Fantastiske Udsigtspunkter i København - Vor Frelsers Kirke - Rejs Dig Lykkelig

13 Fantastiske Udsigtspunkter i København

Leder du efter de bedste udsigter i København? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest fantastiske udsigtspunkter i København.

København er måske ikke ligefrem proppet med tårnhøje skyskrabere, men byder alligevel på mange gode udsigtspunkter spredt udover hele byen. Det er altid sjovt at komme op i højderne og se storbyen fra et fugleperspektiv.

Hvis du drømmer om at se København fra oven, er du landet på den helt rigtige side. Her får du en liste med de bedste og mest fantastiske udsigtspunkter i København. Du kan finde alt fra gratis udsigtspunkter til udsigtspunkter, der koster penge.

 

Fantastiske Udsigtspunkter i København:


1. Rundetårn

Ikke nok med at Rundetårn er ét af de mest ikoniske bygningsværker i Danmark, så byder det også på ét af de bedste udsigtspunkter i København. Rundetårn er 41,55 meter højt imens udsigtsplatformen er placeret i 34,8 meters højde.

Selvom at det ikke ligefrem er det højeste udsigtspunkt i København, er det stadig ét af de bedste og mest ikoniske. Fra toppen er der en smuk 360 graders panoramaudsigt over København og mange af byens største seværdigheder. Entréen er kun 25 kr. for voksne og 5. kr. for børn.

Udsigten fra Rundetårn - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Restaurant Silo

Restaurant Silo ligger på de to øverste etager i Siloen på Nordhavn, der også huser nogle af hovedstadens dyreste lejligheder. Her kan du spise en lækker frokost eller aftensmad imens du nyder den fantastiske udsigt gennem de store glasvinduer. Hvis vejret er godt, kan du også sidde på den skønne tagterrasse.

Menuen på Restaurant Silo varierer og skifter meget efter årstiderne og kokkens humør. Det er derfor aldrig rigtig til at vide, hvilke spændende retter du kan finde på menuen. Taget i betragtning af restaurantens enestående beliggenhed, er priserne faktisk ganske overkommelige.

 

3. Christiansborg Slotstårn

Med en højde på 106 meter, er Christiansborg Slotstårn det højeste tårn i København. Det er derfor også ét af de bedste og mest fantastiske udsigtspunkter i København. Herfra får du en enestående udsigt over hovedstaden. På en klar dag, kan du endda efter sigende se helt til Sverige! Det er gratis at besøge Christiansborg Slotstårn, men bemærk at der er lukket om mandagen.


Læs også: Top 20 Gratis Oplevelser i København

Fantastiske Udsigtspunkter i København - Christiansborg Slotstårn - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Glyptotekets tagterrasse

Vidste du at der ligger en tagterrasse på taget af det populære kunstmuseum Ny Carlsberg Glyptotek? Tagterrassen er et skønt og afslappende sted midt i storbyen. Det bedste af det hele er dog, at der er en smuk panoramaudsigt over byens tage.

I sommermånederne, kan du endda købe noget koldt at drikke og få en let frokost på tagterrassen. For at besøge tagterrassen, skal du betale entré til museet. Det koster 115 kr. for voksne, men bemærk at der er gratis entré om tirsdagen.

 

5. Sticks’n’Sushi

Sticks’n’Sushi er beliggende på 12. etage i Tivoli Hotel og er én af de bedste sushirestauranter i København. Hvis du ikke er vild med sushi, serveres der heldigvis også mange andre lækre retter. Her kan du nyde din middag imens du kigger ud af de store gulv-til-loft vinduer med en enestående udsigt over Københavns tage.

 

6. Marmorkirken

Marmorkirken hedder officielt Frederiks Kirke og ligger i nærheden af Amalienborg og Operaen i det elegante kvarter Frederiksstaden. Den imponerende marmorkirkes kobbergrønne kuppel byder på en skøn udsigt over København og Øresund. Bemærk dog at kuplen kun kan besøges på guidede ture på udvalgte tidspunkter. Prisen er 35 kr. pr. person.

Fantastiske Udsigtspunkter i København - Marmorkirken - Rejs Dig Lykkelig

 

7. CopenHill

CopenHill kaldes også for Amager Bakke og er beliggende ovenpå et topmoderne forbrændingsanlæg på Refshaleøen. Her kan du prøve alverdens sportslige aktiviteter såsom at stå på ski (reklamelink) eller prøve verdens største klatrevæg. Ja, faktisk kan du endda både komme på skiskole og tage på afterski.

Det koster selvfølgelig penge at prøve de mange sportslige aktiviteter, men vidste du at der også er et gratis udsigtspunkt? Det er beliggende på toppen af CopenHill i 85 meters højde og byder på fantastiske udsigter over København. Du kan nå op til udsigtspunktet ved hjælp af stisystemer, trapper eller en elevator.

 

8. Vor Frelsers Kirke

Et af de bedste udsigtspunkter i København, finder du fra Vor Frelsers Kirkes proptrækkerformede kirketårn. For at komme op i tårnet, skal du kravle op ad 400 smalle trappetrin, hvoraf de sidste 150 trin løber på ydersiden af tårnet. Det er dermed ikke en oplevelse for folk med højdeskræk.

De mange trappetrin er det hele værd, når du når toppen og bliver belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over København fra 90 meters højde. Du skal være opmærksom på at kirketårnet kan have lukket i dårligt vejr. Det koster 35 kr. at besøge kirketårnet i vinterhalvåret og 50 kr. i sommerhalvåret.


Læs også: 29 Seværdigheder i København

Udsigten fra Vor Frelsers Kirke - Rejs Dig Lykkelig

 

9. MASH Penthouse

MASH Penthouse er ligesom førnævnte Sticks’n’Sushi også beliggende på 12. etage i Tivoli Hotel. MASH er en steakhouse, hvor du kan spise lækre og saftige kvalitets-steaks i elegante og afslappende omgivelser.

Alt dét, kan du gøre imens du nyder et godt glas vin og en helt igennem exceptionel udsigt over København. Hvis vejret tillader det, kan du endda sidde ude på deres store tagterrasse med en endnu bedre udsigt. Du skal dog ikke forvente, at det er helt billigt at spise på MASH Penthouse.

 

10. Rådhustårnet

Du kender helt sikkert allerede Rådhustårnet på Rådhuspladsen, men har du nogensinde været oppe i tårnet? Med en højde på 105,6 meter, er Rådhustårnet én af de højeste bygninger i København. Du kan dog kun nyde udsigten fra platformen i 90 meters højde.

Kravl op af de omkring 300 trappetrin til udsigtsplatformen, hvor du bliver mødt af en fantastisk udsigt. Herfra kan du se ud over hele det omkringliggende område med Rådhuspladsen, Tivoli og indre by. Billetterne til tårnet koster 40 kr. pr. person og kan købes i turistinformationen på Rådhuspladsen.

Fantastiske Udsigtspunkter i København - Rådhuspladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Konditaget Lüders

Konditaget Lüders er et offentligt byrum på Nordhavn, der ligger på toppen af et parkeringshus i 24 meters højde. Her finder du alverdens faciliteter til træning, ophold og leg, som kan benyttes imens du nyder udsigten over byen og havnen. Det er uden tvivl et af de mest specielle udsigtspunkter i København, og så er der endda gratis entré.

 

12. Zootårnet

Zootårnet i København Zoo er endnu et af de mest fantastiske udsigtspunkter i København. Det ikoniske observationstårn er udelukkende lavet af træ og er opført for mere end 100 år siden. Tårnet er 43,5 meter højt og er faktisk inspireret af Eiffeltårnet i Paris.

For at komme op til observationsplatformen, er du nødt til at kæmpe dig op af 182 trappetrin. Det er dog det hele værd, når du når toppen, hvorfra der er en god udsigt over Zoo og det omkringliggende område. Udover entreen til København Zoo, koster det yderligere 10 kr. at besøge Zootårnet.

 

13. Trio

Trio er en restaurant og cocktail bar som ligger på toppen af Axel Towers lige overfor Tivoli. Den eksklusive gourmetrestaurant er præget af en moderne nordisk stil og byder på fantastiske udsigter over indre København. Menuen består primært at nordiske retter, hvor du bl.a. kan få en 5-retters menu til cirka 600 kr.

Restaurant Trio i Axel Towers - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste og mest fantastiske udsigtspunkter i København. Kender du andre gode udsigtspunkter i København? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra København:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

kommentarer