Rejseguide til Barcelona - Park Guell - Rejs Dig Lykkelig

Rejseguide til Barcelona

Planlægger du en storbyferie i Barcelona? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Barcelona med mange gode tips og praktiske informationer.

Barcelona er en fantastisk storby, som alle bør besøge mindst én gang i livet. Ikke nok med at være Spaniens næststørste by, så er det også et af de mest populære rejsemål til en storbyferie i Europa.

I Barcelona bliver du mødt af en skøn atmosfære med en god blanding af verdensklasse arkitektur og kunst, historiske monumenter og kulturelle oplevelser.

Derudover er der også et varmt klima, lækre sandstrande, smukke parker, udsøgte madoplevelser og fodbold i verdensklasse.

Inden du tager afsted på din storbyferie, er det vigtigt, at have styr på alt det praktiske. Det er netop derfor, at jeg har lavet denne rejseguide til Barcelona med alt fra seværdigheder og shopping til bydele og offentlig transport.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil oplevelser i Barcelona (reklamelink)

 

Hvornår er det bedst at besøge Barcelona?


Der er ikke som sådan noget rigtigt eller forkert tidspunkt til at besøge Barcelona. Alligevel er der dog perioder, som er at foretrække fremfor andre. Du kan få et overblik over de forskellige årstider i Barcelona herunder.

Forår

I forårsmånederne fra marts til maj er vejret i Barcelona mildt og lunt. Dagtemperaturen ligger som regel på omkring 15-20 grader, hvor den varmeste måned er maj.

Sommer

Dagtemperaturen ligger som regel på omkring 20-29 grader i sommermånederne fra juni til august. De varmeste måneder er juli og august, som også er højsæson for turister.

Det kan blive meget varmt, men heldigvis er der mulighed for, at køle ned på stranden. Udover varme temperaturer og store menneskemængder, skal du også forvente dyrere priser.

Efterår

I efterårsmånederne fra september til november, er det ikke unormalt at dagtemperaturen ligger på et sted mellem 15-24 grader. Vejret er lunt og behageligt ligesom i foråret, men efteråret byder til gengæld på mere regn.

Vinter

Barcelonas middelhavsklima er ensbetydende med, at vintrene er meget milde.

Fra december til februar ligger dagtemperaturen som regel på omkring 10-15 grader, hvoraf januar er den koldeste måned. Husk at det bliver endnu koldere om aftenen og natten!

Vil du gerne på storbyferie i Barcelona uden at få et hedeslag eller fryse til is? Okay, så koldt er det måske heller ikke helt om vinteren – men alligevel! Så tyder det på, at de bedste rejsetidspunkter til at besøge Barcelona er i maj, juni og september.

Rejseguide til Barcelona - Hvornår er det bedst at besøge Barcelona - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor mange dage skal man bruge i Barcelona?


Hvis det er din første storbyferie i Barcelona, kan jeg kraftigt anbefale, at bruge mindst 3-4 dage i storbyen.

På 3 dage kan du nå at se de vigtigste must-see seværdigheder i Barcelona. Det kræver dog, at du planlægger din ferie nøje, så du får mest muligt ud af dagene.

På 4 dage kan du til gengæld se endnu flere seværdigheder og samtidig få en mere autentisk fornemmelse af byen. Hvis du vil endnu mere i dybden med Barcelona, kan du også sagtens bruge en hel uge eller mere på at udforske byen.

Rejseguide til Barcelona - Hvor lang tid skal man være der - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man til Barcelona?


Der findes mange forskellige muligheder for, at komme fra Danmark til Barcelona. Du kan få et overblik over nogle af de mest populære rejseformer herunder.

Fly

Der er ingen tvivl om, at det giver mest mening, at flyve fra Danmark til Barcelona. Det kræver kun en kort flyvetur på omkring 3 timer, og vupti – pludselig befinder du dig i den spanske storby.

Derudover er det helt klart også den mest behagelige rejseform! Du kan finde et bredt udvalg af billige flybilletter til Barcelona her (reklamelink).

Bil

En anden mulighed er, at tage køreturen i bil hele vejen fra Danmark til Barcelona. Du skal dog være opmærksom på, at det er en MEGET lang køretur.

Ifølge Google Maps tager det mindst 19 timer fra den danske grænse – uden pauser. Køreturen kan dermed hurtigt ende med, at tage en del flere timer end først beregnet.

Tog og bus

En af de billigste måder at komme til Barcelona på, er ved at hoppe på et tog eller en bus fra Danmark.

Selvom at det er en billig løsning, er det bestemt ikke den bedste. Det er nemlig en meget lang rejse, som kræver at du skifter transportmiddel flere gange undervejs. Det er altså både ekstremt tidskrævende og besværligt.

Hvordan kommer man dertil - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i Barcelona?


Barcelona er opdelt i 10 distrikter, som igen er opdelt i en lang række forskellige kvarterer. Det kan dermed være forvirrende, at finde ud af, hvor det er bedst at bo i Barcelona.

Som udgangspunkt, bør du sørge for at bo så tæt på centrum som muligt og samtidig i nærheden af en metrostation. Du kan få et overblik over de bedste og mest populære steder at bo i Barcelona herunder.

Eixample

Uanset om det er dit første eller tiende besøg i den spanske storby, er Eixample et rigtig godt valg til din storbyferie.

Distriktet er centralt beliggende og er fyldt med seværdigheder, hoteller, restauranter, barer og butikker. Sørg for at bo i området omkring Placa de Catalunya, hvor du er tæt på det meste og nemt kan tage metroen.

Barceloneta

Barceloneta er et populært strandområde i Barcelona, som passer perfekt til dig, der gerne vil slappe af på stranden. Hvis du hellere vil på sightseeing, bør du kraftigt overveje at bo i et af de andre områder på listen.

Barri Gotic

Barri Gotic er kendt som det gotiske kvarter og er beliggende i distriktet Ciutat Vella. Det er Barcelonas ældste område og oser af charme.

Her bliver du mødt af kringlede gader, gamle middelalderbygninger, hyggelige torve, spændende seværdigheder, gode restauranter og små butikker.

El Born

El Born er endnu et godt kvarter, som er beliggende i distriktet Ciutat Vella, der er placeret centralt i Barcelona.

Det minder på mange måder om Barri Gotic, og er ligeledes præget af en charmerende middelalderstemning. Her er du i gåafstand til det meste og er aldrig langt fra en metrostation.

El Raval

El Raval er et af de mest multikulturelle, kunstneriske og hippe områder i Barcelona. Det er et af de bedste steder at bo i Barcelona, hvis du gerne vil bo centralt til billige priser.

Du skal dog være opmærksom på kriminalitet i området – især om aftenen. Hold altid ekstra godt øje med dine ting, og gå aldrig rundt alene om aftenen.


Læs også: Guide til de Bedste Steder at bo i Barcelona

Rejseguide til Barcelona - Hvor skal man bo - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man rundt i Barcelona?


Det er umuligt at lave en rejseguide til Barcelona uden at nævne byens offentlige transport. Barcelona har et omfattende og velfungerende transportsystem, der hurtigt og nemt transporterer dig rundt i storbyen.

Du skal dog være opmærksom på, at du sagtens kan opleve mange af de største seværdigheder i centrum af Barcelona til fods. Her får du et overblik over de bedste transportmidler for turister i Barcelona.

Metro

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i byen på, er ved hjælp af Barcelonas omfattende metrosystem.

Det er ét af de længste metrosystemer i Europa og består af 11 linjer med mere end 160 stationer i alt. Metrosystemet dækker det meste af byen og fungerer upåklageligt.

Busser

I Barcelona er der mere end 1.000 busser, som kører på et netværk med mere end 100 buslinjer. De kører over hele byen, så der er aldrig langt til et busstoppested.

Busserne er en hel del langsommere end metroen, men giver til gengæld muligheden for, at nyde udsigterne undervejs.

Taxa

Der er selvfølgelig også rig mulighed for, at tage en taxa rundt i byen. Der findes tusindvis af taxaer, som kan genkendes ved, at de er sorte og gule. Hvis de er ledige, er der en grøn lampe som lyser.

Hop-on Hop-off busser

En anden måde at komme rundt i Barcelona på, er ved at hoppe på en af de mange hop-on hop-off busser.

Her bliver du transporteret rundt i byen samtidig med, at du kommer forbi mange af de største seværdigheder. Du kan købe billetter til hop-on hop-off busser i Barcelona her (reklamelink).


Læs også: Guide til Offentlig Transport i Barcelona

Hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvad skal man opleve i Barcelona?


Overalt i Barcelona, finder du spændende seværdigheder og oplevelser for hele familien. Det er også netop derfor, at jeg kun vil nævne et lille udpluk af de absolut bedste must-see seværdigheder i Barcelona herunder.

 Sagrada Familia

Sagrada Familia er en kæmpestor og verdenskendt ufærdig kirke, der er designet af den berømte arkitekt Antoni Gaudi.

Den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er blevet bygget på i mere end 100 år. Sørg for at forudbestille dine billetter til Sagrada Familia (reklamelink), så du kan springe køen over.

Barri Gotic

Det gotiske kvarter, Barri Gotic, er kendt som den ældste bydel i Barcelona. Det er yderst charmerende område med gamle middelalderbygninger, smalle gader, små butikker, gode restauranter, hyggelige torve og smukke kirker.

Casa Mila

Casa Mila er endnu et berømt mesterværk designet af Antoni Gaudi. Det store lejlighedskompleks har en helt speciel og fantasifuld arkitektur.

Det er også netop arkitekturen, der har givet bygningen en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan med fordel købe dine billetter til Casa Mila her (reklamelink).

Montjuïc-svævebanen

Montjuïc-svævebanen er en 750 meter lang svævebane, der transporterer dig hele vejen fra Parc de Montjuïc til Montjuïc Castle højt over byen.

Undervejs på turen kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over Barcelona. Køb returbilletter til Montjuïc-svævebanen her (reklamelink).

 Park Guell

Park Guell er endnu et mesterværk af Antoni Gaudi, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Udover fascinerende arkitektoniske detaljer, byder den farverige park også på en fantastisk udsigt over Barcelona. Du kan med fordel købe dine billetter til Park Guell her (reklamelink).

Park Guell - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Daniel CorneschiUnsplash

 

Camp Nou

Camp Nou er hjemmebane til den verdensberømte fodboldklub, FC Barcelona. Med plads til omkring 100.000 tilskuere, er Camp Nou Europas største og verdens femtestørste stadion.

Se en fodboldkamp i verdensklasse eller tag på en guidet rundtur på Camp Nou (reklamelink).

Arc de Triomf

Arc de Triomf er Barcelonas helt egen triumfbue. Den blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1888, hvor den fungerede som hovedindgangen til arrangementet.

Arc de Triomf er virkelig bygget i en utroligt smuk arkitektur med alt fra kreative udsmykninger til skulpturer.

 Barceloneta-stranden

Med sin beliggenhed ved Middelhavet, byder Barcelona selvfølgelig også på et stort antal gode sandstrande.

Den mest populære er Barceloneta-stranden, der ligger i et gammelt fiskerkvarter af samme navn. Her er der masser af gode faciliteter og sjove aktiviteter samt en bred strandpromenade.

 Casa Batllo

Casa Batllo er en endnu en berømt bygning i Barcelona, der er lavet af den fantasifulde arkitekt Atoni Gaudi.

Den skelet-lignende facade med det buede tag er fyldt med mosaikker, der får bygningen til at ligne en drageryg. Du kan se bygningen udefra eller købe billetter til Casa Batllo her (reklamelink).

 Font Magica

Font Magica er et eventyrligt springvand, der især er kendt for sit festlige springvandsshow. Når showet går i gang, begynder springvandet at danse i forskellige bevægelser til lyden af musik imens det oplyses i alverdens farver.


Læs også: 24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

Font Magica - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Raimond KlavinsUnsplash

 

Hvor skal man shoppe i Barcelona?


En rejseguide til Barcelona er selvfølgelig ikke komplet uden, at nævne byens mange shoppingmuligheder. Her får du et overblik over nogle af de bedste og mest populære steder til shopping i Barcelona.

Diagonal Mar

Diagonal Mar er et af Barcelonas største, nyeste og mest moderne shoppingcentre. Her finder du omkring 200 butikker, der spænder over alt fra internationale til spanske brands. Du kan bl.a. shoppe i Mango, H&M, Zara og Primark.

La Rambla

La Rambla er en 1,2 kilometer lang gågade, som er kendt over hele verden og dermed er uhyre populær.

Den er meget turistpræget og byder ikke på så mange modeforretninger, men nærmere små souvenirbutikker, boder, restauranter og barer. Du kan dog finde et par gode butikker som Adidas, Desigual og H&M.

Arenas de Barcelona

Arenas de Barcelona bliver også kaldt for Las Arenas og er faktisk en gammel tyrefægterarena i centrum af Barcelona.

I dag er den omdannet til et stort shoppingcenter med 115 butikker fordelt på flere etager. Her kan du shoppe i butikker som Hunkemöller, Mango og Desigual.

Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia eller Paseo de Gracia er en smuk shoppinggade, der er flankeret med høje træer og smukke arkitektoniske bygninger.

De mange butikker på boulevarden består primært af eksklusive og dyre designerbutikker som Gucci, Jimmy Choo, Burberry og mange andre.

Maremagnum

Maremagnum er et moderne shoppingcenter med butikker som Mango, Bershka og Pull & Bear. Der er også flere gode restauranter med udsigt over havnen. Det er det eneste shoppingcenter i Barcelona, der har åbent om søndagen.


Læs også: Shopping Guide til Barcelona

Rejseguide til Barcelona - Hvor skal man shoppe - Rejs Dig Lykkelig

 

Gode tips og hurtige facts om Barcelona


Til sidst i denne rejseguide til Barcelona, vil jeg komme ind på lidt gode tips og praktiske informationer. Det er alt sammen vigtige ting, som du skal være opmærksom på inden din spanske storbyferie.

Valutaen i Barcelona er euro. 1 euro svarer cirka til 7,5 danske kroner.

Det er nemt at finde hæveautomater, og kreditkort accepteres mange steder. Sørg dog alligevel altid for, at have lidt kontanter på dig.

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Barcelona.

De fleste lokale taler både spansk og catalansk.

Hold øje med lommetyve. De er overalt!

Der er ikke noget krav om drikkepenge i Barcelona. Alligevel er det værdsat at give omkring 10 % af prisen i drikkepenge for serviceydelser.

Hvis du bor i centrum, kan du sagtens gå rundt til mange af de største seværdigheder til fods.

Du kan blive nægtet adgang til religiøse steder, hvis du ikke er ordentligt tildækket.


Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

Rejseguide til Barcelona - Gode Tips - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne rejseguide til Barcelona med alt du skal vide inden din storbyferie. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til Barcelona? Kender du andre gode rejsetips til byen?

Læs flere artikler fra Barcelona:

24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

Shopping Guide til Barcelona

8 Fantastiske Udsigtspunkter i Barcelona

Hvor skal man bo i Barcelona?

Guide til Offentlig Transport i Barcelona

… Eller læs alle artikler fra Barcelona eller Spanien

Planlæg din rejse til Barcelona:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil oplevelser i Barcelona (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *