

Krakow - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Slowinski National Park

Slowinski National Park strækker sig langs den baltiske kyst og er optaget på UNESCO’s liste over verdens biosfærereservater.

Parken er kendt for sine fascinerende vandreklitter, som bevæger sig med en hastighed på op til 10 meter om året. I Slowinski National Park bliver du mødt af et fascinerende landskab, som hele tiden er i forandring.

Her er der fyldt med endeløse sandklitter, dejlige strande, fossile skove og gode vandreruter. Der er også rig mulighed for, at møde en lang række sjældne fuglearter.

 

3. Gdansk

Gdansk er en meget smuk og billedskøn havneby, som er blandt de mest populære rejsemål i Polen. Byen har haft en stor historisk betydning under 2. verdenskrig, hvor op mod 90% af byen lå i ruiner.

I dag er Gdansk heldigvis genopbygget og har formået af bibeholde sin middelalderlige charme med smalle brostensgader og farvestrålende bygninger.

Udforsk den gamle bydel, gå en tur langs havnefronten, oplev spændene museer eller besøg Westerplatte, som er stedet hvor 2. verdenskrig begyndte.


Læs også: De Bedste Rejsemål i Polen

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Gdansk - Rejs Dig Lykkelig

 

4. De Masuriske Søer

I det nordøstlige Polen finder du De Masuriske Søer, som dækker over et enormt område med omkring 3.000 søer.

Udover søer er der også massevis af rindende kanaler, brusende floder, dybe skove og grønne græsmarker.

De Masuriske Søer byder mange skønne naturoplevelser i Polen. Her kan du både tage på vandreture og cykelture, svømme i de blanke søer, sejle rundt på vandet og meget mere.

 

5. Auschwitz Koncentrationslejr

Auschwitz Koncentrationslejr er en af de absolut største must-see seværdigheder og oplevelser i Polen.

Den går også under navnet Auschwitz-Birkenau og var ikke bare den største, men også den mest berygtede koncentrations- og udryddelseslejr under 2. verdenskrig.

Et besøg i lejren giver et helt unikt og barskt indblik i en af de mørkeste perioder i menneskehedens historie. Her kan du lære om 2. verdenskrig og de barske forhold, som fangerne levede under.

Du kan med fordel kigge efter billetter til Auschwitz Koncentrationslejr her (reklamelink).


Læs også: Guide til Auschwitz: Alt du skal vide inden dit besøg

Auschwitz - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Tatrabjergene

Tatrabjergene er en storslået og naturskøn bjergkæde, som udgør en naturlig grænse mellem Polen og nabolandet Slovakiet.

Bjergene er en del af Tatra National Park, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Når du besøger Tatrabjergene, kan du glæde dig til nogle af de største naturoplevelser i Polen. Besøg Morskie Oko, som er en meget smuk bjergsø eller oplev Wielka Siklawa Waterfall, som er parkens højeste vandfald.

Du kan også hoppe på en kabelbane op til Kasprowy Wierch, som er en 1.987 meter høj bjergtop.

Her er der en smuk natur med fantastiske udsigter og gode vandrestier. Find oplevelser i Tatrabjergene her (reklamelink).

 

7. Zakopane

For foden af Tatrabjergene ligger Zakopane, som er en charmerende lille bjerglandsby. Her er der en fantastisk atmosfære med små træhytter, gamle bygninger og romantiske gadelamper.

Om sommeren byder Zakopane på mindeværdige naturoplevelser med gode vandrestier og sjove udendørsaktiviteter i naturskønne omgivelser.

Om vinteren er Zakopane derimod et oplagt sted til, at stå på ski. Ja, faktisk er det et af Polens førende skiområder.

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Zakopane - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Warszawa

Warszawa er Polens pulserende hovedstad og er helt klart også blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Polen.

Byen blev nærmest jævnet med jorden under 2. verdenskrig, men heldigvis er den gamle bydel sidenhen blevet genopbygget.

Den polske hovedstad er fyldt med kontraster og bærer på en turbulent historie, som for alvor kommer til udtryk i den alsidige arkitektur.

Her er der både gamle kommunistiske blokke, moderne skyskrabere, neoklassiske paladser og gotiske kirker.


Læs også: 4 Fantastiske Byer i Polen

 

9. Bialowieska National Park

På grænsen mellem Polen og Hviderusland finder du Bialowieska National Park, som er Polens ældste nationalpark. Den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og byder på en lang række unikke plante- og dyrearter.

Ja, faktisk er Bialowieska National Park et af de sidste tilbageværende steder i Europa med urskov, som engang dækkede det meste af kontinentet.

Udover den enestående natur, er parken også hjem til hundredvis af mægtige europæiske bisoner.

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Bialowieska National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Chochołowskie Termy

Overalt i det sydlige Polen finder du termiske bade. Det største og mest populære er Chochołowskie Termy, som både byder på termiske pools indendørs og udendørs.

Det naturlige vand er 36 grader varmt og er hentet direkte fra undergrunden i en dybde på næsten 3.600 meter under jordoverfladen. Vandet siges at have terapeutiske effekter, som er super gode for helbredet.

Slap af i de termiske bade, benyt spafaciliteterne og prøv de mange sjove vandaktiviteter derinde.

Der er også rig mulighed for, at medbringe børn, som med garanti vil få det sjovt med vandrutsjebaner og meget mere. Du kan købe billetter til Chochołowskie Termy her (reklamelink).

Chochołowskie Termy - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Jasna Góra-klostret

Jasna Góra-klostret er et helligt kloster, som er dedikeret til Jomfru Maria. Højdepunktet på klostret er et maleri af Den Sorte Madonna af Częstochowa, som er Polens nationalhelligdom.

Det er et yndet mål for katolske pilgrimsrejser og er et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden.

 

12. Sopot

En anden af de bedste oplevelser i Polen er at besøge Sopot, som er en lille bade- og kurby ved Østersøen. Byen er omgivet af bakkede skovområder på den ene side og kilometervis af lange sandstrande på den anden side.

I Sopot kan du slappe af på et af de mange feriesteder eller nyde de naturskønne omgivelser.

Du kan også besøge træmolen, som er Europas længste. Eller hvad med at besøge den livlige gågade, Monte Casino Street, og den skæve bygning, Krzywy Domek?

Sopot - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Dunajec-floden

Dunajec-floden slynger sig gennem Pieniny National Park i det sydlige Polen og det nordlige Slovakiet. Floden udgør en del af grænsen mellem de to lande og byder på mange naturskønne oplevelser i Polen for hele familien.

Det smukkeste sted ved floden er nok ved Dunajec River Gorge, som byder på rafting imens du er omgivet af grønne skove, tårnhøje klipper og kalkstensformationer.

Du kan finde oplevelser med rafting og tømmerflådesejllads på Dunajec her (reklamelink).

 

14. Malbork Castle

I det nordlige Polen finder du Malbork Castle, som er verdens største borg og et de mest betydningsfulde fæstningsværker i Europa. Malbork Castle blev opført tilbage i 1200-tallet og er dermed også yderst velbevaret.

Det enorme slot er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de mest populære must-see seværdigheder i Polen.

Når du besøger Malbork Castle, føles det som en rejse tilbage til middelalderen. Her kan du udforske de mange rum med tusindvis af genstande.

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Malbork Castle - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Karkonosze National Park

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Polen er Karkonosze National Park, som er beliggende på grænsen til Tjekkiet.

Her finder du de majestætiske Karkonosze-bjerge, som byder på naturskønne omgivelser med dybe skove, bjergsøer, høje klipper og smukke udsigtspunkter.

 

16. Wroclaw

Wroclaw er Polens fjerdestørste by og er beliggende på flere øer, som er forbundet ved hjælp af et stort antal smukke broer. Alt dette er medvirkende til, at Wroclaw har fået kælenavnet ”Polens Venedig”.

Overalt i Wroclaw bliver du mødt af en mangfoldig arkitektur og storslåede historiske bygninger, som er præget af mange forskellige herredømme.

Wroclaw er uden tvivl en af de smukkeste byer i Polen og er helt klart et besøg værd.


Læs også: 11 Sjove Oplevelser i Wroclaw

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Wroclaw - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Bieszczady National Park

På grænsen til Slovakiet og Ukraine ligger Bieszczady National Park, som er en af de smukkeste nationalparker i Polen. Her bliver du mødt af en enestående flora og fauna, som er helt unik i Europa.

Bieszczady National Park er præget af høje bjerge, dybe skove og grønne græssletter, som indbyder til dejlige naturoplevelser.

Parken byder desuden på et rigt dyreliv med alt fra brune bjørne, grå ulve, elge og bisoner til vildsvin, vildkatte, bævere, oddere og dådyr.

 

18. Wieliczka-saltminen

En anden af de største seværdigheder og oplevelser i Polen er Wieliczka-saltminen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den nedlagte saltmine har udvundet salt i mere end 700 år og er dermed en af verdens ældste saltminer.

Gennem hundredvis af år har minearbejdere udhugget underjordiske tunneler og imponerende rum. I dag ligner det hele et stort kunstværk med dekorative skulpturer, lysekroner og meget mere.

Minearbejderne har også udhugget tre kapeller og en ekstremt imponerende katedral, som kun består af salt. Det er virkelig fascinerende!

Du kan finde et stort og varieret udvalg af billetter til Wieliczka-saltminen her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Wieliczk Saltminen - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Torun

Torun ligger ved Wisla-floden og er mest kendt for at være fødestedet for Nicolaus Copernicus, som er en verdensberømt astronom og matematiker.

Selvom at Torun er en af Polens ældste byer, blev den ikke ødelagt under 2. verdenskrig. Derfor er der stadig mange originale middelalderbygninger og en rig historie.

Alt dette har medvirket til, at byens historiske centrum har fået en velfortjent plads på UNESCOs verdensarvsliste. Torun bliver desuden ofte kaldt for ”Nordens Krakow” og er en livlig studieby.

 

20. Energylandia

Hvis du er på ferie i Polen med børn eller teenagere, bør du kraftigt overveje at besøge Energylandia.

Dette er Polens største og bedste forlystelsespark med et stort udvalg af forlystelser og attraktioner for alle aldre. Her kan du prøve vilde rutsjebaner, rolige karusseller og andre spændende forlystelser.

Du kan også se underholdende shows, prøve sjove spil eller bade i parkens store vandland. Køb dine billetter til Energylandia her (reklamelink).

Energylandia - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Besøg en mælkebar

Når du er på ferie i Polen er det et must, at besøge en mælkebar, som er et slags cafeteria med traditionelle polske retter.

Her kan du få utroligt meget mad til utroligt billige priser, men forholdene spejler sig altså også herefter.

Efter kommunismens fald lukkede de fleste mælkebarer i Polen, men der er heldigvis stadig lidt af dem tilbage i dag. Du kan finde mælkebarerne over alt i Polen. Vær opmærksom på, at de ikke serverer alkohol.

 

22. Ogrodzieniec Castle

Ogrodzieniec Castle er et gammelt ruineret middelalderslot fra det 14. århundrede. Det er beliggende på en høj bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det omkringliggende område.

Slottet er en del af Trail of the Eagles’ Nests, som er en vandresti, der forbinder en lang række af kendte middelalderslotte i regionen.

Ogrodzieniec Castle er blevet brugt som filmlokation i adskillige film og tv-serier, herunder Netflix-serien ”The Witcher”.

Seværdigheder og Oplevelser i Polen - Ogrodzieniec Slot - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de absolut største og bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Polen.

Hvad er dine favoritoplevelser i Polen? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Polen:

De Bedste Rejsemål i Polen

4 Fantastiske Byer i Polen

Guide til Auschwitz Koncentrationslejr

… Eller læs alle artikler fra Polen

Planlæg din rejse til Polen:

Bestil fly til Polen (reklamelink)

Bestil hotel i Polen (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Polen (reklamelink)

Bestil biludlejning i Polen (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Polen (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *