Oplevelser i Hua Hin og omegn - Rejsdiglykkelig.dk

20 Oplevelser i Hua Hin og Omegn

Leder du efter sjove ting at lave i Hua Hin, Thailand? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Hua Hin og omegn.

Hua Hin er Thailands ældste badeby og er et populært feriemål blandt turister, thailændere og endda Thailands kongefamilie. Byen har været gennem en stor udvikling de seneste år, men har stadig bibeholdt sin charme fra fortiden som fiskerlandsby.

Hvis du planlægger en tur til Hua Hin, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Hua Hin, Thailand.

 

Oplevelser i Hua Hin og Omegn:


1. Wat Huay Mongkol

Wat Huay Mongkol er et tempel til ære for munken Luang Pu Thuat, der efter sigende skulle have haft overnaturlige kræfter. Den store statue af munken sidder på en forhøjning og er intet mindre end 12 meter høj og 10 meter bred.

Templet er meget populær blandt thailænderne, der kommer og beder munken om at beskytte dem. Udover den store munkestatue tilbeder thailænderne også et helligt træ og en elefantstatue ved templet.

 

2. Mrigadayavan Paladset

Mrigadayavan Paladset blev bygget som en sommerbolig til Kong Rama VII omkring 1926 – efter at Hua Hin Railway Station stod færdig. Paladset er bygget i en smuk spansk stil og er omgivet af hyggelige haver fyldt med planter og kunst.

Paladset bliver stadig brugt af den thailandske kongefamilie. Men der er åbent for offentligheden, når de ikke selv opholder sig der. Det er en god oplevelse, hvis du er interesseret i den thailandske historie.

 

3. Hua Hin Railway Station

Hua Hin Railway Station er Hua Hins vartegn. Det er en af Thailands ældste jernbanestationer og anses for at være en af landets smukkeste. Stationen er bygget i ægte thailandsk stil – og det er især den kongelige pavillon, som er populær blandt turister.

Pavillonen blev bygget til Kong Rama VI, der brugte den som venteværelse under sine ferier i Hua Hin. På den modsatte side af togskinnerne står der et gammelt damplokomotiv.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Hua Hin Railway Station - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Thaiboksning (Muay Thai)

Thaiboksning er en meget vigtig sport for thailænderne. I Hua Hin findes der to forskellige steder, hvor du kan overvære en thaiboksekamp.

Det ene sted er i Grand Sports Arena imens det andet sted er i Mr. Chop Rawee’s Thai Boxing Garden. Begge steder har ofte kampe to gange ugentligt, der som regel starter omkring kl. 21.00. Det er en sjov oplevelse, hvor stemningen er på sit højeste.

 

5. Black Mountain Water Park

Black Mountain Water Park er et godt og populært badeland i nærheden af Hua Hin. Badelandet har ni vandrutsjebaner, et bølgebassin, lazy river, børnebassin og meget mere. Hvis du gerne vil udfordre dig selv, kan du også prøve forhindringsbanen på søen.

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at slappe max af ved de mange swimmingpools i luksuriøse omgivelser. Hvis sulten eller tørsten melder sig, byder Black Mountain Water Park også på en restaurant, lidt boder og en poolbar.

 

6. Abebjerget (Khao Takiab)

Abebjerget er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Hua Hin. Som navnet antyder er det et bjerg fyldt med aber. Hvis du gerne vil i nærkontakt med aberne, kan du købe bananer og nødder på toppen af bjerget.

Vær dog opmærksom på, at de hundredvis af aber er meget legesyge og elsker at drille. De hopper op af alting og kan godt finde på at stjæle dine ting. Jeg må ærligt indrømme, at jeg faktisk var lidt bange for aberne… Især fordi de hoppede op på alle bilerne, stjal en sodavand fra en lille dreng og fulgte efter os.

Oppe på toppen af bjerget er der også et tempel, hvorfra der er en smuk udsigt over Hua Hin og havet. For at besøge templet skal du være ordentligt påklædt, men ellers kan du låne tørklæder deroppe.

Du kan enten tage en tuk-tuk/taxa til toppen af bjerget eller gå derop. Abebjerget ligger omkring 6 kilometer syd for Hua Hin’s centrum og gåturen kan sagtens klares langs stranden.

For foden af bjerget ligger der et hyggeligt lille fiskersamfund og en 20 meter høj Buddha, hvorfra trappen til toppen er placeret. Husk at tilpasse turen efter tidevandet, da havet ellers kan blokere for trappen.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Abebjerget - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Køretur med en tuk-tuk

Det er nærmest umuligt ikke at køre med en tuk-tuk under din ferie i Hua Hin. De er så populære, at det faktisk kan være svært at finde en normal taxa i byen. En køretur med tuk-tuk er super sjov – og det er skønt at blive blæst lidt igennem af vinden.

Hvis prisen er høj, kan du altid forsøge at forhandle med chaufføren. Hvis du skal se en seværdighed uden for byen, kan du få chaufføren til at vente på at du bliver færdig, så han kan køre dig tilbage igen. Vær dog opmærksom på, at du IKKE skal betale for turen tilbage, før du faktisk bliver kørt tilbage.

Da vi var i Hua Hin lavede vi en aftale med en chauffør om, at han skulle hente os senere på dagen. Han dukkede bare aldrig op. Vi havde heldigvis kun betalt for turen dertil, men det var meget svært at komme tilbage til byen igen.

 

8. Ratchapakdi Park

Ratchapakdi Park består af syv enorme statuer, der er lavet til ære for Thailands mest betydningsfulde konger igennem tiden. Parken byder desuden også på et museum. Her kan du lære om, hvad der har gjort de syv konger så betydningsfulde for Thailands befolkning.

 

9. Wildlife Friends Foundation

Min bedste oplevelse i Hua Hin var helt klart, at være frivillig hos rescue centret ”Wildlife Friends Foundation”. Her har de reddet vilde dyr fra den forfærdelige turistindustri samt dyr som er blevet efterladt af deres ejer.

Centret er både hjem til elefanter, aber, bjørne, skildpadder, hunde og meget mere. De vilde dyr kan ikke slippes ud i det fri igen, da de simpelthen ikke kan klare sig selv længere efter mange år i fangenskab.

På et besøg i Wildlife Friends Foundation, får du bl.a. lov til at fodre en elefant, gå en tur med den og vaske den. Du kan ikke ride på elefanten, da det er dyremishandling. Elefanterne har mange skavanker efter at have båret på turister hver dag i 30 år måske.

Det er meget rørende og hårdt, at høre om dyrenes forfærdelige fortid i turistindustrien. Heldigvis, støtter du et godt formål, hvor pengene går til forbedringer af centret. Det her er altså den eneste rigtige måde, at have nærkontakt med elefanter i Thailand.

Wildlife Friends Foundation ligger et stykke væk fra Hua Hin. Alligevel kan der sagtens arrangeres transport, hvor du bliver hentet på dit hotel. Du kan læse mere om Wildlife Friends Foundation og booke et besøg her.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Wildlife Friends Foundation - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Kao Hin Lek Fai

Kao Hin Lek Fai ligger højt over Hua Hin og tilbyder en smuk panoramaudsigt over byen. Hvis du vil have den bedste udsigt, skal du besøge stedet ved solnedgang.

Ved siden af udsigtspunktet er der en hyggelig park, hvor der både bor påfugle og vilde aber. Parken har også et par boder med lidt mad og drikkevarer.

 

11. Santorini Park

Santorini Park er et lille underholdningsområde, som skal forestille den græske ø, Santorini. Stedet har lidt restauranter, butikker og en forlystelsespark, hvor der bl.a. er et stort pariserhjul.

Det koster lidt at komme ind i Santorini Park. Derudover skal du også betale, for at prøve de forskellige forlystelser derinde.

 

12. Koh Talu

Hvis du trænger til at opleve noget ø-stemning, så er Koh Talu et rigtig godt udflugtsmål. Den lille privatejede ø ligger omkring 3 timers kørsel og 30 minutters sejlads fra Hua Hin.

Turen dertil kan lyde besværlig, men der er flere arrangerede ture til øen, hvilket gør det til en oplagt dagsudflugt. Koh Talu byder på en skøn stilhed i smukke omgivelser.

Øen er især kendt for sit koralrev, der efter sigende skulle være det bedste sted, at snorkle og dykke i nærheden af Hua Hin. Jeg har dog hørt mange sige, at koralrevet er skuffende, men heldigvis er øen en oplevelse i sig selv.

 

13. Gadekøkkener

Du kan selvfølgelig ikke have været i Thailand, uden at smage mad fra et gadekøkken. Det er her du får ægte thailandsk mad, som er meget krydret og ekstremt billigt.

Der findes masser af gadekøkkener i Hua Hin, der serverer alverdens forskellige ting. Hvis du er bange for hygiejnen, kan du altid holde øje med, hvor de lokale spiser. Du kan også undersøge, hvilke gadekøkkener der er mest populære på forhånd.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Gadekøkkener - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Kaeng Krachan National Park

Kaeng Krachan National Park ligger tæt på grænsen til Myanmar og er Thailands største national park. Her kan du opleve en enestående natur med regnskov, floder, vandfald, klipper, grotter og meget mere.

Hvis du er meget heldig, møder du måske vilde elefanter, leoparder, tigre, bjørne, vildsvin, aber og slanger. Det sker dog meget sjældent.

Parkens mest populære seværdighed er Pala-U vandfaldet, som har 16 fald. Det kan være ret krævende, at komme hen til Pala-U vandfaldet, så sørg for at være i god form.

 

15. Plernwan

Når du træder ind i det lille underholdningsområde, føles det nærmest som om, at være trådt tilbage i tiden. Plernwan er et meget hyggeligt sted med lidt restauranter, unikke butikker og et lille tivoli.

Plernwan er meget småt, så du skal ikke forvente noget helt vildt. Jeg blev meget skuffet over den lille størrelse, men det er ganske fint at opleve, hvis du alligevel er i nærheden.

 

16. Vana Nava

Vana Nava er (efter min mening) det bedste badeland i Hua Hin. Badelandet har masser af underholdning til hele familien med sine mange rutsjebaner og forskellige pools.

Badelandet kan både prale med at have Thailands største vandrutsjebane og Thailands længste vandrutsjebane, hvor der er plads til seks personer i begge. Derudover er der omkring syv andre vandrutsjebaner, hvor der er alt fra frit fald til loops.

Du kan også vælge at slappe af i Lazy River eller hoppe over bølgerne i bølgebassinet. Eller hvad med at prøve en surf simulator, slikke sol på den kunstige sandstrand eller lege i børnebassinet? Vana Nava byder desuden på flere forskellige restauranter og boder.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Vana Nava - Rejsdiglykkelig.dk

 

17. Færge til Pattaya

Færgeforbindelsen mellem Hua Hin og Pattaya åbnede først i starten af 2017. Der er dermed rig mulighed for, at opleve Pattaya på en dagstur fra Hua Hin.

Sejlturen tager omkring 2 timer. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er unormalt med forsinkelser. Færgen sejler fra henholdsvis Hua Hin og Pattaya én gang om dagen og prisen pr. vej er omkring 230 kr. pr. person.

 

18. Royal Hua Hin Golf Course

Hua Hin byder på masser af gode golfbaner. Ja, faktisk er det en meget populær destination for golfspillere. En af de mest populære golfbaner er Royal Hua Hin Golf Course, som åbnede tilbage i 1924.

Golfbanen nærmer sig snart de 100 år og er dermed også den ældste golfbane i hele Thailand. Jeg har personligt aldrig spillet golf, men det skulle være en god oplevelse for golfspillere.

 

19. Khao Sam Roi Yot National Park

Khao Sam Roi Yot National Park ligger omkring 60 kilometer fra Hua Hin og byder på en enestående natur. Den smukke natur består af kalkstenshøje, mangroveskove, bjerge, grotter, strande, øer og Thailands største vådområde.

Den mest populære seværdighed i nationalparken er Phraya Nakhon Cave, som er en stor hule med en kongelig pavillion i midten.

Et hul i hulen slipper sollys ind og oplyser pavillonen på smukkeste vis. Det er ret krævende at komme ned i hulen og det er derfor vigtigt, at du er i god form.

 

20. Markeder

Hua Hin byder selvfølgelig på et stort antal forskellige markeder, som er fyldt med farver, mennesker og en autentisk stemning. Et af de bedste markeder er Night Market, hvor der er mange gadekøkkener, souvenirs og tøj.

Det ældste marked i Hua Hin er til gengæld Chatchai Market, som også er et besøg værd. Her sælges der dog mest grøntsager, fisk og andet mad. Derudover er Cicada Market og Grand Market også et par rigtig gode markeder i Hua Hin.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Markeder - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Hua Hin, Thailand. Hvad er dine favoritoplevelser i Hua Hin? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Thailand:

• 25 Ting du SKAL vide inden rejsen til Thailand

• De Bedste Rejsemål i Thailand

• 15 Must-See Seværdigheder i Bangkok

… Eller læs alle artikler fra Thailand

Planlæg din rejse til Thailand:

Bestil fly til Thailand (reklamelink)

Bestil hotel i Thailand (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Thailand (reklamelink)

Bestil oplevelser i Thailand (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *