De 10 bedste steder til shopping i Istanbul - Kanyon Mall - Rejsdiglykkelig.dk

De 10 bedste steder til shopping i Istanbul

De bedste steder til shopping i Istanbul - Rejsdiglykkelig.dk

Istanbul er et sandt shopping mekka og har noget for enhver smag – selv for den mest krævende shopper! De fleste har nok allerede hørt om Grand Bazaar med sine tusindvis af butikker, men Istanbul byder på meget mere end bare det. Der findes nemlig et utal af farverige bazarer, moderne shopping gader, kæmpestore shoppingcentre og eksklusive modebutikker.

Udbuddet er enormt og hvis du er en sand shoppingentusiast vil du hurtigt indse, at du umuligt kan nå, at besøge alle dem steder du ønsker. Du bliver nok nødt til, at udvælge et par af stederne, hvor du kan svinge kreditkortet til det gløder. Derfor har jeg lavet en liste med de bedste muligheder indenfor shopping i Istanbul.

De 10 bedste steder til shopping i Istanbul - Rejsdiglykkelig.dk


Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi er Istanbuls svar på Champs-Élysées og gågaden er så populær, at den nemt kan besøges af op mod tre millioner mennesker på én enkelt dag. Gågaden strækker sig hele vejen fra Taksim-pladsen til lidt nord for Galatatårnet, og området er uden tvivl Istanbuls pulserende hjerte. Istiklal Caddesi er godt pakket med alverdens butikker, cafeer, restauranter, barer, natklubber og kunstgallerier. Her kan du shoppe i et utal af eksklusive designerbutikker og store butikskæder såsom Mango og Zara. De mange hyggelige sidegader og passager byder desuden på et bredt udvalg af mindre og mere specielle butikker.

 

Grand Bazaar

Grand Bazaar er en af verdens ældste og største overdækkede markeder med mere end 4.000 små butikker og boder fordelt på 61 gader. Grand Bazaar har tidligere vundet titlen, som verdens mest besøgte turistattraktion, hvilket ikke siger så lidt. Der er næsten garanti for, at du vil fare vild i labyrinten af smalle gader, som er fyldt med alverdens varer. Her kan du købe alt fra tøj, smykker, tasker og sko til tyrkiske specialiteter, tæpper, lamper og souvenirs. Husk endelig at prutte om prisen, som ofte kan komme ned på det halve.

 

Mall of Istanbul

Mall of Istanbul er et af de største shoppingcentre i Istanbul med sine 350 butikker fordelt på flere etager. Her kan du både shoppe i internationale og lokale butikskæder såsom Adidas, The Body Shop, H&M, Jack & Jones, Deichmann, Levis, Ecco, Mavi, Loft og Koton. Hvis sulten melder sig, kan du besøge centrets food court med et stort antal restauranter, cafeer og fastfood kæder. Som om det ikke skulle være nok, så byder Mall of Istanbul også på et populært teater med mange arrangementer og Tyrkiets største biograf. Og nå ja, så kan du selvfølgelig også besøge Europas største indendørs forlystelsespark i kælderen!Abdi Ipekci Caddesi

Abdi Ipekci Caddesi ligger i Nisantasi, som er en af Istanbuls mest eksklusive bydele og det er gaden med den højeste husleje i hele Istanbul! Her finder du alle de store luksus designerbutikker såsom Louis Vuitton, Dior, Gucci, Cartier, Rolex, Prada og Chanel. Gaden er fuld af elegante og historiske bygninger, smarte cafeer og restauranter, stilfulde indbyggere og selvfølgelig designerbutikkerne. En kort gåtur derfra ligger City’s Nisantasi, som er et shoppingcenter med 150 butikker i den billigere ende af skalaen.

 

Istanbul Cevahir

Istanbul Cevahir kan prale af, at være Tyrkiets og hele Europas største shoppingcenter. Her finder du mere end 280 butikker fordelt på seks etager, og over 40 restauranter og fastfoodkæder. Derudover er der en stor biograf, en IMAX 3D biograf, et teater og en bowlinghal. Nede i kælderen kan du slippe dit indre legebarn fri i underholdnings området med spillemaskiner, forlystelser og en rutsjebane, der snurrer sig gennem flere etager. Cevahirs store glastag bærer desuden på verdens største ur, hvor hvert tal er 3 meter lange. De mange butikker i centret inkluderer bl.a. Top Shop, Vero Moda, Espirit, Zara, Nike, Victoria’s Secret, LTB og LC Waikiki.

De 10 bedste steder til shopping i Istanbul - Cevahir Mall - Rejsdiglykkelig.dk

 

Den Egyptiske Basar

Den Egyptiske Basar bliver også kaldt for Krydderibasaren og er endnu en populær basar i Istanbul. Den er slet ikke lige så stor som Grand Bazaar, men er et besøg værd. Så snart du træder ind i basaren, bliver du ramt af en overflod af skønne dufte fra de mange boder. Her sælges der nemlig de mest smagfulde krydderier og et stort udvalg af nødder, tørrede frugter og te.

 

Istinye Park

Istinye Park er endnu et godt sted til shopping i Istanbul og er et shoppingcenter med 300 butikker. Det er ingen hemmelighed, at det er et dyrt sted at shoppe med mange eksklusive designerbutikker såsom Chanel, Armani, Burberry, Louis Vuitton, Fendi og Dior. Men der er altså også helt almindelige butikker, som ikke får kreditkortet til at gløde fuldstændig over. Centret er delt op i to forskellige afdelinger, hvor den ene er indendørs og den anden er udendørs. Der er også mange gode spisesteder samt en biograf, en IMAX 3D biograf, et fitnesscenter og en lille basar.

 

Bagdat Caddesi

Bagdat Caddesi er Istanbuls asiatiske sides svar på Istiklal Caddesi og byder på et stort udvalg af butikker. Mange af butikkerne ligger i den dyre ende af skalaen, da det hovedsageligt er designerbutikker såsom Burberry og Louis Vuitton. Men der findes altså også ganske normale butikker med almindelige priser i andre dele af gaden. Der ligger også mange populære restauranter og cafeer langs Bagdat Caddesi.Forum Istanbul

Forum Istanbul er et kæmpestort shoppingcenter, som dækker et område på næsten 500.000 kvadratmeter. Centret huser over 250 butikker som bl.a. består af en IKEA, ZARA, YKM, H&M, Gratis, Foot Locker, Adidas, Polo og Mango. Der er selvfølgelig også mange spisesteder såsom Simit Sarayi, KFC, Arbys, Starbucks, MC Donalds og Burger King. Herudover byder Forum Istanbul også på Tyrkiets første ismuseum, et gigantisk akvarium, en biograf og meget mere.

 

Kanyon

Kanyon er et af Istanbuls fornemmeste shoppingcentre og navnet stammer fra den specielle arkitektur, der er udformet som en kløft. Her finder du 160 prestigefyldte butikker, en biograf og fitnesscenter, som er fordelt på fire etager. Butikkerne i Kanyon består af Apple, Gap, MAC, Tommy Hilfiger, The Body Shop, Lego Store og mange andre. Der er også et godt udbud af restauranter og cafeer, men ikke rigtig nogen fastfood kæder. Det er uden tvivl et shoppingcenter i den fine og fornemme ende af skalaen.

De 10 bedste steder til shopping i Istanbul - Kanyon Mall - Rejsdiglykkelig.dk


Listen med de bedste steder til shopping i Istanbul kunne fortsætte i en uendelighed. Der er nemlig ekstremt mange muligheder for, at slippe sin indre shopaholic løs i millionbyen. Af andre gode steder til shopping i Istanbul, som ikke helt nåede med på top 10 listen, kan nævnes Zorlu Center, Akasya Acibadem, Old Book Bazaar, Marmara Forum og Akmerkez.Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.