10 Bedste Oplevelser i Bruxelles - Mont des Arts - Rejs Dig Lykkelig

10 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Bruxelles

Leder du efter sjove ting at lave i Bruxelles? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles, Belgien.

Belgiens hovedstad er en fantastisk storby, der i folkemunde har fået titlen som hele Europas hovedstad. Det er nemlig her du finder hovedsæderne for blandt andet NATO og EU-institutionerne, herunder Europa-Parlamentet og Kommissionen.

De fornemme titler betyder desværre, at Bruxelles ofte bliver overset i skyggen af andre europæiske storbyer. Mange tror nemlig, at det er alt, hvad byen har at byde på. Men heldigvis er det langt fra tilfældet!

Når du besøger Belgiens smukke hovedstad, vil du opleve at der faktisk findes en lang række spændende oplevelser i Bruxelles.

Hvis du planlægger en tur til Bruxelles, skal du blive hægende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles, Belgien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Bruxelles (reklamelink)

Bestil hotel i Bruxelles (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Bruxelles (reklamelink)

Bestil biludlejning i Bruxelles (reklamelink)

Bestil ting at lave i Bruxelles (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Bruxelles:


1. Grand-Place

Grand-Place er beliggende centralt i byen og er helt klart en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Bruxelles. Det er en af de smukkeste pladser i Europa og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Når du træder ind på Grand-Place, bliver du mødt af et imponerende syn med smukt dekorerede bygninger. De fleste af dem stammer helt tilbage fra slutningen af 1600-tallet!

Den mest fascinerende af bygningerne er Brussels Town Hall, som er et meget smukt gammelt rådhus fra 1400-tallet.

10 Bedste Oplevelser i Bruxelles - Grand Place - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Galeries Royales Saint Hubert

Galeries Royales Saint Hubert blev færdigbygget i 1847 og var en af de første overdækkede shoppingarkader i Europa. Det er opført i en meget smuk arkitektur, som kan tage pusten fra de fleste.

Galleriet består af to hovedafsnit, som hver især er mere end 100 meter lange. Her kan du finde elegante og fornemme butikker og caféer, hvor priserne ligger i den høje ende.

Uanset prisen, er Galeries Royales Saint Hubert stadig et skønt sted til at tage på vinduesshopping i Bruxelles.


Læs også: Bruxelles Shopping Guide

 

 

3. Manneken Pis

En af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles er bemærkelsesværdigt nok en statue af en nøgen dreng, der står og tisser.

Statuen er virkelig lille, men alligevel tiltrækker den utroligt mange besøgende! Manneken Pis er blevet stjålet ad flere omgange og er derfor blevet lukket inde bag et højt hegn.

Han er ofte iklædt usædvanlige og humoristiske kostumer. Faktisk består hans garderobe af omkring 1.000 kostumer, hvoraf flere er udstillet på Bymuseet. Det er nok ikke hver dag du møder en statue, som har mere tøj end de fleste mennesker!

Manneken Pis - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Jeanneke Pis og Zinneke Pis

Udover Manneken Pis er der også to andre tissende statuer, som har fundet sin vej til Bruxelles gader. De er ikke lige så populære, men er stadig værd at kigge forbi, hvis du alligevel er i nærheden.

Jeanneke Pis er det kvindelige modstykke til Manneken Pis. Det er en statue af en pige, som sidder på hug og tisser. Den anden statue er Zinneke Pis, som også kaldes Het Zinneke.

Dette er en statue af en hund, som står og tisser op ad en pæl. Det virker måske lidt bizart, men de tissende statuer er altså nogle af de mest populære oplevelser i Bruxelles.

 

5. Parc du Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire bliver også kaldt for Jubelpark og er en storslået offentlig bypark i Bruxelles. Det er et dejligt sted at slappe af i grønne omgivelser, se flotte arkitektoniske bygninger og besøge spændende museer.

Når du besøger Parc du Cinquantenaire, skal du huske at lægge vejen forbi parkens gigantiske og majestætiske triumfbue fra 1905. Den er virkelig smuk og imponerende!

Af andre populære ting at lave i parken, kan der nævnes museerne Royal Military Museum og Autoworld. Du kan med fordel købe billetter til Autoworld her (reklamelink).

 

6. Atomium

Atomium er uden tvivl en af de mest ikoniske vartegn og attraktioner i Bruxelles!

Den 102 meter høje stålkonstruktion blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1958 og skal forestille en forstørret jernkrystal med ni atomer.

Det er muligt at komme op i flere af kuglerne, som er forbundet ved hjælp af trapper, rulletrapper og en elevator. På tidspunktet for opførelsen var elevatoren verdens hurtigste imens nogle af rulletrapperne er blandt Europas længste.

Fra den øverste kugle kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over det omkringliggende område! Forudbestil dine billetter til Atomium her (reklamelink).

Atomium - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Mini-Europe

Mini-Europe ligger for foden af Atomium. Her kan du tage på en gåtur rundt i Europa på ganske få timer. Du kan både smutte en tur forbi Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London og Venedigs kanaler på rekordtid.

Parken er hjem til omkring 350 miniaturemodeller af mange af Europas største vartegn og vidundere. De er dog krympet lidt i størrelsen og er gengivet i en skala 1:25.

Et besøg i Mini-Europe er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Bruxelles for hele familien. Du kan købe billetter til Mini-Europe her (reklamelink).

 

8. Royal Palace of Brussels

Royal Palace of Brussels er det officielle palads for kongen og dronningen af Belgien. Det skal dog lige siges at de slet ikke bor på slottet, men på et andet slot i Laeken i udkanten af Bruxelles.

Slottet er utroligt smukt udvendigt såvel som indvendigt. Det er også netop én af årsagerne til, at det er en af de mest populære turistattraktioner i Bruxelles.

Når slottet ikke benyttes til officielle arrangementer, er det muligt at besøge slottet på en gratis guidet rundtur.

10 Bedste Oplevelser i Bruxelles - Royal Palace of Brussels - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Parlamentarium

Eftersom at Bruxelles er hovedsædet for EU-institutionerne, kan du selvfølgelig ikke gå glip af Parlamentarium, som er en del af Europa-Parlamentet.

Hvis du interesserer dig for EU-samarbejdet, er der ingen tvivl om, at Parlamentarium er blandt de bedste must-see seværdigheder og attraktioner i Bruxelles.

I Parlamentarium kan du tage på en gratis selvguidet tur, der som regel varer omkring 1,5 time alt efter interesse. Her kan du lære alt om, hvordan Europa-Parlamentet fungerer, dets medlemmer og historien bag EU-samarbejdet.

Et besøg i Parlamentarium er en meget lærerig oplevelse i Bruxelles, som også fungerer rigtig godt til unge på studieture.

 

10. Mont des Arts

Mont des Arts er et smukt og historisk område, som er beliggende på en forhøjning. Herfra er der en fantastisk udsigt til Grand Place og Rådhustårnet, men også helt til Atomium på en klar dag.

Dette kunstneriske område er præget af smukke og kulturelle bygninger, hvori der tilbydes alverdens aktiviteter.

Det bedste af det hele, er dog den fantastiske udsigt over Bruxelles og den geometriske have. Det er et skønt sted, som ligeledes er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Bruxelles.

Mont des Arts - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles, Belgien. Hvad er dine favoritoplevelser i Bruxelles? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Bruxelles:

Bruxelles Shopping Guide

Hvor skal man bo i Bruxelles?

• 7 Flotte Byer i Belgien

… Eller læs alle artikler fra Bruxelles

Planlæg din storbyferie i Bruxelles:

Bestil fly til Bruxelles (reklamelink)

Bestil hotel i Bruxelles (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Bruxelles (reklamelink)

Bestil biludlejning i Bruxelles (reklamelink)

Bestil oplevelser i Bruxelles (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *