Hvor skal man bo i Istanbul - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Istanbul?

Leder du efter de bedste steder at bo i Istanbul som turist? Så må du ikke glemme at tjekke min guide til, hvor man skal bo i Istanbul, Tyrkiet.

Med et befolkningstal på mere end 15 millioner indbyggere, er Istanbul den største by i Tyrkiet.

Den tyrkiske storby er kæmpestor og er beliggende på to kontinenter på én og samme tid. Her møder Europa og Asien hinanden, hvilket har skabt en spændende smeltedigel af forskellige kulturer, historier og skønhed.

Som et resultat af Istanbuls enorme størrelse, kan det være utroligt svært at finde ud af, hvor man skal bo og opholde sig i storbyen.

Det er også netop derfor, at jeg har lavet denne guide til, hvor man skal bo i Istanbul som turist. Den kan forhåbentligt gøre dig klogere på, hvilke områder og kvarterer, der er de bedste til din rejse.

Inden du fortsætter må du heller ikke glemme, at læse min artikel om de bedste must-see seværdigheder i Istanbul.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil hotel i Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil oplevelser i Istanbul (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Istanbul?


1. Sultanahmet: For førstegangsrejsende

Hvis du besøger Istanbul for første gang, bør du kraftigt overveje at bo i Sultanahmet. Vi boede faktisk også selv i bydelen under vores rejse dertil.

Sultanahmet er Istanbuls historiske og kulturelle hjerte. Den gamle bydel er beliggende i Faith distriktet på den europæiske side og byder på mange af byens største og mest historiske seværdigheder.

Her er det supernemt at gå rundt til mange turistattraktioner, da de ligger i kort gåafstand fra hinanden. Området er desuden meget fladt sammenlignet med andre områder i byen.

Overalt i Sultanahmet bliver du mødt af charmerende gader, historiske bygninger og museer. Der er også fyldt med restauranter, caféer og overnatningsmuligheder samt gode transportforbindelser.

Som et resultat af områdets store popularitet, skal du forvente at der er mange turister og et højt prisniveau!

Der sker ikke så meget i Sultanahmet om aftenen. Så hvis du gerne vil have liv om aftenen er du nødt til, at tage en taxi eller offentlig transport til andre steder. Find hoteller i Sultanahmet her (reklamelink).

Sultanahmet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Taksim: For shopping og natteliv

Taksim er et andet populært område, som du kraftigt bør overveje, at bo i under din rejse til Istanbul!

Her bor du nemlig i hjertet af Istanbul og er midt i der, hvor det hele sker. Taksim ligger i det store distrikt, Beyoglu, som ligeledes er placeret i den europæiske del af byen. Bemærk dog, at der er langt til Den Gamle Bydel.

Hvis du vælger at bo i området omkring Taksim Pladsen, er du i gåafstand til et stort udvalg af gode restauranter og caféer.

Ikke nok med det, så er der også fyldt med vibrerende barer og livlige natklubber. Det er dermed det perfekte sted til, at nyde nattelivet! Der er desuden også mange butikker, som især kan findes på Istiklal Caddesi.

Der er desværre ikke så mange store turistattraktioner i Taksim-området, men der er til gengæld rigtig gode transportforbindelser til resten af byen.

Taksim byder desuden på et varieret udvalg af overnatningsmuligheder. Her kan du finde alt fra luksushoteller til budgetvenlige hostels. Se efter hoteller i Taksim her (reklamelink).

 

3. Galata: For cool omgivelser

Undrer du dig over, hvor man skal bo i Istanbul for at få det bedste af begge verdener? Så er Galata et rigtig godt bud!

Galata er et historisk kvarter i Beyoglu distriktet, som oser af charme og cool omgivelser. Her bliver du mødt af bakkede brostensgader, smuk arkitektur og flotte udsigter.

Der er ikke så mange turistattraktioner i området, udover berømte Galata Tower. Heldigvis, er det til gengæld muligt, at gå ind til Taksim-pladsen og Istiklal Caddesi, som er beliggende lige i nærheden.

Der er desuden gode transportforbindelser til det meste af byen, herunder også til den gamle bydel, Sultanahmet.

Galta byder på et roligt og stilet natteliv med trendy tagbarer og rolige pubber. Der er også et bredt udvalg af cool restauranter, caféer og butikker.

Det er ligeledes et ret turistet område, så der er selvfølgelig også mange overnatningsmuligheder. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Galata her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Istanbul - Galata - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Karaköy: For trendy omgivelser

Lige ved siden af Galata ligger Karaköy, som er endnu et kvarter i Beyoglu distriktet. Det lille kvarter er beliggende helt ned til vandet og er ret fladt, så det er virkelig nemt at gå rundt til fods.

I Karaköy emmer der af en trendy hipsteratmosfære med gamle varehuse, stilfulde restauranter, funky caféer, selvstændige butikker og smarte overnatningssteder.

Der er også fyldt med flotte havudsigter samt rig mulighed for, at hoppe på en båd til andre områder i Istanbul.

Det er muligt, at gå fra Karaköy til Taksim, Galata og Sultanahmet, men forvent at det f.eks. tager omkring en halv time at gå til den gamle bydel. Ellers er der også gode offentlige transportforbindelser.

Ligesom i de førnævnte områder, kan der også være en del turister i Karaköy. Du kan finde mange gode hoteller i Karaköy her (reklamelink).


Læs også: Rejseguide til Istanbul

 

5. Besiktas: For madører og par

I min guide til hvor man skal bo i Istanbul, kan vi selvfølgelig heller ikke komme udenom bydelen, Besiktas.

Besiktas er en af de ældste bydele i Istanbul og er en del af Sisli distriktet, som ligger på den europæiske side. Bydelen er beliggende direkte ned til Bosporus strædet, så det er nemt at tage på bådudflugter herfra.

Bydelen er nok mest kendt for sin spændende restaurantscene. Her finder du en stor variation af spisesteder med alt fra topbedømte restauranter til hyggelige caféer.

Gadebilledet består af en god blanding af moderne højhuse og historiske bygninger. Der er ikke så mange seværdigheder, så det er ikke her du skal bo, hvis du vil på sightseeing i Istanbul.

Området byder nemlig på en langt mere lokal og uturistet atmosfære end mange af de andre steder på listen.

En stor ulempe ved Besiktas er, at der ikke er nogen metro samtidig med, at det kan være besværligt at få fat på en taxi. Som et resultat heraf, kan du blive nødt til, at tage bussen rundt.

Hvis du alligevel gerne vil bo i bydelen, kan du kigge efter hoteller i Besiktas her (reklamelink). Der findes et stort udvalg af luksushoteller, men også billige hostels.

Besiktas - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Cihangir: For familier og digitale nomader

Cihangir er et lille kvarter i Beyoglu-distriktet, som egner sig særdeles godt til børnefamilier! Så hvis du besøger Istanbul med børn er Cihangir et rigtig godt sted at bo.

Her bliver du mødt af et charmerende, moderne og sikkert kvarter, som især er kendt for sin hippe bohemeatmosfære. Overalt i de rolige gader er der fyldt med specialforretninger, cool restauranter og hippe caféer.

Som et resultat heraf, er det også et meget populært sted at bo for digitale nomader og andre langtidsrejsende.

Cihangir er primært et beboelsesområde, så der er ingen store turistattraktioner imens udvalget af hoteller er lidt begrænset.

Heldigvis, er det til gengæld nemt, at gå ind til Taksim-pladsen og Istiklal Caddesi. Der er også gode offentlige transportforbindelser, så du nemt kan tage metroen til Sultanahmet eller hoppe på en færge fra Kabatas.

Du kan med fordel se efter hoteller i Cihangir her (reklamelink). Bemærk, at det er et meget bakket kvarter, så det anbefales ikke at bo der for gangbesværede.

 

7. Kadiköy: For lokalstemning

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i Istanbul for at få en vaskeægte lokalstemning? Så bør du helt klart have Kadiköy med i dine overvejelser!

I modsætning til de andre bydele og kvarterer her i guiden, ligger Kadiköy på den asiatiske side af byen. Det er dermed det perfekte sted til, at slippe lidt væk fra turistmasserne.

Her bliver du mødt af en tilbagelænet og autentisk lokalatmosfære med en befolkning, som primært består af velhavende tyrkere. Alligevel er priserne generelt billigere end i de turistede områder.

I Kadiköy finder du et bredt udvalg af fine restauranter, caféer, barer og butikker. Der er ikke så mange turistattraktioner, så det er et dårligt sted at bo for førstegangsrejsende.

Hvis du vil på sightseeing på den europæiske side skal du enten hoppe på en færge eller en metro, hvis altså du bor i nærheden af en metrolinje.

Kadiköy er derfor kun et godt sted at bo i Istanbul, hvis du ikke vil se så mange typiske attraktioner. Du kan lede efter gode hoteller i Kadiköy her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Istanbul - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ibrahim UzunUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Istanbul, Tyrkiet, som turist.

Har du allerede besøgt Istanbul? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Og hvor vil du gerne bo, hvis du skal rejse dertil igen engang? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Istanbul:

18 Must-See Seværdigheder i Istanbul

• Rejseguide til Istanbul

Gode Steder til Shopping i Istanbul

De Bedste Rejsemål i Tyrkiet

… Eller læs alle artikler fra Istanbul eller Tyrkiet

Planlæg din rejse til Istanbul:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil hotel i Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil oplevelser i Istanbul (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *