De Bedste Rejsemål i Spanien - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Spanien

Planlægger du en rejse til Spanien? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste rejsemål i Spanien.

Spanien har i årevis indtaget førstepladsen som danskernes foretrukne rejsemål i udlandet. Danskerne elsker Spanien, fordi det er et trygt og turistvenligt land, der kun er beliggende en kort flyvetur fra Danmark.

Spanien er et stort land med fantastiske ferieøer, pulserende storbyer, kulturelle oplevelser, verdensberømt fodbold, kilometerlange sandstrande, udsøgt mad og et skønt klima året rundt. Spanien har det hele, hvad enten du skal på familieferie, drukferie, afslapningsferie eller oplevelsesferie.

Spanien er et oplagt rejsemål året rundt, men det kan være svært at vælge, hvor du skal rejse hen i Spanien. Alt det kan du få hjælp til lige her; i denne artikel med de absolut bedste rejsemål i Spanien.

 

De bedste rejsemål i Spanien:


1. Mallorca

Det kommer nok ikke som et chok for nogen, at Mallorca er et af de absolut bedste rejsemål i Spanien. Mallorca er den største af De Baleariske Øer og er smukt placeret i det turkisblå Middelhav, hvorfra øens kælenavn ”Middelhavets Paradis” stammer fra.

Mallorca har været et af danskernes foretrukne feriedestinationer gennem mange år. De fleste husker nok dengang, hvor Simon Spies inviterede de første danske turister til grisefest på Mallorca. På trods af at de legendariske grisefester for længst er fortid, formår den spanske perle alligevel at holde på turisterne.

På Mallorca finder du det hele, hvad enten du ønsker betagende natur, kilometerlange sandstrande, idylliske bjergbyer eller storbyen Palma. Du kan også finde verdensklasse shopping, et livligt natteliv, udsøgte madoplevelser og spændende seværdigheder på Mallorca.


Læs også: 18 oplevelser på Mallorca

 

Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Madrid

På trods af at Madrid er Spaniens pulserende hovedstad og en af de største byer i Europa, er denne moderne storby alligevel havnet lidt i skyggen af Barcelona. Det er utroligt ærgerligt! For på trods af sin store størrelse, har Madrid alligevel formået at bibeholde noget af sin sydlandske charme.

Madrid byder på et utal af berømte pladser, museer i verdensklasse, kulturelle seværdigheder og frodige parker. Når du besøger Madrid, må du ikke gå glip af Pradomuseet, parken Buen Retiro, torvet Plaza Mayor, shopping-gaden Calle Fuencarral og pladsen Puerta del Sol. Du må heller ikke glemme at besøge Palacio Real de Madrid, der er en tidligere kongelig residens.

Hvis du er interesseret i spansk fodbold, er Madrid med stor sandsynlighed et af de bedste rejsemål i Spanien for dig. Det er nemlig her du finder stadionet Santiago Bernabéu, der er hjemmebane for det verdenskendte tophold Real Madrid. Okay… Det kræver måske også lige at du er fan af Real Madrid, før det er en oplagt oplevelse i Madrid.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Madrid - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Lanzarote

Lanzarote er den fjerdestørste af De Kanariske Øer, og byder på behagelige temperaturer året rundt. Det er en meget unik ø med et råt og fortryllende vulkanlandskab. Landskabet minder turisterne om, at de holder ferie ovenover flere slumrende vulkaner, der gemmer sig under De Kanariske Øer.

Det månelignende vulkanlandskab præger det meste af øen med dramatiske klipper og sorte strande. Det står uden tvivl i stærk kontrast til øens lavt bebyggende hvide huse, lange sandstrande og turkisblå hav. Når du holder ferie på Lanzarote, er det selvfølgelig oplagt at besøge en af de kulsorte strande.

Du må heller ikke gå glip af et besøg i Timanfaya Nationalpark. Her finder du et månelignende landskab med høje bjerge og kratere, der er skabt af den aktive vulkan, der koger under jordens overflade. Det er også et must at besøge Jameos del Agua, der er en smuk vulkansk grotte med en sø, restaurant og koncertsal.

Lanzarote - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Alicante

Alicante ligger midt på Costa Blancas solrige kyststrækning og byder på et skønt middelhavsklima med varme året rundt. Alicante er blevet et af de mest populære og bedste rejsemål i Spanien, fordi byen formår at kombinerer det pulserende storbyliv med det afslappende strandliv.

Den største seværdighed i Alicante er Santa Barbara Castle, der er placeret ovenpå en 166 meter høj klippe. Fra slottet er der en fantastisk og spektakulær udsigt over byen!

Nyd den skønne spanske stemning i Alicante, besøg den gamle bydel eller smut en tur ned på byens populære strand. Du kan også slentre en tur ned lags strandpromenaden Explanada de España eller besøge den skønne marina.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Alicante - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Tenerife

Tenerife er den største af De Kanariske Øer og ligger i Atlanterhavet, omkring 300 kilometer vest for Afrikas kyst. Den gode beliggenhed betyder at der er et skønt klima med varme året rundt, især på den sydlige del af øen. Tenerife er en frodig ø med en enestående natur, skønne sandstrande, idylliske byer og spændende oplevelser.

Inde midt på Tenerife ligger Teide Nationalpark, hvor den store aktive vulkan Teide troner højt over det månelignende landskab. Med en højde på 3.718 meter er Teide ikke bare Spaniens højeste punkt, men også den tredjestørste vulkan i verden!

Du kan enten leje en bil eller tage på en arrangeret udflugt til Teide Nationalpark, som er et must-see på Tenerife. Hvis du rejser til Tenerife med børn, kan det desuden anbefales at besøge Siam Park. Dette er et af de største vandlande i Europa og byder på en sjov dag for hele familien.


Læs også: 15 Seværdigheder og Oplevelser på Tenerife

 

De bedste rejsemål i Spanien - Tenerife - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Valencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by og en af de største havnebyer i Europa. Denne skønne spanske perle af en storby bliver ofte overset, men fortjener en plads på listen over de bedste rejsemål i Spanien. Valencia byder på en fantastisk kombination af storby og lange sandstrande. Men byen byder også på en enestående blanding af gamle historiske bygninger og moderne bygninger.

Den absolut største seværdighed i Valencia er City of Arts and Sciences, der er et yderst imponerende kompleks. Her kan du besøge et planetarium, videnskabsmuseum, botanisk have, IMAX-biograf, operahus og meget mere.

Når du besøger Valencia, må du heller ikke glemme at lægge vejen forbi Mercado Central, der er et enormt indendørs marked i smukke omgivelser. Af andre populære oplevelser i Valencia, kan der nævnes Valencia Cathedral og Llotja de la Seda. Den sidstnævnte er en tidligere børs for silkehandel og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Valencia - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Ibiza

Den lille frodige Baleariske ø er nok mest kendt for sit vilde og livlige natteliv, men Ibiza er meget mere end bare det! Ibiza har noget for hele familien, hvad enten I drømmer om lange sandstrande, rolige badebugter, vilde vandsportsaktiviteter eller charmerende landsbyer.

Du kan også finde hyggelige markeder, kendte mærkevareforretninger, gode restauranter og eksklusive natklubber. Hvis du besøger Ibiza, kan du ikke komme udenom en tur til Ibiza by. Det er her du finder mange af øens historiske seværdigheder og gode shopping muligheder.

I den gamle bydel er der en yderst charmerende atmosfære med smalle brostensbelagte gader, gamle kirker, små butikker, hyggelige caféer og spanske restauranter. Højt over byen troner Castillo de Dalt Vila, og for foden af klippen ligger den gamle lystbådehavn, Port d’Ibiza.

De bedste rejsemål i Spanien - Ibiza - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Barcelona

Barcelona er Spaniens næststørste by og er uden tvivl et af de absolut bedste rejsemål i Spanien. Den spændende storby byder på arkitektur i verdensklasse, store grønne områder, hektiske shoppinggader, idylliske bydele, lange sandstrande og meget mere.

Den mest populære seværdighed i Barcelona, er den ufærdige kirke Sagrada Familia. Selvom at byggeriet startede tilbage i 1882, er kirken stadig ikke færdig i dag. Dette mesterværk af en kirke er designet af den verdensberømte arkitekt Antonio Gaudí. Han står også bag andre store seværdigheder i Barcelona såsom Park Güell, Casa Milla og Casa Batlló.

Hvis du elsker shopping, skal du huske at lægge vejen forbi den 1,2 kilometer lange gågade La Rambla. Her finder du utallige butikker, boder, barer og restauranter. Du kan også besøge Barri Gótic, der er det ældste kvarter i Barcelona og oser af charme.

Hvis du er interesseret i spansk fodbold, kan du selvfølgelig ikke gå glip af et besøg på Camp Nou, der er FC Barcelonas hjemmebane. Camp Nou er ikke bare Europas største stadion, men også det femte største stadion i verden. Det er uden tvivl den oplagte oplevelse i Barcelona, hvis du er fan af FC Barcelona.


Læs også: Top 10 Seværdigheder og Oplevelser i Barcelona

 

De bedste rejsemål i Spanien - Barcelona - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Gran Canaria

På trods af at Gran Canaria ”kun” er den tredjestørste af De Kanariske Øer, er det alligevel det mest populære rejsemål i Spanien for os danskere i vintermånederne. Gran Canarias beliggenhed tæt på den Afrikanske kyst, betyder at øen byder på et varmt og solrigt klima året rundt.

Øens behagelige klima, lange sandstrande, idylliske landsbyer og smukke natur er alt sammen medvirkende til, at Gran Canaria er et af de absolut bedste rejsemål i Spanien! Udover afslapning i de skønne spanske omgivelser, er der selvfølgelig også mange sjove ting at lave på Gran Canaria.

Glem ikke at besøge hovedbyen Las Palmas, der byder på et væld af butikker, restauranter og historiske seværdigheder. Det er også et must at lægge vejen forbi Dunas de Maspalomas, der er Gran Canarias svar på Sahara-ørkenen. Her venter der dig et imponerende syn med store sandklitter så langt øjet rækker.


Læs også: 15 Seværdigheder og Oplevelser på Gran Canaria

 

Gran Canaria - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Málaga

Málaga er hovedbyen på Costa del Sol-kysten og byder på et solrigt klima med varme det meste af året. Málaga byder på en perfekt kombination af storby og strand blandet med både gammel og ny arkitektur. Byen er desuden et godt udgangspunkt, hvis du har planer om at udforske mere af Costa del Sol og Andalusien.

Selvom at Málaga er den 6. største by i Spanien er seværdighederne placeret i centrum i en overskuelig gåafstand fra hinanden. Málagas mest populære shoppinggade er Calle Larios, der byder på et utal af butikker og restauranter.

Når du besøger Málaga, skal du huske at besøge en af de mange tapasrestauranter, som byen er berømt for. De største seværdigheder i Málaga inkluderer den gamle mauriske fæstning Alcazaba, borgruinen Castillo de Gibralfaro og Picasso-museet.

De Bedste Rejsemål i Spanien - Malaga - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Fuerteventura

Fuerteventura er den næststørste af De Kanariske Øer og fortjener en plads på listen over de bedste rejsemål i Spanien. Her finder du nogle af Europas bedste sandstrande, der inviterer til en afslappende badeferie i det solrige klima med varme året rundt.

Udover de kilometerlange hvide sandstrande, byder Fuerteventura også på sorte lavastrande, der er skabt af den vulkanske aktivitet under øen. Så hvis du trænger til en afslappende ferie, er Fuerteventura det perfekte rejsemål i Spanien for dig.

På Fuerteventura er der færre turister end på naboøerne Gran Canaria og Tenerife, hvilket tydeligt kan mærkes på tempoet på øen. Mange af de smukke naturområder på Fuerteventura byder på en langt mere autentisk stemning, fordi de stadig er ganske uberørte af turismen.

De bedste rejsemål i Spanien - Fuerteventura - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de allerbedste rejsemål i Spanien. Hvad er dit favorit-rejsemål i Spanien? Hvilke steder i Spanien, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Spanien? Husk at læse disse artikler:

…Eller læs alle artikler fra Spanien

Planlæg din rejse til Spanien:

Bestil fly til Spanien på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Spanien på Sunweb.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Spanien på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.