Lufthavne i London - London Luton Airport - Rejs Dig Lykkelig

Lufthavne i London: Guide til Londons Lufthavne

Planlægger du en rejse til London? Glem ikke at tjekke denne guide med praktiske tips og vigtige informationer om de mange lufthavne i London.

London er et af de mest populære rejsemål for os danskere. Det skyldes til dels at det er en fantastisk storby, men også at der er mange direkte flyvninger fra både København, Billund, Aalborg og Aarhus.

Ikke nok med det, så er priserne på flybilletter også ekstremt billige samtidig med at rejsetiden er kort.

Selvom at det er nemt at flyve til London, kan det være uoverskueligt at finde rundt i byens mange lufthavne. Der er nemlig ikke bare én eller to lufthavne, men hele seks internationale lufthavne, hvoraf fem kan nås fra Danmark.

Hvis du vil have et bedre overblik over de mange lufthavne i London, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en guide til Londons lufthavne.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil lufthavnstransport i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

 

Lufthavne i London:


London Heathrow Airport (LHR)

Heathrow er ikke bare den største lufthavn i London, men også en af de travleste lufthavne i verden. Før Covid-19 håndterede lufthavnen omkring 80 millioner passagerer årligt!

Med fem terminaler og fly til hundredvis af destinationer verden over, er Heathrow kæmpestor! Det er derfor ikke en lufthavn for dig, der hader store menneskemængder.

Hvis du derimod elsker lufthavne med mange faciliteter samt gode shopping- og spisemuligheder er Heathrow det perfekte valg.

Flybilletterne til Heathrow er som regel lidt dyrere end flybilletterne til de andre store lufthavne i London. Det er nemlig primært de dyre selskaber som SAS og British Airways, der flyver dertil fra Danmark.

Heathrow Airport - Rejs Dig Lykkelig

Hvis du medregner transportomkostninger og tid, kan det dog alligevel være billigere at flyve til Heathrow. Lufthavnen ligger nemlig kun 25 kilometer vest for det centrale London og byder på rigtig gode transportforbindelser.

Heathrow er forbundet til Londons undergrundsbane, så det er både nemt og billigt at komme ind til det centrale London derfra. Udover undergrundsbanen, er der også toge, busser og taxier.

Lufthavnen er som sagt gigantisk – og der kan være meget langt mellem terminalerne. Det er dermed en rigtig god idé, at ankomme i god tid, så du er sikker på at nå dit fly.


Læs også: 18 Must-See Seværdigheder i London

Lufthavne i London - London Heathrow Airport - Rejs Dig Lykkelig

 

London Gatwick Airport (LGW)

Gatwick er Londons næststørste lufthavn. Med mere end 40 millioner passagerer årligt, er det desuden den næst travleste lufthavn i Storbritannien og en af de travleste i Europa.

Selvom at der kommer mange passagerer gennem lufthavnen, fungerer deres automatiserede sikkerhedssystem så godt, at der sjældent er lange ventetider. Imens du venter på flyet, kan besøge flere gode spisesteder og butikker.

Priserne på flybilletter til Gatwick varierer meget, da lufthavnen både er hjem til lavsprisselskaber og lidt dyrere flyselskaber. Det er dog primært lavprisselskaber som Norwegian og Easyjet, der flyver dertil fra Danmark.

Gatwick ligger omkring 47 kilometer syd for det centrale London og byder ligesom Heathrow også på gode transportforbindelser. Her er der både eksprestoge, almindelige toge, busser og taxier.

Gatwick Airport - Rejs Dig Lykkelig

 

London Stansted Airport (STN)

En anden af de travleste lufthavne i London er Stansted Airport, som er byens tredjestørste lufthavn. Selvom at lufthavnen håndterer mere end 27 millioner passagerer om året, er der faktisk kun én terminal.

London Stansted er dermed en meget overskuelig lufthavn, men forbered dig på lange ventetider. Heldigvis er der også et godt udvalg af spisesteder og butikker.

Lufthavnen er især kendt for sine mange lavprisselskaber, som udbyder ekstremt billige flybilletter. Når du flyver fra Danmark til Stansted, er det med stor sandsynlighed lavprisselskaber som Ryan Air eller Easyjet du flyver med.

Stansted Airport ligger omkring 68 kilometer nordøst for det centrale London og byder ligeledes på gode transportforbindelser. Her er der både toge, busser og taxier. Du skal dog forvente at transporten er dyr og tidskrævende.

Lufthavne i London - Stansted Airport - Rejs Dig Lykkelig

 

London Luton Airport (LTN)

Luton Airport ligger omkring 55 kilometer nord for Londons centrum og er byens fjerdestørste lufthavn. Ligesom Stansted Airport er Luton også hjem til mange lavprisselskaber, herunder Easyjet, Ryanair, Tui og Wizz Air.

Med så mange lavprisselskaber, hersker der ingen tvivl om, at Luton er en god lufthavn for budgetrejsende. Luton Airport er dog ikke så stor, så der er desværre ikke så meget at give dig til imens du venter på flyet.

En anden ulempe ved Luton Airport er transportforbindelserne, som ikke er specielt gode. Taxierne er dyre og der er ingen direkte togforbindelse til det centrale London.

Hvis du vil med toget, er du nødt til at tage en shuttlebus fra lufthavnen til stationen omkring 10 minutters kørsel derfra. Du kan selvfølgelig også tage bussen fra lufthavnen til centrum, men forvent at det er meget tidskrævende.


Læs også: Guide til Offentlig Transport i London

Luton Airport - Rejs Dig Lykkelig

 

London City Airport (LCY)

London City Airport er den mest centrale af de mange lufthavne i London. Den ligger kun omkring 10 kilometer øst for Londons centrum og byder på rigtig gode transportforbindelser.

Selvom at lufthavnens beliggenhed er fantastisk, er der ikke så mange fly, der flyver dertil. Det er nemlig en af de mindste lufthavne i London, så kapaciteten er begrænset og priserne er ofte i den høje ende.

Som et resultat af London City Airports lille størrelse, er der desværre ikke så mange faciliteter derinde. Der er kun få spisesteder og et par enkelte butikker. Det kan dermed være svært, at få tiden til at gå imens du venter på flyet.

Lufthavne i London - London City Airport - Rejs Dig Lykkelig

 

London Southend Airport (SEN)

Southend Airport er den eneste af de mange lufthavne i London, som ikke har direkte flyforbindelser til Danmark. Det skyldes måske, at det er den mindste af de mange lufthavne i London.

Selvom at Southend Airport er beliggende omkring 63 kilometer vest for London, er der alligevel gode transportforbindelser til byens centrum. Du kan f.eks. hoppe på et tog, en bus eller en taxi.

Vær dog forberedt på, at det både er dyrt og tidskrævende at køre den lange tur fra lufthavnen til centrum.

Lufthavne i London - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til Londons lufthavne. Har du allerede været i London? Hvis ja, hvilken lufthavn benyttede du så? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

Rejseguide til London

Hvor skal man bo i London?

18 Must-See Seværdigheder i London

London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

Oplevelser i London for Børn og Teenagere

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil lufthavnstransport i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *