Oplevelser i Hua Hin og omegn - Rejsdiglykkelig.dk

20 oplevelser i Hua Hin og omegn

Hua Hin er Thailands ældste badeby og er et populært feriemål blandt turister, thailændere og endda Thailands kongefamilie. Byen har været gennem en stor udvikling de seneste år, men har stadig bibeholdt sin charme fra fortiden som fiskerlandsby. Der er mange gode oplevelser i Hua Hin og byens centrale placering giver masser af muligheder for udflugter.


 

Wat Huay Mongkol

Wat Huay Mongkol er et tempel til ære for munken Luang Pu Thuat, der efter sigende skulle have haft overnaturlige kræfter. Den store statue af munken sidder på en forhøjning og er intet mindre end 12 meter høj og 10 meter bred. Templet er meget populær blandt thailænderne, der kommer og beder munken om at beskytte dem. Udover den store munke statue tilbeder thailænderne også et helligt træ og en elefant statue ved templet.

 

Mrigadayavan Paladset

Paladset blev bygget som sommerbolig til Kong Rama VII omkring 1926, efter at Hua Hin Railway Station stod færdig. Paladset er bygget i en smuk spansk stil og er omringet af hyggelige haver fyldt med planter og kunst. Mrigadayavan bliver stadig brugt af den thailandske kongefamilie, men der er åben for offentligheden når de ikke selv opholder sig der. Det er en god oplevelse, hvis du er interesseret i den thailandske historie.

 

Hua Hin Railway Station

Byens vartegn er en af Thailands ældste jernbanestationer og anses for at være en af landets smukkeste. Stationen er bygget i ægte thailandsk stil og det er især den kongelige pavillion, der er populær blandt turister. Pavillionen blev bygget til Kong Rama VI, der brugte den som venteværelse under sine ferier i Hua Hin. På den modsatte side af togskinnerne ligger der et gammelt damplokomotiv.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Hua Hin Railway Station - Rejsdiglykkelig.dk

 

Thaiboksning (Muay Thai)

Thaiboksning er en vigtig sport for thailænderne og der er to forskellige steder, hvor du kan overvære en kamp i Hua Hin. Det ene sted er i Grand Sports Arena og det andet sted er i Mr. Chop Rawee’s Thai Boxing Garden. Begge steder har ofte kampe to gange i ugen og de starter som regel omkring kl. 21.00. Det er en sjov oplevelse og stemningen er på sit højeste.

 

Black Mountain Water Park

Black Mountain Water Park er et godt og populært badeland nær Hua Hin. Badelandet har ni vandrutsjebaner, bølgebassin, lazy river, børnebassin og meget mere. Hvis du gerne vil udfordre dig selv, kan du tage en tur på forhindringsbanen på søen. Der er selvfølgelig også rig mulighed, for at slappe maks af ved en af de mange pools, der ligger i luksuriøse omgivelser. Hvis sulten eller tørsten melder sig har Black Mountain Water Park en restaurant, lidt boder og en poolbar.Abebjerget (Khao Takiab)

Abebjerget er en populær seværdighed i Hua Hin og er som navnet antyder fyldt med aber. Hvis du gerne vil i nærkontakt med aberne, kan du købe bananer og nødder på toppen af bjerget. Men du skal være opmærksom på, at de hundredevis af aber er meget legesyge og elsker at drille. Aberne hopper op af alt og kan godt finde på at stjæle dit kamera, solbriller, drikkevarer eller noget helt fjerde. Jeg må ærligt indrømme, at jeg var meget bange for aberne, især efter at de hoppede op på alle bilerne, stjal en sodavand fra en lille dreng og fulgte efter mig.

Der er også et tempel på toppen af bjerget, hvorfra der er en smuk udsigt over Hua Hin og havet. Hvis du vil op til templet skal du være klædt ordentligt på, men der er heldigvis også mulighed for at låne tørklæder deroppe. Du kan enten tage en tuk-tuk/taxa til toppen af bjerget eller gå derop. Abebjerget ligger omkring 6 kilometer syd for Hua Hin’s centrum og gåturen kan sagtens klares langs stranden. For foden af bjerget ligger der et hyggeligt lille fiskersamfund og en 20 meter høj Buddha, hvorfra trappen til toppen er placeret. Husk at tilpasse turen efter tidevandet, da havet ellers kan være foran trappen.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Abebjerget - Rejsdiglykkelig.dk

 

Køretur med en tuk-tuk

Det er nærmest umuligt at undgå, at køre med en tuk-tuk under ferien i Hua Hin. Tuk-tuk’erne er meget populære og det kan faktisk være ret svært, at finde en normal taxa i byen. En køretur med en tuk-tuk er en sjov og speciel oplevelse og det er skønt at blive blæst igennem med lidt vind. Du kan altid forsøge at forhandle med chaufføren, hvis at prisen er høj. Hvis du skal se en seværdighed uden for byen, vil chaufføren ofte gerne vente på dig og køre dig tilbage igen. Du skal dog være opmærksom på, at du IKKE skal betale for turen tilbage, før at du faktisk er blevet kørt tilbage. Da jeg var i Hua Hin havde jeg lavet en aftale med en chauffør, om at han skulle hente mig igen senere på dagen, men han dukkede aldrig op. Jeg havde heldigvis kun betalt for turen dertil, men det var meget svært at komme tilbage til byen igen.

 

Ratchapakdi Park

Parken består af syv enorme statuer, der er blevet lavet til ære for Thailands mest betydningsfulde konger igennem tiden. Ratchapakdi Park har også et museum, hvor du kan læse om hvad der har gjort de syv konger så betydningsfulde for Thailands befolkning.

 

Wildlife Friends Foundation

Min bedste oplevelse i Hua Hin var helt klart, at være frivillig hos Wildlife Friends Foundation, der er et rescue center. Det er et fantastisk sted, hvor de redder vilde dyr fra den forfærdelige turistindustri og tager imod dyr, der er blevet efterladt af deres ejer. Centret har både elefanter, aber, bjørne, skildpadder, hunde og meget mere. De vilde dyr kan ikke slippes ud i det fri igen, da de simpelthen ikke kan klare sig selv længere efter mange år i fangenskab.

Under et besøg i Wildlife Friends Foundation får du bl.a. lov at fodre en elefant, gå en tur med den og vaske den. Du kan ikke komme til at ride på elefanten, da det er dyremishandling og elefanterne har mange skavanker efter at have båret på turister hver dag i 30 år måske. Det er meget rørende og hårdt, at høre om dyrenes forfærdelige fortid i turistindustrien, men du støtter samtidig et godt formål og pengene går til forbedringer af centret. Det her er altså den eneste rigtige måde, at have nærkontakt med elefanter i Thailand. Wildlife Friends Foundation ligger et stykke væk fra Hua Hin, men der kan sagtens arrangeres transport, hvor du bliver hentet på dit hotel. Du kan læse mere om Wildlife Friends Foundation og booke et besøg her.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Wildlife Friends Foundation - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kao Hin Lek Fai

Kao Hin Lek Fai ligger højt over Hua Hin og tilbyder en smuk panoramaudsigt over byen. Hvis du vil have den bedste udsigt, skal du besøge stedet ved solnedgang. Ved siden af udsigtspunktet er der en hyggelig park, hvor der både bor påfugle og vilde aber. Parken har også et par boder med lidt mad og drikkevarer.

 

Santorini Park

Santorini Park er et lille underholdnings område, som skal forestille den græske ø, Santorini. Stedet har lidt restauranter, butikker og en forlystelsespark, hvor der bl.a. er et stort pariserhjul. Det koster lidt at komme ind i Santorini Park og derudover skal du også betale, for at prøve de forskellige forlystelser.Koh Talu

Hvis du trænger til at opleve noget ø-stemning, så er Koh Talu det perfekte valg. Den lille privatejede ø ligger omkring 3 timers kørsel og 30 minutters sejlads fra Hua Hin. Turen dertil kan lyde besværlig, men der er flere arrangerede ture til øen, hvilket gør det til en oplagt dagsudflugt. Koh Talu har en skøn stilhed i smukke omgivelser. Øen er især kendt for sit koralrev, der efter sigende skulle være det bedste sted, at snorkle og dykke nær Hua Hin. Jeg har dog hørt mange sige, at koralrevet er skuffende, men øen er heldigvis en oplevelse i sig selv.

 

Gadekøkkener

Du kan selvfølgelig ikke have været i Thailand uden at have besøgt et gadekøkken. Det er her du får ægte thailandsk mad, som er meget krydret og ekstrem billigt. Der findes masser af gadekøkkener i Hua Hin og de serverer alverdens forskellige ting. Hvis du er bange for hygiejnen, kan du holde øje med hvor de lokale spiser eller undersøge hvilke gadekøkkener der er mest populære.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Gadekøkkener - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kaeng Krachan National Park

Kaeng Krachan National Park ligger tæt på grænsen til Myanmar og er Thailands største national park. Her kan du opleve en enestående natur med regnskov, floder, vandfald, klipper, grotter og meget mere. Hvis du er meget heldig kan du risikere at møde vilde elefanter, leoparder, tigre, bjørne, vildsvin, aber og slanger, men det sker sjældent. Parkens mest populære seværdighed er Pala-U vandfaldet, der har 16 fald. Det kan være ret krævende, at komme hen til Pala-U vandfaldet, så du skal være i god form.

 

Plernwan

Når du træder ind i det lille underholdnings område føltes det nærmest som om, at du er trådt tilbage i tiden. Det er et meget hyggeligt sted med lidt restauranter, specielle butikker og et lille tivoli. Plernwan er meget småt, så du skal ikke forvente noget helt vildt. Jeg blev meget skuffet over den lille størrelse, men det er ganske fint at se hvis du alligevel er i nærheden.

 

Vana Nava

Vana Nava er efter min mening det bedste badeland i Hua Hin. Badelandet har masser af underholdning til hele familien med sine mange rutsjebaner og forskellige pools. Vana Nava kan både prale med at have Thailands største vandrutsjebane og Thailands længste vandrutsjebane, hvor der er plads til seks personer i dem begge. Derudover har badelandet omkring syv andre vandrutsjebaner, hvor der både er nogle med frit fald og loops. Du kan også vælge at slappe af i Lazy River, hoppe over bølgerne i bølgebassinet, prøve en surf simulator, slikke sol på den kunstige sandstrand, lege i børnebassinet eller en af de andre sjove ting. Der er flere forskellige restauranter og boder rundt omkring i badelandet.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Vana Nava - Rejsdiglykkelig.dk

 

Færge til Pattaya

Den nye færgeforbindelse mellem Hua Hin og Pattaya er først lige åbnet i starten af 2017. Da jeg var i Hua Hin i starten af 2016 søgte jeg faktisk efter sådan en færgeforbindelse, men der var desværre ikke nogen. Jeg ville rigtig gerne have besøgt Pattaya, men det er der jo rig mulighed for nu. Sejlturen tager omkring 2 timer, men du skal være opmærksom på, at der ofte er forsinkelser. Færgen sejler fra hver by en gang om dagen og prisen pr. vej er omkring 230 kr. pr. person.

 

Royal Hua Hin Golf Course

Hua Hin byder på masser af golfbaner og er en meget populær destination for golfspillere. En af de mest populære golfbaner er Royal Hua Hin Golf Course, der åbnede tilbage i 1924. Golfbanen nærmer sig snart de 100 år og er dermed også den ældste golfbane i hele Thailand. Jeg har personligt aldrig spillet golf, men det er en oplagt oplevelse for en golfspiller.Khao Sam Roi Yot National Park

Khao Sam Roi Yot National Park ligger omkring 60 kilometer fra Hua Hin og byder på en enestående natur. Den smukke natur består af kalkstenshøje, mangroveskove, bjerge, grotter, strande, øer og Thailands største vådområde. Den mest populære seværdighed i national parken er Phraya Nakhon Cave, som er en stor hule med en kongelig pavillion i midten. Et hul i hulen slipper sollys ind og oplyser pavillionen på smukkeste vis. Det er ret krævende at komme ned i hulen og det er derfor vigtigt, at du har en god form.

 

Markeder

Hua Hin byder selvfølgelig på masser af forskellige markeder, som er fuld af farver, mennesker og en hyggelig stemning. Et af byens bedste markeder er Night Market, hvor der er mange gadekøkkener, souvenirs og tøj. Hua Hin’s ældste marked, Chatchai Market, er også et besøg værd, men her sælges der mest grøntsager, fisk og andet mad. Derudover er Cicada Market og Grand Market også nogle rigtig gode markeder.

Oplevelser i Hua Hin og omegn - Markeder - Rejsdiglykkelig.dk


Men hvad med de steder, hvor vi kan sidde på en elefant eller klappe en tiger? Nej, bare nej. Jeg vil simpelthen ikke anbefale de forfærdelige steder, hvor turisterne kan blive tilfredsstillet på dyrenes bekostning. Vilde dyr bliver ikke tamme af en kærligt klap på skulderen, men snarere af dyremishandling og tortur hver eneste dag. De har på ingen måder et værdigt liv. I må simpelthen nødt til at love mig, at I holder jer langt væk fra sådan nogle steder. Et godt alternativ er at besøge Wildlife Friends Foundation, som at jeg har beskrevet længere oppe.


Læs alle indlæg fra Hua Hin

Bestil fly til Thailand på Momondo.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.