De 10 Bedste Steder til Shopping i Istanbul

Leder du efter shopping i Istanbul? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste steder til shopping i Istanbul, Tyrkiet.

Istanbul er et vaskeægte shoppingmekka med noget for enhver smag – selv for den mest krævende shopper.

De fleste har sikkert allerede hørt om Grand Bazaar med sine tusindvis af butikker, men Istanbul byder altså på så meget mere end bare dét!

Den tyrkiske storby er hjem til utallige farverige bazarer, moderne shoppinggader, kæmpestore shoppingcentre og eksklusive modebutikker. Udbuddet af gode shopping steder i Istanbul er virkelig enormt!

Hvis du er en ægte shopaholic, indser du nok hurtigt, at du umuligt kan nå alle stederne. Du er nødt til at udvælge et par steder, hvor du kan svinge kreditkortet til det gløder.

Hvis du planlægger en rejse til Istanbul, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste steder til shopping i Istanbul, Tyrkiet.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil hotel i Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil oplevelser i Istanbul (reklamelink)

 

De Bedste Steder til Shopping i Istanbul:


1. Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi er Istanbuls svar på Champs-Élysées i Paris, og er en yderst populær gågade i Istanbul. Ja, faktisk er den så populær, at den nemt kan besøges at op mod tre millioner mennesker på én enkelt dag.

Der er dermed ingen tvivl om, at det er Istanbuls pulserende hjerte! Den populære gågade strækker sig hele vejen fra Taksim-pladsen til lidt nord for Galatatårnet.

Langs gågaden er der tæt pakket med alverdens butikker, caféer, restauranter, barer, natklubber og kunstgallerier.

På Istiklal Caddesi finder du et bredt udvalg af eksklusive designerbutikker og store butikskæder som Mango og Zara. De charmerende sidegader og passager byder desuden på et bredt udvalg af mindre specialbutikker.

10 Steder til Shopping i Istanbul - Istiklal Caddesi - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Mall of Istanbul

Med 350 butikker fordelt på flere etager, er Mall of Istanbul et af de største shoppingcentre i Istanbul. Her kan du svinge kreditkortet i et stort antal internationale- og lokale butikskæder.

De mange butikker i Mall of Istanbul inkluderer Adidas, The Body Shop, H&M, Jack & Jones, Deichmann, Levis, Ecco, Mavi, Loft, Koton og mange andre.

Hvis sulten melder sig, kan du med fordel besøge centrets food court med mange caféer, restauranter og fastfoodkæder. Mall of Istanbul huser også et populært teater med mange arrangementer og Tyrkiets største biograf.

Nå ja, og så er der selvfølgelig også lige en stor indendørs forlystelsespark i kælderen! Ja, faktisk er det Europas største indendørs forlystelsespark.

 

3. Grand Bazaar

Grand Bazaar er et af verdens ældste og største overdækkede markeder. Her finder du mere end 4.000 små butikker og boder fordelt på 61 smalle gader.

Tidligere har Grand Bazaar faktisk vundet titlen som verdens mest besøgte turistattraktion. Det er derfor slet ikke så svært at forstå, hvorfor Grand Bazaar er et af de mest populære steder til shopping i Istanbul.

Inde i Grand Bazaar er der næsten garanti for, at du vil farer vildt i labyrinten af smalle gader fyldt med alverdens varer.

Her kan du købe alt fra tøj, sko, tasker og smykker til tyrkiske specialiteter, tæpper, lamper og souvenirs. Husk at forhandle om prisen, der ofte kan komme helt ned på det halve af startprisen.

Grand Bazaar - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Abdi Ipekci Caddesi

Abdi Ipekci Caddesi ligger i Nisantasi, der er en af de mest eksklusive bydele i Istanbul. Ja, faktisk er området endda så eksklusivt, at Abdi Ipekci Caddesi er gaden med den højeste husleje i Istanbul!

Her finder du alle de store luksusdesignerbutikker såsom Louis Vuitton, Dior, Gucci, Cartier, Rolex, Prada og Chanel.

Udover designerbutikker, er den eksklusive gade også fyldt med elegante og historiske bygninger, smarte caféer og restauranter samt stilfulde indbyggere.

En kort gåtur fra Abdi Ipekci Caddesi finder du City’s Nisantasi, der er et shoppingcenter med 150 butikker. Her er butikkerne i den billigere ende af skalaen med langt mere overkommelige priser.

 

5. Istanbul Cevahir

Istanbul Cevahir har ikke bare titlen som Tyrkiets, men hele Europas største shoppingcenter. Her finder du mere end 280 butikker fordelt på seks etager.

Derudover byder Istanbul Cevahir også på mere end 40 restauranter og fastfoodkæder. Der er desuden en stor biograf, en IMAX 3D-biograf, et teater og en bowlinghal.

I kælderen kan du slippe dit indre legebarn fri i et stort underholdningsområde. Her er der fyldt med spillemaskiner og forlystelser. Nå ja, og så er der da også lige en stor rutsjebane, der snor sig gennem flere etager!

Cevahirs store glastag bærer desuden på verdens største ur. Urets tal har en imponerende størrelse og er intet mindre end 3 meter lange.

De mange butikker i centret inkluderer bl.a. Top Shop, Vero Moda, Espirit, Zara, Nike, Victoria’s Secret, LTB og LC Waikiki. Istanbul Cevahir er uden tvivl et af de bedste steder til shopping i Istanbul.

10 Steder til Shopping i Istanbul - Istanbul Cevahir - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Bagdat Caddesi

Bagdat Caddesi er Istanbuls asiatiske sides svar på Istiklal Caddesi. Her finder du et bredt og varieret udvalg af gode butikker.

Mange af butikkerne ligger i den dyre ende af skalaen og består hovedsageligt af designerbutikker som Burberry og Lous Vuitton. Når du besøger Bagdat Caddesi, kan du dog også sagtens finde ganske normale butikker.

I andre dele af gaden, ligger der nemlig mange prisvenlige butikker. Du kan desuden også finde et stort antal populære caféer og restauranter på Bagdat Caddesi.

 

7. Istinye Park

Istinye Park er endnu et godt sted til shopping i Istanbul. I det store shoppingcenter finder du omkring 300 butikker, der primært ligger i den dyre ende af skalaen.

Størstedelen af butikkerne består af eksklusive designerbutikker som Chanel, Armani, Burberry, Louis Vuitton, Fendi og Dior. Du kan dog også finde helt almindelige butikker, som ikke får kreditkortet til at gløde fuldstændigt.

Istinye Park er opdelt i en indendørs- og en udendørsafdeling. Du kan også finde mange gode spisesteder, en biograf, en IMAX 3D-biograf, et fitnesscenter og en lille basar.

 

8. Den Egyptiske Basar

Den Egyptiske Basar bliver også kaldt for Krydderibasaren og er endnu en populær basar i Istanbul. Den er overhovedet ikke i nærheden af, at være lige så stor som Grand Bazaar.

Alligevel er den et besøg værd, når du skal på shopping i Istanbul. Så snart du træder ind i Den Egyptiske Basar, bliver du ramt af en overflod af skønne dufte fra de mange boder.

Her sælges der de mest smagfulde krydderier og et stort udvalg af nødder, tørrede frugter og te. Det er virkelig et skønt sted, som sætter gang i alle sanserne.

Den Egyptiske Basar - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Forum Istanbul

Forum Istanbul er et kæmpestort shoppingcenter i Istanbul, der dækker over et enormt område på næsten 500.000 kvadratmeter. Det store shoppingcenter byder på mere end 250 butikker.

Her kan du bl.a. shoppe i IKEA, Foot Locker, ZARA, YKM, Adidas, H&M, Polo og Mango. Du kan selvfølgelig også finde mange gode restauranter og fastfoodkæder såsom Sarayi, KFC, Arbys, Starbucks, McDonalds og Burger King.

Herudover er Forum Istanbul også hjem til Tyrkiets første is-museum såvel som et gigantisk akvarium, en biograf og meget mere.

 

10. Kanyon

Kanyon er et af de mest fornemme shoppingcentre i Istanbul. Navnet stammer fra den specielle og kreative arkitektur, der er udformet som en slags kløft.

Fordelt på fire etager, finder du 160 prestigefyldte butikker, en biograf og et fitnesscenter. Butikkerne består af Apple, Gap, MAC, Tommy Hilfiger, The Body Shop, Lego Store og mange andre.

Der er også et godt udvalg af restauranter og caféer, men der er ikke rigtigt nogen fastfoodkæder. Selvom at Kanyon ligger i den fornemme ende af skalaen, er det stadig et af de bedste steder til shopping i Istanbul.

De 10 bedste steder til shopping i Istanbul - Kanyon - Rejsdiglykkelig.dk

Listen over de bedste steder til shopping i Istanbul, kunne fortsætte i en uendelighed. Der er nemlig ekstremt mange muligheder for, at slippe din indre shopaholic løs i millionbyen.

Af andre gode steder til shopping i Istanbul kan der også nævnes Zorlu Center, Akasya Acibadem, Old Book Bazaar, Marmara Forum og Akmerkez.

Hvad er dine favoritsteder til shopping i Istanbul? Hvilke steder vil du helst besøge, hvis du har planlagt en rejse til Istanbul? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Istanbul:

Rejseguide til Istanbul

De 18 Bedste Oplevelser i Istanbul

Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Tyrkiet

De Bedste Rejsemål i Tyrkiet

Verdens Bedste Shoppingbyer

… Eller læs alle artikler fra Istanbul eller Tyrkiet

Planlæg din rejse til Istanbul:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil hotel i Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil oplevelser i Istanbul (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *