Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne - Afslapning i paradis - Rejs Dig Lykkelig

14 Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne

Leder du efter sjove ting at lave på Phi Phi-øerne? Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne i Thailand.

Phi Phi-øerne er en øgruppe i det sydlige Thailand, som ikke ligger langt fra Phuket og Krabi. Den største og eneste beboede ø er Koh Phi Phi Don, som helt klart er et besøg værd!

Ja, faktisk er den skønne paradisø blandt de bedste rejsemål i Asien. Her bliver du mødt af en tilbagelænet østemning, tropiske omgivelser, bilfrigader, lange sandstrande, flot natur og en farverig verden under havoverfladen.

Phi Phi-øerne er helt fantastisk! Det er dermed slet ikke så svært at forstå, hvorfor det er et af de bedste rejsemål i Thailand såvel som i resten af Asien.

Uanset om du planlægger en dagstur eller vil bo på den smukke øgruppe, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Thailand (reklamelink)

Bestil hotel i Thailand (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Thailand (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Thailand (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne:


1. Dykning og snorkling

Havet omkring Phi Phi-øerne er berømt for sit fantastiske koralrev, der er hjem til tusindvis af forskellige slags fisk og koraller. Her finder du dykkeroplevelser i absolut verdensklasse!

Ja, faktisk er Phi Phi-øerne en af de bedste dykkerdestinationer i Thailand. Udover dykning, er snorkling også en sindssygt populær aktivitet på øerne.

Under havets overflade bliver du mødt af en eventyrlig verden. Her er der ganske vist fyldt med koraler og eksotiske fisk, men du kan også støde på hajer, rokker, havskildpadder, søheste og meget andet.

Nogle af de bedste steder til snorkling ved Phi Phi-øerne er Nui Beach, Shark Point og Pi Leh Lagoon.

Er du mere interesseret i dykning? Så er der rig mulighed for, at tage kurser rundt omkring på hovedøen. Nogle af de bedste steder til dykning er King Cruiser Wreck, Anemone Reef, Shark Point og Koh Bida Nok.

Dykning og Snorkling - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Oplev nattelivet

Phi Phi-øerne er også kendt for sit vilde natteliv, som tiltrækker backpackere og unge mennesker fra hele verden.

Her finder du barer, diskoteker, pubber og strandbarer, hvor du kan feste til den lyse morgen. Der er også rig mulighed for, at deltage i et livligt pool-party med høj musik, alkohol, drukspil og vandlege.

Lyder nattelivet som en af de sjoveste aktiviteter på Phi Phi-øerne for dig? Så skal du blot følge musikken på Koh Phi Phi Don for at deltage i festlighederne!

 

3. Koh Phi Phi Viewpoint

En af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne er Koh Phi Phi Viewpoint. Det er uden tvivl en af dé ting, som du bare ikke må gå glip af!

Koh Phi Phi Viewpoint består egentligt af tre udsigtspunkter, som hver især byder på betagende panoramaudsigter over hovedøen. De tre udsigtspunkter hedder henholdsvis Viewpoint 1, 2 og 3.

Udsigtspunkterne er beliggende tæt på hinanden og er placeret på det højeste punkt på øen. Det højeste er Viewpoint 3, som er beliggende i cirka 186 meters højde.

Forvent at det tager omkring 25-40 minutter, at vandre op til det øverste udsigtspunkt uden pauser. Turen derop kan være hård, fordi det er varmt samtidig med, at der er en del trapper og stigninger.

Bemærk, at det koster 30 Baht at besøge Viewpoint 1 og 2 samt yderligere 20 Baht for at besøge Viewpoint 3. Prisen kan dog ændre sig, så husk rigeligt med kontanter!

Koh Phi Phi Viewpoint - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Bamboo Island og Mosquito Island

Phi Phi-øerne er en øgruppe, som i alt består af seks øer. Det er dermed et oplagt sted til, at tage på øhop i Thailand!

Udover hovedøen Koh Phi Phi Don og Koh Phi Phi Leh, som nævnes længere nede, er det også værd at udforske nogle af de mindre kendte øer.

Det kan især anbefales, at tage på en bådtur til Bamboo Island og Mosquito Island. De to små øer ligger kun nogle få kilometer nord for Koh Phi Phi Don. De er ubeboede og har ingen infrastruktur.

Her er der blot sand, vand og planter. Øerne egner sig dermed særdeles godt til solbadning, snorkling og svømmeture i havet.

Hvis du gerne vil udforske øhavet, kan du tage på en bådtur fra Phi Phi-øerne med alt fra speedbåde til Long-tail både. Ellers kan du også overveje denne dagstur med øhop fra Phi Phi (reklamelink).

 

5. Udforsk Tonsai Village

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne uden at nævne Tonsai Village.

Tonsai Village er hovedbyen på Koh Phi Phi Don og er beliggende på den smalle landtange midt på øen. Her bliver du mødt af bilfri gader med et enormt udbud af restauranter, caféer, barer, butikker og overnatningssteder.

Der er også mange gode udsigtspunkter rundt omkring i byen, hvorfra du kan se udover havet og de omkringliggende klipper.

Hvis du vil overnatte på Phi Phi-øerne, kommer du formentligt til at bo i Tonsai Village. Det er især et skønt sted, når de tusindvis af turister som invaderer byen på dagsture fra Phuket og Krabi er taget hjem.


Læs også: Hvor skal man bo på Phi Phi-øerne?

Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne - Tonsai Village - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Se Muay Thai boksning

Trænger du til lidt action og spænding? Så kan du eventuelt overveje, at se en Muay Thai boksekamp. Den populære kampsport er Thailands nationalsport og kan nærmest ses overalt i landet.

Det er selvfølgelig heller ingen undtagelse på Phi Phi-øerne! Her findes der flere Muay Thai-bokseringe, men den mest populær er helt klart ved Reggae Bar.

På baren afholdes der thaiboksningskampe hver aften, hvor professionelle kæmper mod hinanden. Efterfølgende har du også mulighed for selv, at prøve kræfter med den ældgamle kampsport.

 

7. Nyd strandene

En af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne er ganske enkelt, at nyde livet på de dejlige sandstrande.

På Phi Phi-øerne er der nemlig fyldt med skønne strande, som er beliggende i tropiske og billedskønne omgivelser! Nogle af strandende kan du sagtens nå til fods imens andre kræver, at du sejler dertil i en båd.

Ved den smalle landtange med hovedbyen, kan du f.eks. besøge Loh Dalum Beach og Ton Sai Beach, som er to meget smukke og populære strande.

Af andre flotte strande på Phi Phi-øerne kan der også nævnes Long Beach, Laemtong Beach, Loh Moo Dee Beach og Nui Beach. Bemærk, at flere at disse kun kan nås med båd.

Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne - Strandene - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Opdag Viking Cave

Viking Cave er endnu en populær turistattraktion på Phi Phi-øerne. Den imponerende hule er beliggende i bunden af en massiv kalkstensklippe på den nordøstlige side af Koh Phi Phi Leh.

Inde i hulen er der gamle vægmalerier af både, herunder et vikingeskib. Vægmalerierne menes, at være lavet af kinesiske fiskere, der søgte ly i hulen under en storm.

Hulen er desuden hjem til tusindvis af svaler, hvis fugleredder desværre benyttes som en udsøgt kinesisk delikatesse og er østens svar på kaviar.

Det er ikke muligt for turister, at komme ind i Viking Cave. På de fleste bådture er de dog gode til, at sejle tæt på hulen, så du kan få et godt glimt af hulen udefra.

Du kan eventuelt sejle med en long-tail båd fra hovedmolen ved Tonsai Bay til Viking Cave. Forvent, at sejlturen dertil tager omkring 30 minutter.

 

9. Se ildshow på stranden

En af vores bedste oplevelser på Phi Phi-øerne var, at se et ildshow på stranden. Det er en rigtig god aktivitet om aftenen, som kan begejstre de fleste.

Ildshows er meget berømte i Thailand, og det er selvfølgelig ingen undtagelse på Phi Phi-øerne! De finder sted stort set hver aften på adskillige barer og restauranter langs strandene.

Nogle af de bedste steder til, at se ildshows er på Slinky Bar, Sunflower Beach Bar og Carlito’s Bar. Vi har selv set et ildshow på sidstnævnte, som var meget imponerende.

Det er gratis, at se ildshows på Phi Phi-øerne. Det kræver blot, at du køber en drink eller noget andet på baren. Artisterne vil dog sætte stor pris på drikkepenge.

Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne - Ildshow - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Monkey Beach

Monkey Beach kan kun nås til vands og er en strand på Koh Phi Phi Don med fritlevende aber. Stranden må endelig ikke forveksles med Monkey Bay, som ligger et helt andet sted på øen.

Ved Monkey Beach lever aberne i de skovklædte klipper, der omkranser stranden. Ved lavvande kan du tage ind på stranden og hilse på dem.

Det er sjovt at se på aberne, men husk nu på, at det er vilde dyr! Det er dermed en rigtig dårlig idé, at komme for tæt på dem ligesom det er ulovligt, at fodre dem. Aberne har ofte angrebet turister, som et resultat heraf.

Monkey Beach byder desuden på gode forhold til snorkling og andre vandaktiviteter. Det er altså uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne!

Monkey Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Få thaimassage

Når du er på ferie i Thailand er det selvfølgelig oplagt, at få en traditionel thaimassage. Det er meget billigt, men det kan altså også være lidt smertefuldt! Efterfølgende har din krop det til gengæld (som regel) helt fantastisk!

Der findes et bredt udvalg af massageklinikker rundt omkring på Phi Phi-øerne. Mange af dem tilbyder også fodmassage, håndmassage og andre typer massage.

Hvis du ikke er så meget til massage, kan du også få alverdens skønhedsbehandlinger. Du kan f.eks. få manicure, pedicure og meget andet.

 

12. Koh Phi Phi Leh og Maya Bay

Maya Bay og Koh Phi Phi Leh er uden tvivl blandt de største must-see seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne!

Koh Phi Phi Leh er den næststørste ø i øgruppen og er bl.a. hjem til Maya Bay, som blev verdensberømt efter filmen ”The Beach” med Leonardo DiCaprio blev indspillet her. Siden da, er øen blevet invaderet af turister.

Ja, faktisk er den ubeboede ø så overturistet, at den indimellem er lukket for offentligheden i længere perioder af gangen.

I dag skal du betale 400 Baht pr. person for at besøge Maya Bay. Du må ikke længere bade i bugten, men der er stadig utroligt smukt. Mange forbinder den klippefyldte bugt med Phi Phi-øerne.

Husk dog at have i mente, at der er ekstremt overturistet. Du bør dermed overveje, hvorvidt det er et besøg værd.

Du kan nemt sejle til Maya Bay med en båd fra Koh Phi Phi Don. Sørg for at ankomme så tidligt som muligt, så du undgår de værste turistmængder. Du kan også forudbestille en bådtur til Maya Bay her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne - Maya Bay - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Kan TskUnsplash

 

13. Sejl i kajak

Hvis du gerne vil udforske det krystalklare hav omkring Phi Phi-øerne på egen hånd, kan du med fordel overveje at sejle i en kajak.

Der findes mange steder rundt omkring på øen, hvor du kan leje en kajak. Du kan bl.a. finde små udlejningssteder i Tonsai Village såvel som direkte på nogle af strandene.

Kajaksejlads er en sjov aktivitet på Phi Phi-øerne – også for børnefamilier med lidt større børn. Her kan du nyde udsigterne til det smukke landskab alt imens du udforsker skjulte bugter, paradisstrande og meget mere.

Du kan også leje snorklingsudstyr, således at du kan udforske verdenen under havets overflade undervejs.

Husk rigeligt med vand til turen! Det er også en god idé, at medbringe solcreme og eventuelt en hat. Vær desuden opmærksom på tidevandet, og undgå at sejle for langt ud, hvis du ikke er tryg ved situationen.

 

14. Afslapning i paradis

En af de bedste ting du kan lave på Phi Phi-øerne er faktisk ganske enkelt, blot at slappe af og nyde livet i det tropiske paradis.

Phi Phi-øerne er indbegrebet af afslapning og øliv. Her er der en skøn tilbagelænet atmosfære, som får de fleste turister i en total zen-tilstand.

Nyd ølivet, drik en smoothie, få drinks, spis lækkert mad, slentre rundt i gaderne, svøm i havet, sol dig på stranden under et palmetræ og bliv betaget af landskabet.

Phi Phi-øerne er bare fantastiske! Det er dermed slet ikke så svært, at forstå hvorfor de er på så mange rejsendes Thailand Bucketlist!

Seværdigheder og Oplevelser på Phi Phi-øerne - Afslapning i paradis - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Phi Phi-øerne, Thailand. Kender du andre gode oplevelser på Phi Phi-øerne? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse dertil?

Læs flere artikler fra Thailand:

• Hvor skal man bo på Phi Phi-øerne?

• De Bedste Rejsemål i Thailand

Vigtige ting at vide inden rejsen til Thailand

16 Dages Rundrejse i Phuket, Phi Phi og Krabi

… Eller læs alle artikler fra Thailand

Planlæg din rejse til Thailand:

Bestil fly til Thailand (reklamelink)

Bestil hotel i Thailand (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Thailand (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Thailand (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *