Hvor skal man bo i Venedig - Farlige områder - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Venedig?

Leder du efter de bedste steder at bo i Venedig som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Venedig, Italien.

Venedig er en af de mest unikke og romantiske byer i verden. Byen er placeret midt i havet ovenpå på mere end 100 øer, der er forbundet ved hjælp af mere end 400 broer!

Øerne er omgivet af hyggelige kanaler, der fungerer som byens vandveje. Ja, faktisk er der ingen køretøjer, så du er nødt til at sejle eller gå rundt i byen. Venedig er altså en helt speciel by i Italien!

Det er dermed slet ikke så svært at forstå, hvorfor det er et af de mest populære rejsemål i Italien såvel som i resten af Europa.

Hvis du har planer om at besøge den italienske storby, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en guide til bydelene og hvor man skal bo i Venedig som turist.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel med must-see seværdigheder i Venedig.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Venedig (reklamelink)

Bestil hotel i Venedig (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Venedig (reklamelink)

Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)

 

Generelle tips til hvor man skal bo i Venedig


Venedig dækker over et relativt lille område, så det er muligt, at gå rundt til de fleste steder. Hvis du bor på øerne uden for det centrale Venedig, skal du dog være opmærksom på, at du skal med vandbusser- eller taxier ind til centrum.

Der findes ikke et endegyldigt svar på, hvor det er bedst at bo i Venedig. Det afhænger i høj grad af, hvor meget du vil gå og hvor mange penge du har til rådighed.

Som et resultat af Venedigs store popularitet, er der rigtig mange hoteller at vælge imellem. Problemet er bare, at de er uhyggeligt dyre!

Det er dermed værd at overveje, hvorvidt du hellere vil nøjes med en dagstur dertil.

Hvor skal man bo i Venedig - Tips - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i Venedig?


1. San Marco: For førstegangsrejsende

Hvis du besøger Venedig for første gang, bør du kraftigt overveje at bo i San Marco! Det er her du finder mange af byens verdensberømte seværdigheder.

San Marco er epicentret for turismen og betragtes af mange som Venedigs absolutte centrum. Her bliver du mødt af ikoniske attraktioner, historiske monumenter, gamle bygninger, flotte pladser og turister i massevis.

Ikke nok med det, så byder San Marco også på nogle af de bedste steder til shopping i Venedig. Der er desuden et bredt udvalg af restauranter, caféer og barer.

Eftersom at San Marco er et ekstremt populært område, skal du også forvente, at hotelpriserne er skyhøje! Du kan med fordel kigge efter hoteller i San Marco her (reklamelink).

 

2. San Polo: For familier og romantiske par

San Polo er det mindste kvarter i Venedig. Der er beliggende centralt i byen og byder på en romantisk atmosfære. Her er der fyldt med flotte gamle bygninger, charmerende gader og historiske seværdigheder.

Området er forbundet til San Marco ved hjælp af Rialtobroen, så det ligger tæt på mange af de største seværdigheder. Alligevel er der ikke nær så turistet og dyrt som i San Marco.

Som et resultat af San Polos centrale beliggenhed, er det et godt sted at bo, hvis du kun har kort tid Venedig. Her er du i gåafstand til det meste og har nem adgang til mange restauranter, caféer, barer og butikker.

Ikke nok med det, så er der gode transportforbindelser til resten af byen. San Polo byder på et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, hvoraf mange henvender sig til familier.

Lyder det historiske kvarter i Venedig som noget for dig? Så kan du finde et bredt udvalg af hoteller i San Polo her (reklamelink).

San Polo - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Den HarrsonUnsplash

 

3. Cannaregio: For budgetrejsende

Undrer du dig over, hvor man skal bo i Venedig for budgetvenlige overnatningsmuligheder? Så er Cannaregio et rigtig godt bud!

Cannaregio er et af de største og mest autentiske kvarterer i Venedig. Det er beliggende i den nordlige ende af byen og byder på en skøn lokalstemning. Det er nemlig her størstedelen af befolkningen bor.

I Cannaregio bliver du mødt af rolige kanaler, historiske kirker, autentiske lokalbutikker og den jødiske ghetto. Der er også mange lokale restauranter, pubber og barer.

Der er ikke så mange kendte seværdigheder, men du kan gå ind til centrum på omkring 20 minutter eller tage en båd. Det er desuden beliggende tæt på togstationen, som forbinder Venedig til andre byer.

Hotelpriserne i Cannaregio er steget lidt de seneste år, men der findes stadig billigere overnatningsmuligheder end i centrum. Find hoteller i Cannaregio her (reklamelink).

 

4. Dorsoduro: For festaber og kunstelskere

Hvis du leder efter, hvor man skal bo i Venedig for at opleve det bedste natteliv, så bør du helt klart overveje at bo i Dorsoduro.

Dorsoduro er hjem til Venedigs universitet og tiltrækker mange unge mennesker. Her er der fyldt med barer og natklubber, men nattelivet er meget afslappende og hyggeligt fremfor vildt og larmende.

Bydelen byder også på masser af shopping- og spisemuligheder. Som et resultat af studentermiljøet er der generelt billigere og mindre turistet end i centrum. Det er til trods for, at den østlige del kun ligger et stenkast derfra.

Dorsoduro er desuden hjem til nogle af Venedigs vigtigste kunstmuseer, der vil begejstre enhver kunstelsker. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Dorsoduro her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Venedig - Dorsoduro - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Santa Croce: For gode transportforbindelser

Santa Croce ligger ikke i Venedigs centrum, men emmer alligevel af en fantastisk venetiansk charme! Her er der fyldt med smukke gamle bygninger, gode restauranter og en dejlig lokalstemning.

Det er et af de mest oversete områder i Venedig. Der er dermed ikke så mange turister samtidig med, at hotellerne er en del billigere end i centrum.

Santa Croce byder ikke på så mange topattraktioner, men der er til gengæld lidt oversete seværdigheder – især i den østlige del af bydelen.

For at komme ind til centrum er du nødt til, at gå i mindst 20 minutter eller sejle dertil. Heldigvis, er der rigtig gode transportforbindelser. Her finder du nemlig byens store togstation og busstation såvel som adskillige færgeterminaler.

Hvis du er på et road trip i Italien, er der desuden mange gigantiske parkeringsgarager, hvor du kan parkere bilen. Find hoteller i Santa Croce her (reklamelink).

 

6. Castello: For rolige omgivelser

Castello er det største kvarter i Venedig, men byder alligevel på rolige og autentiske omgivelser. Det er dermed et rigtig godt sted at bo for børnefamilier eller dem, der bare gerne vil slippe for turistmasserne.

Området tættest på San Marco er dog meget turistet, men jo længere mod øst du kommer desto roligere og mere lokalt bliver der.

Der er ikke så mange ikoniske seværdigheder i Castello, men der er en del oversete seværdigheder. Kvarteret byder på mange hyggelige lokale pizzeriaer og små caféer samt en del moderne forretninger og håndværksbutikker.

Hotellerne i området er ikke helt billige, men de er generelt billigere jo længere østpå du kommer. Der findes mange gode hoteller i Castello her (reklamelink).

Castello - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Giudecca: For lokal stemning

Alle de ovenstående områder er forbundet ved hjælp af broer, men der findes også dejlige øer i den venetianske lagune. Nogle af de mest kendte er Murano, Burano og Giudecca.

Sidstnævnte er officielt en del af distriktet Dorsoduro og består af flere øer, der er forbundet til hinanden med broer. Giudecca er beliggende syd for det centrale Venedig og kan kun nås ved hjælp af en båd.

Det er dermed KUN et sted du bør bo, hvis du virkelig gerne vil opleve den ægte venetianske lokalstemning i Venedig.

Her er der ikke så mange turister, hvilket giver en mulighed for, at få et unikt indblik i de lokales dagligdag. Giudecca er fyldt med flotte udsigter, gamle kirker, selvstændige butikker, kunststudier og autentiske spisesteder.

Lyder Giudecca som det perfekte sted at bo i Venedig for dig? Så kan du finde mange fine hoteller i Giudecca her (reklamelink).

 

8. Lido: For strandløver

Leder du efter, hvor man skal bo i Venedig for at nyde strandliv og badeferiestemning? Så er Lido di Venezia det perfekte sted!

Lido di Venezia er en 11 kilometer lang barriereø, der er beliggende i den venetianske lagune. Det kræver kun en kort sejltur på omkring 10-20 minutter at nå dertil med offentlige både fra Markuspladsen i Venedigs centrum.

På lidoen er der en rolig og afslappende atmosfære. Her bliver du mødt af lange sandstrande, gode hoteller og fantastiske udsigter til Venedig.

Ikke nok med det, så byder Lido også på en lang række restauranter, caféer, cocktailbarer, butikker, kunsthåndværksteder.

Der er ikke så mange attraktioner på Lidoen, så det er kun et sted du bør bo, hvis du leder efter en badeferie med afslapning som hovedfokus. Find hoteller på Lido di Venezia her (reklamelink).

Lido - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Mestre: For billigere overnatning

Mestre ligger teknisk set ikke i Venedig, men derimod inde på fastlandet. Byen er forbundet til Venedig ved hjælp af en bro, hvor du kan køre bil, tage toget eller bussen over på den anden side af broen.

Der er desværre ikke så meget ved at besøge Mestre. Det er dermed kun et sted, der kan anbefales at bo, hvis du gerne vil spare penge på hotelovernatning.

Mestre byder nemlig på rigtig mange fine hoteller, som er en hel del billigere end hotellerne i Venedig. Det er dermed et godt alternativ, hvis du rejser på et ekstremt lavt budget eller hotellerne i Venedig allerede er fyldt op.

Lyder Mestre som et godt valg for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Mestre her (reklamelink).

 

Farlige områder i Venedig


Venedig er en meget sikker by – både om dagen og om aftenen. Det gælder især, hvis byen sammenlignes med andre italienske storbyer såsom Napoli, Rom og Milano.

Ja, faktisk betragtes Venedig ofte som en af de sikreste byer i Europa. Der er altså meget mindre farligt end i storbyer som Barcelona, Paris og London.

Der er ingen farlige områder i Venedig, som du bør holde dig fra. Turister kan altså som regel gå ubesværet rundt i byens gader. Alligevel anbefales det, at du altid er opmærksom og bruger din sunde fornuft.

Gå aldrig rundt alene om aftenen i øde områder, og vær altid opmærksom på lommetyve. Størstedelen af kriminaliteten i Venedig udgør nemlig tyveri, hærværk og svindel.

Hvor skal man bo i Venedig - Farlige områder - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Julia BoiunUnsplash

Det var alt i denne guide til bydele og hvor man skal bo i Venedig som turist. Har du allerede besøgt Venedig? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Venedig:

• 20 Must-See Seværdigheder i Venedig

• 8 Smukke Udsigtspunkter i Venedig

• Shopping Guide til Venedig

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Italien

… Eller læs alle artikler fra Venedig eller Italien

Planlæg din rejse til Venedig:

Bestil fly til Venedig (reklamelink)

Bestil hotel i Venedig (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Venedig (reklamelink)

Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer