10 Bedste Steder til Shopping i Istanbul

Leder du efter shopping i Istanbul? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste steder til at tage på shopping i Istanbul, Tyrkiet.

Istanbul er et sandt shoppingmekka med noget for enhver smag (selv for den mest krævende shopper). De fleste har nok allerede hørt om Grand Bazaar med tusindvis af butikker, men Istanbul byder på meget mere end bare det. Der findes et utal af farverige bazarer, moderne shopping gader, kæmpestore shoppingcentre og eksklusive modebutikker.

Udbuddet af gode steder at tage på shopping i Istanbul er virkelig enormt! Hvis du er en ægte shopaholic, vil du nok hurtigt indse, at du umuligt kan nå at besøge alle stederne. Du bliver nødt til at udvælge et par af stederne, hvor du kan svinge kreditkortet til det gløder.

Hvis du planlægger en rejse til Istanbul, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de allerbedste steder til shopping i Istanbul, Tyrkiet.

 

De bedste steder til shopping i Istanbul:


1. Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi er Istanbuls svar på Champs-Élysées og er en yderst populær gågade i Istanbul. Faktisk er den så populær, at den nemt kan besøges at op mod tre millioner mennesker på én enkelt dag. Det er dermed uden tvivl Istanbuls pulserende hjerte!

Den populære gågade strækker sig hele vejen fra Taksim-pladsen til lidt nord for Galatatårnet. Langs gågaden er der tæt pakket med alverdens butikker, caféer, restauranter, barer, natklubber og kunstgallerier.

Når du besøger Istiklal Caddesi, finder du et stort udvalg af eksklusive designerbutikker og store butikskæder som Mango og Zara. De mange charmerende sidegader og passager byder desuden på et bredt udvalg af mindre specialbutikker.

10 Steder til Shopping i Istanbul - Istiklal Caddesi - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Mall of Istanbul

Med 350 butikker fordelt på flere etager, er Mall of Istanbul et af de største shoppingcentre i Istanbul. Her kan du svinge kreditkortet i et stort antal internationale- og lokale butikskæder.

De mange butikker i Mall of Istanbul inkluderer Adidas, The Body Shop, H&M, Jack & Jones, Deichmann, Levis, Ecco, Mavi, Loft og Koton. Hvis sulten melder sig, kan du med fordel besøge centrets food court med et stort antal restauranter, caféer og fastfoodkæder.

Mall of Istanbul huser også et populært teater med mange arrangementer og Tyrkiets største biograf. Nå ja, og så er der selvfølgelig også lige en stor indendørs forlystelsespark i kælderen! Ja, faktisk er det Europas største indendørs forlystelsespark.

 

3. Grand Bazaar

Grand Bazaar er en af verdens ældste og største overdækkede markeder. Her finder du mere end 4.000 små butikker og boder fordelt på 61 gader.

Faktisk har Grand Bazaar tidligere vundet titlen som verdens mest besøgte turistattraktion. Derfor er det slet ikke så svært at forstå, hvorfor Grand Bazaar er et af de mest populære steder til shopping i Istanbul.

Inde i Grand Bazaar er der næsten garanti for, at du vil fare vildt i labyrinten af smalle gader fyldt med alverdens varer. Her kan du købe alt fra tøj, sko, tasker og smykker til tyrkiske specialiteter, tæpper, lamper og souvenirs. Husk at prutte om prisen, der ofte kan komme ned på halvdelen af startprisen.

Grand Bazaar - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Abdi Ipekci Caddesi

Abdi Ipekci Caddesi ligger i Nisantasi, der er en af de mest eksklusive bydele i Istanbul. Området er endda så eksklusivt, at Abdi Ipekci Caddesi er gaden med den højeste husleje i Istanbul!

Her finder du alle de store luksus designerbutikker såsom Louis Vuitton, Dior, Gucci, Cartier, Rolex, Prada og Chanel. Udover designerbutikker, er den eksklusive gade også fyldt med elegante og historiske bygninger, smarte caféer og restauranter samt stilfulde indbyggere.

En kort gåtur fra Abdi Ipekci Caddesi ligger City’s Nisantasi, der er et shoppingcenter med 150 butikker. Her er butikkerne i den billigere ende af skalaen med langt mere overkommelige priser.

 

5. Istanbul Cevahir

Istanbul Cevahir har ikke bare titlen som Tyrkiets, men hele Europas største shoppingcenter. Her finder du mere end 280 butikker fordelt på seks etager. Derudover er der også mere end 40 restauranter og fastfoodkæder.

Inde i Istanbul Cevahir er der desuden en stor biograf, en IMAX 3D biograf, et teater og en bowlinghal. Nede i kælderen kan du slippe dit indre legebarn fri i et stort underholdningsområde. Her er der fyldt med alverdens spillemaskiner og forlystelser. Nå ja, og så er der da også lige en stor rutsjebane, der snor sig gennem flere etager!

Cevahirs store glastag bærer desuden på verdens største ur med tal på 3 meter. De mange butikker i centret inkluderer blandt andet Top Shop, Vero Moda, Espirit, Zara, Nike, Victoria’s Secret, LTB og LC Waikiki. Istanbul Cevahir er uden tvivl et af de allerbedste steder til at tage på shopping i Istanbul.

10 Steder til Shopping i Istanbul - Istanbul Cevahir - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Bagdat Caddesi

Bagdat Caddesi er Istanbuls asiatiske sides svar på Istiklal Caddesi. Her finder du et bredt udvalg af gode butikker. Mange af butikkerne ligger i den dyre ende af skalaen og består hovedsageligt af designerbutikker som Burberry og Lous Vuitton.

Når du besøger Bagdat Caddesi, kan du dog også sagtens finde ganske normale butikker. I andre dele af gaden ligger der nemlig mange prisvenlige butikker. Du kan også finde et stort antal populære caféer og restauranter.

 

7. Istinye Park

Istinye Park er endnu et godt sted til at tage på shopping i Istanbul. I det store shoppingcenter finder du omkring 300 butikker, der primært ligger i den dyre ende af skalaen.

Størstedelen af butikkerne består af eksklusive designerbutikker som Chanel, Armani, Burberry, Louis Vuitton, Fendi og Dior. Du kan dog også sagtens finde helt almindelige butikker, som ikke får kreditkortet til at gløde fuldstændig over.

Istinye Park er opdelt i to forskellige afdelinger, der henholdsvis er en udendørs- og en indendørs afdeling. Du kan også finde mange gode spisesteder, en biograf, en IMAX 3D biograf, et fitnesscenter og en lille basar.

 

8. Den Egyptiske Basar

Den Egyptiske Basar bliver også kaldt for Krydderibasaren og er endnu en populær basar i Istanbul. Den er overhovedet ikke i nærheden af at være lige så stor som Grand Bazaar. Alligevel er den et besøg værd, når du skal på shopping i Istanbul.

Så snart du træder ind i Den Egyptiske Basar, bliver du ramt af en overflod af skønne dufte fra de mange boder. Her sælges der de mest smagfulde krydderier og et stort udvalg af nødder, tørrede frugter og te. Det er virkelig et skønt sted som sætter gang i alle sanser.

Den Egyptiske Basar - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Forum Istanbul

Forum Istanbul er et kæmpestort shoppingcenter i Istanbul, der dækker et enormt område på næsten 500.000 kvadratmeter. Det store shoppingcenter har mere end 250 butikker. Her finder du butikker som IKEA, ZARA, YKM, H&M, Gratis, Foot Locker, Adidas, Polo og Mango.

Du kan selvfølgelig også finde mange gode restauranter og fastfoodkæder såsom Sarayi, KFC, Arbys, Starbucks, MC Donalds og Burger King. Herudover er Forum Istanbul også hjem til Tyrkiets første is-museum, et gigantisk akvarium, en biograf og meget mere.

 

10. Kanyon

Kanyon er et af de mest fornemme shoppingcentre i Istanbul. Navnet stammer fra den specielle og kreative arkitektur, der er udformet som en slags kløft. Fordelt på fire etager, finder du 160 prestigefyldte butikker, en biograf og et fitnesscenter.

Butikkerne i Kanyon inkluderer Apple, Gap, MAC, Tommy Hilfiger, The Body Shop, Lego Store og mange andre. Der er også et godt udvalg af restauranter og caféer, men der er ikke rigtigt nogen fastfoodkæder. Selvom at Kanyon ligger i den fornemme ende af skalaen, er det stadig et af de bedste steder til shopping i Istanbul.

De 10 bedste steder til shopping i Istanbul - Kanyon - Rejsdiglykkelig.dk

Listen med de bedste steder til at tage på shopping i Istanbul kunne fortsætte i en uendelighed. Der er nemlig ekstremt mange muligheder for at slippe din indre shopaholic løs i millionbyen. Af andre gode steder til shopping i Istanbul, kan nævnes Zorlu Center, Akasya Acibadem, Old Book Bazaar, Marmara Forum og Akmerkez.

Hvad er dine favoritsteder til shopping i Istanbul? Hvilke steder vil du helst besøge, hvis du har planlagt en rejse til Istanbul? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs mere fra Istanbul:

… Eller læs alle artikler fra Istanbul.

Planlæg din rejse til Istanbul:

Bestil fly til Istanbul (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Istanbul (reklamelink)

Bestil oplevelser i Istanbul (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *