Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Møns Klint - Rejs Dig Lykkelig

Oplevelser på Sjælland: 18 Fantastiske Seværdigheder

Leder du efter sjove ting at lave på Sjælland? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

På Sjælland finder du mange spændende seværdigheder og oplevelser for hele familien. Ja, faktisk kan du finde lidt af det hele. Hvad enten du er interesseret i storslåede naturoplevelser og historiske slotte eller lærerige museer og populære forlystelsesparker, er det umuligt at komme til at kede dig.

Hvis du bor på Sjælland eller planlægger en tur dertil, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste over nogle af de bedste og mest fantastiske seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

 

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland:


1. Camp Adventures Skovtårn

Selvom at Camp Adventures skovtårn er blandt de nyeste seværdigheder på Sjælland, er det allerede blevet et stort vartegn i Danmark. Efter en kort gåtur gennem Gisselfeld Klosters smukke bøgeskove står du pludselig for foden af det imponerende timeglasformede skovtårn.

Skovtårnet er 45 meter højt, men er faktisk beliggende i en højde af 135 meter over havets overflade. Det er dermed det højest tilgængelige punkt på Sjælland. Derudover er det et arkitektonisk vidunder, der er værd at beundre tæt på.

For foden af skovtårnet finder du en 650 meter lang rampe, der snor sig op over trækronerne og ender ved Sjællands højeste udsigtspunkt. Herfra er der en fantastisk 360 graders udsigt over den sydsjællandske natur. På en klar dag, kan du faktisk se mere end 25 kilometer væk.

Skovtårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. BonBon-Land

På Sydsjælland finder du BonBon-Land, der er en af de mest populære forlystelsesparker i Danmark. Her er der lagt op til en sjov dag for hele familien med en lang række forlystelser for store og små. De mange forlystelser er inddelt i forskellige kategorier, der går fra rolig til ekstrem fart.

BonBon-land er uden tvivl én af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland for børnefamilier. Udover forlystelser, er der også mange skønne grønne områder, underholdende shows og gode spisesteder. Hvis vejret tillader det, er der desuden mulighed for, at børnene kan lege i et sjovt udendørs badeland.

 

3. Møns Klint

Møns Klint er beliggende i et enestående naturområde og er kendt som Danmarks højeste klint. Den imponerende klint rejser sig i en højde på op til 128 meter over havet. Det er alt sammen medvirkende til, at der er en helt fantastisk udsigt herfra.

Klinten strækker sig desuden langs kysten i ca. 7 kilometer, hvor der er rig mulighed for at opleve den enestående natur i området. Det høje kalkindhold i klinten er medvirkende til, at der både findes planter, dyr og fossiler, som ikke kan ses noget andet sted i Danmark.

Du kan eventuelt smutte en tur forbi GeoCenter Møns Klint, der er Nordeuropas mest moderne science center. Her kan du rejse 70 mio. år tilbage i tiden og lære om Danmarks fortid for millioner af år siden. Møns Klint er helt klart én af de bedste oplevelser på Sjælland.


Læs også: 17 Bedste Oplevelser i Danmark

Møns Klint - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er en af de vigtigste kirker og bygningsmonumenter i Danmark. Kirken har stor betydning for Europæisk arkitekturhistorie og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den storslåede kirke gemmer på en mere end 1.000 år lang Danmarkshistorie og er faktisk ét af de tidlige eksempler på gotiske domkirker i Skandinavien. Byggeriet af den nuværende kirke begyndte i 1170’erne, men siden dengang er der kommet mange tilføjelser.

Roskilde Domkirke har været brugt som kongeligt gravkammer i hundredvis af år. Her er mindst 38 danske konger og dronninger stedt til hvile, ligesom Dronning Margrethe II også skal begraves her.5. København

Vores skønne hovedstad er selvfølgelig også blandt de bedste oplevelser på Sjælland. København summer af liv med sine mange indbyggere og charmerende bydele. Hvis du har planer om at besøge hovedstaden, skal du bestemt ikke være bange for at komme til at kede dig.

København byder på lidt af det hele, hvad enten du er interesseret i sjove oplevelser, kulturelle seværdigheder, gode shopping muligheder eller noget helt fjerde. Hvis du ikke allerede har besøgt dem, er det et must at besøge Nyhavn, Tivoli, Den Lille Havfrue, Rundetårn, Christiania og Amalienborg Slot.


Læs også: 29 Seværdigheder i København

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - København - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Røsnæs

Røsnæs er en smuk naturskøn halvø, der er kendt for at være Sjællands vestligste punkt. Halvøen byder på et smukt kuperet landskab med grønne flader, stejle skrænter og stenstrande. Det vestligste punkt finder du ved Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Der er ingen tvivl om at Røsnæs er én af de bedste naturoplevelser på Sjælland.

 

7. Trelleborg

Lidt uden for Slagelse ligger Trelleborg, der består af resterne af en stor vikingeborg. Borgen blev bygget af Harald Blåtand for mere end 1.000 år siden. Den er beliggende i naturskønne omgivelser og byder bl.a. på spor fra en lang række gamle langhuse.

Ved siden af vikingeborgen er der et levende museum, hvor du kan lære om vikingerne ved hjælp af rekonstruktioner, arkæologiske fund og meget mere. Trelleborg byder som regel også på mange sjove aktiviteter, hvor du bl.a. kan bage fladbrød, lave vikingehåndværk, kæmpe på krigerpladsen og skyde med bue og pil.

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Trelleborg - Rejs Dig Lykkelig

 

8. De Glemte Kæmper

Rundt omkring i Danmark – og resten af verden, kan du finde et stort antal kæmpestore trolde i genbrugstræ. De ligger spredt ud over smukke og skjulte lokationer, der indbyder til at tage på en sjov troldejagt i naturen.

De mange troldeskulpturer er lavet af den danske skulptør Thomas Dambo, som har spredt dem ud over det danske sommerland. På Sjælland kan du finde seks trolde, der gemmer sig i forstadskommunerne uden for København. Troldene på Sjælland bliver også kaldt for De Glemte Kæmper og kan findes i Albertslund, Tårnby, Roskilde, Dragør, Sydhavnen og Nordhavnen.

 

9. Den Danske Riviera

Den Danske Riviera strækker sig over mere end 200 kilometer langs Nordsjællands kyst fra Sejerø Bugt i øst til Øresund i vest. Der er måske ikke den samme middelhavsstemning som ved Den Franske Riviera, men ikke desto mindre, er det stadig et vaskeægte dansk ferieparadis.

Kyststrækningen byder på charmerende byer, idylliske havne, skønne strande, smukke naturoplevelser, spændende seværdigheder og udsøgte madoplevelser. De mest populære badebyer på Den Danske Riviera inkluderer bl.a. Tisvildeleje, Gilleleje, Liseleje, Hornbæk, Lynæs og Humlebæk.

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Den Danske Riviera - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Kronborg Slot

I Helsingør finder du Kronborg Slot, der er et af de fineste og mest betydningsfulde renæssanceslotte i Europa. Slottet kan dateres tilbage til 1420 og har haft en stor betydning for Danmarkshistorien.

Kronborg Slot er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er én af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland. Slottet er kendt over hele verden som ”Hamlets Slot”, fordi Shakespeare benyttede slottet i sin berømte fortælling om Hamlet.

I kælderen under Kronborg, finder du desuden Holger Danske, der har sovet i hundredvis af år. Rygtet siger at han først vågner igen, når Danmark skal beskyttes imod fjender.


Læs også: 7 UNESCO-Seværdigheder i Danmark

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Kronborg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Bakken

Bakken ligger i Dyrehaven i Klampenborg lidt nord for København og er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark. Her finder du 32 sjove forlystelser til børn og voksne. Derudover er der også et bredt udvalg af spil, aktiviteter, restauranter, boder og underholdning.

Hvis du er heldig, møder du måske hele Danmarks Pjerrot eller kommer en dag, hvor der er en gratis koncert med store danske kunstnere. Det er også på Bakken du finder Cirkusrevyen, der begyndte helt tilbage i 1935. Vær opmærksom på at Bakken kun har åbent i sommerperioden samt udvalgte dage i efterårsferien og julen.

 

12. Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud byder på en rejse tilbage i tiden til dengang Danmark var dækket af hav. Ja, faktisk skal vi 63 millioner år tilbage i tiden. Det var nemlig tilstedeværelsen af alverdens havdyr og planteorganismer, der har dannet de store mængder kalk, som kan opleves i dag.

Faxe Kalkbruds imponerende fortid har resulteret i et enestående naturlandskab med smukke ørkenlignende overflader og azurblå søer. Hvis du vil opleve det smukke område, kan du med fordel tage på en vandretur i Faxe Kalkbrud.

Når du besøger Faxe Kalkbrud, er der også rig mulighed for at finde din indre geolog frem. Du kan nemlig tage på fossiljagt i kalkbruddet alene eller på en guidet tur. Du må heller ikke glemme at besøge Geomuseum Faxe, hvor du kan lære meget mere om historien bag kalkbruddet.

Faxe Kalkbrud - Rejs Dig Lykkelig

 

13. M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart ligger i Helsingør og er et topmoderne underjordisk museum med fokus på Danmarks søfarts- og handelshistorie. Det prisvindende museum er formet som et kæmpestort skib og byder på et stort antal spændende udstillinger.

De mange udstillinger fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på en levende og fordybende måde, der kan vække interessen hos de fleste. Der er også mange interaktive installationer, film og spil, der bidrager til en sjov oplevelse for store såvel som små.

 

14. Louisiana

Hvis du er interesseret i kunst og kultur, er Louisiana én af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland for dig. Louisiana er et yderst populært kunstmuseum for moderne kunst, der er beliggende i Humlebæk i Nordsjælland.

Kunstmuseet forener kunst, kultur, arkitektur og natur i en perfekt sammensmeltning, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Du kan både opleve permanente- og midlertidige udstillinger, hvoraf flere af de udstillede kunstværker er af vigtig international betydning.

Med mere end 4.000 kunstværker, er Louisiana faktisk ét af de største kunstmuseer for moderne kunst i Skandinavien. Når du besøger museet, kan du opleve mange forskellige slags værker, selvom der særligt er fokus på malerier og skulpturer.

Louisiana - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er en enestående UNESCO-seværdighed, der består af et enormt naturområde med Store Dyrehave, Gribskov og Jægersborg Dyrehave. Kong Christian den 5. blev så inspireret af barokhaverne ved Versailles, at han besluttede at omdanne de kongelige jagtmarker til et parforcejagtlandskab.

Parforcejagt var kongens foretrukne jagtform og var en meget brutal form for jagt, hvor kongen kunne demonstrere sin magt. Her blev en krondyr jagtet indtil det var så udmattet, at selskabets æresgæst kunne dræbe den med et sværd eller et spyd. Når du er i Parforcejagtlandskabet, skal du huske at smutte en tur forbi Fredensborg Slot.16. Stevns Klint

Stevns Klint er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er et af de smukkeste og mest historiske steder i Danmark. Det er også netop derfor, at det er én af de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland.

Klinten rejser sig dramatisk op fra havet i en højde på op til 41 meter, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Øresund. På en klar dag, kan du se hele vejen til København, Sverige og Møn. Klinten består af kridt og hvide kalksten, der blev dannet for millioner af år siden, da Danmark stadig lå under havet.

Ved Stevns Klint, findes der spor som vidner om den store katastrofe, der skete for 65 millioner af år siden. Katastrofen ramte hele jorden og udslettede mere end halvdelen af alt liv på jorden, inklusive dinosaurerne. Udover dinosaurernes uddøen, vidner Stevns Klint også om atomtruslen under Den Kolde Krig.

Seværdigheder og Oplevelser på Sjælland - Stevns Klint - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Sebastian BillUnsplash

 

17. Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en af de mest populære forlystelsesparker i Danmark og er samtidig også en af de bedste oplevelser på Sjælland for børn. Her er det nemt for børnefamilier at bruge en hel dag på sjov og leg i de skønne grønne omgivelser.

Den hyggelige familievenlige forlystelsespark byder på et stort antal forlystelser med alt fra karusseller og rutsjebaner til gokarts og toge. Der er også et stort vandland, der kan prale af titlen som Sjællands største udendørs vandland.

 

18. Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot ligger i Hillerød og er blandt de mest populære seværdigheder og oplevelser på Sjælland. Det smukke renæssanceslot blev bygget af kong Christian d. 4 i begyndelsen af 1600-tallet ovenpå resterne af hans far Kong Frederik d. 2’s slot, som han rev ned for at bygge et nyt slot.

Et besøg på slottet byder på en eventyrlig oplevelse med fornemme royale rum og smukke haver, der spænder over alt fra en barokhave til en engelskinspireret landskabshave. Du må heller ikke glemme at besøge Det Naturhistoriske Museum, der repræsenterer mere end 500 års Danmarkshistorie.

Frederiksborg Slot - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Sjælland. Hvad er dine favoritoplevelser på Sjælland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så andre kan få endnu mere inspiration til sjove aktiviteter på Sjælland.

Du vil måske også kunne lide følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.