Top 20 Gratis Oplevelser i København - Rejs Dig Lykkelig

Top 20 Gratis Oplevelser i København

Leder du efter gratis ting at lave i København? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste gratis oplevelser i København.

Det er ingen hemmelighed at København er en af de dyreste byer i verden. Det kan dermed hurtigt blive en dyr fornøjelse at tilbringe et par dage i storbyen. Heldigvis er der mange gratis oplevelser i København, der spænder fra alt fra museer, parker og legepladser til kulturelle og historiske steder.

Hvis du besøger København på et budget, behøver du altså ikke nødvendigvis at komme til at kede dig. For at hjælpe dig lidt på vej, får du her en liste med de sjoveste og bedste gratis oplevelser i København.

 

Gratis oplevelser i København:

1. Botanisk Have

En af de allerbedste gratis oplevelser i København, er et besøg i Botanisk Have. Den smukke grønne oase midt i storbyen er hjem til Danmarks største samling af levende planter. Det er et skønt sted at slappe af og bare nyde de rolige omgivelser.

Bemærk at der kun er gratis adgang til den udendørs del af Botanisk Have. Hvis du vil besøge Palmehuset, skal du betale 60 kr. pr. person. Heldigvis er den udendørs del af Botanisk Have en stor oplevelse i sig selv.

Botanisk Have - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Flyvergrillen

Flyvergrillen på Amager er et populært spisested, der er placeret helt op af Kastrup Lufthavn. Det betyder at du har direkte udsigt til de mange store fly, der lander og letter i lufthavnen. Det er en fantastisk oplevelse for alle der er interesseret i fly eller besøger København med børn. Du behøver ikke nødvendigvis tage ind på Flyvergrillen, selvom at det er den ultimative oplevelse.

 

3. Den Lille Havfrue

En af de absolut mest populære gratis oplevelser i København er også en af de største must-see seværdigheder. Og ja, der er selvfølgelig tale om ingen andre end Den Lille Havfrue. Hun er smukt placeret på en sten ved Langelinie, hvor hun skuer håbefuldt ud over vandet.

Skulpturen blev opstillet på kajen i 1913 og er inspireret af H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue. Hvis du aldrig har set Den Lille Havfrue, er det altså bare med at komme afsted! Det er ikke en oplevelse du kan bruge flere timer på, men det er stadig et must. 

4. De Glemte Kæmper

I skovene uden for København, kan du finde De Seks Glemte Kæmper. De gemmer sig i vidt forskellige naturområder i seks forskellige forstadskommuner. De kæmpestore skulpturer er lavet af genbrugstræ og er placeret ved vandet, på bakketoppe og i lysninger i skovene.

Når du leder efter De Glemte Kæmper, kommer du på en sjov skattejagt i naturskønne omgivelser. Det er er uden tvivl en af de bedste gratis oplevelser i København for børn. Du kan finde De Glemte Kæmpers lokationer på www.thomasdambo.com.

 

5. Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er en af de mest populære gratis oplevelser i København, fordi det er et skønt frirum midt i storbyen. Den romantiske landskabshave byder på smukke naturoplevelser med slyngende stier, store græsarealer, idylliske søer og kanaler. Du kan også finde et vandfald, en grotte, et kinesisk lysthus, et tempel og Frederiksberg Slot.

Top 20 Gratis Oplevelser i København - Frederiksberg Have - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Havnebadet Islands Brygge

På varme sommerdage i København er det et must at besøge Havnebadet på Islands Brygge. Her er der rig mulighed for at tage en kold dukkert. Der er fem bassiner, hvoraf to er beregnet til børn. Du kan også finde et udspringstårn, hvorfra du kan springe fra flere forskellige højder.

 

7. Kastellet

Kastellet på Østerbro er et gammelt forsvarsværk, der er blandt de bedst bevarede fæstninger i Nordeuropa. Udover at fungerer som fæstning, har Kastellet også været benyttet som fængsel for rigest mest berygtede fanger.

I dag har Kastellet flere forskellige funktioner. Det fungerer både som en arbejdsplads for forsvaret, et museum og en populær gratis turistattraktion i København. Når du besøger den gamle fæstning, må du ikke glemme at gå en tur ud på de omkringliggende volde.

Kastellet - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Torvehallerne

Torvehallerne er en af de mest populære gratis oplevelser i København. Okay, måske er det ikke helt gratis, hvis du kommer til at købe noget mad. Der er dog fuldstændig gratis entre til Torvehallerne, som er et af Københavns lækreste madmarkeder. Her finder du omkring 60 boder, der sælger alverdens smagfulde delikatesser.


Læs også: De Bedste Steder til Shopping i København

 

9. Rådhuspladsen

Det er selvfølgelig ganske gratis at besøge Rådhuspladsen i Københavns centrum. Det er en af de mest befærdede områder i hovedstaden og passeres dagligt at tusindvis af mennesker. Rådhuspladsen er hjem til Rådhuset og er omgivet af Danmarks største samling af neonreklameskilte. Det er et udmærket sted at slå vejen forbi, hvis du alligevel er i nærheden.


Læs også: 13 Fantastiske Udsigtspunkter i København

Rådhuspladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Bakken

Lidt nord for København ligger Bakken, der er verdens ældste forlystelsespark. Her er der en skøn stemning med mere end 30 forlystelser og utallige boder med underholdning og mad. Det er også her du finder cirkusrevyen og mange gode gratis koncerter.

Det er gratis at besøge Bakken, hvis du bare vil nyde stemningen. Hvis du derimod vil prøve forlystelserne, skal du betale for hver enkelte forlystelse. Husk at lægge vejen forbi Dyrehaven ved siden af, der er utroligt smuk og hjem til mere end 2.000 vilde hjorte.


Læs også: 18 Unikke Seværdigheder på Sjælland

 

11. Superkilen

Superkilen på Nørrebro er et anderledes og sjovt offentligt byrum, der er blandt de bedste gratis oplevelser i København. Byrummet er delt op i tre områder, der er henholdsvis Den Røde Plads, Det Sorte Marked og Den Grønne Park. Her finder du masser af unik kunst, adskillige sportsaktiviteter, caféer og meget mere.

Top 20 Gratis Oplevelser i København - Superkilen - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Christiania

Fristaden Christiania er et smukt grønt område i København, hvor indbyggerne lever et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab. Det er sandt paradis for folk med en alternativ livsstil og er en af de sjoveste gratis oplevelser i København.

På Christiania kan du gå en tur rundt i de bilfri gader, der ikke minder om noget andet sted i Danmark. Slap af ved søen, nyd synet af de opfindsomme huse eller spis et billigt måltid mad. Der afholdes desuden mange spændende arrangementer og koncerter på Christiania i løbet af året.

Christiania - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Gefionspringvandet

Gefionspringvandet er skabt af den danske billedhugger Anders Bundgaard i 1908 og er det største monument i København. Springvandet illustrerer det oldnordiske sagn om, hvordan Sjælland blev til. Det er dermed en god attraktion i København, hvis du alligevel er i nærheden.

 

14. Nyhavn

En af de absolut bedste gratis oplevelser i København er en tur til Nyhavn. Det ikoniske og farverige kvarter er en af de største turistattraktioner i København og summer af liv og glade dage. Nyhavn liver især op om sommeren, hvor der er lagt op til hyggelige gåture og kolde fadøl ved havnekajen.

De gamle huse på Nyhavn er bygget i 1700-tallet og benyttes stadig til beboelse i dag. Du kan også finde mange gode restauranter, caféer og barer i husene. Vidste du at H.C. Andersen har boet på Nyhavn ad flere omgange? Du kan finde en lille mindeplade til ære for ham ved nr. 67.

Top 20 Gratis Oplevelser i København - Nyhavn - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Reffen

Reffen er grundlagt af Copenhagen Street Food, der også stod bag det tidligere Papirøen. Nu har de startet et nyt madmarked på Refshaleøen, og det er tre gange større! Ja, faktisk er det Nordens største madmarked med streetfood.

Når du besøger Reffen, bliver du mødt af en fantastisk og frisindet stemning uden så mange dikkedarer. Der er virkelig skønt, og atmosfæren er helt perfekt! Det er gratis at besøge Reffen, hvis du ellers kan stå imod de mange street food boder med lækre internationale retter.

 

16. Vagtskifte på Amalienborg

Smut en tur forbi den kongelige families residens ved middagstid, hvor du kan opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte. Det er en af de bedste gratis oplevelser i København og tiltrækker mange besøgende dagligt.

Den Kongelige Livgarde forlader Rosenborg Slot hver dag præcis kl. 11.27, hvorefter de marcherer gennem Københavns gader. De ankommer på Amalienborgs Slotsplads kl. 12.00, hvor Den Kongelige Livgardes vagter bytter plads.

Amalienborg Slotsplads - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Amager Strandpark

Lidt uden for hovedstadens centrum ligger Amager Strandpark, der er den største strand i København. Den breder sig over et enormt areal, hvor du kan finde en 4,6 kilometer lang sandstrand og en kunstig lagune. Der er også flere store grønne naturområder såsom Femøren og Tiøren.

 

18. Tårnet på Christiansborg Slot

En af de bedste gratis oplevelser i København er en tur op i tårnet på Christiansborg Slot. Det er det højeste tårn i København med en højde på 106 meter. Selvom at du ikke kommer helt op i toppen af tårnet, er der stadig en fantastisk udsigt over København!

Den begrænsede plads i tårnet, betyder desværre at du kan komme til at stå i kø i meget lang tid. Så måske bør du overveje at betale lidt for at komme op i Rundetårnet i stedet for. Du skal desuden være opmærksom på at der er to køer til tårnet, hvoraf den ene er til en restaurant inde i tårnet.

Top 20 Gratis Oplevelser i København - Tårnet på Christiansborg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Kongens Have

I centrum af hovedstaden ligger Kongens Have, der er den mest populære park i København. Den blev anlagt i begyndelsen af 1700-tallet og er faktisk den ældste kongelige have i Danmark.

Kongens Have byder på mange smukke skulpturer, blomster og planter. Og nå ja, så står det fortryllende Rosenborg Slot selvfølgelig også midt inde i parken. Bemærk at det er gratis at besøge Kongens Have, men det er ikke gratis at besøge Rosenborg Slot.

 

20. Magstræde og Snaregade

En af de bedste gratis oplevelser i København, er at smutte en tur forbi Magstræde og Snaregade. Disse to gader er blandt de ældste og smukkeste gader i København. Flere af husene på gaderne overlevede mirakuløst de store bybrande, der hærgede i gadebilledet i 1700-tallet. I dag er størstedelen af husene fredet og står smukt bevaret.

Top 20 Gratis Oplevelser i København - Magstræde - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste gratis oplevelser i København. Hvad er dine favoritoplevelser i København? Hvilke af stederne på listen, vil du gerne opleve? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra København:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.