De Bedste Rejsemål i Spanien - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Spanien

Spanien har i årevis indtaget førstepladsen som danskernes foretrukne rejsemål, når der er tale om en længere ferie i udlandet. Danskerne elsker Spanien, fordi det er et trygt og turistvenligt land, som kun ligger en kort flyvetur fra Danmark.

Spanien er et stort land, som både byder på fantastiske ferieøer, pulserende storbyer, kulturelle oplevelser, verdensberømt fodbold, kilometerlange sandstrande, udsøgt mad og et skønt klima året rundt. Spanien har altså det hele, hvad enten du skal på familieferie, drukferie, afslapningsferie eller oplevelsesferie.

Spanien er et oplagt rejsemål året rundt, men det kan være svært at vælge, hvor du skal rejse hen. Det kan du få hjælp til lige her med denne liste over de absolut bedste rejsemål i Spanien.1. Mallorca

Det kommer nok ikke som et chok for nogen, at Mallorca er et af de absolut bedste rejsemål i Spanien. Mallorca er den største af De Baleariske Øer og er smukt placeret i det turkisblå Middelhav, hvorfra øens kælenavn ”Middelhavets Paradis” stammer fra.

Mallorca har været et af danskernes foretrukne feriedestinationer igennem mange år, og de fleste husker nok dengang, hvor Simon Spies inviterede de første danske turister til grisefest på Mallorca. Selvom at de legendariske grisefester for længst er fortid, så formår den spanske perle alligevel at holde på turisterne. Mallorca har nemlig det hele med sin betagende natur, kilometerlange sandstrande, idylliske bjergbyer, storbyen Palma, verdensklasse shopping, livlige natteliv, udsøgte mad og spændende seværdigheder.

Læs også: 18 oplevelser på Mallorca

De Bedste Rejsemål i Spanien - Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Madrid

Selvom at Madrid er Spaniens pulserende hovedstad og en af de største byer i Europa, er denne moderne storby alligevel havnet lidt i skyggen af Barcelona. Det er utroligt ærligt, for på trods af sin store størrelse, har Madrid alligevel formået at beholde noget af sin sydlandske charme i de forskellige bydele.

Madrid byder på et utal af berømte pladser, museer i verdensklasse, kulturelle seværdigheder og frodige parker. Når du besøger Madrid, må du ikke gå glip af Pradomuseet, parken Buen Retiro, torvet Plaza Mayor, shopping-gaden Calle Fuencarral, pladsen Puerta del Sol og det tidligere kongelige residens Palacio Real de Madrid. Hvis du er interesseret i spansk fodbold, er det desuden et must at besøge Santiago Bernabéu, som er hjemmebane for det verdenskendte tophold Real Madrid.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Madrid - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Lanzarote

Lanzarote er den 4. største af De Kanariske Øer, og byder på behagelige temperaturer året rundt. Lanzarote er en unik ø med et fortryllende vulkanlandskab, der minder turisterne om, at de holder badeferie ovenover de slumrende vulkaner, der gemmer sig under De Kanariske Øer. Det månelignende vulkanlandskab præger det meste af øen med dramatiske klipper og sorte strande, der står i stærk kontrast til øens lavt bebyggende hvide huse, lange sandstrande og turkisblå hav.

Udover at nyde det smukke landskab på Lanzarote, er det også oplagt at besøge en af de kulsorte strande, prøve vandsportsaktiviteter og nyde øens gode shopping-muligheder. Du må heller ikke gå glip af et besøg i Timanfaya Nationalpark, som er et månelignende landskab med høje bjerge og kratere, der er skabt af den aktive vulkan, der koger under jordens overflade. Derudover er det også et must at besøge Jameos del Agua, der er en smuk vulkansk grotte med en sø, restaurant og koncertsal.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Lanzarote - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Alicante

Alicante ligger midt på Costa Blancas solrige kyststrækning og byder på et skønt middelhavsklima med varme året rundt. Alicante er blevet et af de mest populære og bedste rejsemål i Spanien, fordi byen formår at kombinerer det pulserende storbyliv med det afslappende strandliv.

Den største seværdighed i Alicante er Santa Barbara Castle, der er placeret ovenpå en 166 meter høj klippe, hvorfra der er en spektakulær udsigt over byen. Nyd den skønne spanske stemning i Alicante, besøg den gamle bydel, smut en tur på byens populære strand, gå en tur langs strandpromenaden Explanada de España eller besøg marinaen.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Alicante - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Tenerife

Tenerife er den største af De Kanariske Øer og ligger i Atlanterhavet, omkring 300 kilometer vest for Afrikas kyst. På grund af Tenerifes gode beliggenhed, er der et skønt klima med varme året rundt – især på den sydlige del af øen. Tenerife er en frodig ø med en enestående natur, skønne sandstrande, idylliske byer og spændende oplevelser.

Inde midt på Tenerife ligger Teide Nationalpark, hvor den store aktive vulkan Teide troner højt over det månelignende landskab. Vulkanen er med sine 3.718 meter ikke bare Spaniens højeste punkt, men også den tredjestørste vulkan i verden! Du kan enten leje en bil eller tage på en arrangeret udflugt til nationalparken, som er et must se på Tenerife. Hvis du rejser til Tenerife med børn, kan det desuden anbefales at besøge Siam Park, som er et af de største vandlande i Europa.


Læs også: De bedste oplevelser på Tenerife

De bedste rejsemål i Spanien - Tenerife - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Valencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by og en af de største havnebyer i Europa. Denne skønne spanske perle af en storby bliver ofte overset, men fortjener alligevel en plads på listen over de bedste rejsemål i Spanien. Valencia byder nemlig på en fantastisk kombination af storby og lange sandstrande samt en blanding af gamle historiske bygninger og moderne bygninger.

Den absolut største seværdighed i Valencia er City of Arts and Sciences, som er et meget imponerende og fascinerende kompleks. Her kan du både besøge et planetarium, videnskabsmuseum, botanisk have, IMAX-biograf, operahus og meget mere! Når du besøger Valencia, må du heller ikke glemme at lægge vejen forbi Mercado Central, som er et enormt indendørs marked i smukke omgivelser. Af andre populære oplevelser i Valencia, kan der nævnes Valencia Cathedral og Llotja de la Seda, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er en tidligere børs for silkehandel.

Valencia - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Ibiza

Den lille frodige Baleariske ø, Ibiza, er nok mest kendt for sit vilde og livlige natteliv, men Ibiza er meget mere end bare det! Ibiza har noget for hele familien, hvad enten I drømmer om lange sandstrande, rolige badebugter, vilde vandsportsaktiviteter, charmerende landsbyer, hyggelige markeder, kendte mærkevareforretninger, gode restauranter eller eksklusive natklubber.

Hvis du besøger Ibiza, kan du selvfølgelig ikke komme udenom en tur til Ibiza by. Det er her du finder mange af øens historiske seværdigheder og gode shopping muligheder. I den gamle bydel er der en yderst charmerende atmosfære med smalle brostensbelagte gader, gamle kirker, små butikker, hyggelige caféer og spanske restauranter. Højt over byen troner Castillo de Dalt Vila, og for foden af klippen ligger den smukke gamle lystbådehavn, Port d’Ibiza.

De bedste rejsemål i Spanien - Ibiza - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Barcelona

Barcelona er Spaniens næststørste by og er uden tvivl et af de absolut bedste rejsemål i Spanien! Den spændende storby byder på arkitektur i verdensklasse, store grønne områder, hektiske shoppinggader, idylliske bydele, lange sandstrande og meget mere!

Den mest populære seværdighed i Barcelona, er den ufærdige kirke Sagrada Familia. Selvom at byggeriet startede helt tilbage i 1882, er kirken stadig ikke færdig i dag! Dette mesterværk af en kirke, er designet af den verdensberømte arkitekt Antonio Gaudí, der også står bag flere andre store seværdigheder i Barcelona såsom den imponerende Park Güell, Casa Milla og Casa Batlló.

Hvis du derimod elsker shopping, skal du huske at lægge vejen forbi den 1,2 kilometer lange gågade La Rambla. Her finder du et utal af butikker, boder, barer og restauranter. Du kan også besøge Barri Gótic, som er det ældste kvarter i Barcelona og oser af charme. Hvis du er interesseret i spansk fodbold, må du selvfølgelig heller ikke gå glip af et besøg på Camp Nou, der er FC Barcelonas hjemmebane. Det er ikke bare Europas største stadion, men også det femte største stadion i verden!

Læs også: 6 must see seværdigheder i Barcelona

De bedste rejsemål i Spanien - Barcelona - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Gran Canaria

Selvom at Gran Canaria ”kun” er den tredjestørste af De Kanariske Øer, er det alligevel det mest populære rejsemål for os danskere i vintermånederne. På grund af Gran Canarias beliggenhed tæt på den Afrikanske kyst, byder øen nemlig på sol og varme året rundt! Øens behagelige klima, lange sandstrande, idylliske landsbyer og smukke natur er alt sammen medvirkende til, at Gran Canaria er et af de absolut bedste rejsemål i Spanien!

Udover afslapning i de skønne spanske omgivelser, må du selvfølgelig ikke gå glip af et besøg i hovedbyen Las Palmas med sine mange butikker, restauranter og historiske seværdigheder. Det er også et must at lægge vejen forbi Dunas de Maspalomas, som er Gran Canarias svar på Sahara ørkenen med store sandklitter så langt øjet rækker.

Læs også: 9 oplevelser på Gran Canaria

De bedste rejsemål i Spanien - Gran Canaria - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Málaga

Málaga er hovedbyen på Costa del Sol-kysten, som byder på et solrigt klima med varme det meste af året. Málaga byder på en perfekt kombination af storby og strandliv blandet med både gammel og ny arkitektur. Derudover er Málaga også et godt udgangspunkt, hvis du har planer om at udforske mere af Costa del Sol og Andalusien.

Selvom at Málaga er den 6. største by i Spanien, ligger seværdighederne i centrum i en overskuelig gåafstand fra hinanden. Málagas mest populære shoppinggade er Calle Larios, som byder på et utal af butikker og restauranter. Du bør heller ikke gå glip af et besøg på en af de mange tapasrestauranter, som Málaga er berømt for. Blandt de største seværdigheder i Málaga er den gamle mauriske fæstning Alcazaba, borgruinen Castillo de Gibralfaro og Picasso-museet.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Malaga - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Fuerteventura

Fuerteventura er den næststørste af De Kanariske Øer, og fortjener dermed også en plads på listen over de bedste rejsemål i Spanien. Her finder du nogle af Europas bedste sandstrande, som indbyder til en afslappende badeferie i det solrige klima med varme året rundt. Udover de kilometerlange hvide sandstrande, byder Fuerteventura også på sorte lavastrande, som er skabt af vulkanaktiviteten under øen.

Hvis du trænger til en afslappende og rolig ferie, er Fuerteventura det perfekte rejsemål for dig! På Fuerteventura er der færre turister end på naboøerne Gran Canaria og Tenerife, hvilket tydeligt kan mærkes på tempoet på øen. Mange af de smukke naturområder på Fuerteventura byder på en mere autentisk stemning, fordi de er ganske uberørte af turismen.

De bedste rejsemål i Spanien - Fuerteventura - Rejsdiglykkelig.dk

Planlægger du en rejse til Spanien? Læs alle artikler fra Spanien
Bestil fly til Spanien på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Spanien på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.