Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Strande - Rejs Dig Lykkelig

22 Seværdigheder og Oplevelser på Phuket

Leder du efter sjove ting at lave på Phuket? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket, Thailand.

Phuket er Thailands største ø og bugner af spændende oplevelser. Hvert år valfarter turister i massevis til ferieøen, som uden tvivl er et af de mest populære rejsemål i Thailand!

På en rejse til Phuket kan du se frem til en fantastisk ferie! Her bliver du mødt af lange sandstrande, frodig natur og pulserende byer.

Ikke nok med det, så byder Phuket også på mange gode underholdningsmuligheder. Her finder du alt fra eventyrlige udflugtsmuligheder og et vildt natteliv til farverige markeder og et utal af spisesteder.

Den Thailandske ferieø har altså lidt af det hele! Det er dermed et oplagt rejsemål for mange forskellige typer rejsende.

Planlægger du en rejse til Phuket? Men er du måske i tvivl om, hvad man skal se? Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket, Thailand.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Phuket (reklamelink)

Bestil hotel på Phuket (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Phuket (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Phuket (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket:


1. Nyd livet på strandene

De fleste turister tager til Phuket for at nyde solens varme stråler på de dejlige lange sandstrande. Her kan du slappe af på gyldne bounty strande med blødt sand og svajende palmer med udsigt til azurblåt hav.

Der findes mange strande på Phuket, men mange af de mest populære er desværre ødelagt af turismen. Det er f.eks. tilfældet på Patong Beach, som er blevet meget kaotisk.

Du kan være heldig, at finde uspolerede og idylliske strande på Phuket. Du skal dog som udgangspunkt forvente, at der ofte er rigtig mange mennesker!

Nogle af de bedste strande på Phuket er Freedom Beach, Laem Singh Beach, Bang Tao Beach, Karon Beach, Kata Beach og Nai Harn Beach. Dette er dog kun et lille udpluk af de mange strande på øen.

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Strande - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Tag på undervandseventyr

På en rejse til Phuket er der også rig mulighed for, at tage på et undervandseventyr. Ja, faktisk er der fantastiske forhold til dykning og snorkling i farvandet ud for øen.

Under havets overflade er sigtbarheden god imens vandtemperaturen er mindst 25 grader året rundt. Det flotte koralrev i området er fyldt med farvestrålende koraler, tropiske fisk og andre havdyr.

Mange steder starter koralrevet allerede tæt på stranden, men det opleves allerbedst på en udflugt! Du kan f.eks. tage til Phi Phi-øerne eller Similan Islands.

Du kan finde mange gode snorkling-udflugter fra Phuket her (reklamelink). Det er en rigtig god aktivitet for dig, der bare elsker undervandslivet!

 

3. Udforsk Wat Chalong-templet

En anden af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Phuket er Wat Chalong-templet, som også kaldes Wat Chaithararam.

Ja, faktisk er templet det største, smukkeste og vigtigste buddhistiske tempel på hele Phuket! Det blev bygget tilbage i 1800-tallet til ære for to højt respekterede munke. I dag besøges det flittigt af lokale såvel som turister.

Wat Chalong-templet består af et helt kompleks med dekorerede bygninger, der er fyldt med flotte udskæringer og udsmykninger. Der er også et stort antal statuer og gyldne buddhaer.

Hvis du gerne vil besøge Wat Chalong skal du huske, at tage dine sko af inden du træder ind i templet. Kvinder skal desuden tildække deres skuldre og knæ.

Wat Chalong-templet - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Besøg Soi Dog Foundation

Får du også helt ondt i hjertet af de mange hjemløse hunde og katte i Thailand? Så bør du virkelig overveje, at besøge Soi Dog Foundation!

Soi Dog Foundation er beliggende i det nordlige Phuket og en nonprofitorganisation, der hjælper gadehunde og -katte. Her kan du arbejde frivilligt og gøre en stor forskel for de firbenede beboere, der har levet et barskt liv.

Selvom at de mange hunde og katte har fået et bedre liv, er det bestemt ikke en oplevelse for sarte sjæle!

Alternativt kan du også støtte sagen ved, at donerer penge til Soi Dog. Enhver donation kan gøre en stor forskel for endnu flere gadehunde- og katte samt hjælpe med at stoppe asiatisk hundekødshandel.

 

5. Se Muay Thai Boxing

Muay Thai Boxing er Thailands nationalsport og er en ældgammel kampsport, der kan virke ret voldsom. I modsætning til klassisk boksning, må der nemlig bl.a. også benyttes spark og benfejning samt stød med knæ og albuer.

Hvis du er vild med kampsport, er der rig mulighed for, at se thaiboksning på Phuket. Det er en underholdende, dramatisk og intens oplevelse fyldt med spænding.

Du kan købe billetter til en Muay Thai-kamp her (reklamelink). Ellers kan du som regel også bestille billetter ved det lokale boksestadium. Der kører ofte biler rundt i Phukets gader, som reklamerer for kampene.

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Muay Thai Boxing - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Tag på bådtur til øerne nær Phuket

På en ferie til Phuket er der mange som vælger, at besøge de nærtliggende øer. En bådtur til de smukke paradisøer i omegnen er da også blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket!

Nogle af de bedste og smukkeste øer i nærheden er Coral Island, koh racha, Koh Yao Noi og Similan-øerne.

Fælles for de nævnte øer er, at de alle sammen byder på vaskeægte ølivs-stemning. Her er der fyldt med gudesmukke strande og krystalklart vand, der egner sig særdeles godt til dykning og snorkling.

Du kan finde mange gode bådture fra Phuket her (reklamelink). En anden mulighed er, at besøge de populære Phi Phi-øer, som ligger lidt længere væk.

Øhop til andre øer - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Oplev solnedgangen ved Promthep Cape

Promthep Cape er kendt som Phukets sydligste punkt. Det klippefyldte forbjerg rager ud i Andamanhavet og byder på fantastiske udsigter!

Det er især meget velbesøgt ved solnedgang, hvor turister såvel som lokale valfarter hertil. Her bliver du nemlig mødt af en smuk panoramaudsigt over havet og de omkringliggende øer, som oplyses af solens sidste stråler.

Promthep Cape byder bl.a. også på et fyrtårn og et lille tempel med en helligdom omgivet af elefantskulpturer.

De mange elefantskulpturer er lagt her som en offergave fra de thailændere, der har fået deres ønske opfyldt af helligdommen.

 

8. Deltag i madlavningskurser

Det bliver mere og mere populært, at deltage i madlavningskurser på oversøiske rejsemål. Og det er bestemt ingen undtagelse i Thailand!

Heldigvis, findes der et bredt udvalg af madlavningskurser på Phuket, hvor du kan lære at lave ægte thailandsk mad. Det er en super sjov og lærerig aktivitet, som også ofte indebærer en tur på det lokale marked.

Du kan se et lille udpluk af madlavningskurser på Phuket her (reklamelink). Ellers kan du som regel også finde kurserne rundt omkring på rejsemålene.

Deltag i madlavningskurser - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Kom op i højderne i Hanuman World

Trænger du til lidt fart og spænding? Så er Hanuman World måske en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket for dig.

Den store adventure park er fyldt med svævebaner, hængebroer og platforme, som er placeret højt oppe i trætoppene. Her kan du altså prøve zipline og føle dig som et jungledyr midt i den thailandske regnskov.

Der findes flere forskellige baner og billetmuligheder, hvoraf nogle inkluderer et måltid. Du kan desuden få arrangeret transport tur/retur til dit hotel.

Find billetter til Hanuman World inkl. måltid her (reklamelink). Det er ikke verdens billigste aktivitet, men den er til gengæld rigtig godt bedømt!

 

10. Tag på shopping

Phuket byder på mange gode shoppingmuligheder. Udover markederne som nævnes længere nede i artiklen, er der også flere gode indkøbsgader og shoppingcentre.

Du kan f.eks. besøge Jungceylon i Patong, som er det mest populære shoppingcenter på Phuket. Her finder du et godt udvalg af butikker med alt fra tøj og sko til elektronik og skønhedsprodukter.

Det største shoppingcenter hedder til gengæld Central Phuket og er et kompleks bestående af de to centre, Central Phuket Floresta og Central Phuket Festival.

I Central Phuket kan du svinge kreditkortet i et bredt udvalg af internationale og asiatiske butikker. Der er desuden også et godt og varieret udvalg af spisesteder.

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Jungceylon - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Udforsk Phuket Old Town

En af de ting, som man bare SKAL se på Phuket er Phuket Old Town! Den gamle bydel er beliggende i Phuket by, som er hovedbyen på øen.

I Phuket Old Town bliver du mødt af charmerende gader med farverige kinesiske- og portugisiske bygninger. Her er der en skøn atmosfære med mange små butikker, boder, templer og museer.

Der er også et stort udvalg af gode spisesteder og lokale markeder med rig mulighed for, at smage på lokale specialiteter.

Phuket Old Town er altså helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket for kultur- og historie interesserede!

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Phuket Old Town - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Se et Simon Cabaret Show

Er du i tvivl om, hvad man skal give sig til på Phuket om aftenen? Så kan du eventuelt tage ind og se et Simon Cabaret Show i Patong.

Det spektakulære og farverige show indbyder til en anderledes og underholdende aften. Her er det nemlig primært ladyboys, der underholder publikum med et fascinerende og gennemført sceneshow.

Artisterne agerer meget professionelt og lever sig virkelig ind i rollerne med dans, musik, sang, ekstravagante kostumer og fuld make-up.

Her kan du glæde dig til en sjov aften, for den imponerende kabaretforestilling er sprængfyldt med liv og glade dage! Du kan forudbestille billetter til Simon Cabaret Show her (reklamelink).

 

13. Hils på aberne på Monkey Hill

Monkey Hill ligger i Phuket by og er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket. Det er den højeste bakke i byen, men det er bestemt ikke udsigten du skal tage herop for.

Du skal derimod tage herop for, at hilse på de mere end 400 vilde aber, som kalder bakken for deres hjem.

Mange af aberne er ikke bange for mennesker – tværtimod. De render frit rundt langs vejen, kravler rundt i træerne, hopper på bilerne og driller turisterne. Aberne kan finde på at stjæle, så pas godt på dine værdigenstande!

Det kan ikke anbefales at købe mad til dem, da det kan gøre dem meget nærgående og aggressive. Det frarådes især, hvis du rejser med børn.

Monkey Hill - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Nyd naturen i Khao Phra Thaeo National Park

Khao Phra Thaeo National Park ligger i den nordlige ende af Phuket og er en naturskøn nationalpark med storslået regnskov.

Her kan du tage på vandreture langs flere forskellige ruter. Nogle af ruterne kan udforskes på egen hånd imens andre ruter kræver, at du følges med en guide.

Udover at nyde naturen, kan du også møde alverdens dyr i parken. Du kan f.eks. støde på vildtlevende aber, vildsvin, bjørne, hjorte, slanger og gekkoer. Der er også et rigt fugleliv med mere end 100 forskellige fuglearter.

Khao Phra Thaeo National Park er desuden hjem til flere små vandfald. De mest populære er Bang Pae-vandfaldet og Ton Sai-vandfaldet.

 

15. Besøg Den Store Buddha

Den Store Buddha kaldes også for Big Buddha Phuket og er uden tvivl en af de største must-see seværdigheder og oplevelser på Phuket. Det er altså én af de ting, som du bare SKAL se under din ferie på øen!

Den 45 meter høje Buddha statue sidder på toppen af Nakkerd Hill, hvorfra den våger over både lokale og turister.

Statuen er placeret så højt, at den kan ses fra store dele af det sydlige Phuket. Det betyder også, at der er en fantastisk panoramaudsigt herfra!

Den store Buddha er lavet af cement og er herefter blevet dækket af 135 ton små marmorstykker. Den er meget imponerende, men der er også templer, helligdomme og religiøse ceremonier på stedet.

Statuen er ikke bare er en populær turistattraktion, men også en vigtig helligdom. Det er dermed vigtigt, at du klæder dig anstændigt. Du kan evt. leje en sarong ved indgangen.

Den Store Buddha - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Fest på Bangla Road

Bangla Road ligger i Patong og er den mest berømte festgade på Phuket. Et besøg på gaden er dermed blandt de sjoveste aktiviteter for festaber på øen.

Gaden vækkes for alvor til live efter mørkets frembrud, hvor den bliver fyldt med fest, farver og glade dage. Her er der åbne barer, natklubber, blinkende neonlys, høj musik, gadeshows, cabaretdamer og billig alkohol.

På Bangla Road er der uden tvivl lagt op til en vild og festlig aften! Det er altså det perfekte sted til, at opleve Phukets pulserende og berygtede natteliv.

Bangla Road - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Tag på marked

Hvis du er vild med markeder, er der heldigvis rigtig mange af slagsen i Thailand. Her finder du alt fra weekendmarkeder til natmarkeder og meget andet.

Du kan finde regelmæssige markeder i de fleste større byer på Phuket. Her sælges der tøj, sko tasker, accessoires, brugskunst, mad og meget andet. Husk, at det er tilladt at forhandle om prisen på markederne!

Nogle af de absolut mest populære markeder på Phuket er helt klart Phuket Weekend Market og Chillva Market.

 

18. Bliv betaget af Phang Nga-bugten

En liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket er selvfølgelig heller ikke komplet uden at nævne Phang Nga-bugten.

Den smukke og naturskønne bugt er kendt som Thailands svar på Ha Long Bay i Vietnam. Her bliver du mødt af høje kalkstensklipper- og søjler, der rejser sig dramatisk fra det smaragdgrønne hav.

Ikke nok med det, så er bugten også fyldt med frodige øer, eventyrlige huler og flotte strande. Det er også her du finder James Bond Island, som er et ekstremt populært udflugtsmål!

Vil du udforske det naturskønne landskab i bugten? Så kan du finde mange gode bådture fra Phuket til Phang Nga-bugten her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Phang Nga-bugten - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Plask i Andamanda Water Park

Andamanda Water Park ligger i nærheden af Phuket by og er Phukets største vandland. Det er dermed en oplagt aktivitet, hvis du rejser med børn – men også hvis du ikke gør!

Det store vandland er propfyldt med sjove ting at lave! Her kan du prøve alverdens vandrutsjebaner, hoppe i bølgerne i bølgebassinet og flyde i en lazy river. Der er selvfølgelig også et stort vandlegeland til børnene.

Andamanda Water Park byder desuden også på laguner, cabanas, caféer, restauranter og poolbarer, som er beliggende i flotte omgivelser.

Det populære vandland er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket for børn og vandhunde. Du kan forudbestille billetter til Andamanda Water Park her (reklamelink).

 

20. Flyspotting på Mai Khao Beach

Hvis du er flyinteresseret og besøger den nordlige ende af øen, kan du med fordel smutte en tur forbi Mai Khao Beach.

Den sydlige ende af stranden er nemlig beliggende lige ud for landingsbanen i Phukets Internationale Lufthavn. Det er dermed et rigtig godt sted til flyspotting. Ja, faktisk lander flyene lige over hovedet på dig!

Du har garanteret allerede set billeder af den berømte strand på de sociale medier. Det er nemlig et populært sted til, at tage billeder på stranden med et lavt flyvende fly.

Vær dog opmærksom på, at flyene larmer rigtig meget og giver et ordentligt sus. Det er derfor ikke en god oplevelse for folk med flyskræk. Jeg nøjedes selv med, at betragte det hele lidt på afstand.

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Mai Khao Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Nyd udsigten fra Karon View Point

Karon View Point er helt klart et af de bedste udsigtspunkter på Phuket! Ja, faktisk kan du finde udsigten på rigtig mange postkort fra den thailandske ferieø.

Udsigtspunktet er beliggende på toppen af en bakke og byder på en god udsigt over kysten og hele tre strande. Strandene som kan ses fra et fugleperspektiv er Kata Noi Beach, Kata Beach og Karon Beach.

Hvis du gerne vil besøge Karon View Point, er det heldigvis super nemt, at komme derop ved hjælp af en tuk tuk eller taxi.

 

22. Forkæl dig selv med spa i verdensklasse

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket er, at nyde øens mange gode spafaciliteter.

Der ligger nærmest en skønhedssalon eller massageklinik på ethvert gadehjørne. Og det bedste af det hele er, at priserne er utroligt billige! Bemærk dog, at kvaliteten og standarden kan variere utroligt meget.

Uanset om du er interesseret i massage, fod scrub, mudderbad, manicure, pendicure eller noget helt andet, er Thailand et rigtig godt sted at få det!

Seværdigheder og Oplevelser på Phuket - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på rejsebloggen om de bedste seværdigheder og oplevelser på Phuket, Thailand. Kender du andre gode oplevelser på Phuket? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse dertil?

Læs flere artikler fra Thailand:

• De Bedste Rejsemål i Thailand

• 25 Ting du SKAL vide inden rejsen til Thailand

16 Dages Rundrejse i Phuket, Phi Phi og Krabi

… Eller læs alle artikler fra Thailand

Planlæg din rejse til Phuket:

Bestil fly til Phuket (reklamelink)

Bestil hotel på Phuket (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Phuket (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Phuket (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *