Hvor skal man bo i London som turist - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i London? Guide til de bedste steder at bo

Leder du efter de bedste steder at bo i London som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i London, England.

Hvor skal man bo i London? Det kan være utroligt svært at finde ud af, hvor det er bedst at bo i London som turist.

London er kæmpestor! Ja, faktisk er det en af Europas største byer. Det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvor du vælger at bo under din storbyferie.

Hvis du kommer til at bo i det forkerte område, kan du nemt ende med, at bruge timevis af din ferie på Londons offentlig transport.

Heldigvis, er der hjælp på vej! Her får du en guide til, hvor man skal bo i London som turist. Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel med must-see seværdigheder i London.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

 

Generelle tips til hvor man skal bo i London


Der er ikke som sådan et decideret centrum i London. Seværdighederne er spredt udover hele byen, så uanset hvor du bor, er du nødt til at benytte offentlig transport.

Det er også netop derfor, at det altid er en god idé, at finde et hotel i nærheden af en metrostation. På den måde kan du nemt komme rundt i hele byen.

Eftersom at der ikke er et decideret centrum, er der heller ikke ét enkelt sted, som er det absolut bedste sted at bo i London. Hvert område har sin helt egen stil, charme og unikke særpræg.

Hvor det er bedst at bo i London, afhænger altså i høj grad af, hvad du gerne vil have ud af din storbyferie.


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

 

Hvor skal man bo i London?


1. Covent Garden: For førstegangsrejsende

Covent Garden ligger i West End, der er Londons største og vigtigste teater- og underholdningsområde. Det betragtes af mange som centrum af London.

Hvis du gerne vil bo i hjertet af London, er Covent Garden det helt rette sted at bo! Her er du i gåafstand til mange af byens største seværdigheder og shoppinggader. Det er desuden et meget trygt område, da der altid er mange mennesker.

Der hersker altså ingen tvivl om, at Covent Garden er et af de bedste steder at bo i London for førstegangsrejsende.

Vær dog opmærksom på, at områdets store popularitet afspejler sig i hotelpriserne, der således ligger i den høje ende. Du kan finde et bredt udvalg af hoteller i Covent Garden her (reklamelink).

Covent Garden - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Soho: For festaber

Soho ligger ligeledes i West End. Det er dermed også et meget centralt område i den britiske hovedstad. Det er desuden et af de mest trendy områder i London og er især kendt for sit livlige natteliv.

Hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo i London for at opleve nattelivet, bør du altså helt klart overveje Soho.

Her er der fyldt med barer, pubber, natklubber, teatre, restauranter, butikker og livemusik. Ikke nok med det, så er Soho også centrum for Londons LGBT-samfund.

Lyder Soho som det perfekte kvarter i London for dig? Så kan du med fordel kigge efter de bedste hoteller i Soho her (reklamelink).

 

3. Mayfair: For luksusdyr

Mayfair er endnu et populært område i West End. Ja, faktisk er det kendt for at være et af de mest eksklusive kvarterer i London.

Her er der fyldt med elegante huse, luksuriøse hoteller, formelle gourmetrestauranter og dyre designerbutikker. Det er desuden et meget smukt og romantisk kvarter med charmerende gader, gamle bygninger og hyggelige restauranter.

Mayfair er altså bestemt ikke et kvarter for budgetrejsende, men nærmere for dem der er på udkig efter romantik og luksus.

I nærheden ligger Belgravia og Knightsbridge, som ligeledes er to meget luksuriøse og eksklusive kvarterer i London. Du kan mange gode og lækre hoteller i Mayfair her (reklamelink).

Hvor skal man bo i London som turist - Mayfair - Rejs Dig Lykkelig

 

4. South Bank: For sightseeing

På den sydlige bred af Themsen-floden ligger South Bank, som er en rigtig god base for sightseeing. Det er beliggende centralt i London og ligger i gåafstand til flere af byens største seværdigheder.

South Bank byder desuden på rigtig gode transportforbindelser, så du hurtigt kan komme rundt i byen. Derudover er området også hjem til store attraktioner som London Eye, Tate Modern og The Shard.

I South Bank har du nem adgang til et stort udvalg af gode spisesteder, hyggelige barer, livlige markeder og flotte udsigter.

Ulemperne ved at bo i området er til gengæld, at der er rigtig mange mennesker og dårlige shoppingmuligheder. Hvis det ikke har betydning for dig, kan du finde hoteller i South Bank her (reklamelink).

 

5. City of London: For topattraktioner

City of London betragtes som det absolutte centrum i London og er hjem til adskillige store seværdigheder. Det er bl.a. her du finder Tower of London og Saint Paul’s Cathedral. Der er også mange gamle pubber, gode spisesteder, butikker og markeder.

Kvarteret er desuden kendt som Londons finansielle centrum og er et forretningsdistrikt med moderne højhuse, men også historiske bygninger.

City of London har en rigtig god placering og ligger i gåafstand til mange af byens største attraktioner. Du kan med fordel kigge efter hoteller i City of London her (reklamelink).

Hvor skal man bo i London som turist - City of London - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Kensington og South Kensington: For familier

Hvis du er på udkig efter, hvor man skal bo i London med sin familie, bør du kraftigt overveje Kensington eller South Kensington. De to kvarterer ligger side om side syd for Hyde Park og er utroligt familievenlige.

Kensington og South Kensington består af to charmerende rolige områder med et stort udvalg af museer, skønne parker og gode legepladser.

Det ligger godt nok et stykke væk fra mange af Londons største seværdigheder, men heldigvis er der gode transportforbindelser. Find hoteller i Kensington her (reklamelink).

 

7. Paddington: For budgetrejsende

Paddington ligger lige nord for Hyde Park og er et af de bedste steder at bo i London, hvis du rejser på et budget. Her er der et stort udvalg af billige selvstændige hoteller, men også lidt dyrere kædehoteller.

Der er ikke så mange seværdigheder i Paddington, men alligevel er du i gåafstand til Oxford Street og Hyde Park. Det er desuden nemt, at komme rundt til resten af London med offentlig transport.

Paddington er altså et af de bedste steder at bo i London, hvis du gerne vil bo billigt, men samtidig ikke vil være for langt væk fra byens største attraktioner.

Lyder det populære og budgetvenlige område i London som noget for dig? Så kan du finde mange gode hoteller i Paddington her (reklamelink).

Paddington - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Camden Town: For lokal stemning

Camden Town er en meget speciel og anderledes bydel, som er placeret i den nordlige del af London.

Her bliver du mødt af et råt og farverigt bybillede med graffiti, usædvanlige butikker, spændende markeder, hipstercaféer, natklubber og barer med livemusik.

Der er en helt speciel – og ret usædvanlig – lokal stemning i Camden Town. Det ligger langt fra Londons hovedattraktioner, men er alligevel et rigtig godt sted at bo for backpackeres og unge mennesker.

Bemærk at området IKKE egner sig til børnefamilier. Der kan nemlig være lidt utrygt efter mørkets frembrud. Du kan finde hoteller i Camden Town her (reklamelink).


Læs også: Rejseguide til London

 

9. Notting Hill: For romantiske par

Notting Hill er et smukt og roligt område, som især er kendt for filmen af samme navn. Overalt i bydelen bliver du mødt af charmerende gader, ikoniske farverige byhuse, antikbutikker, retrobarer og små caféer.

Hver lørdag afholdes der desuden et stort antikmarked i Notting Hill. Det finder sted på den farverige og livlige gade, Portobello Road.

Notting Hill ligger lidt væk fra det centrale London, men byder til gengæld på en skøn, rolig og romantisk atmosfære. Find hoteller i Notting Hill (reklamelink).

Hvor skal man bo i London som turist - Notting Hill - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Chelsea: For fashionistas

Men hvor skal man så bo i London, hvis man elsker shopping og mode? Her er Chelsea en rigtig god mulighed! Selvom at det er et af de fornemmeste områder i London, er priserne på hotelovernatninger alligevel fornuftige.

Chelsea er desuden et roligt, sikkert og meget børnevenligt område, hvilket endda har tiltrukket et par verdensberømte kendisser.

Overalt bliver du mødt af billedskønne gader, der er fyldt med eksklusive butikker, fornemme restauranter og anerkendte gallerier. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Chelsea her (reklamelink).

 

11. Shoreditch: For unge hipsters

Shoreditch er en trendy og kunstnerisk bydel i det østlige London. Det er et af de bedste steder at bo i London for unge hipsters, der elsker gadekunst, vintagebutikker, udendørs markeder og hipsterbarer.

Det er desuden et budgetvenligt område med mange billige restauranter og hoteller. Shoreditch er også kendt for sit vilde natteliv, som er blandt Londons bedste.

Som et resultat af det vilde natteliv, er det altså ikke en bydel, der anbefales for børnefamilier. Det er muligt, at finde mange fine hoteller i Shoreditch her (reklamelink).

Hvor skal man bo i London som turist - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jurica KoletićUnsplash

 

Ofte stillede spørgsmål:


Er det dyrt at overnatte i London?

Det kan godt være, at flybilletterne til London kan være utroligt billige! Det er bare desværre ikke helt tilfældet med overnatningsmulighederne. Det er nemlig ret dyrt at overnatte i London!

De mest populære og centrale områder er også de dyreste. Hvis du gerne vil bo godt og centralt, skal du dermed forvente, at have den helt store pengepung fremme.

Hvor finder man billige pakkerejser til London?

Hvis du ikke har lyst til at planlægge din storbyferie til London på egen hånd, kan du også købe en pakkerejse. Her slipper du for planlægningen samtidig med, at der både er fly og hotel inkluderet i prisen.

Du kan finde kan finde mange gode pakkerejser til London her (reklamelink) i forskellige prisklasser. Glem heller ikke, at læse min artikel om pakkerejser til London.

Hvornår er det bedst at rejse til London?

Du kan sagtens tage på en storbyferie i London hele året rundt. Hvornår det er bedst at tage afsted, afhænger dermed i høj grad af, hvad du gerne vil have ud af din rejse.

Det kan dog især anbefales, at besøge London fra maj til september og igen i december, hvor byen rigtig kommer i julestemning.

Hvad må man ikke gå glip af i London?

London byder på rigtig mange spændende ting at lave! Her er der nemlig fyldt med verdensberømte seværdigheder og ikoniske attraktioner.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal lave på din storbyferie, kan du med fordel læse min artikel om must-see seværdigheder i London.

Hvor skal man bo i London - Ofte stillede spørgsmål - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i London som turist. Har du allerede besøgt London? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

• London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

• Rejseguide til London

• Guide til Offentlig Transport i London

Londons Internationale Lufthavne

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *