Hvor skal man bo i Bangkok - Riverside - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Bangkok? Guide til de bedste steder at bo

Leder du efter de bedste steder at bo i Bangkok som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til hvor man skal bo i Bangkok, Thailand.

Bangkok er en kæmpestor by! Det er dermed slet ikke så svært at forstå, hvorfor det kan være overvældende at vælge det helt rette sted at bo.

Thailands hovedstad en af de største byer i Sydøstasien. Med sine 50 distrikter og et befolkningstal på næsten 10 millioner mennesker, dækker Bangkok over et enormt område.

Ved første øjekast, virker Bangkok meget kaotisk og uoverskuelig. Men heldigvis, er der et rigtig godt transportsystem, som nemt og hurtigt transporterer dig rundt i byen. Alligevel er der bare nogle områder, som er bedre at bo i end andre.

Her får du en guide til, hvor man skal bo i Bangkok som turist. Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om must-see seværdigheder i Bangkok.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg rejsen til Bangkok:

Bestil fly til Bangkok (reklamelink)

Bestil hotel i Bangkok (reklamelink)

Bestil oplevelser i Bangkok (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Bangkok?


1. Sukhumvit: For førstegangsrejsende og festaber

Der hersker ingen tvivl om, at Sukhumvit er et af de bedste steder at bo i Bangkok! Selvom at der ikke er mange turistattraktioner, er det alligevel Bangkoks største turistcentrum.

Sukhumvit er beliggende langs byens kilometerlange hovedvej, Sukhumvit Road. Her er der fyldt med sidegader (Soi) med hoteller, barer, restauranter, natklubber og butikker i massevis.

Ikke nok med det, så har Sukhumvit også en central beliggenhed med rigtig gode transportforbindelser til Bangkoks andre distrikter. Det er et populært sted at bo for førstegangsrejsende, festaber, familier og alt midt imellem.

Vær dog opmærksom på, at Soi Nana 4 og Soi 23/Soi Cowboy har et larmende natteliv med letpåklædte damer og stripklubber.

Soi 11 er desuden en af Bangkoks bedste festgader. Så undgå at bo nær disse gader, hvis du vil slippe for larm. Du kan finde mange gode hoteller i Sukhumvit her (reklamelink).

Sukhumvit - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Siam: For shopaholics og familier

Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Bangkok for shopping, er Siam helt klart svaret! Ja, faktisk er Siam Square kendt som Bangkoks shoppingområde nr. 1.

Her er der propfyldt med gigantiske shoppingcentre, stormagasiner og markeder. Der er selvfølgelig også mange gode spisesteder, men de fleste er beliggende inde i shoppingcentrene og er ikke ligefrem autentiske.

Der er desværre heller ikke så mange hoteller i området, så priserne kan være i den høje ende. Til gengæld ligger Siam meget centralt i bymidten og byder på rigtig gode transportforbindelser til resten af byen.

Siam er desuden et meget populært sted at bo i Bangkok for børnefamilier, fordi de mange shoppingcentre byder på en lang række familievenlige attraktioner. Find hoteller i Siam (reklamelink).


Læs også: Shopping Guide til Bangkok

 

3. Khao San Road: For backpackers og festaber

Khao San Road er en cirka 400 meter lang gade, der er kendt som en af verdens mest berømte backpackergader. Det er dermed et af de bedste steder at bo i Bangkok for backpackers, budgetrejsende og festaber.

Overalt på Khao San Road finder du billige hostels, hoteller, restauranter, barer og natklubber. Om aftenen er hele området spækket med boder, gadekøkkener, sælgere og fulde unge mennesker.

Khao San Road ligger desuden i Bang Lamphu-området, som byder på nogle af Bangkoks største seværdigheder. Lidt væk fra den berømte backpackergade, er der en mere lokal og autentisk thailandsk stemning.

Den største ulempe ved området er, at forbindelserne med offentlig transport nærmest er ikke eksisterende. Det kan dermed være ret besværligt, at komme rundt til de andre områder i Bangkok.

Lyder den verdensberømte backpackergade som det perfekte sted at bo i Bangkok for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller nær Khao San Road her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Bangkok - Khao San Road - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Bangkok Old Town: For sightseeing og kultur

Bangkok Old Town eller Rattanakosin Island er Bangkoks historiske gamle bydel og kulturelle centrum. Her finder du nogle af Thailands mest historiske attraktioner såsom templerne Grand Palace og Wat Pho.

Området er relativt småt, så det er nemt at komme rundt til fods. Derudover er der kommet en forholdsvis ny metrolinje, som gør det nemmere end nogensinde før, at blive transporteret til Bangkoks andre bydele.

Bangkok Old Town er beliggende helt ned til Chao Phraya-floden på den ene side. På den anden side ligger turistkvarteret, Banglamphu, med den budgetvenlige backpackervej Khao San Road.

Derudover ligger den nederste del af Bangkok Old Town også klods op af Chinatown. Med sin gode placering, er det altså helt klart et af de steder, hvor man skal overveje at bo i Bangkok. Find hoteller i Bangkok (reklamelink).

 

5. Silom: For familier og forretningsrejsende

Silom bliver betragtet som Bangkoks finansielle centrum og er endnu et af de bedste steder at bo i Bangkok som turist. Det ligger lige nord for Sathorn, som ligeledes er et stort forretningsområde.

På Silom Road ligger indkøbscentre, restauranter, tagbarer, natklubber og hoteller side om side. Her er der ikke så autentisk, så forvent mere et moderne område som egner sig godt til familier og forretningsrejsende.

Som et resultat af Siloms mange kontorer og arbejdspladser, er der også rigtig gode transportforbindelser. Herfra kan du nemt og hurtigt komme rundt til resten af byen med offentlig transport.

Om aftenen omdannes nogle områder af Silom til et festområde, som især finder sted omkring gaderne Patpong 1 and Patpong 2 (soi 5 og 4).

Her kan der være ret larmende med høj musik, stripklubber og prostituerede. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Silom her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Bangkok - Silom - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Riverside: For luksusdyr

Hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo i Bangkok for luksuriøse omgivelser, er Riverside et rigtig godt bud! Riverside er beliggende ud til Chao Phraya-floden og strækker sig fra omkring Saphan Taksin-broen i syd til Banglamphu i nord.

Langs floden finder du mange af Bangkoks absolut mest luksuriøse hoteller. Det mest kendte er nok Mandarin Oriental Hotel, hvor mange berømte og kongelige har boet gennem tiden.

Der findes også lidt mere prisvenlige hoteller og gæstehuse, som ligeledes er beliggende i rolige og charmerende omgivelser. Det er bedst at bo på den østlige side af floden, så du er tættest på Bangkoks største seværdigheder.

Riverside byder ikke på et vildt natteliv, men der er til gengæld mange attraktioner i kort afstand derfra. Der er ikke metrostationer i området, men der er trods alt færger og en enkelt Skytrain station.

Hvis du gerne vil bo i det luksuriøse område, kan du kigge efter hoteller ved Riverside her (reklamelink).

Riverside - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Flowdzine CreativityUnsplash

 

7. Pratunam: For lokal shopping

Pratunam er endnu et af de steder du bør overveje, når du kigger efter, hvor man skal bo i Bangkok. Vi har selv boet i området og var meget tilfredse med det!

Pratunam kan være meget hektisk og kaotisk, men det har en god beliggenhed i gåafstand til mange attraktioner samt Siam Square. Ikke nok med det, så er hotelpriserne også langt billigere end helt inde i centrum.

Der er mange gode shoppingmuligheder i Pratunam. Her er der fyldt med små lokale butikker, thailandske shoppingcentre og autentiske markeder, hvor du kan forhandle om prisen.

Forbered dig på store menneskemængder, trafikpropper og kaos, men også autentiske lokale oplevelser.

Lige uden for området er der gode offentlige transportforbindelser og et tog, som kører direkte til lufthavnen. Du kan finde mange gode hoteller i Pratunam her (reklamelink).

 

8. Chinatown: For budgetrejsende og madører

Chinatown minder på ingen måder om de andre områder i Bangkok. Det er nemlig her størstedelen af byens kinesere har bosat sig, og skabt deres helt egen lille by i byen.

I Chinatown er der meget kaotisk og hektisk, men samtidig også ekstremt autentisk og asiatisk. Forbered dig på at få sat gang i sanserne, når du bliver mødt af den ene farverige og duftende bod efter den anden.

Chinatown er af de bedste steder at bo i Bangkok, fordi det er et billigt område med mange budgetvenlige hoteller og hostels. Maden fra de mange gadekøkkener er tilmed ekstremt billig og opleves bedst på Yaowarat Road.

Hvis du er mere interesseret i shopping, er det til gengæld et must at besøge handelsgaden, Sampeng Lane. Chinatown ligger desuden tæt på flere af Bangkoks populære attraktioner.

Vil du gerne bo i det autentiske område? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Chinatown her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Bangkok - Chinatown - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Florian WehdeUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Bangkok som turist. Har du allerede besøgt Bangkok? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Bangkok:

• 15 Must-See Seværdigheder i Bangkok

• Shopping Guide til Bangkok

• 25 Ting du SKAL vide inden rejsen til Thailand

• De Bedste Rejsemål i Thailand

… Eller læs alle artikler fra Bangkok eller Thailand

Planlæg din rejse til Bangkok:

Bestil fly til Bangkok (reklamelink)

Bestil hotel i Bangkok (reklamelink)

Bestil oplevelser i Bangkok (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *