Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Sensoji-templet - Rejs Dig Lykkelig

Oplevelser i Tokyo: 22 Seværdigheder du SKAL se

Leder du efter mindeværdige ting at lave i Japans hovedstad? Så skal du læse min guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Tokyo.

Tokyo er lynhurtigt blevet en af mine favoritbyer i verden. Den pulserende hovedstad er kendt som verdens største by – og den er virkelig gigantisk!

Som et resultat heraf, er der også fyldt med spændende ting at opleve. Her finder du vibrerende bydele, høje skyskrabere og farverige neonskilte såvel som autentiske kvarterer, fredfyldte haver og spirituelle templer.

Tokyo kan ikke rigtig sammenlignes med noget andet sted i verden. Byen er helt unik, men også ret så overvældende for førstegangsrejsende.

Heldigvis, er der hjælp på vej! Efter mit eget besøg, har jeg nemlig lavet en omfattende guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Tokyo, Japan.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Tokyo (reklamelink)

Bestil hoteller i Tokyo (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tokyo (reklamelink)

Bestil aktiviter i Tokyo (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo:


1. Shibuya

Et af de steder som du virkelig ikke må gå glip af er bydelen Shibuya. Det trendy område er især kendt for sine gode shopping- og underholdningsmuligheder.

Her bliver du mødt af en vaskeægte storbysstemning med futurisk arkitektur og kaotisk menneskemylder. Der er også mange restauranter, caféer, butikker, barer og natklubber. Bydelens mest populære attraktioner er:

Shibuya Crossing er verdens travleste lyskryds og Japans svar på Times Square i New York. For hvert grønne lys passeres det af op mod 2.500 mennesker! Gå gennem krydset eller se det oppe fra Starbucks eller stationen ved siden af.

Shibuya Station er togstationen ved siden af Shibuya Crossing. Det er Tokyos samt verdens næst-travleste station med omkring 3 millioner passagerer pr. dag.

Center Gai er et livligt fodgængerområde bagved lyskrydset. Her er der en spændende ungdomskultur med mange barer, natklubber, butikker, shoppingcentre, restauranter og neonlys.

Shibuya Sky er et udsigtspunkt med en platform i 229 meters højde. Du har garanteret allerede set dens berømte rulletrapper på Instagram.

Hachikō Memorial Statue er en populær lille statue af en hund, der trofast venter på sin ejer foran togstationen.

Kør gokart i Tokyos gader. Nu bliver det måske lidt mærkeligt, men du kan faktisk køre gokart i ægte Super Mario-stil flere steder i Japan. Du kan bl.a. bestille denne gokarttur i Shibuya (reklamelink).

Derudover kan jeg også anbefale, at smutte forbi temabutikkerne Pokemon Center Shibuya og Nintendo Tokyo i shoppingcentret Shibuya Parco.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Shibuya - Rejs Dig Lykkelig
Fodgængerzonen Center Gai i den livlige Shibuya-bydel.

 

2. Ueno Park

Ueno Park er en stor offentlig bypark. Den fungerer som en skøn og fredfyldt oase midt i storbyens travlhed.

Det grønne åndehul er også hjem til adskillige helligdomme og søer. Der er desuden en lang række museer derinde, hvoraf Nationalmuseet, Kunstmuseet og det Naturhistoriske Museum er et besøg værd.

I foråret er Ueno Park mest kendt for sine mere end 1.000 kirsebærtræer. De blomstrer på smukkeste vis under Sakura, som japanerne kalder fænomenet.

Lige uden for parken ligger Ameyoko Street Market, som er et udendørs markedsområde med alverdens butikker og boder.

 

3. Sensoji-templet

Sensoji-templet er en af de absolut største seværdigheder og oplevelser i Tokyo! Det er beliggende i bydelen Asakusa, der er kendt som en gammel og traditionsrig bydel med velbevarede træhuse.

Selve templet er det ældste i hele Tokyo og er samtidig byens mest betydningsfulde buddhisttempel.

Her kan du udforske det flotte kompleks og se, hvordan japanerne udfører religiøse ritualer og tilkalder hellige kræfter. Det er meget sjovt at overvære.

Bemærk, at det besøges af RIGTIG mange mennesker hver dag. Det er dermed en god idé, at ankomme så tidligt eller sent på dagen som muligt. Glem heller ikke, at gå en tur på Nakamise-dori Street, der fører op til templet.

I Asakusa kan du også tage på en rickshaw tur (reklamelink), hvor du bliver trukket rundt i en vogn af en lokal. Undervejs støder du måske på en geisha eller to.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Sensoji-templet - Rejs Dig Lykkelig
Sensoji-templet er et must-see under en storbyferie i Tokyo.

 

4. Syng karaoke

Karaoke blev opfundet i Japan i 1970’erne, hvorefter det har spredt sig til hele verden. Derfor er det selvfølgelig oplagt, at opleve karaokekulturen i dets hjemland.

Japanerne er meget glade for, at synge karaoke om aftenen. Det er ellers til trods for, at det er en meget genert og stille folkefærd, der er bange for at gøre sig pinligt berørte.

Som et resultat heraf, er mange karaokebarer private med små separate rum, hvor du kan undgå fremmede. Her kan du altså skråle for vilden sky alene eller sammen med din familie eller venner.

Der er ofte sodavand inkluderet i prisen ligesom du kan tilkøbe mad og alkohol, der kan nydes i rummet.

 

5. Ginza

Ginza er Tokyos mest eksklusive shoppingområde. Det kan bedst beskrives som Japans svar på Fifth Avenue i New York City, Champs-Elysées i Paris og Regent Street i London.

Her finder du nationale og internationale luksusbutikker, gigantiske stormagasiner, elegante flagskibsbutikker og fine spisesteder.

Jeg kan især anbefale, at besøge Ginza om eftermiddagen i weekenderne. Her lukker hovedgaden, Chuo Dori, nemlig ned for trafik og bliver til en stor fodgængerzone. Vi kom også selv forbi i weekenden ved en tilfældighed.

Hvis du har tid, kan du besøge Kabuki-za Theater. Det traditionelle japanske teater laver imponerende og dramatiske forestillinger, men overvej at nøjes med en enkelt akt.

Ginza - Rejs Dig Lykkelig
Ginzas hovedgade, Chuo Dori, som er en populær shoppinggade i den japanske hovedstad.

 

6. Spis dig gennem Japan

Japan byder på et køkken i absolut verdensklasse, hvilket gør det til et vaskeægte paradis for madelskere.

Her venter der mange gastronomiske oplevelser med alt fra sushi, ramen og udon-nudler til kobe-kød, grøn te og Tofu. Besøg en restaurant, deltag i en teceremoni eller køb mad direkte fra en automat. Mulighederne er uendelige.

Som et resultat af Japans popkultur er der også mange instagramvenlige retter, såsom vaffel-bamser, is med nudler og meget mere.

I Tokyo finder du desuden mange gennemførte temarestauranter og skøre caféer. Her kan der f.eks. være fokus på Pokemon, robotter, eventyr eller noget helt andet.

Spis dig gennem Japan - Rejs Dig Lykkelig
Japans køkken er noget helt for sig selv og byder på smagsoplevelser udover det sædvanlige.

 

7. Tokyo Disney Resort

Rejser du med børn eller barnlige sjæle? Så er et besøg i Tokyo Disney Resort nok en af de bedste oplevelser for jer!

Det store resort består af to eventyrlige temaparker, der er henholdsvis Tokyo Disneyland og Tokyo DisneySea. Derudover er desuden flere Disney-hoteller (reklamelink) og et shoppingkompleks.

Tokyo Disneyland var den første Disney park uden for USA. Den minder rigtig meget om Disneyland i Californien, men med et japansk tvist.

DisneySea er derimod en helt unik park, der fokuserer på Disneys fortællinger ved vandet. Det er dermed den du skal besøge, hvis du ikke bare vil besøge en park, der minder om de klassiske i f.eks. Los Angeles, Orlando og Paris.

Vær dog opmærksom på, at DisneySea mest er til det lidt ældre publikum. Hvis du rejser med børn, bør du altså overveje Tokyo Disneyland.

 

8. Kejserpaladset

Kejserpaladset er endnu et af de steder, som du bare skal se i Tokyo! Det flotte palads fungerer nemlig som hovedresidens for kejseren af Japan.

Kejserfamilien flyttede fra Kyoto til Tokyo i 1868, hvilket resulterede i at Tokyo skiftede navn og blev Japans nye hovedstad. Paladset ligger i et stort parkområde, men kan kun betragtes på afstand.

Når det så er sagt, kan du få et glimt af paladset fra de ydre haver og Imperial Palace East Gardens. Husk også at besøge Chidorigafuchi under kirsebærblomstringen.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Kejserpaladset - Rejs Dig Lykkelig
En del af Kejserpaladset kan blandt andet ses fra de ydre haver, som her på billedet.

 

9. Afslapning i en Onsen

Som et resultat af Japans placering langs adskillige tektoniske plader, er der utroligt meget vulkansk aktivitet i landet. Derfor er der også fyldt med varme kilder, som kaldes Onsen og er traditionelle japanske bade.

De opleves bedst andre steder end i Tokyo, men du kan alligevel finde flere af dem rundt omkring i byen.

Vær opmærksom på, at du skal være nøgen i en offentlig Onsen. Du må desuden ikke have tatoveringer, da det forbindes med den japanske mafia og kriminalitet. Du kan dog besøge en aflåst privat Onsen med badetøj og tatoveringer.

Bemærk, at der også er offentlige badehuse, som hedder Sento. De er menneskeskabte og er dermed ikke naturlige varme kilder ligesom Onsens.

 

10. Prøv en fotoboks

Japanerne er vilde med fotobokse, som også kaldes for Purikura. De findes overalt i landet og er en stor del af deres popkultur.

De små fotobokse er ofte placeret i spillehaller, shoppingcentre og andre steder, hvor der typisk er rigtig mange at vælge imellem.

Fotoboksene har forskellige temaer, funktioner og redigeringsmuligheder, hvor du kan redigere dit billede til uigenkendelighed. Det er ikke bare en sjov aktivitet, men også en oplagt souvenir fra din rejse.

Prøv en fotoboks - Rejs Dig Lykkelig
Japans fotobokse kaldes Purikura og er utroligt populære blandt landets unge.

 

11. Shinjuku

Shinjuku er en moderne og livlig bydel, som du simpelthen er nødt til at udforske! Den fungerer nemlig som et af byens vigtigste kommercielle og trafikale knudepunkter.

Her er der fyldt med høje skyskrabere, neonskilte, hoteller, butikker, barer og tusindvis af restauranter.

Den største oplevelse i området er faktisk bare, at farer vildt i de pulserende gader. Når det så er sagt, er der selvfølgelig også mange sjove ting at lave i Shinjuku. Få et overblik over nogle af de bedste her:

Shinjuku Gyoen er en af Tokyos største og mest populære parker. Den består af forskellige stilarter med mange flotte blomster og unikke planter.

Omoide Yokocho er en smal gyde, der også kaldes Memory Lane og Piss Alley. Den emmer af charme og byder på en lang række bittesmå restauranter, der serverer gademad og autentiske japanske retter.

Godzilla Head er en populær attraktion, som egentligt bare består af Godzillas hoved. Den troner højt ovenpå Toho Cinema og kan ses fra gaden nedenfor.

Shinjuku Station er Tokyos såvel som verdens travleste station med omkring 3,6 millioner passagerer om dagen. Den er kæmpestor og har over 200 udgange!

Kabukicho er Tokyos største red light district og er et livligt underholdningsdistrikt med neonlys, restauranter, barer, natklubber, love hotels og spillearkader.

Tokyo Metropolitan Government Building er en skyskraber med to observationsdæk i 202 meters højde. De byder hver især på en fantastisk udsigt, og så er det endda gratis.

Golden Gai er et par smalle gyder med over 200 små barer. Der er virkelig hyggeligt, men det er ikke helt billigt og mange lukker kun stamkunder ind.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Shinjuku - Rejs Dig Lykkelig
En gade i Kabukicho, der er kendt som Shinjukus red light district.

 

12. Tsukiji Outer Market

Tsukiji Outer Market er et verdensberømt fiskemarked, der spreder sig over flere gader. Her er der fyldt med boder og spisesteder, som sælger friske fisk og skaldyr.

Indtil 2018 var det indre marked hjem til en kendt fiskeauktion, hvor der blev solgt fisk til ualmindeligt høje priser. I dag kan du kun besøge det ydre marked, men der er stadig godt gang i forhandlingerne, især om morgenen.

Fiskeauktionen er derimod blevet forflyttet til Toyosu Market, der er kendt som verdens største fiskemarked. Auktionen kan dog kun opleves som køber.

 

13. Tokyo Tower

Et af Tokyos største vartegn er Tokyo Tower, der til forveksling kan ligne Eiffeltårnet i en rød udgave. Du har garanteret allerede set det på billeder eller i film!

Det 333 meter høje tårn er Japans næsthøjeste struktur. Ja, faktisk er det kun overgået af Tokyo Skytree, der er 634 meter højt.

Tokyo Tower har to observationsdæk i henholdsvis 150- og 250 meters højde. Herfra er der spektakulære udsigter over byen. Det ikoniske tårn er selvfølgelig en af de vigtigste seværdigheder og oplevelser i Tokyo.

Du kan få en god udsigt til tårnet fra Shiba Park nedenfor. Parken er også hjem til Zojoji Temple, der er et gammelt buddhistisk tempel.

Tokyo Tower - Rejs Dig Lykkelig
Lasse og Nikita kigger op på Tokyo Tower fra Shiba Park.

 

14. Se sumobrydning

Hvis du har tiden til det, bør du ikke gå glip af sumobrydning. Sumo er Japans nationalsport og giver et unikt indblik i den traditionelle og rituelle japanske kultur.

Mange sumobrydere holder til i Ryogoku-distriktet. Det er også her du finder Ryogoku Kokugikan-arena, der afholder atmosfærefyldte sumoturneringer i januar, maj og september.

Hvis du er i Tokyo på andre tidspunkter af året, kan du opleve sumo andre steder i byen. Du kan f.eks. købe billetter til dette underholdende sumo-show (reklamelink).

 

15. Harajuku

Harajuku er et af Tokyos mest farverige, livlige og trendy kvarterer. Det er især kendt for sin unikke mode og specielle ungdomskultur.

Her er der fyldt med stileksperimenterende unge, udklædte japanere, vintagebutikker, udsmykkede modeforretninger og kreative gallerier. Der er også et væld af spisesteder, hvor der serveres alt fra crepe til ramen.

Du kan få inspiration til nogle af de bedste ting at lave i kvarteret her:

Takeshita Street er en berømt shoppinggade med vintagebutikker, cosplaybutikker og menneskemylder. Her kan du for alvor mærke Japans fascinerende ungdoms- og popkultur.

Omotesando Avenue er en boulevard med et stort udvalg af dyre og luksuriøse mærkevarerforretninger.

Tokyu Plaza Omotesando er et indkøbscenter med en helt speciel spejlindgang, der er pefekt til billeder.

Cat Street er en gågade, der er placeret mellem Harajuku og Shibuya. Den byder på mange alternative butikker og restauranter.

Udover de nævnte steder, er det også i Harajuku du finder Meiji Jingu-helligdommen og Yoyogi Park. Disse nævnes dog for sig selv længere nede i min guide til, hvad der skal opleves i Tokyo.

Harajuku - Rejs Dig Lykkelig
Spejlindgangen ved indkøbscentret, Tokyu Plaza Omotesando, i Harajuku.

 

16. Overnat på et kapselhotel

En anden ting der er værd at opleve i Japan er, at overnatte på et kapselhotel. Og heldigvis, findes der rigtig mange af dem i Tokyo!

Kapselhoteller er et slags billige overnatningssteder med separate sovekabiner i en fælles sovesal. Det kan dermed minde lidt om et pænt hostel. De er som regel opdelt efter køn, da der er fælles badefaciliteter.

Overnatningsformen benyttes især af de lokale japanere, der arbejder til sent og derfor ikke kan nå hjem natten over.

En overnatning på et kapselhotel er altså en sjov lokaloplevelse, hvis du ikke lider af klaustrofobi. Vær dog opmærksom på, at du igen kan blive nægtet adgang, hvis du har synlige tatoveringer.

 

17. Akihabara

Hvis der er noget japanerne er vilde med, så er det animation, tegneserier, elektronik, spil, kostumer, underholdning, skøre opfindelser og anderledes ting. Meget af det kan du opleve i Akihabara, der også kaldes Electric Town.

Akihabara er kendt som centrum for den såkaldte otaku-kultur, der hersker i meget af Japan. Otaku er en betegnelse for ekstreme fans af spil, anime og manga.

I bydelen bliver du mødt af et overvældende og kaotisk syn med høje bygninger, blinkende neonlys og farverige reklamer i alle afskygninger.

Her er der fyldt med enorme elektronikbutikker, gigantiske spillearkader, gennemførte merchandisebutikker, teknologiske gadgets, banebrydende opfindelser, temarestauranter, maid-caféer og sjove cosplay-figurer.

Akihabara er helt klart blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Tokyo! Glem ikke at smutte forbi Yodobashi Akiba, der er et gigantisk elektronikcenter.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Akihabara - Rejs Dig Lykkelig
Nikita foran GiGO-arkaden (det gamle SEGA) i Akihabara.

 

18. Få en Samurai-oplevelse

Samuraier er ligeledes tæt forbundet med Japans historie og traditioner. I gamle dage var samuraikrigerne utroligt dygtige og respekterede i Japan.

Selvom at det for længst er fortid, er der stadig rig mulighed for, at blive klogere på samuraierne.

I Tokyo kan du blandt andet besøge Samurai Museum, se et show eller selv prøve kræfter med tilværelsen for en dag. Du kan for eksempel prøve denne dyre, men topbedømte samurai-oplevelse med træning (reklamelink).

 

19. Meiji Jingu-helligdommen

Meiji Jingu-helligdommen ligger teknisk set i Harajuku og Shibuya, som er nævnt længere oppe i denne store guide. Alligevel får den sin helt egen plads på listen over de bedste oplevelser i Tokyo.

Det smukke tempel er nemlig Tokyos største shintohelligdom. Det blev bygget i 1920 til ære for den første kejser i det moderne Japan.

Templet blev desværre voldsomt beskadiget under 2. verdenskrig, men blev heldigvis genopbygget i 1958.

Meiji Jingu er beliggende i en fredfyldt skov med gamle træer. Ved indgangen er der en 12 meter høj torii-port, som markerer indgangen til det hellige område. Hvis du er heldig, er der et traditionelt bryllup imens du er der.

Lige uden for helligdommen ligger Yoyogi Park, der er en stor og populær park. Her er der ofte underholdende gadekunstnere, især om søndagen.

Meiji Jingu-helligdommen - Rejs Dig Lykkelig
Meiji Jingu-helligdommen er et flot og fredfyldt tempel i Tokyo.

 

20. Odaiba

Odaiba er en kunstig ø i Tokyo Bay, der byder på mange gode seværdigheder og underholdningsmuligheder. Øen virker dog lidt forladt og øde.

Her er der ellers fyldt med grønne områder, gangstier, vandudsigter, museer, attraktioner og shoppingcentre. Få et overblik over nogle af de bedste ting at lave på øen her:

TeamLab Planets er et populært museum i Tokyo. Det digitale kunstmuseum byder nemlig på sansefulde udstillinger, der giver unikke visuelle oplevelser. Køb billetter til TeamLab Planets her (reklamelink).

Rainbow Bridge er en ikonisk bro, der forbinder Odaiba til fastlandet. Den er smukt oplyst i regnbuens farver om aftenen.

Statue of Liberty er en formindsket udgave af Frihedsgudinden i New York. Den er omkring 12 meter høj og står i Odaiba Marine Park.

Miraikan hedder også National Museum of Emerging Science and Innovation og er et videnskabsmuseum. Her kan du hilse på robotter og lære om den nyeste videnskab og teknologi.

Gundam er en kæmpestor robotstatue, der står ude foran indkøbscentret DiverCity Tokyo Plaza.

Tokyo Joypolis er en indendørs forlystelsespark med mange sjove aktiviteter for børnefamilier. Det ligger i shoppingcentret Decks Tokyo Beach.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Odaiba - Rejs Dig Lykkelig
Rainbow Bridge og Statue of Liberty på den menneskeskabte ø, Odaiba.

 

21. Spil arkadespil

Som nævnt tidligere, er japanerne helt vilde med arkadespil. Det er også netop derfor, at der er så mange larmende, bippende og farverige spillehaller i Tokyo.

De spreder sig typisk over flere etager og byder på spillemaskiner i alle afskygninger. Her kan du prøve alverdens klomaskiner samt underholdende single- eller multiplayerspil.

Arkadespil er en meget populær hobby for japanerne. Derfor kommer du med garanti til, at se nogle ret så vilde rekorder og præstationer. Mange af de lokale spiller det som om, at de nærmest aldrig har prøvet andet!

Der kan også være flere etager med Pachinko, der er et lidt mere alvorligt spil med pinball maskiner og spilleautomater.

Spillearkaderne kan findes overalt i byen, men der er især mange i Akihabara. Derudover er der også mange i området omkring stationen i Shibuya. En af de sjoveste seværdigheder og oplevelser i Tokyo er, at besøge dem.

 

22. Tokyo Skytree

Tokyo Skytree er endnu et af de steder, som du bare skal opleve. Vi sprag desværre selv over det, da vi alligevel skulle op i Burj Khalifa efter at have rejst videre til Thailand og derefter Dubai. Det var vidst en kæmpe fejl!

Det 634 meter høje tårn er nemlig den højeste struktur i Japan. Den har to observationsdæk, der befinder sig i henholdsvis 350 meters og 450 meters højde.

Herfra er der en fantastisk udsigt over millionbyen og det omkringliggende område. På en klar dag, kan du efter sigende se helt til Mount Fuji.

For foden af Tokyo Skytree ligger shoppingecentret, Tokyo Solamachi. Det byder på over 300 butikker og er et besøg værd.

Seværdigheder og Oplevelser i Tokyo - Tokyo Skytree - Rejs Dig Lykkelig
Udsigt til Tokyo Skytree fra en gade i Asakusa, der er en gammel og traditionsrig bydel.

Det var alt i min omfattende guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Tokyo.

Har du allerede besøgt verdens største by? Hvis ja, hvilke oplevelser var så dine favoritter? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Japan

Planlæg din rejse til Tokyo:

Bestil fly til Tokyo (reklamelink)

Bestil hoteller i Tokyo (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tokyo (reklamelink)

Bestil aktiviter i Tokyo (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *