13 Gode grunde til at du skal besøge Tyrkiet - Rejs Dig Lykkelig

13 Gode grunde til at du skal besøge Tyrkiet

Er du i tvivl om, hvorvidt din næste ferie skal gå til Tyrkiet? Læs med her og lær om 13 gode grunde til, at du skal besøge Tyrkiet.

Tyrkiet er en af verdens mest populære rejsedestinationer og besøges af millioner af turister hvert eneste år. De mange turister bliver tiltrukket af landets store mangfoldighed.

Her er der alt fra afslappende badebyer, pulserende storbyer, enestående natur og historiske seværdigheder til gæstfrie lokale, solrigt vejr og mad i verdensklasse. Tyrkiet har virkelig det hele – og endda mere til!

Hvis du stadig ikke er overbevist om, hvorvidt din næste ferie skal gå til Tyrkiet, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med 13 gode grunde til, at du skal besøge Tyrkiet.

 

Gode grunde til at du skal besøge Tyrkiet:


1. Solsikkert vejr

Tyrkiet byder på et fantastisk middelhavsklima med en lang sommerperiode på omkring 6 måneder i de sydlige egne af landet.

Det regner sjældent i sommerperioden og det er dermed ét af de mest solsikre rejsemål i kort afstand fra Danmark.

I sommerperioden fra slutningen af april til oktober er den gennemsnitlige temperatur i Tyrkiet på over 20 grader. I de varmeste måneder fra juni til september, er det ikke unormalt, at temperaturen sniger sig helt op over svimlende 30 grader.

Solsikkert vejr - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Udsøgte madoplevelser

Det tyrkiske køkken anses for at være ét af verdens bedste, og byder på smagsoplevelser udover det sædvanlige!

Det traditionelle tyrkiske køkken er mere end 1.300 år gammelt og består af en god blanding af middelhavsretter og mellemøstlige retter med indflydelse fra alverdens lande.

Maden i Tyrkiet varierer rigtig meget fra region til region og fra by til by. Det betyder altså, at den samme ret kan bestå af vidt forskellige ingredienser afhængig af, hvor i Tyrkiet du befinder dig.

Noget af den bedste mad i Tyrkiet er meze, der groft sagt er Tyrkiets svar på tapas – bare med tyrkiske specialiteter.

 

3. Smagfulde drikkevarer

Udover det lækre tyrkiske køkken, byder Tyrkiet også på mange lækre og smagfulde drikkevarer. Når du besøger Tyrkiet er det selvfølgelig et must, at smage tyrkisk kaffe og tyrkisk te.

Hvis du ikke er så meget til varme drikke, kan du også tage en kold æblete, som er rigtig sund og smager fantastisk! Hvis du er mere interesseret i alkohol, kan du med fordel smage Tyrkiets Efes-øl og Raki.

Smagfulde drikkevarer - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Shopping i verdensklasse

En af de bedste grunde til, at du skal besøge Tyrkiet er, at du kan finde shopping i verdensklasse. Uanset hvor i Tyrkiet du befinder dig, er der aldrig langt til et farverigt marked eller en eventyrlig basar.

Her kan du som regel købe alt fra krydderier og tyrkiske specialiteter til keramik, lamper og tæpper. Nå ja, og så kan du selvfølgelig også købe tøj, sko og tasker i lange baner.

Hvis du besøger nogle af de større byer i Tyrkiet, er der også mange gode shoppingcentre. I Istanbul finder du f.eks. nogle af de største shoppingcentre i Europa med hundredvis af butikker og alverdens forlystelser.

 

5. Hoteller i alle afskygninger

De mange turistbyer og storbyer i Tyrkiet er spækket med hoteller i alle afskygninger.

Vil du bo på et kæmpestort 5-stjernet all-inclusive resort med adskillige swimmingpools, vandrutsjebaner, direkte adgang til stranden, restauranter, barer og børneaktiviteter?

Eller vil du måske hellere bo på et charmerende og autentisk lille hotel? Bare rolig, Tyrkiet har vitterligt hoteller i alle afskygninger til enhver type rejsende!

13 Gode grunde til at du skal besøge Tyrkiet - Hoteller i alle afskygninger - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Arkæologiske steder

Tyrkiet har en spændende og rig historie, der går tusindvis af år tilbage i tiden.

Landet har været besat af mange forskellige imperier og civilisationer gennem historien, hvilket har resulteret i et imponerende antal arkæologiske steder. Ja, faktisk er Tyrkiet det land i verden, der har flest arkæologiske steder!

Drømmer du om at opleve gamle paladser, historiske bygninger, antikke amfiteatre, borgruiner eller måske endda hele ruinbyer?

Bare rolig, for du kan finde det hele i Tyrkiet – og der er endda meget af det! Hvis du interesserer dig for historie og arkæologi, er det altså én af de bedste grunde til at besøge Tyrkiet.

 

7. Venlig og gæstfri befolkning

Tyrkerne er kendt for af være blandt de mest venlige og gæstfrie befolkninger i verden. De er generelt meget imødekommende og smilende, og står altid klar til at hjælpe dig.

Du skal ikke blive overrasket, hvis du pludselig bliver inviteret hjem til en tyrkisk familie eller bliver budt på tyrkisk te, gratis mad eller noget helt tredje. Det er alt sammen bare en del af tyrkernes varme og generøse gæstfrihed.

Venlig og gæstfri befolkning - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Kort flyvetid

En af de bedste grunde til, at du skal besøge Tyrkiet er, at det kun kræver en kort flyvetur fra Danmark. Og vupti, så befinder du dig lige pludselig i eksotiske omgivelser med et varmt klima.

Ja, faktisk kræver det kun en kort flyvetur fra Danmark på under 4 timer – medmindre du har bestilt en rejse med en mellemlanding undervejs.

Det er svært, at finde andre rejsemål i så kort afstand fra Danmark, hvor der er lige så solsikkert som i Tyrkiet.

 

9. Enestående naturvidundere

Tyrkiet er måske ikke så kendt for sin natur, men landet byder faktisk på en smuk natur, der vil tilfredsstille enhver naturelsker.

Her kan du finde alt fra brusende vandfald, dybe kløfter og underjordiske huler til høje skovbeklædte bjerge, rislende floder og blanke søer.

Når du holder ferie i Tyrkiet, kan du også opleve et par enestående naturvidundere, som ikke kan opleves andre steder i verden.

Du kan f.eks. besøge Kappadokien, der er et fascinerende månelignende landskab, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. En anden mulighed er kalkstensterrasserne ved Pamukkale, der ligeledes er på UNESCOs verdensarvsliste.

Enestående naturvidundere - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Værdi for pengene

Tyrkiet har desværre været midt i en økonomisk krise i lang tid, men det er en stor fordel for turister. Det betyder nemlig, at Tyrkiet er et utroligt billigt land at holde ferie i.

Uanset om vi taler om prisen på selve rejsen eller leveomkostningerne, er det en billig charterdestination for os danskere.

De billige priser er helt klart én af de bedste grunde til, at du skal besøge Tyrkiet. Du får virkelig værdi for pengene! Og findes der noget bedre end, at være på ferie uden at tømme hele bankkontoen?

 

11. Skønne badestrande

Med en kyststrækning på omkring 8.000 kilometer, er der et uendeligt antal skønne badestrande i Tyrkiet.

Ja, faktisk er der mere end 500 strande, som hver især har modtaget det blå badeflag. Det blå badeflag indikerer, at strandene lever op til en lang række krav.

De mange strande i Tyrkiet dækker over alt fra sandstrande til stenstrande, som ligger direkte ud til det turkisblå hav.

Mange af strandene i Tyrkiet ligger i naturskønne omgivelser og er omgivet af skovklædte bjerge, klipper og laguner. Det er altså bare med at finde badetøjet frem, og nyde en afslappende dag på stranden.

13 Gode grunde til at du skal besøge Tyrkiet - Skønne badestrande - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Afslappende tyrkiske bade

En af de vigtigste grunde til, at du skal besøge Tyrkiet er for, at prøve et tyrkisk bad, der også kaldes for en hamam.

Det er en af de mest afslappende oplevelser i Tyrkiet samtidig med, at det er godt for dit helbred. Husk at besøge en hamam i starten af din ferie, så du undgår at alt solen skrubbes af din hud.

Når du besøger en hamam i Tyrkiet, bliver du som regel skrubbet fra top til tå. Derudover bliver du også masseret, vasket og renset i afslappende omgivelser.

Det er en helt fantastisk selvforkælelse, som alle fortjener at opleve mindst én gang i livet!

 

13. Religiøse bygninger

I Tyrkiet er de meget åbenhjertede og accepterende overfor enhver form for religion. Det betyder også, at du kan støde på mange forskellige religiøse bygninger med alt fra moskeer og kirker til synagoges og templer.

Når du besøger Tyrkiet, vil du nok mest bemærke de mange smukke moskeer, der er spredt udover landet. Nogle af de mest berømte moskeer i Tyrkiet er Den Blå Moske og Hagia Sophia i Istanbul.

13 Gode grunde til at du skal besøge Tyrkiet - Religiøse bygninger - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med 13 gode grunde til, at du skal besøge Tyrkiet. Kan du finde på andre gode grunde til, at man skal besøge Tyrkiet? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyrkiet:

• De Bedste Rejsemål i Tyrkiet

• Find Billige Pakkerejser til Tyrkiet

• Drikkepenge i Tyrkiet: Hvor meget skal man give?

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Tyrkiet

Planlæg din rejse til Tyrkiet:

Bestil pakkerejse til Tyrkiet på Sunweb.dk (reklamelink)

Bestil hotel i Tyrkiet på Hotels.com (reklamelink)

Bestil fly til Tyrkiet på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyrkiet på Discovercars.com (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *