Top 10 Oplevelser i Barcelona - Rejs Dig Lykkelig

24 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona

Leder du efter sjove ting at lave i Barcelona? Glem endelig ikke at tjekke denne guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Barcelona.

Barcelona er den næststørste by i Spanien, kun overgået af Madrid. Ikke nok med det, så er det også en af de mest populære storbyer i Europa.

I Barcelona finder du det hele, hvad end du vil nyde den spanske sol på lange sandstrande, se fodbold i verdensklasse, shoppe i alverdens modebutikker eller opleve verdensberømte seværdigheder.

Hvis du planlægger en storbyferie dertil, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Barcelona, Spanien.

 

Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona:


1. Sagrada Familia

Sagrada Familia er uden sammenligning Barcelonas største attraktion. Den store ufærdige kirke er designet af arkitekten Antoni Gaudi. Han har sat sit særpræg på flere must-see seværdigheder i Barcelona.

Kirken er blevet bygget på i over 100 år, men er stadig ikke færdig. Det langsommelige og uendelige byggeri finansieres nemlig udelukkende af donationer og billetsalg.

Når Sagrada Familia en skønne dag står færdig, skal der efter planen stå 18 høje tårne. Der skal desuden være et spir på 170 meter, som repræsenterer Jesus.

Kirken er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er blandt de mest populære seværdigheder og oplevelser i Barcelona.

Den store popularitet smitter af på antallet af besøgende. Køen er berygtet for, at være meget lang! Det er derfor en god idé, at bestille billetter til Sagrada Familia (reklamelink) på forhånd.

Top 10 Oplevelser i Barcelona - Sagrada Familia - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Casa Batllo

Casa Batllo er endnu et berømt mesterværk af Antoni Gaudi. Han valgte at istandsætte bygningens oprindelige kedelige design i 1904-1906.

Istandsættelsen blev første højdepunkt i hans karriere. Sidenhen er bygningen blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Når du står foran Casa Batllo hersker der ingen tvivl om, at Antoni Gaudi havde en vild fantasi. Den skelet-lignende facade med det buede tag, som er fyldt med mosaikker, får nemlig bygningen til at ligne en drageryg.

Casa Batllo er også meget imponerende indvendig, men entréprisen er desværre ikke helt billig. Du kan købe billetter til Casa Batllo her (reklamelink).

 

3. Barri Gotic

Barri Gotic er det gotiske kvarter i Barcelona. Det er et utroligt charmerende område, som du ikke må gå glip af! Det er endda Barcelonas ældste bydel og er fyldt med velbevarede gamle middelalderbygninger.

Her finder du en labyrint af smalle gader med mange små butikker, restauranter og hyggelige torve.

Det gotiske kvarter er også hjem til mange spændende ting at lave. Det er blandt andet her du finder byens katedral samt et stort antal smukke klostre og museer.

Læs også: De Bedste Steder at bo i Barcelona

Barri Gotic - Rejs Dig Lykkelig

 

4. MUHBA Turó de la Rovira

Hvis du leder efter det bedste udsigtspunkt i Barcelona er det et must, at tage op til MUHBA Turó de la Rovira.

Det går også under navnet Bunkers del Carmel. Det fungerede nemlig som et strategisk forsvarsanlæg under den spanske borgerkrig.

Oppe fra udsigtspunktet bliver du mødt af en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Barcelona fra 262 meters højde.

Ja, faktisk kan du se hele byen med alle de største seværdigheder fra et fugleperspektiv. Det er dermed ikke så mærkeligt, at MUHBA Turó de la Rovira er blandt de bedste gratis oplevelser i Barcelona!

Læs også: 8 Fantastiske Udsigtspunkter i Barcelona

 

5. Barceloneta-stranden

Med sin skønne beliggenhed ved Middelhavet byder Barcelona på mange gode sandstrande. Den mest populære strand er Barcelonaeta-stranden, som ligger i et gammelt fiskerkvarter af samme navn.

Vær dog opmærksom på, at stranden er placeret centralt i centrum. Den er derfor ofte propfyldt med mennesker.

Barceloneta-stranden byder på en lang række faciliteter såsom toiletter, omklædningsrum, livreddere og solsenge. Der er også flere strandbarer og restauranter samt rig mulighed for, at prøve sjove vandsportsaktiviteter.

Den brede strandpromenade i Barcelona begynder fra omkring Barceloneta-stranden. Det er dermed et oplagt sted til hyggelige gåture.

Hvis du trænger til en pause, kan du nyde et måltid på én af de mange caféer og restauranter langs promenaden.

Læs også: 6 Skønne Strande i Barcelona

22 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona - Barceloneta Stranden - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Hop-on Hop-off Bustur

Det kan være en god idé, at starte din storbyferie i Barcelona med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi alle de største must-see seværdigheder og oplevelser i Barcelona.

Det er en rigtig god måde at opleve byen på alt imens du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne.

Du kan med fordel reserverer billetter til en af Barcelonas hop-on hop-off busser her (reklamelink).

 

7. Park Guell

Park Guell er endnu et mesterværk af Antoni Gaudi, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er en meget speciel og farverig park, der er alt andet end kedelig.

Parken er præget af unikke stenkonstruktioner, mosaikskulpturer, snoede stier og bølgede trapper. Der er også to huse, en café, verdens længste bænk og en stor terrasse med en fantastisk udsigt over Barcelona!

Du har helt sikkert allerede set Park Guell før – I hvert fald på billeder! Det er nemlig et af de mest fotograferede steder i hele Barcelona.

Vil du gerne besøge parken? Så kan du med fordel købe disse populære billetter til Park Guell (reklamelink).

Park Guell - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Picasso-museet

Hvis du er vild med kunst, er Picasso-museet et must-see! Det kaldes også Museu Picasso og kan begejstre enhver kunstelsker.

Museet byder på en af de mest omfattende samlinger fra den verdenskendte spanske kunstner, Pablo Picasso.

Her kan du gå på opdagelse i mere end 4.000 af Picassos værker. Det er ikke hans mest kendte værker, men der er et par undtagelser såsom Den Første Nadver.

 

9. Camp Nou

Et besøg på Camp Nou er en af de bedste oplevelser i Barcelona for fodboldfans! Okay, du skal måske også lige være fan af FC Barcelona. Camp Nou er nemlig den verdensberømte fodboldklubs hjemmebane.

Camp Nou er tilmed Europas største stadion samt et af verdens største med plads til omkring 100.000 tilskuere.

Den bedste måde at opleve det gigantiske stadion på, er selvfølgelig under en stemningsfuld topkamp iblandt andre FC Barcelona-fans. Du skal dog forvente, at billetprisen er meget høj.

Du kan også besøge F.C. Barcelona Museum (reklamelink), hvor du primært kan lære om fodboldklubbens historie.

22 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona - Camp Nou - Rejs Dig Lykkelig

 

10. La Rambla

La Rambla er en 1,2 kilometer lang populær gågade i Barcelona, som er perfekt til shopping. Ramblaen er som regel fyldt med liv, turister, sælgere og gadekunstnere, der optræder for småpenge.

Langs gågaden ligger der utallige gode restauranter, barer, butikker og små boder, som sælger alverdens varer.

Når du besøger La Rambla skal du være særligt opmærksom på lommetyve, og huske at lade dine værdigenstande blive på hotellet. Det siges nemlig, at Barcelona har nogle af de bedste lomme- og tricktyve i Europa.

Hvis du vil undgå at blive snydt, kan du med fordel læse min artikel om almindelige turist-svindelnumre du skal undgå.

Læs også: Shopping Guide til Barcelona

 

11. La Boqueria

Det store madmarked, La Boqueria, er endnu en af de mest populære aktiviteter og oplevelser i Barcelona.

Markedet er hjem til hundredvis af små boder. Her sælges der alverdens lokale delikatesser af højeste kvalitet.

Her kan du købe friske frugter og grøntsager, fisk og kød, krydderier, oste og meget mere. Med sin placering midt på Ramblaen, er La Boqueria ofte proppet med mennesker. Alligevel er stemningen meget autentisk.

22 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona - La Boqueria - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Bådture i Middelhavet

De fleste turister i Barcelona glemmer fejlagtigt, at det er oplagt at tage på en bådtur i Middelhavet. Der findes utroligt mange gode bådture fra Barcelona med vidt forskellige koncepter.

Du kan for eksempel sejle med en katamaran eller en yacht, tage på solnedgangstur eller nyde et grillmåltid undervejs.

Lyder det som den perfekte aktivitet for dig? Så kan du finde et stort udvalg af gode bådture med afgang fra Barcelona her (reklamelink).

 

13. Arc de Triomf

Arc de Triomf er Barcelonas helt eget svar på triumfbuen i Paris. Den blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1888. Dengang fungerede den som hovedindgangen til arrangementet.

Arc de Triomf er bygget i en utroligt smuk arkitektur med diverse skulpturer og kreative udsmykninger. I dag er det en af de mest ikoniske seværdigheder og vartegn i Barcelona.

Arc de Triomf - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Casa Mila

Du er måske allerede ved, at være lidt træt af Antoni Gaudis værker. Alligevel er jeg simpelthen nødt til, at nævne unikke Casa Mila!

Det store lejlighedskompleks kaldes også La Pedrera og er endnu et UNESCO-mesterværk. Noget af det mest imponerende ved Casa Mila er, at der ikke er én eneste ret linje.

Ja, faktisk er selv taget et fantasifuldt og interessant mesterværk. Manglen på rette linjer mødte en del modstand for Antoni Gaudi, der bl.a. blev beskyldt for at være fuld under opførelsen. Der er dog ingen beviser på rygtet.

Casa Mila er helt klart en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Barcelona.

Du kan købe billetter til Casa Mila her (reklamelink). Hvis du ikke gider betale for at komme indenfor, kan du også bare se det udefra.

Top 10 Oplevelser i Barcelona - Casa Mila - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Barcelonas katedral

Barcelonas katedral ligger i det gotiske kvarter. Den blev bygget mellem det 13. og 15. århundrede ovenpå resterne af et romersk tempel og en arabisk moské.

Det er byens største kirke og er samtidig sæde for ærkebiskoppen i Barcelona. Har du alligevel planer om at besøge det gotiske kvarter? Så er den store gotiske katedral helt klart et besøg værd.

 

16. Font Magica

Font Magica er en af de bedste gratis oplevelser i Barcelona om aftenen. Det magiske springvand er noget helt særligt og er især kendt for sit festlige springvandsshow.

Idet showet går i gang begynder springvandet, at danse i forskellige bevægelser til lyden af musik imens det bliver oplyst i alverdens farver.

Det er et meget smukt syn! Det er også netop derfor, at det er en populær attraktion i Barcelona.

Der er flere forskellige shows, men der er ikke nødvendigvis et show hver aften. Du kan eventuelt tjekke showtiderne på Font Magicas hjemmeside.

Font Magica - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Raimond KlavinsUnsplash

 

17. Montjuïc-svævebanen

En anden sjov ting at lave i Barcelona er, at prøve Montjuïc-svævebanen. Den 750 meter lange svævebane transporterer dig hele vejen fra Parc de Montjuïc og op til Montjuïc Castle højt over byen.

Undervejs på turen kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt over Barcelona. Du kan med fordel købe returbilletter til Montjuïc-svævebanen her (reklamelink).

Læs også: Guide til Offentlig Transport i Barcelona

 

18. Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana er en imponerende koncerthal i Barcelona på UNESCOs verdensarvsliste. Den er udsmykket med et væld af farverige mosaikker, glasmalerier, enestående udskæringer, skulpturer og søjler.

Den overdådige koncerthal er smuk udenpå, men den er faktisk endnu smukkere indeni! Her afholdes der regelmæssige koncerter med alt fra klassisk musik til popmusik.

Overvær en koncert derinde eller nøjes eventuelt med, at tage på en rundvisning i Palau de la Música Catalana (reklamelink).

Palau de la Música Catalana - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Miró-museet

På toppen af Montjuïc-bakken finder du Miró-museet, som hedder Fundació Joan Miró på spansk.

Det populære museum er dedikeret til den verdensberømte spanske kunstner, Joan Miró. Det er blandt de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Barcelona.

Joan Miró var selv med til at designe bygningen, der oprindeligt skulle fremme unge kunstneres eksperimentelle arbejde. Han donerede mange af sine egne farverige værker. Køb billetter til Miró-museet her (reklamelink).

Læs også: 23 Ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

 

20. Tibidabo

Tibidabo er en del af bjergkæden, Serra de Collserola, som troner majestætisk over den spanske storby.

Bjergtoppen, Tibidabo, er beliggende 512 meter over havets overflade. Det er dermed det højeste punkt i Barcelona. Udsigten herfra er enestående!

Udover udsigten byder Tibidabo bl.a. også på en smukt dekoreret kirke og en gammel forlystelsespark.

Kirken Sagrat Cor er en romersk-katolsk nygotisk kirke fra 1961. På kirkens højeste spir er der en Jesus-statue, som ligner den fra Rio de Janeiro i en mindre udgave.

Forlystelsesparken hedder derimod Parc d’Atraccions Tibidabo. Den åbnede dørene tilbage i 1905. Det er dermed den ældste forlystelsespark i Spanien og den tredjeældste i Europa.

Tibidabo - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Det Olympiske Stadion

Det Olympiske Stadion, Estadi Olímpic, blev bygget til verdensudstillingen i Barcelona i 1929. Man håbede desuden på, at det ville blive benyttet til sommer-OL i 1936. Berlin fik dog æren i stedet for.

Det var først i 1992, at Det Olympiske Stadion blev benyttet som hovedstadion til sommer-OL. I dag kan du besøge stadionet, hvor du kan lærer om De Olympiske Lege.

Stadionet er efterhånden lidt nedslidt og er nok ikke en af Barcelonas største attraktioner. Ikke desto mindre, er det stadig et udmærket historisk sted at besøge.

Læs også: Rejseguide til Barcelona

 

22. Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar bliver også kaldt for Havets Katedral. Kirken blev bygget i det 13. århundrede og er omgivet af charmerende gader. Den anses for, at være et enestående eksempel på catalansk gotisk arkitektur.

Kirkens lidt klodsede ydre gemmer på et stilfuldt og elegant indre med flotte udskæringer, overraskende lysindfald og en imponerende loftshøjde.

Santa Maria del Mar er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Barcelona. Det er både en historisk og smuk kirke, som fortjener et besøg.

22 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona - Santa Maria del Mar - Rejs Dig Lykkelig

 

23. MNAC

MNAC eller Museu Nacional d’Art de Catalunya er et must for kunstinteresserede! Det nationale kunstmuseum er et af de største i Spanien og er placeret i et overdådigt palads nederst på Montjuïc-bjerget.

Museet har en imponerende stor kunstsamling på omkring 290.000 værker. Den består primært af catalansk og romansk kunst.

Her kan du bl.a. beundre en lang række mesterværker af store kunstnere og lære om bygningens historie. Du kan bestille billetter til MNAC her (reklamelink).

 

24. Parc de la Ciutadella

Ved siden af Arc de Triomf ligger Parc de la Ciutadella, som er Barcelonas største park. Den blev ligeledes indviet i forbindelse med verdensudstillingen i 1888, hvor den blev forvandlet fra et fæstningsområde til en park.

Parc de la Ciutadella er en skøn oase midt i storbyens travlhed. Her kan du slappe af på grønne plæner, gå ture på de anlagte stier eller sejle på kunstige søer.

Du kan også finde nogle af Barcelonas mest populære turistattraktioner såsom en zoo, museer og store arrangementer.

Parc de la Ciutadella - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Barcelona.

Hvad er dine favoritoplevelser i Barcelona? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en storbyferie dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Barcelona:

Rejseguide til Barcelona

12 Gode Dagsture fra Barcelona

Barcelona Shopping Guide

Hvor skal man bo i Barcelona?

… Eller læs alle artikler fra Barcelona eller Spanien

Planlæg din rejse til Barcelona:

Bestil fly til Barcelona (reklamelink)

Bestil hotel i Barcelona (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Barcelona (reklamelink)

Bestil biludlejning i Barcelona (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Barcelona (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *