Smukke Udsigtspunkter i Venedig - cover - Rejs Dig Lykkelig

8 Smukke Udsigtspunkter i Venedig

Leder du efter de bedste udsigter i Venedig? Glem ikke at tjekke denne liste med de smukkeste udsigtspunkter i Venedig, Italien.

Venedig er måske ikke ligefrem proppet med tårnhøje skyskrabere, men alligevel er der mange gode udsigtspunkter spredt udover hele byen.

Uanset om du vil højt op over byens tage eller blot have en god udsigt over kanalerne, kan du finde det hele i Venedig.

I denne artikel får du et overblik over de smukkeste udsigtspunkter i Venedig, Italien. Husk endelig dit kamera! Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om de bedste must-see seværdigheder i Venedig.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Venedig (reklamelink)

Bestil hotel i Venedig (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Venedig (reklamelink)

Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)

 

Smukke Udsigtspunkter i Venedig:


1. Markuskirken

På Markuspladsen finder du Markuskirken, der er blandt byens største must-see seværdigheder.

Udover at udforske den smukke kirke, kan du også besøge en udendørs tagterrasse, der er kendt som et af de mest populære udsigtspunkter i Venedig.

Det er ikke ligefrem det højeste udsigtspunkt i byen, men der er nu alligevel en rigtig god udsigt over Markuspladsen og Dogepaladset. Du kan desuden se Markuskirkens majestætiske udsmykning på nærmeste hold.

Smukke Udsigtspunkter i Venedig - Markuskirken - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Kampanilen

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste og smukkeste udsigtspunkter i Venedig uden at nævne Kampanilen.

Det berømte klokketårn står på Markuspladsen og troner højt over resten af byen. Med en højde på 98 meter, er det faktisk den højeste struktur i hele Venedig.

Tag elevatoren op til toppen af kampanilen, hvorfra der er en betagende panoramaudsigt over byens tage. Herfra kan du se Markuskirken, Dogepaladset og mange andre verdensberømte seværdigheder.

Det er en rigtig god idé, at ankomme så tidligt som muligt, så du undgår de værste turistmængder.

Kampanilen - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Ponte dell’Accademia

Ponte dell’Accademia er én ud af kun fire broer, der krydser Venedigs største vandvej, Canal Grande.

Selvom at Ponte dell’Accademia ikke er den smukkeste og mest kendte bro, byder den alligevel på en af de mest ikoniske udsigter i Venedig. Du har helt sikkert allerede set billeder af udsigten før!

Smukke Udsigtspunkter i Venedig - Udsigten fra Ponte dell’Accademia - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Scala Contarini del Bovolo

Hvis du leder efter de bedste udsigtspunkter i Venedig, bør du helt klart lægge vejen forbi Scala Contarini del Bovolo. Det er et forholdsvist ukendt sted, selvom at det på ingen måder burde være det.

Scala Contarini del Bovolo er en smuk spiralformet trappe, der er gemt godt væk inde i en lille blindgyde.

Trappen snor sig hele vejen op til en udsigtsplatform, hvorfra der er en enestående panoramaudsigt over byens tage.

 

5. San Giorgio Maggiore

Øen San Giorgio Maggiore er adskilt fra resten af Venedig af lagunen, hvor vandtaxaer, vandbusser og motorbåde suser afsted.

På øen kan du besøge San Giorgio Maggiore kirken med en høj kampanile, som til forveksling ligner den på Markuspladsen – bare i en mindre udgave.

Tag elevatoren op til toppen af kampanilen, hvorfra der er en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Venedig. Ja, faktisk kan du nærmest se hele byen herfra! Det er altså ret så flot!

Vær opmærksom på, at du kun kan nå frem til San Giorgio Maggiore med vandtaxaer, vandbusser og andre både.

San Giorgio Maggiore - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Rialtobroen

Rialtobroen er den mest ikoniske af de fire broer, som krydser Canal Grande. Broen er et af Venedigs største vartegn og byder på en rigtig god udsigt over byens største vandvej.

Det er også netop derfor, at der altid vrimler med mennesker. Rialtobroen er desuden et oplagt sted til, at se solnedgangen over Venedig.

Udsigten fra Rialtobroen - Rejs Dig Lykkelig

 

7. T Fondaco dei Tedeschi

T Fondaco dei Tedeschi ligger kun et stenkast fra Rialtobroen og er luksuriøst stormagasin, som nemt bliver overset af turister.

På toppen af stormagasinet ligger der en tagterrasse, hvor du kan opleve en af de bedste gratis udsigtspunkter i Venedig. Vær opmærksom på, at du skal reservere en plads til tagterrassen på forhånd.

Du må desuden kun være deroppe i 15 minutter. Det er dog alligevel det hele værd, når du har udsigt over Venedigs tage, Canal Grande, Rialtobroen og meget mere.

 

8. Gondoltur

En af de bedste måder at opleve Venedig på, er fra byens mange vandveje. Det er også netop derfor, at jeg har valgt at tage en gondoltur med på listen over de smukkeste udsigtspunkter i Venedig.

Gondolerne er et af byens mest ikoniske vartegn. På en sejltur kommer du bl.a. forbi prægtige paladser, historiske bygninger, charmerende broer og massevis af andre både.

Hvis du drømmer om en sejltur på Venedigs vandveje, kan du finde et stort udvalg af gondolture i Venedig her (reklamelink).

Smukke Udsigtspunkter i Venedig - Gondoltur - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste og smukkeste udsigtspunkter i Venedig, Italien. Kender du andre gode udsigtspunkter i Venedig? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Venedig:

20 Must-See Seværdigheder i Venedig

Hvor skal man bo i Venedig?

Shopping Guide til Venedig

De Bedste Rejsemål i Italien

Vigtige ting at vide inden rejsen til Italien

… Eller læs alle artikler fra Venedig eller Italien

Planlæg din rejse til Venedig:

Bestil fly til Venedig (reklamelink)

Bestil hotel i Venedig (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Venedig (reklamelink)

Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *