Flotte Byer i Belgien - Brugge - Rejs Dig Lykkelig

7 Flotte Byer i Belgien

Planlægger du en tur til Belgien? Så må du ikke glemme, at tjekke denne liste over nogle af de flotteste byer i Belgien.

Belgien er et ret overset rejseland i Europa, selvom at det egentligt slet ikke burde være det. På trods af landets lille størrelse, er der nemlig utroligt meget at opleve!

På en rejse til Belgien kan du se frem til en dramatisk historie, smukke landskaber, flotte byer og spændende oplevelser.

Hvis du planlægger en rejse dertil, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu. Herunder har jeg nemlig samlet en liste over nogle af de flotteste og mest populære byer i Belgien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Belgien (reklamelink)

Bestil hotel i Belgien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Belgien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Belgien (reklamelink)

 

Flotte Byer i Belgien:


1. Bruxelles

Det er selvfølgelig ikke muligt, at lave en liste over de flotteste og mest populære byer i Belgien uden at nævne Bruxelles!

Bruxelles er hovedstaden i Belgien og en af de vigtigste byer i hele Europa. Det er nemlig her NATO, Europa-Parlamentet og andre EU-institutioner hører til.

På trods heraf, bliver byen stadig ofte glemt i skyggen af andre nærliggende europæiske hovedstæder såsom Paris og Amsterdam. Bruxelles byder ellers på mange berømte vartegn og UNESCO-seværdigheder, der er værd at udforske.

Drømmer du om at besøge Belgiens hovedstad? Så kan jeg varmt anbefale, at kigge efter hoteller i Bruxelles her (reklamelink).


Læs også: 10 Must-See Seværdigheder i Bruxelles

Bruxelles - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Leuven

Leuven ligger lidt øst for Bruxelles og er en smuk universitetsby, der er hjem til omkring 100.000 indbyggere.

Selvom at Leuven blev hårdt ramt under verdenskrigene er der stadig fyldt med historiske bygninger og rekonstruktioner heraf. De kan især opleves i den gamle bydel, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Udforsk de charmerende gamle brostensgader, se flotte arkitektoniske bygninger, oplev Europas ældste katolske universitet og besøg de mange bryggerier.

Der er altså rigeligt at give sig til i den hyggelige belgiske by! Du kan finde hoteller i Leuven her (reklamelink).

 

3. Dinant

En af de flotteste byer i Belgien er helt klart Dinant, som er lidt af en skjult perle. Vi besøgte selv den eventyrlignende by for et par år siden, da vi var på vej fra Bruxelles til Luxembourg.

Dinant er smukt beliggende ved bredden af Maas-floden, der slænger sig tværs gennem byen. Bagved byen er der desuden stejle klipper, som skaber et postkort-værdigt landskab.

Her kan du nyde omgivelserne, gå på opdagelse i naturen, lære om skabelsen af saxofonen, se en gotisk katedral, udforske en gammel fæstning og meget mere.

Vil du gerne overnatte i den smukke by? Så kan du finde et lille udvalg af hoteller i Dinant her (reklamelink).

Flotte Byer i Belgien - Dinant - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Antwerpen

Med et befolkningstal på mere end en halv million indbyggere, er Antwerpen den næststørste by i Belgien. Den er beliggende meget tæt på grænsen til Holland og er helt klart et besøg værd!

Byen er mest af alt kendt som verdens diamanthovedstad. Det er nemlig her, der handles med størstedelen af verdens uslebne diamanter.

Antwerpen byder desuden på et historisk centrum med brostensbelagte gader, middelalderlige bygninger, imponerende arkitektur og flotte kirker.

Der er også fyldt med museer, kunstgallerier, parker og attraktioner. Ikke nok med det, så er der også gode muligheder for, at nyde nattelivet og tage på shopping. Find hoteller i Antwerpen her (reklamelink).

 

5. Brugge

Brugge er en af de flotteste og mest romantiske byer i Belgien. Ja, faktisk er byen uhyre populær blandt turister fra hele verden, fordi det er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer.

Her bliver du mødt af en rig historie og et gammelt middelalderligt centrum, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Brugge bliver ofte kaldt for Nordeuropas svar på Venedig, fordi der er fyldt med rolige kanaler og flotte broer. Den gamle bydel byder også på charmerende brostensgader, skæve huse, gamle pladser og meget mere.

På en rejse til Brugge vil du hurtigt føle, at du er taget på en eventyrlig og romantisk rejse tilbage i tiden. Du kan kigge efter hoteller i Brugge her (reklamelink).

Flotte Byer i Belgien - Brugge - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Gent

I mange år har Gent været en overset storby, selvom at den slet ikke burde være det. Heldigvis, er byen langsomt ved at træde ud af skyggen fra Bruxelles, Brugge og andre populære byer i Belgien.

Gent er kendt for, at have været en af de rigeste og mest magtfulde byer i Middelalderen. Som et resultat heraf, emmer der af charme og historie.

Her møder gammelt og nyt hinanden i en perfekt sammensmeltning. I den middelalderlige bykerne er der fyldt med snoede gader og historiske bygningsværker, hvoraf flere er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Gent byder også på rolige kanaler, smukke katedraler, fine museer og en hip atmosfære fra de mange universitetsstuderende. Find hoteller i Gent her (reklamelink).

 

7. Liège

Liège er måske ikke den smukkeste by i Belgien, men ikke desto mindre byder den stadig på mange flotte steder.

Byens industrielle fortid har desværre resulteret i, at der er lidt forfaldne bygninger rundt omkring. Til gengæld er byen omgivet af en smuk natur og byder alligevel på smukke arkitektoniske bygninger hist og her.

Liège er dog især kendt for sin livlige atmosfære og vilde natteliv, der kan begejstre enhver festglad person.

Den belgiske by er også hjem til en del promenader, museer, kunstgallerier og kirker såvel som restauranter, caféer, barer, natklubber og spændende arrangementer. Du kan se efter hoteller i Liège her (reklamelink).

Liege - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over nogle af de flotteste og mest populære byer i Belgien. Der findes selvfølgelig også mange andre skønne steder i landet.

Af andre flotte byer i Belgien kan der også nævnes Mechelen, Durbuy, Oostende, Tongeren, Ypres, Namur, Spa, Mons og Bouillon.

Læs alle artikler fra Belgien

Planlæg din rejse til Belgien:

Bestil fly til Belgien (reklamelink)

Bestil hotel i Belgien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Belgien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Belgien (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *