De Bedste Rejsemål i Spanien - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Spanien

Planlægger du en rejse til Spanien? Glem ikke at tjekke denne liste med de absolut bedste rejsemål i Spanien.

Spanien har i årevis indtaget førstepladsen som danskernes foretrukne rejsemål i udlandet. De fleste danskere elsker Spanien, fordi det er et trygt og turistvenligt land, der kun er beliggende en kort flyvetur fra Danmark.

Spanien er et stort land med fantastiske ferieøer, pulserende storbyer, kulturelle oplevelser, verdensberømt fodbold, kilometerlange sandstrande, udsøgt mad og et skønt klima året rundt.

Her finder du det hele, hvad enten du skal på familieferie, drukferie, afslapningsferie eller oplevelsesferie.

Det er et oplagt rejsemål året rundt, men det kan være svært, at vælge hvor du skal rejse hen i Spanien. Heldigvis, kan du få inspiration i denne artikel med de absolut bedste rejsemål i Spanien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Spanien (reklamelink)

Bestil fly til Spanien (reklamelink)

Bestil hotel i Spanien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Spanien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Spanien (reklamelink)

 

De Bedste Rejsemål i Spanien:


1. Mallorca

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, at Mallorca er et af de absolut bedste rejsemål i Spanien.

Mallorca er den største af De Baleariske Øer og er smukt placeret i det turkisblå Middelhav, hvorfra øens kælenavn ”Middelhavets Paradis” stammer fra. Mallorca har været et af danskernes foretrukne feriedestinationer gennem mange år.

De fleste husker nok dengang, hvor Simon Spies inviterede de første danske turister til grisefest på Mallorca. På trods af, at de legendariske grisefester for længst er fortid, formår den spanske perle alligevel at holde på turisterne.

På Mallorca finder du det hele, hvad enten du ønsker betagende natur, kilometerlange sandstrande, idylliske bjergbyer eller storbyen Palma.

Du kan også finde verdensklasse shopping, et livligt natteliv, udsøgte madoplevelser og spændende seværdigheder på Mallorca. Der er mange gode pakkerejser til Mallorca her (reklamelink) og hoteller på Mallorca her (reklamelink).


Læs også: 18 Fantastiske Oplevelser på Mallorca

Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Madrid

På trods af, at Madrid er Spaniens pulserende hovedstad og en af de største byer i Europa, er den moderne storby alligevel havnet lidt i skyggen af Barcelona.

Det er utroligt ærgerligt! For på trods af sin store størrelse, har Madrid alligevel formået at bibeholde noget af sin sydlandske charme.

Her er der fyldt med berømte pladser, museer i verdensklasse, kulturelle seværdigheder og frodige parker. I Madrid må du ikke gå glip af Pradomuseet, Buen Retiro-parken, Plaza Mayor-torvet, shopping-gaden Calle Fuencarral og Puerta del Sol-pladsen.

Du må heller ikke glemme, at besøge Palacio Real de Madrid, der er en tidligere kongelig residens. Hvis du er interesseret i spansk fodbold, er Madrid med stor sandsynlighed et af de bedste rejsemål i Spanien for dig.

Det er nemlig her du finder stadionet Santiago Bernabéu, der er hjemmebane for det verdenskendte tophold, Real Madrid. Okay… Det kræver måske også lige, at du er fan af Real Madrid, før det er en oplagt oplevelse i Madrid.

Du kan finde et par pakkerejser til Madrid her (reklamelink). Ellers kan du også finde mange hoteller i Madrid her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Spanien - Madrid - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Lanzarote

Lanzarote er den fjerdestørste af De Kanariske Øer, og byder på behagelige temperaturer året rundt. Her bliver du mødt af en unik ø med et råt og fortryllende vulkanlandskab.

Landskabet minder turisterne om, at de holder ferie ovenover flere slumrende vulkaner, der gemmer sig under De Kanariske Øer. Det månelignende vulkanlandskab præger det meste af øen med dramatiske klipper og sorte strande.

Det står uden tvivl i stærk kontrast til øens lavt bebyggende hvide huse, lange sandstrande og turkisblå hav. Når du holder ferie på Lanzarote er det selvfølgelig oplagt, at besøge en af de kulsorte strande.

Du må heller ikke gå glip af et besøg i Timanfaya Nationalpark. Her finder du et månelignende landskab med høje bjerge og kratere, der er skabt af den aktive vulkan, som koger under jordens overflade.

Det er også et must, at besøge Jameos del Agua, der er en smuk vulkansk grotte med en sø, restaurant og koncertsal.

Lyder Lanzarote som det perfekte rejsemål i Spanien for dig? Så kan du finde flere gode pakkerejser til Lanzarote her (reklamelink). En anden mulighed er, at finde hoteller på Lanzarote her (reklamelink).

Lanzarote - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Alicante

Alicante ligger midt på Costa Blancas solrige kyststrækning og byder på et skønt middelhavsklima med varme året rundt.

Alicante er blevet et af de mest populære og bedste rejsemål i Spanien, fordi byen formår at kombinerer det pulserende storbyliv med det afslappende strandliv.

Den største seværdighed i Alicante er Santa Barbara Castle, der er placeret ovenpå en 166 meter høj klippe. Fra slottet er der en fantastisk og spektakulær udsigt over byen fra oven!

Nyd den skønne spanske stemning i Alicante, besøg den gamle bydel eller smut en tur ned på byens populære strand. Du kan også slentre en tur ned lags strandpromenaden, Explanada de España, eller besøge den skønne marina.

Du kan med fordel kigge efter pakkerejser til Alicante her (reklamelink). Hvis du hellere vil planlægge rejsen på egen hånd, kan du også finde mange fine hoteller i Alicante her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Spanien - Alicante - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Tenerife

Tenerife er den største af De Kanariske Øer og beliggende i Atlanterhavet, omkring 300 kilometer vest for Afrikas kyst. Den gode beliggenhed betyder, at der er et skønt klima med varme året rundt – især på den sydlige del af øen.

Tenerife er en frodig ø med en enestående natur, skønne sandstrande, idylliske byer og spændende oplevelser.

Inde midt på Tenerife ligger Teide Nationalpark, hvor den store aktive vulkan, Teide, troner højt over det månelignende landskab. Med en højde på 3.718 meter er Teide ikke bare Spaniens højeste punkt, men også den tredjestørste vulkan i verden!

Du kan enten leje en bil (reklamelink) eller tage på en arrangeret udflugt til Teide Nationalpark, som er et must-see på Tenerife. Hvis du rejser til Tenerife med børn, kan det desuden anbefales at besøge Siam Park.

Siam Park er et af de største vandlande i Europa og byder på en sjov dag for hele familien. Du kan finde et godt udvalg af pakkerejser til Tenerife her (reklamelink) og hoteller på Tenerife her (reklamelink).


Læs også: 15 Gode Oplevelser på Tenerife

De bedste rejsemål i Spanien - Tenerife - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Valencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by og en af de største havnebyer i Europa. Denne skønne spanske perle af en storby bliver ofte overset, men fortjener altså en plads på listen over de bedste rejsemål i Spanien.

Valencia byder på en fantastisk kombination af storby og lange sandstrande. Byen byder også på en enestående blanding af gamle historiske bygninger og moderne bygninger.

Den absolut største seværdighed i Valencia er City of Arts and Sciences, der er et yderst imponerende kompleks. Her kan du besøge et planetarium, videnskabsmuseum, botanisk have, IMAX-biograf, operahus og meget mere.

I Valencia må du heller ikke glemme, at lægge vejen forbi Mercado Central, der er et enormt indendørs marked i smukke omgivelser. Af andre populære oplevelser i Valencia, kan der også nævnes Valencia Cathedral og Llotja de la Seda.

Den sidstnævnte er en tidligere børs for silkehandel og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Der findes lidt pakkerejser til Valencia her (reklamelink) samt mange hoteller i Valencia her (reklamelink).

Valencia - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Ibiza

Den lille frodige Baleariske ø, Ibiza, er nok mest kendt for sit vilde og livlige natteliv. Men faktisk har Ibiza SÅ meget mere, at byde på end bare dét!

Ja, faktisk byder Ibiza på noget for hele familien. Det gælder uanset om I drømmer om lange sandstrande, rolige badebugter, vilde vandsportsaktiviteter eller charmerende landsbyer.

Du kan også finde hyggelige markeder, kendte mærkevareforretninger, gode restauranter og eksklusive natklubber. Hvis du besøger Ibiza, kan du på ingen måder komme udenom, at tage på en tur til Ibiza by.

Det er her du finder mange af øens historiske seværdigheder og gode shopping muligheder. I den gamle bydel er der en charmerende atmosfære med smalle brostensbelagte gader, gamle kirker, små butikker, hyggelige caféer og spanske restauranter.

Højt over byen troner Castillo de Dalt Vila, og for foden af klippen ligger den gamle lystbådehavn, Port d’Ibiza. Du kan finde lidt pakkerejser til Ibiza her (reklamelink) og hoteller på Ibiza her (reklamelink).

De bedste rejsemål i Spanien - Ibiza - Rejsdiglykkelig.dk

 

8. Barcelona

Barcelona er Spaniens næststørste by og er uden tvivl et af de bedste rejsemål i Spanien! Den spændende storby byder på arkitektur i verdensklasse, store grønne områder, hektiske shoppinggader, idylliske bydele, lange sandstrande og meget mere.

Den mest populære seværdighed i Barcelona er den ufærdige kirke, Sagrada Familia. Selvom at byggeriet startede tilbage i 1882, er kirken stadig ikke færdig i dag.

Dette mesterværk af en kirke er designet af den verdensberømte arkitekt Antonio Gaudí. Han står også bag andre store seværdigheder i Barcelona såsom Park Güell, Casa Milla og Casa Batlló.

Hvis du elsker shopping skal du huske, at lægge vejen forbi den 1,2 kilometer lange gågade La Rambla. Her finder du utallige butikker, boder, barer og restauranter. Du kan også besøge Barri Gótic, der er det ældste kvarter i Barcelona og oser af charme.

Hvis du er interesseret i spansk fodbold, kan du selvfølgelig ikke gå glip af et besøg på Camp Nou, der er FC Barcelonas hjemmebane. Camp Nou er ikke bare Europas største stadion, men også det femte største stadion i verden.

Lyder Barcelona som det perfekte rejsemål i Spanien for dig? Så kan du finde mange gode pakkerejser til Barcelona her (reklamelink). Ellers kan du også finde mange fine hoteller i Barcelona her (reklamelink).


Læs også: 24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

De bedste rejsemål i Spanien - Barcelona - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Gran Canaria

Gran Canaria er ”kun” den tredjestørste af De Kanariske Øer, men er alligevel det mest populære rejsemål i Spanien for os danskere i vintermånederne. Øens beliggenhed tæt på den Afrikanske kyst betyder, at der er et varmt og solrigt klima året rundt.

Øens behagelige klima, lange sandstrande, idylliske landsbyer og smukke natur er alt sammen medvirkende til, at Gran Canaria er et af de absolut bedste rejsemål i Spanien!

Udover afslapning i de skønne spanske omgivelser, er der selvfølgelig også mange sjove ting at lave på Gran Canaria. Du kan f.eks. besøge hovedbyen, Las Palmas, der byder på et væld af butikker, restauranter og historiske seværdigheder.

Det er også et must, at lægge vejen forbi Dunas de Maspalomas, der er Gran Canarias svar på Sahara-ørkenen. Her venter der dig et imponerende syn med store sandklitter så langt øjet rækker.

Du kan finde mange pakkerejser til Gran Canaria her (reklamelink) og et bredt udvalg af hoteller på Gran Canaria her (reklamelink).


Læs også: 15 Gode Oplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Málaga

Málaga er hovedbyen på Costa del Sol-kysten, og byder på et solrigt klima med varme det meste af året. Málaga byder på en perfekt kombination af storby og strand blandet med både gammel og ny arkitektur.

Byen er desuden et godt udgangspunkt, hvis du har planer om at udforske mere af Costa del Sol og Andalusien.

Selvom at Málaga er den 6. største by i Spanien er mange seværdigheder placeret i centrum i en overskuelig gåafstand fra hinanden. Málagas mest populære shoppinggade er Calle Larios, der byder på et utal af butikker og restauranter.

I Málaga skal du huske, at besøge en af de mange tapasrestauranter, som byen er berømt for. De største seværdigheder i Málaga inkluderer den gamle mauriske fæstning Alcazaba, borgruinen Castillo de Gibralfaro og Picasso-museet.

Hvis den spanske ferieby lyder som noget for dig, kan du finde pakkerejser til Málaga her (reklamelink). Bemærk at du skal tilvælge filtre og tilføje Malaga som by. Ellers kan du også kigge efter hoteller i Málaga her (reklamelink).


Læs også: 26 Seværdigheder i Malaga

De Bedste Rejsemål i Spanien - Malaga - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Fuerteventura

Fuerteventura er den næststørste af De Kanariske Øer og fortjener en plads på listen over de bedste rejsemål i Spanien. Her finder du nogle af Europas bedste sandstrande, der inviterer til en afslappende badeferie i det solrige klima med varme året rundt.

Udover de kilometerlange hvide sandstrande, byder Fuerteventura også på sorte lavastrande, der er skabt af den vulkanske aktivitet under øen.

Så hvis du trænger til en afslappende ferie, er Fuerteventura det perfekte rejsemål i Spanien for dig. På Fuerteventura er der færre turister end på naboøerne Gran Canaria og Tenerife, hvilket tydeligt kan mærkes på tempoet på øen.

Mange af de smukke naturområder på Fuerteventura byder på en langt mere autentisk stemning, fordi de stadig er ganske uberørte af turismen.

Det er muligt, at finde lidt pakkerejser til Fuerteventura her (reklamelink). En anden mulighed er, at kigge efter hoteller på Fuerteventura her (reklamelink).

De bedste rejsemål i Spanien - Fuerteventura - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Spanien. Hvad er dit favorit-rejsemål i Spanien? Hvilke steder drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Spanien:

Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Spanien

Kør-selv-ferie i Spanien: Alt du skal vide

…Eller læs alle artikler fra Spanien

Planlæg din rejse til Spanien:

Bestil pakkerejse til Spanien på Sunweb.dk (reklamelink) eller TripX.dk (reklamelink)

Bestil hotel i Spanien på Hotels.com (reklamelink)

Bestil fly til Spanien på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Spanien på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser i Spanien på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *