10 Bedste Oplevelser i Bruxelles - Mont des Arts - Rejs Dig Lykkelig

10 Must-see Seværdigheder og Oplevelser i Bruxelles

Leder du efter sjove ting at lave i Bruxelles? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles, Belgien.

Belgiens hovedstad er en fantastisk storby, der i folkemunde har fået titlen som hele Europas hovedstad. Det er nemlig her du finder hovedsæderne for blandt andet NATO og EU-institutionerne, herunder Europa-Parlamentet og Kommissionen.

De fornemme titler betyder desværre at Bruxelles ofte bliver overset, da mange tror at det er alt, hvad byen har at byde på. Det er heldigvis langt fra tilfældet! Når du besøger Belgiens smukke hovedstad, vil du opleve at der findes utallige spændende og sjove oplevelser i Bruxelles.

Så hvis du planlægger en rejse til Bruxelles, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles, Belgien.

 

De bedste oplevelser i Bruxelles:


1. Grand-Place

Grand-Place er beliggende centralt i byen og er en af de absolut mest populære oplevelser i Bruxelles. Denne plads er en af de smukkeste pladser i Europa og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Når du træder ind på Grand-Place, bliver du mødt af et imponerende syn med smukt dekorerede bygninger. De fleste af bygningerne stammer helt tilbage fra slutningen af 1600-tallet. Den mest fascinerende bygning er Brussels Town Hall, der er et yderst smukt og gammelt rådhus fra 1400-tallet.

10 Bedste Oplevelser i Bruxelles - Grand Place - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Galeries Royales Saint Hubert

Galeries Royales Saint Hubert blev færdigbygget i 1847 og var dermed et af de første overdækkede shoppingarkader i Europa. Det er opført i en meget smuk arkitektur, der kan tage pusten fra de fleste.

Galleriet består af to hovedafsnit, der hver især er mere end 100 meter lange. Her kan du finde elegante og fornemme butikker og caféer, hvor priserne ligger i den høje ende. Uanset prisen er det dog stadig et skønt sted til at tage på vinduesshopping i Bruxelles.


Læs også: Bruxelles Shopping Guide

 

3. Manneken Pis

En af de største seværdigheder i Bruxelles er bemærkelsesværdigt nok en statue af en nøgen dreng, der står og tisser. Statuen er virkelig lille, men alligevel tiltrækker den utroligt mange besøgende dagligt.

Manneken Pis er blevet stjålet ad flere omgange og er derfor lukket inde bag et højt hegn i dag. Han er ofte iklædt usædvanlige og humoristiske kostumer. Faktisk består hans garderobe af omkring 1.000 kostumer, hvoraf flere af dem er udstillet på Bymuseet. Det er nok ikke hver dag du møder en statue, der har mere tøj end de fleste mennesker!

Manneken Pis - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Jeanneke Pis og Zinneke Pis

Udover Manneken Pis er der også to andre tissende statuer, der har fundet sin vej til Bruxelles gader. De er ikke så populære som Manneken Pis, men er værd at kigge forbi, hvis du alligevel er i nærheden.

Jeanneke Pis er det kvindelige modstykke til Manneken Pis og er en statue af en pige, der sidder på hug og tisser. Den anden statue er Zinneke Pis, der også bliver kaldt for Het Zinneke. Dette er derimod en statue af en hund, der står og tisser op ad en pæl. Det virker måske lidt bizart, men de tissende statuer er altså nogle af de mest populære oplevelser i Bruxelles.

 

5. Parc du Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire bliver også kaldt for Jubelpark og er en storslået offentlig bypark i Bruxelles. Det er et dejligt sted at slappe af i de grønne omgivelser, nyde smukke arkitektoniske bygninger eller besøge spændende museer.

Når du besøger Parc du Cinquantenaire, skal du huske at lægge vejen forbi parkens gigantiske og majestætiske triumfbue fra 1905. Den er virkelig smuk og imponerende! Af andre populære ting at lave i parken, kan der nævnes museerne Royal Military Museum og Autoworld. Du kan købe din billet til Autoworld her (Reklamelink).6. Atomium

Atomium er uden tvivl en af de mest ikoniske vartegn og attraktioner i Bruxelles. Denne 102 meter høje stålkonstruktion blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1958 og skal forestille en forstørret jernkrystal med ni atomer.

Det er muligt at komme op i flere af kuglerne, der er forbundet til hinanden ved hjælp af trapper, rulletrapper og en elevator. På tidspunktet for opførelsen var elevatoren verdens hurtigste imens nogle af rulletrapperne er blandt de længste i Europa. Fra den øverste kugle kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over det omkringliggende område. Køb din billet til Atomium her (Reklamelink).

Atomium - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Mini-Europe

Mini-Europe ligger for foden af Atomium og byder på en gåtur rundt i Europa på ganske få timer. Her kan du smutte en tur forbi Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London og Venedigs kanaler på rekordtid.

Parken er hjem til omkring 350 miniaturemodeller af mange af Europas største vartegn og vidundere. De er dog krympet lidt i størrelsen og er gengivet i en skala 1:25. Et besøg i Mini-Europe er en af de bedste oplevelser i Bruxelles for hele familien. Køb din billet til Mini-Europe her (Reklamelink).

 

8. Royal Palace of Brussels

Royal Palace of Brussels er det officielle palads for kongen og dronningen af Belgien. Det skal dog lige siges at de slet ikke bor på slottet, men derimod på et andet slot i Laeken i udkanten af Bruxelles.

Slottet er utroligt smukt udenpå såvel som indvendigt og er en af de mest populære turistattraktioner i Bruxelles. Når slottet ikke benyttes til officielle arrangementer, er det muligt at besøge slottet på en gratis guidet rundtur.

10 Bedste Oplevelser i Bruxelles - Royal Palace of Brussels - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Parlamentarium

Eftersom at Bruxelles er hovedsædet for EU-institutionerne, må du ikke gå glip af et besøg i Parlamentarium, der er en del af Europa-Parlamentet. Hvis du interesserer dig for EU-samarbejdet, er der ingen tvivl om at Parlamentarium er en must-see attraktion i Bruxelles.

I Parlamentarium kan du tage på en gratis selvguidet tur, der som regel varer omkring 1,5 time alt efter interesse. Her kan du lære alt om, hvordan Europa-Parlamentet fungerer, men du kan også lære om dets medlemmer og historien bag EU-samarbejdet. Et besøg i Parlamentarium er en meget lærerig oplevelse i Bruxelles.

 

10. Mont des Arts

Mont des Arts er et smukt og historisk område, der er beliggende på en forhøjning, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Herfra er der udsigt til Grand Place og Rådhustårnet, men også helt til Atomium på en klar dag.

Dette kunstneriske område er præget af smukke og kulturelle bygninger, der tilbyder alverdens aktiviteter. Det bedste af det hele er dog den fantastiske udsigt over Bruxelles og den geometriske have. Det er uden tvivl et skønt sted, der er blandt de bedste oplevelser i Bruxelles.

Mont des Arts - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i Bruxelles, Belgien. Hvad er dine favoritoplevelser i Bruxelles? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Bruxelles:

… Eller læs alle artikler fra Bruxelles

Planlæg din storbyferie i Bruxelles:

Bestil fly til Bruxelles på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Bruxelles på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Bruxelles på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.