Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Møns Klint - Rejs Dig Lykkelig

Oplevelser på Sjælland: 18 Fantastiske Seværdigheder

Leder du efter sjove ting at lave på Sjælland? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

På Sjælland finder du mange spændende seværdigheder og oplevelser for hele familien. Ja, faktisk kan du finde lidt af det hele!

Hvad enten du er interesseret i storslåede naturoplevelser og historiske slotte eller lærerige museer og populære forlystelsesparker, er det umuligt at komme til at kede sig.

Hvis du bor på Sjælland eller planlægger en tur dertil, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste og mest fantastiske seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

 

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland:


1. Camp Adventures Skovtårn

Selvom at Camp Adventures skovtårn er blandt de nyeste seværdigheder på Sjælland, er det allerede blevet et stort vartegn i Danmark.

Efter en kort gåtur gennem Gisselfeld Klosters smukke bøgeskove, står du pludselig for foden af det imponerende timeglasformede skovtårn.

Skovtårnet er 45 meter højt, men er faktisk beliggende i en højde af 135 meter over havets overflade. Det er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland.

For foden af skovtårnet finder du en 650 meter lang rampe, der snor sig op over trækronerne og ender ved Sjællands højeste udsigtspunkt.

Herfra er der en fantastisk 360 graders udsigt over den sydsjællandske natur. På en klar dag, kan du faktisk se mere end 25 kilometer væk!

Skovtårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. BonBon-Land

På Sydsjælland finder du BonBon-Land, som er en af Danmarks mest populære forlystelsesparker. Her er der lagt op til en sjov dag for hele familien!

Parken byder på en lang række forlystelser for store og små. Forlystelserne er inddelt i forskellige kategorier, der spænder fra rolig til ekstrem fart.

BonBon-land er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland for børnefamilier. Udover forlystelser, er der også mange grønne områder, underholdende shows og gode spisesteder.

Hvis vejret ellers tillader det, er der desuden mulighed for, at børnene kan lege i et sjovt udendørs badeland.

 

3. Møns Klint

Møns Klint er helt klart en af de bedste oplevelser på Sjælland! Den er beliggende i et enestående naturområde og er kendt som Danmarks højeste klint.

Den imponerende klint strækker sig langs kysten i cirka 7 kilometer og rejser sig i en højde på op til 128 meter. Her er der rig mulighed for at nyde områdets enestående natur og flotte udsigter.

Det høje kalkindhold i klinten er medvirkende til, at der både findes planter, dyr og fossiler, som ikke kan ses noget andet sted i Danmark!

Smut eventuelt en tur forbi GeoCenter Møns Klint, som er Nordeuropas mest moderne science center. Her kan du rejse 70 mio. år tilbage i tiden og lære om Danmarks fortid for millioner af år siden.


Læs også: De Bedste Oplevelser i Danmark

Møns Klint - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er en af de vigtigste kirker og bygningsmonumenter i Danmark. Den har stor betydning for Europæisk arkitekturhistorie og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den storslåede kirke gemmer på en mere end 1.000 år lang Danmarkshistorie. Ja, faktisk er det et af de tidligste eksempler på gotiske domkirker i Skandinavien.

Byggeriet af den nuværende kirke begyndte i 1170’erne, men siden da er der kommet mange tilføjelser.

Roskilde Domkirke har desuden været et kongeligt gravkammer i hundredvis af år. Her er mindst 38 danske konger og dronninger stedt til hvile, ligesom Dronning Margrethe II også skal begraves her.

 

5. København

Vores skønne hovedstad skal selvfølgelig også med på listen over de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland!

København summer af liv med sine mange indbyggere og charmerende bydele. Hvis du har planer om at besøge hovedstaden, skal du bestemt ikke være bange for at komme til at kede dig.

Hvad enten du er interesseret i sjove oplevelser, kulturelle seværdigheder, gode shoppingmuligheder eller noget helt fjerde, byder København på lidt af det hele.

Hvis du ikke allerede har besøgt dem, er det et must at besøge Nyhavn, Tivoli, Den Lille Havfrue, Rundetårn, Christiania og Amalienborg Slot.


Læs også: 29 Seværdigheder i København

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - København - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Røsnæs

Røsnæs er en smuk naturskøn halvø, som er kendt for at være Sjællands vestligste punkt. Her bliver du mødt af et flot kuperet landskab med grønne flader, stejle skrænter og rå stenstrande.

Det vestligste punkt ligger ved Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen. Herfra er der en fantastisk udsigt! Røsnæs er helt klart en af de bedste naturoplevelser på Sjælland.

 

7. Trelleborg

Lidt uden for Slagelse ligger Trelleborg, som består af resterne af en stor vikingeborg.

Borgen blev bygget af Harald Blåtand for mere end 1.000 år siden. Den er beliggende i naturskønne omgivelser og byder bl.a. på spor fra en lang række gamle langhuse.

Ved siden af vikingeborgen er der et levende museum, hvor du kan lære om vikingerne ved hjælp af rekonstruktioner, arkæologiske fund og meget mere.

Trelleborg byder som regel også på mange sjove aktiviteter. Her kan du bl.a. bage fladbrød, lave vikingehåndværk, kæmpe på krigerpladsen og skyde med bue og pil.

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Trelleborg - Rejs Dig Lykkelig

 

8. De Glemte Kæmper

Rundt omkring i Danmark, kan du finde et stort antal kæmpestore trolde i genbrugstræ. De ligger spredt ud over smukke skjulte lokationer, som indbyder til en sjov troldejagt i naturen.

De mange troldeskulpturer er lavet af den danske skulptør Thomas Dambo, som har spredt dem ud over det danske sommerland.

På Sjælland findes der seks trolde, som gemmer sig i forstadskommunerne til København. Troldene på Sjælland bliver også kaldt for De Glemte Kæmper og kan findes i Albertslund, Tårnby, Roskilde, Dragør, Sydhavnen og Nordhavnen.

 

9. Den Danske Riviera

Den Danske Riviera strækker sig over mere end 200 kilometer langs Nordsjællands kyst fra Sejerø Bugt i øst til Øresund i vest.

Her er der måske ikke ligefrem den samme middelhavsstemning som ved Den Franske Riviera. Men ikke desto mindre, er det stadig et vaskeægte dansk ferieparadis!

Langs kyststrækningen er der fyldt med charmerende byer, idylliske havne, skønne strande, smukke naturoplevelser, spændende seværdigheder og udsøgte madoplevelser.

De mest populære badebyer på Den Danske Riviera inkluderer bl.a. Tisvildeleje, Gilleleje, Liseleje, Hornbæk, Lynæs og Humlebæk.

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Den Danske Riviera - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Kronborg Slot

I Helsingør finder du Kronborg Slot, som er et af de fineste og mest betydningsfulde renæssanceslotte i Europa.

Slottet kan dateres tilbage til 1420 og har haft en stor betydning for Danmarkshistorien. Det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

Kronborg Slot er kendt over hele verden som ”Hamlets Slot”, fordi Shakespeare benyttede slottet i sin berømte fortælling om Hamlet.

I kælderen under Kronborg, finder du desuden Holger Danske, som har sovet i hundredvis af år. Rygtet siger at han først vågner igen, når Danmark skal beskyttes imod fjender.


Læs også: 7 UNESCO-Seværdigheder i Danmark

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Kronborg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Bakken

Bakken ligger i Dyrehaven i Klampenborg lidt nord for København, og er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark.

Her finder du 32 sjove forlystelser til både børn og voksne. Derudover er der også et bredt udvalg af spil, aktiviteter, restauranter, boder og underholdning.

Hvis du er heldig, møder du måske hele Danmarks Pjerrot eller kommer en dag, hvor der er en gratis koncert med store danske kunstnere. Det er også på Bakken du finder Cirkusrevyen, som begyndte helt tilbage i 1935.

Vær opmærksom på, at Bakken kun har åbent i sommerperioden samt på udvalgte dage i efterårsferien og julen.

 

12. Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud byder på en rejse tilbage i tiden til dengang, hvor Danmark var dækket af hav. Ja, faktisk skal vi 63 millioner år tilbage i tiden!

Det var nemlig tilstedeværelsen af alverdens havdyr og planteorganismer, der dannede de store mængder kalk, som kan opleves i dag.

Faxe Kalkbruds imponerende fortid har resulteret i et enestående naturlandskab med smukke ørkenlignende overflader og azurblå søer. Dét er det perfekte sted til en flot vandretur!

Når du besøger Faxe Kalkbrud, er der også rig mulighed for, at finde din indre geolog frem. Du kan nemlig tage på fossiljagt i kalkbruddet alene eller på en guidet tur.

Glem heller ikke at besøge Geomuseum Faxe. Her kan du lære meget mere om historien bag kalkbruddet.

Faxe Kalkbrud - Rejs Dig Lykkelig

 

13. M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør og er et topmoderne underjordisk museum med fokus på Danmarks søfarts- og handelshistorie.

Det prisvindende museum er formet som et kæmpestort skib og byder på et stort antal spændende udstillinger.

De mange udstillinger fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer. Det bliver fortalt på en levende og fordybende måde, som kan vække interessen hos de fleste.

Museet byder også på mange interaktive installationer, film og spil, der bidrager til en sjov oplevelse for store såvel som små.

 

14. Louisiana

Hvis du er interesseret i kunst og kultur, er Louisiana helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland for dig!

Louisiana er beliggende i Humlebæk på Nordsjælland og er et ekstremt populært kunstmuseum for moderne kunst.

Her forenes kunst, kultur, arkitektur og natur i en perfekt sammensmeltning, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Der er både permanente- og midlertidige udstillinger, hvoraf flere udstillede værker er af vigtig international betydning.

Med mere end 4.000 kunstværker, er Louisiana faktisk et af de største kunstmuseer for moderne kunst i Skandinavien.

Louisiana - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er en enestående UNESCO-seværdighed, der består af et enormt naturområde med Store Dyrehave, Gribskov og Jægersborg Dyrehave.

Kong Christian den 5. blev så inspireret af barokhaverne ved Versailles, at han besluttede at omdanne de kongelige jagtmarker til et parforcejagtlandskab.

Parforcejagt var kongens foretrukne jagtform og var en meget brutal form for jagt, hvor kongen kunne demonstrere sin magt.

Her blev et krondyr jagtet indtil det var så udmattet, at selskabets æresgæst kunne dræbe den med et sværd eller spyd. Når du er i Parforcejagtlandskabet, skal du også huske at smutte en tur forbi Fredensborg Slot.

 

16. Stevns Klint

Stevns Klint er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er et af de smukkeste og mest historiske steder i Danmark.

Det er også netop derfor, at det er en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland! Klinten rejser sig dramatisk op fra havet i en højde på op til 41 meter, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Øresund.

På en klar dag, kan du se hele vejen til København, Sverige og Møn! Klinten består af kridt og hvide kalksten, som blev dannet for millioner af år siden, dengang Danmark stadig lå under havet.

Ved Stevns Klint, findes der spor som vidner om den store katastrofe, der skete for 65 millioner af år siden.

Katastrofen ramte hele jorden og udslettede mere end halvdelen af alt liv på jorden, inklusiv dinosaurerne. Udover dinosaurernes uddøen, vidner Stevns Klint også om atomtruslen under Den Kolde Krig.

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Stevns Klint - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Sebastian BillUnsplash

 

17. Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en af de mest populære forlystelsesparker i Danmark. Samtidig er det også en af de bedste oplevelser på Sjælland for børn.

Her er det nemt for børnefamilier at bruge en hel dag på sjov og leg i de skønne grønne omgivelser.

Den familievenlige forlystelsespark byder på et stort antal forlystelser med alt fra karusseller og rutsjebaner til gokarts og toge. Der er også et stort vandland, der kan prale af titlen som Sjællands største udendørs vandland.


Læs også: Gode Forlystelsesparker i Danmark

 

18. Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot ligger i Hillerød og er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

Det smukke renæssanceslot blev bygget af kong Christian d. 4 i begyndelsen af 1600-tallet ovenpå resterne af hans far Kong Frederik d. 2’s slot, som han rev ned for at bygge et nyt slot.

Et besøg på slottet byder på en eventyrlig oplevelse med fornemme royale rum og smukke haver, der spænder over alt fra en barokhave til en engelskinspireret landskabshave.

Du må heller ikke glemme at besøge Det Naturhistoriske Museum, som repræsenterer mere end 500 års Danmarkshistorie.

Frederiksborg Slot - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland. Hvad er dine favoritoplevelser på Sjælland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så andre folk kan få endnu mere inspiration til ting at lave på Sjælland.

Du vil måske også kunne lide følgende artikler:

• De Bedste Sommerhusområder på Sjælland

• Uforglemmelige Paroplevelser i Danmark

• 29 Oplevelser i København

• 7 UNESCO-Seværdigheder i Danmark

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *