Gode Dagsture og Udflugter fra Barcelona - Costa Brava - Rejs Dig Lykkelig

12 Gode Dagsture og Udflugter fra Barcelona

Leder du efter gode dagsture og spændende udflugter fra Barcelona? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste dagsture og udflugter fra Barcelona, Spanien.

Den catalanske hovedstad er propfyldt med smuk arkitektur og spændende attraktioner. Ja, faktisk er der så mange seværdigheder i Barcelona, at du umuligt kan se dem alle på én enkelt tur!

Alligevel kan det være tiltrængt, at slippe lidt væk fra storbyens stress og jag. Og heldigvis, findes der også en overflod af gode oplevelser uden for Barcelona! Lej en bil (reklamelink), kør i din egen eller tag på en guidet tur.

Her får du en liste over de bedste dagsture og udflugter fra Barcelona. Den dækker over alt fra storslåede naturoplevelser og rolige badebyer til gamle middelalderbyer og vilde forlystelsesparker.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil oplevelser i Barcelona (reklamelink)

 

Gode Dagsture og Udflugter fra Barcelona:


1. Dalí-museet i Figueres

Figueres ligger omkring 1,5 times kørsel fra Barcelona og er bedst kendt som fødestedet for den verdensberømte surrealistiske kunstner Salvador Dalí. Byens højdepunkt er Dalí-museet, som er et af Europas mest populære museer.

Dalí-museet er dedikeret til – og skabt af – Salvador Dalí ham selv. Her kan du træde ind i hans bizarre verden med surrealistisk arkitektur, malerier, skulpturer og meget mere. Du kan også besøge krypten, hvor han er begravet.

Se et godt udvalg af dagsture til Dalí-museet her (reklamelink). I Figueres må du heller ikke glemme at besøge Sant Ferran-borgen, som er en af Europas største fæstninger.

Dali-museet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Cadaqués

Cadaqués er en charmerende hvidkalket middelhavsby, som ligger lidt over 2 timers kørsel fra Barcelona. Her bliver du mødt af en autentisk atmosfære med smalle gader, hvide huse, charmerende caféer, små strande og en rolig havn.

Det er egentligt slet ikke så svært at forstå, hvorfor Cadaqués gennem tiden har tiltrukket store kunstnere som Pablo Picasso og Salvador Dalí. Lidt uden for byen, kan du se sidstnævntes gamle hus, Casa Museu Salvador Dalí, som er omdannet til et museum.

 

3. Costa Brava

Hvis du elsker strande og strandbyer, er Costa Brava en af de bedste dagsture og udflugter fra Barcelona. Costa Brava er en af Europas smukkeste kyststrækninger, og strækker sig hele vejen fra Blanes nord for Barcelona til den franske grænse.

Her bliver du mødt af kilometerlange sandstrande, idylliske badebugter, flot natur, hyggelige fiskerlejer, charmerende badebyer og et rigt forlystelsesliv. Nogle af de mest populære byer langs Costa Brava er Santa Susanna, Tossa de Mar, Lloret de Mar og Calella.

Du kan finde et bredt udvalg af dagsture fra Barcelona til Costa Brava her (reklamelink).

Gode Dagsture og Udflugter fra Barcelona - Costa Brava - Rejs Dig Lykkelig

 

4. PortAventura Park

PortAventura Park er ikke bare Spaniens største, men også en af Europas mest populære forlystelsesparker. Parken er opdelt i seks gennemførte temaverdener, der tilsammen byder på mere end 40 forlystelser til store og små!

Udover de mange forlystelser, byder parken også på en lang række underholdende shows og sjove aktiviteter. Du kan med fordel købe dine billetter til PortAventura Park her (reklamelink).

 

5. Girona

Girona er endnu en af de bedste og absolut mest populære dagsture og udflugter fra Barcelona. Girona ligger lidt over en times kørsel fra Barcelona og er en af Spaniens ældste byer.

I byens middelalderlige centrum oser der af charme. Her bliver du mødt af en labyrint af smalle gader med høje bymure, gotiske bygninger, historiske seværdigheder og en smuk flod. Oplev det bedst bevarede jødekvarter i Vesteuropa og se en storslået katedral.

Det er også en af de bedste dagsture fra Barcelona, hvis du er fan af HBO-serien Game of Thrones. Flere at af byens middelalderlige gader er nemlig brugt som kulisser i den verdensberømte Tv-serie! Se et stort udvalg af dagsture til Girona her (reklamelink).

Girona - Rejs Dig Lykkelig

 

6. La Roca Village

Elsker du at shoppe? Så må La Roca Village være en af de bedste dagsture og udflugter fra Barcelona for dig! Den ekstremt populære outletby ligger kun lidt over en halv times kørsel nordøst for byen.

I La Roca Village finder du mere end 100 butikker med mærkevarer til billige priser. Her kan du bl.a. svinge kreditkortet i butikker som Calvin Klein, Hugo Boss, Adidas, Diesel, Versace, Tommy Hilfiger, Superdry, Nike og mange andre.

 

7. Vinområder

Spanien er en af verdens største vinproducenter. Derfor findes der selvfølgelig også en lang række vinområder i det Catalanske landskab omkring Barcelona.

De bedste vinområder i omegnen er Priorat og det noget større Penedès (reklamelink). De to områder byder hver især på frodige grønne vinmarker, hyggelige vingårde og udsøgte vine, som enhver vinelsker bør smage!

Vinområder - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Montserrat

En af de absolut bedste dagsture og udflugter fra Barcelona er Montserrat, som ligger omkring 1 times kørsel fra storbyen. Ja, faktisk er det nok også den mest populære dagstur af dem alle!

Montserrat er et naturbeskyttet bjergmassiv, som anses for at være Cataloniens helligste sted. Her er der en smuk og fredfyldt natur med dramatiske klipper, grønne omgivelser, gode vandrestier og flotte udsigter.

Højdepunktet er dog Santa Maria de Montserrat, som er et imponerende gammelt benediktinerkloster. Det ligger på toppen af bjerget og kan nås med svævebane, jernbane eller via vandrestierne.

Klostret er bl.a. hjem til cirka 70 munke samt Den Sorte Madonna, som er Cataloniens skytsengel. Der er også et berømt drengekor, som synger inde i klosterkirken stort set dagligt. Du kan finde mange topbedømte dagsture til Montserrat her (reklamelink).

Gode Dagsture og Udflugter fra Barcelona - Montserrat - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Sebastian PichlerUnsplash

 

9. Bådtur på Middelhavet

Mange turister i Barcelona glemmer fejlagtigt, at det er muligt at tage på en bådtur på Middelhavet. Ja, faktisk er det en af de bedste udflugter fra Barcelona på en varm sommerdag!

Der findes et enormt udvalg af bådture med vidt forskellige koncepter. Du kan f.eks. sejle med en katamaran, en yacht eller en sejlbåd. Eller hvad med en sejltur med et grillmåltid undervejs? Eller måske vil du hellere feste på en partybåd?

Som du kan se, er mulighederne nærmest uendelige! Du kan finde rigtig mange gode og populære bådture fra Barcelona her (reklamelink). Vær opmærksom på, at det er en god idé at bestille på forhånd.

 

10. Sitges

Sitges er en charmerende gammel fiskerby, som er smukt indhyllet af naturskønne bjerge på den ene side og Middelhavets blå bølger på den anden side. Byen ligger kun omkring 40 minutters kørsel syd for Barcelona og kan nemt nås med tog.

I dag er Sitges en moderne kystby med dejlige strande, en palmefyldt strandpromenade og et flot historisk centrum. Der er ligeledes et bredt udvalg af gode hoteller, restauranter, caféer, barer og butikker.

Den populære kystby er kendt for sin frisindede og festlige stemning med mange festivaler og karnevaler i løbet af året. Sigtes bliver desuden ofte kaldt for en af de mest LGBT-venlige byer i Spanien.

Sitges - Rejs Dig Lykkelig
Foto af chan leeUnsplash

 

11. Ferrari Land

Er du helt vild med biler – og især Ferrari? Så er Ferrari Land en af de bedste dagsture og udflugter fra Barcelona for dig! Denne temapark ligger lidt over 100 kilometer fra Barcelona og er dedikeret til Ferrari.

Her kan du lære historien om det ikoniske italienske bilmærke på et interaktivt museum. Du kan også prøve F1-simulatorer og et par lynhurtige rutsjebaner, herunder Red Force, som er Europas højeste og hurtigste rutsjebane!

Derudover er der også rig mulighed for, at købe alverdens souvenirs fra det ikoniske sportsbilmærke. Du kan finde billetter til Ferrari Land her (reklamelink).

 

12. Andorra i Pyrenæerne

Andorra ligger på grænsen mellem Spanien og Frankrig, og er et af verdens mindste lande. Det er beliggende i den storslåede bjergkæde, Pyrenæerne, omkring 2,5 times kørsel fra Barcelona.

Husk at besøge landets hovedstad, Andorra la Vella, som er Europas højest beliggende hovedstad. Her er der momsfri shopping og mange spændende seværdigheder, såsom det enorme spacenter Caldea Spa.

Glem heller ikke at udforske den storslåede natur i Andorra og Pyrenæerne! Det er især et must at se Madriu Perafita Claror, som er en smuk dal optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Der er ikke så mange arrangerede ture til Andorra. Jeg kan dog kraftigt anbefale denne heldagstur med 3 lande på 1 dag (reklamelink). Turen er ikke helt billig, men der er til gengæld mange store oplevelser inkluderet i prisen.

Gode Dagsture og Udflugter fra Barcelona - Andorra - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste dagsture og udflugter fra Barcelona, Spanien. Kender du andre anbefalelsesværdige steder til en dagstur fra Barcelona? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Barcelona:

• 24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

• Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

Rejseguide til Barcelona

Barcelona Shopping Guide

… Eller læs alle artikler fra Barcelona eller Spanien

Planlæg din rejse til Barcelona:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil oplevelser i Barcelona (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *