Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Turning Torso - Rejs Dig Lykkelig

22 Seværdigheder og Oplevelser i Malmø

Leder du efter sjove ting at lave i Malmø, Sverige? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Malmø.

Med et befolkningstal på omkring 345.000 indbyggere er Malmø Sveriges tredjestørste by, kun overgået af Stockholm og Göteborg. Byen ligger kun et stenkast fra København, og er dermed et oplagt sted til en weekendtur fra Danmark.

På en tur til Malmø kan du glæde dig til, at gå på oplevelse i en mangfoldig by. Ja, faktisk er det både en hyggelig historisk by og en nyskabende moderne by på én og samme tid.

Her bliver du mødt af grønne parker, charmerende bydele, flotte bygninger, spændende attraktioner, hyggelige markeder og shoppingmuligheder i massevis.

Hvis du planlægger en tur til Malmø, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Malmø, Sverige.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din tur til Malmø:

Bestil fly til Malmø (reklamelink)

Bestil hotel i Malmø (reklamelink)

Bestil biludlejning i Malmø (reklamelink)

Bestil oplevelser i Malmø (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø:


1. Gamla Väster

Gamla Väster udgør den vestlige og mest velbevarede del af Malmøs gamle bydel, Gamla staden. Her er der fyldt med charmerende gamle gader og farverige byhuse.

De historiske lave byhuse er primært beboet af lokale svenskere. Flere af husene er dog også hjem til små forretninger og hyggelige fortovscaféer, hvor du kan nyde den skønne atmosfære.

Hele området emmer af historie og gamle dage. Det er også netop derfor, at en gåtur i Gamla Väster er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Malmø.

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Gamla Väster - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Lilla Torg

Lilla Torg ligger i Gamla Väster i den gamle bydel og er hjem til nogle af Malmøs ældste bygninger. Den hyggelige plads er dækket med brosten og er omgivet af charmerende bindingsværkshuse.

Her er der fyldt med restauranter, caféer og barer, som tilbyder udeservering i sommermånederne. Derudover er der også mange små butikker og hoteller.

Alt dette er medvirkende til, at Lilla Torg er et ekstremt populært samlingspunkt i byen. Det er altså bare ét af de steder, som du ikke må gå glip af i Malmø!

 

3. Stortorget

Ikke langt fra Lilla Torg finder du Stortorget, som ligeledes er beliggende i den gamle bydel. Det er kendt som byens hovedtorv samt den største og ældste plads i Malmø. Ja, faktisk kan pladsen dateres helt tilbage til 1500-tallet.

Stortorget er omgivet af flotte bygninger, hvoraf det gamle rådhus fra det 16. århundrede er den mest bemærkelsesværdige.

Midt på pladsen står der en rytterstatue, som hylder kong Karl 10. Gustav af Sverige, der erobrede Skåne fra Danmark. Glem heller ikke at smutte forbi Apoteket Lejonet, som er et meget smukt og historisk apotek.

Stortorget - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Södergatan

Hvis du er kommet til Malmø for at shoppe, er det et must at lægge vejen forbi Södergatan. Dette er Malmøs centrale gågade og er byens svar på Strøget i København, bare i en knap så kompakt udgave.

Her er der fyldt med internationale og svenske kædeforretninger, som spænder over alt fra H&M og Zara til Lagerhaus og stormagasinet Åhléns.

I de tilstødende sidegader til gågaden, er der desuden adskillige design- og kunsthåndværkerbutikker. Ikke nok med det, så byder Södergatan selvfølgelig også på mange gode caféer og restauranter.

 

5. Emporia

Hvis du er vild med shopping, er det et must at lægge vejen forbi Emporia! Med omkring 150 butikker er det ikke bare Malmøs, men også et af Skandinaviens største shoppingcentre.

Emporia er beliggende i udkanten af byen og byder på en flot arkitektur med en naturinspireret indretning. Centrets mange butikker omfatter bl.a. H&M, Illum, Levis, Zara, Mango, Vila, New Yorker, Foot Locker, Skechers og mange andre.

Udover butikker, byder Emporia selvfølgelig også på flere gode spisesteder. Her finder du alt fra restauranter og fastfoodkæder til kaffebarer og isbutikker.

Emporia - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Västra Hamnen

Malmøs vesthavn, Västra Hamnen, var engang et nedslidt industriområde, men efter årtusindeskiftet er området heldigvis blevet omdannet! I dag er Västra Hamnen et attraktivt og dyrt beboelsesområde med moderne og bæredygtig arkitektur.

Den populære bydel er beliggende helt ud til vandet og byder på en skøn atmosfære. Her kan du gå en tur langs havnepromenaden, tage en dukkert i Scaniabadet, se skatere ved Stapelbäddsparken og nyde flotte havudsigter.

Du kan også beundre områdets nyskabende arkitektur, slappe af i parker, besøge caféer, handle i små butikker og meget mere. Västra Hamnen er et skønt område, som er et besøg værd!

 

7. Turning Torso

En anden af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Malmø er Turning Torso. Den tårnhøje skyskraber troner højt i bydelen, Västra Hamnen, og kan ses fra det meste af byen.

Med en højde på 190 meter er Turning Torso nemlig ikke bare Sveriges, men hele Nordens højeste bygning! Den benyttes udelukkende til beboelse, og kan dermed som regel kun ses udefra.

Alligevel er Turning Torso et absolut must-see, da det er Malmøs største vartegn. Det er dermed obligatorisk med et billede foran den snoede skyskraber.

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Turning Torso - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sankt Petri-kirken

Sankt Petri-kirken ligger i den gamle bydel og er Malmøs største kirke. Den stammer helt fra starten af 1300-tallet og er dermed også den ældste bygning i Malmø.

Kirken ligner til forveksling de største kirker i Danmark og er da også opført som en slags søsterkirke til Vor Frue Kirke i København. Højdepunktet i Sankt Petri-kirken er altertavlen fra 1611, som er blandt de største i Skandinavien.

 

9. Kanalrundfart

Hvis du besøger Malmø i perioden fra maj til september, er en kanalrundfart blandt de bedste aktiviteter i byen.

Her kan du tage på en skøn sejltur og opleve mange af Malmøs største must-see seværdigheder og oplevelser fra vandsiden. Byens kanalrundfarter udbydes af Rundan Sightseeing, som råder over tre kanalbåde.

De afgår alle sammen fra Båthuset, som er beliggende i nærheden af byens hovedbanegård, Centralstationen. Du kan med fordel købe billetter til en kanalrundfart med Rundan her (reklamelink).

Hvis en kanalrundfart ikke lyder som noget for dig, kan du også leje en båd og sejle rundt i Malmøs kanaler på egen hånd. Langs kanalerne er der rig mulighed for, at leje alt fra soldrevne både til vandcykler og kanoer.

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Kanalrundfart - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Ribersborgsstranden

Hvis du besøger Malmø i de varme sommermåneder, er det et must at smutte en tur for Ribersborgsstranden. Den 2,5 kilometer lange sandstrand kaldes ofte blot for Ribban og er den mest populære strand i Malmø.

Stranden ligger tæt på centrum og er fyldt med liv og glade dage i sommermånederne. Her kan du solbade, svømme i havet, spille bold i græsset og meget mere.

Hele vejen langs stranden er der en strandpromenade, hvor det er super hyggeligt med en lille gåtur. Besøg lystbådehavnen, nyd stemningen, spis en is eller nyd et måltid på ét af spisestederne.

 

11. Ribersborgs Kallbadhus

Ribersborgs Kallbadhus er en ikonisk pastelgrøn bygning fra 1898. Den er forbundet til Ribersborgsstranden ved hjælp af en lang træbro og huser en badeanstalt med et offentligt udendørsbad, som har åbent hele året rundt.

Her er der havvandsbade, adskillige saunaer, varmtvandsbade, solterrasser og en hyggelig restaurant. Der er også rig mulighed for, at nyde livet med massage og wellness-behandlinger.

Ribersborgs Kallbadhus er opdelt i to separate afdelinger for mænd og kvinder. Det hele foregår nemlig på den traditionelle svenske måde, hvor gæsterne er splitterravende nøgne.

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Ribersborgs Kallbadhus - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Pildammsparken

Overalt i Malmø bliver du mødt af skønne parker og grønne områder, hvilket har givet byen kælenavnet ”Parkernes by”. Den største af dem alle er Pildammsparken, som cirka dækker over et 45 hektar stort parkområde.

Pildammsparken var engang byens vandreservoir, men er i dag omdannet til en hyggelig park. Her er der fyldt med grønne plæner, store træer og farverige blomster.

Rundt om parkens store dam er der fyldt med gode stier, som indbyder til en gå- eller løbetur. Glem ikke at smutte en tur forbi Margareta Pavilion samt det gamle vandtårn, Pildammstårnet.

 

13. Malmø Saluhall

Malmø Saluhall er helt klart en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Malmø for madører. Den eksklusive madhal er placeret i et gammelt varehus og minder lidt om Torvehallerne i København i en mindre udgave.

Her finder du omkring 20 boder, der sælger alt fra tilberedte retter til friske råvarer af høj kvalitet. Her kan du købe frugter og grøntsager, men også burgere, pizzaer og bagværk.

Der hersker dermed ingen tvivl om, at Malmø Saluhall er et rigtig godt sted til, at nyde en god frokost i den svenske storby.

Malmø Saluhall - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Besøg museer

Malmø er selvfølgelig også hjem til en lang række forskellige museer. På Malmøhus Slot finder du f.eks. Malmø Museer, som er fællesbetegnelsen for fire museer på slottet.

Her kan du bl.a. besøge et akvarium, udforske en naturhistorisk udstilling, lære om Malmøs historie, se store kunstsamlinger og meget mere. Du kan også besøge Teknikens och Sjöfartens Hus på den anden side af vejen.

Hvis du derimod er interesseret i kunst, kan du med fordel smutte en tur forbi Moderna Museet Malmö og Malmö Konsthall.

 

15. Hylliebadet

Hvis du besøger Malmø med børn, kan I med fordel overveje, at bruge et par timer i Hylliebadet. Det åbnede i 2015 og er Malmøs største indendørs badeanlæg.

Den moderne svømmehal byder på flere forskellige bassiner, boblebade, saunaer, vandrutsjebaner, en oppustelig forhindringsbane og meget mere. I Hylliebadet er der lagt op til en sjov dag for hele familien – især for børnene!

Hylliebadet - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Malmøhus Slot

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Malmø uden at nævne Malmøhus Slot.

Slottet er beliggende centralt i Malmø og er Nordens ældste bevarede renæssanceslot. Det oprindelige slot blev bygget i 1434, men efter store ødelæggelser under krigene mellem Danmark og Sverige, blev der bygget et nyt slot, som stadig står der i dag.

Slottet blev genopbygget på ordre af den danske kong Frederik 1 i 1530, og blev senere udvidet af kong Christian III.

Det var dengang Skåne stadig var en del af Danmark, så slottet fungerede i mange år som et vigtigt dansk forsvarsværk. I dag er Malmøhus hjem til adskillige museer, hvor du bl.a. kan lære om slottets lange historie, teknologi og søfart.

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Malmøhus Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Kungsparken

Kungsparken ligger centralt i Malmø og er den ældste park i byen. Den er beliggende lige ved siden af Malmøhus Slot og er et dejligt sted til lidt afslapning i storbyen.

Her er der fyldt med store grønne områder, hyggelige stier, flotte blomsterbede og træsorter fra alverdens lande. Lige ved siden af Kungsparken ligger der desuden to andre skønne parker, som hedder Slottsparken og Slottsträdgården.

Parkerne er forbundet ved hjælp af broer, som krydser over Malmøs kanaler, der snor sig mellem parkerne. Her er der lagt op til en skøn pause fra storbyens stress og jag!

 

18. Øresundsbroen

Hvis du tager toget eller kører i bil til Malmø, kommer du med garanti til at køre over Øresundsbroen. Den kombinerede bro og tunnel forbinder nemlig Danmark og Sverige med hinanden.

Øresundsbroen er Europas længste kombinerende jernbane- og vejbro. Den strækker sig over knap 8 kilometer fra lidt syd for Malmø til den menneskeskabte ø, Peberholm.

Herefter omdannes broen til en tunnel under vandet, som strækker sig yderligere over 4 kilometer til Amager i København. Du kan nyde synet af Øresundsbroen fra mange forskellige steder rundt omkring i Malmø.

Øresundsbroen - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Disgusting Food Museum

En af de mest anderledes seværdigheder og oplevelser i Malmø er, at besøge Disgusting Food Museum. Som navnet indikerer, er det et museum med fokus på klam mad.

Her kan du lære om bizarre madvaner, der er en delikatesse andre steder i verden. Se udstillinger af nogle af verdens mest ulækre fødevarer og lugt til væmmelige råvarer.

Der er også en smagsprøve-bar, hvor du kan smage tørrede insekter, surströmning osv. Glem heller ikke at besøge gaveshoppen, hvor du kan købe ulækre delikatesser med hjem. Køb billetter til Disgusting Food Museum her (reklamelink).

 

20. Tag en Fika

Fika er en af de vigtigste traditioner i den svenske kultur. Det handler ganske enkelt om, at tage en pause. Hvis det skal være rigtig godt hører der også kaffe, kage eller noget andet sødt med imens du har kvalitetstid med dem du holder af.

Hvis du vil opleve den populære svenske tradition, kan du med fordel nyde en fika på en café i byen. Det er helt klart en af de oplevelser og aktiviteter i Malmø, som du ikke må gå glip af!

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Tag en Fika - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Möllevångstorget

Möllevångstorget er et hyggeligt torv, som i folkemunde blot kaldes for ”Möllan”. Torvet er omgivet af en multikulturel blanding af restauranter og etniske butikker, som helt klart er et besøg værd!

I dagtimerne er torvet som regel fyldt med markedsboder, der sælger alverdens frugter, grøntsager og blomster.

I aftentimerne er det til gengæld et populært samlingssted til hyggelige aftener. Her er der fyldt med liv på de mange restauranter, caféer og ølhaver, der omgiver Möllevångstorget.

 

22. Folkets Park

Folkets Park er endnu en dejlig park i Malmø. Her er der ikke bare grønne områder, men også et stort udvalg af sjove aktiviteter.

Det er især et oplagt sted at besøge, hvis du har børn med til Malmø. Folkets Park byder nemlig på en populær legeplads, hoppepuder, skateboardbaner og meget mere. Der er også minigolf, caféer, restauranter og friluftsscener.

Om sommeren arrangeres der desuden mange aktiviteter og arrangementer i parken, såsom koncerter og børneteater. Om vinteren er der til gengæld en fin skøjtebane.

Seværdigheder og Oplevelser i Malmø - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Malmø. Kender du andre gode oplevelser i Malmø? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs alle artikler fra Sverige

Planlæg din tur til Malmø:

Bestil fly til Malmø (reklamelink)

Bestil hotel i Malmø (reklamelink)

Bestil biludlejning i Malmø (reklamelink)

Bestil oplevelser i Malmø (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *