Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Thailand - Rejs Dig Lykkelig

25 vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Thailand

Planlægger du en rejse til Thailand? Glem ikke at tjekke denne liste med de vigtigste ting du skal vide inden rejsen til Thailand.

På en rejse til Thailand bliver du mødt af store kulturforskelle og lokale skikke, som står i stor kontrast til, hvad vi er vant til i Danmark.

For at undgå misforståelser og få en god ferie, er det dermed en god idé at forberede dig bedst muligt inden rejsen. Det gælder især, hvis det er første gang du besøger Smilets land.

Her får du en liste over de vigtigste ting du skal vide inden rejsen til Thailand. Listen indeholder alt fra rejsetips og praktiske oplysninger til uskrevne regler og facts.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Thailand (reklamelink)

Bestil hotel i Thailand (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Thailand (reklamelink)

Bestil oplevelser i Thailand (reklamelink)

 

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Thailand:


1. Valuta

Den officielle valuta i Thailand er thailandske baht (THB). Thailand er ikke så langt fremme med kreditkortbetaling, så sørg altid for at have rigeligt med kontanter på dig.

Det er desuden en rigtig god idé, at du altid har mange småpenge på dig. Thailænderne kan nemlig ikke altid give tilbage på de store pengesedler.

 

2. Hæv kontanter

Hvis du ikke veksler penge hjemmefra, kan du også sagtens hæve dem i en ATM hæveautomat i Thailand. Vær dog opmærksom på, at der er høje gebyrer for hver enkelt udbetaling. Det er dermed en rigtig god idé, at hæve mange penge på én gang.

Sørg desuden for at vælge en hæveautomat, hvor maskinen er tilknyttet en bank, som har åbent. På den måde, kan du hurtigt få dit kreditkort tilbage igen, i tilfælde af at maskinen sluger kortet.

Hæv kontanter - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Thailand er et billigt rejseland

Priserne i Thailand er generelt meget billigere end i Danmark. Ja, faktisk kan du finde overnatninger til under 100 kr. pr. nat og mad til 6 kr. pr. måltid! Det skal dog lige siges, at dit rejsebudget i høj grad afhænger af, hvilken rejseform du vælger.

Det er utroligt billigt at rejse som backpacker imens det er betydeligt dyrere, hvis du vil bo på 5-stjernede luksushoteller og spise på restauranter hver dag. Uanset hvad, er priserne dog MEGET billigere end herhjemme.

Afhængig af, hvor du befinder dig, variere priserne også rigtig meget. Hvis du f.eks. rejser rundt i det nordlige Thailand, er priserne som regel betydeligt lavere end på de populære turistdestinationer mod syd.

 

4. Vaccinationer

En af de vigtigste ting du skal vide inden rejsen til Thailand er, at der er mange sygdomme, som vi ikke er vant til i Danmark. Det er dermed vigtigt at have styr på, hvilke vacciner du skal have inden afrejse.

Hvilke vacciner du skal have, afhænger i høj grad af rejsens længde, rejseform osv. Sørg altid for at forhøre dig hos din læge i god tid inden afrejse. Du kan få et overblik over anbefalede vacciner ved rejser til Thailand her.

Vaccinationer - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Køb myggespray

Et godt rejsetip til Thailand er, at du skal huske at købe myggespray! Der er mange myg i Thailand, og de kan i værste fald smitte med malaria og gul feber.

Det er en god idé at købe din myggespray i Thailand, da de som regel har et højere indhold af DEET. Dette er et af de mest effektive midler imod myg. Vær opmærksom på, at det ikke er alle myggemidler som må tages med hjem til Danmark.

 

6. Drik IKKE vand fra vandhanen

Du bør til enhver tid undgå at drikke postevand fra vandhanen i Thailand. De fleste lokale drikker det ikke engang selv. Du kan godt børste tænder i vandet uden at sluge det, men det er langt bedre at købe flaskevand.

Når det kommer til isterninger, kan du sagtens tage imod dem, hvis der er huller igennem dem. Det betyder nemlig, at de er købt af producenter, som ofte er de samme som laver flaskevandet.

Hvis der IKKE er huller igennem isterningerne, er de formentligt hakket i stykker fra en stor isblok i baglokalet. I sådan en situation er det meget uvist, hvorvidt vandet er rent og om hygiejnen er god.

Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Thailand - Drik ikke vand fra hanen - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Husk en adapter

Når det kommer til elektricitet, benytter Thailand 220 volt ligesom herhjemme. Stikkene er som regel ligesom i Danmark, men der kan være få undtagelser. Det er derfor en rigtig god idé, at medbringe en adapter for en sikkerhedsskyld.

 

8. Visumregler

Der er ikke visumkrav for danske statsborgere, som opholder sig i Thailand i mindre end 30 dage. Ved indrejsen får du et stempel i dit pas, som viser hvornår du senest skal forlade landet igen.

Hvis du skal opholde dig i Thailand i mere end 30 dage, er det nødvendigt at søge om et visum. Du kan læse mere om de eksakte visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vær for øvrigt opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter indrejsedatoen.

Visumregler - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Thailand er et buddhistisk land

En anden vigtig ting du skal vide inden rejsen til Thailand er, at det er et buddhistisk land. Ja, faktisk er omkring 95% af befolkningen buddhister.

Thailænderne tager deres trosretning meget alvorligt, hvilket er noget af det, der gør Thailand så spændende. Her er der fyldt med flotte templer og helligdomme alle vegne, som bare venter på at blive udforsket!

 

10. Respekter kulturen og religionen

Når du besøger Thailand, er det vigtigt at respekterer deres kultur og religion, som indebærer mange skikke, normer og regler. Hvis de ikke overholdes, kan du i værste fald risikerer en fængselsstraf.

Du må f.eks. på INGEN måder tale grimt om den thailandske kongefamilie eller træde på deres penge. Du må heller ikke røre en thailænders hoved, have sko på inde i templerne, pege med fødderne eller sidde ved siden af en munk som kvinde.

Uanset om du er mand eller kvinde, er det desuden vigtigt at tildække dine skuldre og knæ på hellige steder. Og hvis du benytter e-cigaretter, er det ligeledes ulovligt.

Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Thailand - Respekter kulturen og religionen - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Tilmeld dig danskerlisten

Uanset hvor du rejser hen, er det altid en god idé at tilmelde dig danskerlisten. Når du har gjort dette, får du direkte besked i tilfælde af krisesituationer såsom naturkatastrofer, politiske uroligheder og terrorangreb i landet.

I den forbindelse kan du med fordel hente app’en Rejseklar, hvor du også kan tilmelde dig danskerlisten og få rejsevejledninger. Appen er ikke bedømt besynderligt godt, men den er gratis og har fungeret udmærket på vores rejser.

 

12. Glem ikke rejseforsikringen

I Thailand kan du hverken benytte det blå- eller gule sygesikringskort. Det er derfor ekstremt vigtigt, at du har en god rejseforsikring, som dækker rejser uden for EU.

Når du skal tegne en rejseforsikring, skal du altid huske at tjekke op på, hvilke ting den dækker over. Dækker den f.eks. over sygdom, hospitalsbesøg, hjemtransport og Corona? Hvis ikke, kan det hurtigt blive en dyr ”fornøjelse”.

Glem ikke rejseforsikringen - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Pas på i trafikken

På en rejse til Thailand, er det vigtigt at du er ekstra opmærksom i trafikken. Thailænderne kører mildt sagt som sindssyge og følger sjældent trafikreglerne.

Hvis du er på gåben, skal du ALTID kigge dig ekstra godt for, inden du krydser en vej. Det gælder også hvis du skal over et fodgængerfelt eller et lyskryds, hvor der ellers er rødt for bilisterne. Husk at de kører i venstre side af vejen!

Du bør ikke leje en scooter eller en bil, medmindre du er ekstremt rutineret. Thailand er berygtet for at være et verdens farligste steder at køre. Det gælder især ved scooterkørsel, hvor mange omkommer hvert eneste år.

 

14. Transport

Det er utroligt nemt og billigt at rejse rundt i Thailand. Der er både indenrigsfly, færger, både, toge, busser, taxier, Grab, tuk-tuk, privatchauffører og meget mere.

Hvis en chauffør fortæller dig, at et sted har lukket, skal du ikke tro på det. De gør det som regel kun for, at få dig med et andet sted hen, hvor du skal bruge penge til hans fordel.

Taxier er ofte billigere og sikrere end tuk-tuks, men af sikkerhedsmæssige årsager, bør du kun benytte autoriserede taxier. Hvis chaufføren fortæller dig at taxameteret ikke virker, skal du ikke tro på ham. Gå hellere videre til den næste taxi.

Transport - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Husk at forhandle om priserne

En anden vigtig ting du skal vide inden rejsen til Thailand er, at der er mange steder, hvor du gerne må forhandle om priserne. Det gælder selvfølgelig kun på markeder, i boder og de steder, der ikke har faste prismærker på varerne.

Sælgerne forsøger ofte at få en ordentlig slat penge for deres varer. Men hvis du finder din indre købmand frem, kan du ofte få prisen ned på det halve af startprisen.

 

16. Køb IKKE Buddha-souvenirs

Det kan være fristende at købe en Buddha-souvenir med hjem, men det er en rigtig dårlig idé! Buddha er ekstremt hellig i Thailand, og det er vigtigt at udvise respekt overfor kulturen og religionen.

Medmindre du har en officiel tilladelse, er det faktisk decideret ulovligt at tage enhver form for souvenir eller billede af Buddha med hjem fra Thailand. Køb hellere end anden form for souvenir såsom en elefant-skulptur.

Når du ser en Buddha, er det også vigtigt at du ikke fjoller rundt omkring den. Du må aldrig røre ved dem eller pege fødderne imod dem. Det er også uhøfligt at tage en selfie med ryggen vendt imod Buddha.

Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Thailand - Buddhaer - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Tidsforskel

I Thailand er der ikke sommer- og vintertid ligesom herhjemme. I den danske sommertid er Thailand 5 timer foran Danmark. Det vil sige at når klokken er 12.00 i Danmark er den 17.00 i Thailand.

I den danske vintertid er Thailand til gengæld 6 timer foran den danske tid. Det betyder at når klokken er 12.00 i Danmark er den 18.00 i Thailand.

 

18. Flyvetid fra Danmark til Thailand

En anden vigtig ting du skal vide inden rejsen til Thailand er, hvor lang flyveturen fra Danmark egentligt er. Det afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvor du skal holde ferie og hvilken flyrejse du vælger.

Alligevel er det sikkert at sige, at du skal forvente en direkte flyvetid på mindst 10 timer. De fleste flyvninger kræver dog mindst én mellemlanding, og så tager turen typisk omkring 14-18 timer i stedet for, afhængig af mellemlandingen.

Flyvetid fra Danmark - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Klima

I Thailand er der et tropisk klima med varme temperaturer og høj luftfugtighed. Vejret afhænger i høj grad af, hvor i Thailand du befinder dig og i hvilken årstid du rejser dertil.

Højsæsonen i Thailand er cirka fra november til marts, som er den tørreste og køligste tid på året. Her er der som regel behagelige temperaturer samtidig med at det sjældent regner.

Lavsæsonen i Thailand er derimod fra omkring maj til oktober, hvor det er regntid. I denne periode, er det ikke alle steder du kan besøge. Når det regner, kommer der som regel bare en hurtig og kraftig byge i et par timer.

Vær desuden opmærksom på, at der er meget luftforurening i det nordlige Thailand. Dette kommer især til udtryk i de første måneder af året, hvor der ofte er meget røg og smog.

 

20. Der er mange herreløse hunde

Der er desværre RIGTIG MANGE herreløse hunde overalt i Thailands gader. Det kan være fristende at kæle med dem, men de er fyldt med bakterier. Nogle af hundene har også rabies, som kan være dødeligt at blive smittet med.

Det er virkelig barskt og hjerteskærende, at se de mange hjemløse hunde… Hvis du gerne vil hjælpe, kan du evt. købe noget mad og vand til dem. En anden mulighed er, at donere penge til en nonprofitorganisation, som hjælper hundene.

 

Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Thailand - Der er mange herreløse hunde - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Tag dine forholdsregler

Ligesom på enhver anden rejse til udlandet, er det også vigtigt, at du tager dine forholdsregler i Thailand. De fleste lokale er utroligt venlige, men du vil med stor sandsynlighed også møde nogle, der lyver og forsøger at snyde dig.

Tag aldrig imod noget fra fremmede og lad være med at gå rundt med dyre smykker. Tag heller ALDRIG imod euforiserende stoffer, da det kan give en mangeårig fængselsdom eller i værste fald dødsstraf.

Der sker sjældent overfald på turister i Thailand, men det kan altså ske. Tyveri kan ske alle steder, men er mest udbredt på de populære turistmål i Thailand.

 

22. Hav altid billed-ID på dig

I Thailand er der legitimationspligt, hvilket betyder at du til enhver tid skal kunne fremvise et billed-ID til f.eks. politiet. Et kørekort er ikke altid nok, så det kan være nødvendigt at skulle vise dit pas.

Tyveri af turisters pas er desværre meget udbredt, så det er bedst at du lader passet blive i sikkerhed på hotellet. Det er bedre at tage flere kopier af dit pas, som du altid kan have på dig i stedet for. Husk også at tage billeder af indrejsestemplerne.

 

23. Drikkepenge er ikke påkrævet

Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge i Thailand, da der ofte allerede er tilføjet et servicegebyr på 10% til regningen. Alligevel forventes det ofte i turistområderne. Du bør dog kun give ekstra, hvis servicen har været exceptionel god.

Hvis der ikke allerede er tilføjet et servicegebyr til regningen, er det god stil at give lidt drikkepenge. Det gælder for alle der yder en god service, herunder tjenere, stuepiger, piccoloer, guider osv.

Drikkepenge er ikke påkrævet - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Pas på aberne

En anden vigtig ting du skal vide inden rejsen til Thailand er, at der er mange frie aber. De er søde, sjove og legesyge, men er så vant til turister, at de er blevet meget nærgående.

Det er ikke unormalt at de kravler op på folk og stjæler deres tasker, solbriller, hatte, kameraer og lignende. Så pas ekstra godt på, og gem dine værdigenstande når du er i nærheden af aberne!

Husk desuden på, at aber er vilde dyr. De er som regel ikke farlige, hvis du holder afstand. Men de kan altså godt finde på at bide i sjældne tilfælde, hvilket kan give rabies, medmindre du er vaccineret imod det.

 

25. Støt IKKE dyreturismen

Engang var oplevelser med eksotiske dyr på de fleste turisters bucketlist til Thailand. Heldigvis er mange af os blevet klogere, fordi vi har fået meget mere viden indenfor området de seneste år.

Elefantridning, tigerselfies osv. er ikke længere fedt. Det eneste det viser er, at man støtter dyreturismen. Så lad nu være med at være egoistisk på dyrenes bekostning!!

Jeg vil bestemt heller ikke anbefale at støtte zoologiske haver af nogen art i Thailand, da forholdene på ingen måder er optimale.

Vigtige ting du skal vide inden rejsen til Thailand - Rejs Dig Lykkelig
Foto af AliceUnsplash

Det var alt på denne liste over nogle af de vigtigste ting du skal vide inden rejsen til Thailand. Har du andre gode rejsetips til Thailand? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden, så du kan hjælpe andre rejsende.

Læs flere artikler fra Thailand:

• De Bedste Rejsemål i Thailand

• 15 Must-See Seværdigheder i Bangkok

… Eller læs alle artikler fra Thailand

Planlæg din rejse til Thailand:

Bestil fly til Thailand (reklamelink)

Bestil hotel i Thailand (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Thailand (reklamelink)

Bestil oplevelser i Thailand (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *