Rejseguide til London - Rejs Dig Lykkelig

Rejseguide til London

Planlægger du en rejse til London? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til London med mange gode tips og praktiske informationer.

London er en af verdens mest populære storbyer – og med god grund! I den britiske hovedstad bliver du mødt af ikoniske bydele, verdensberømte seværdigheder, uendelige shoppingmuligheder og en spændende historie.

Inden du drager afsted på din storbyferie i London, er det vigtigt at have styr på alt det praktiske. Det er netop derfor jeg har lavet denne rejseguide til London med alt fra seværdigheder og shopping til bydele og offentlig transport.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

 

Hvornår er det bedst at besøge London?


Det bedste tidspunkt at besøge London på, afhænger i høj grad af, hvad du gerne vil have ud af din storbyferie. England byder generelt på et mildt klima med temperaturer, der sjældent bliver ekstremt høje eller lave.

 Sommer: Højsæsonen for turismen er i sommermånederne, hvor London ofte er fyldt til bristepunktet. Det er et skønt tidspunkt med mange festivaler og varme temperaturer, der sjældent sniger sig over 25 grader. Vær dog forberedt på de voldsomme menneskemængder og forhøjede priser.

 Vinter: Et andet populært tidspunkt at besøge London på, er i den søde juletid i december. Her er hele byen smukt pyntet op med julepynt, julelys og hyggelige julemarkeder. Selvom at vintermånederne fra december til februar er de koldeste måneder, er der sjældent minusgrader.

 Forår og efterår: Du bør kraftigt overveje at besøge London i marts-juni eller september-oktober. Her er temperaturerne milde, men der er slet ikke lige så mange turister som i sommermånederne og december. Priserne er tilmed lidt lavere.

Uanset hvornår du besøger London, er det en god idé at medbringe en paraply eller regntøj. Vejret i London er generelt kendt for at være meget gråt og regnfuldt.

Hvornår er det bedst at tage dertil - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor mange dage i London?


Hvis du besøger London for første gang, er det en god idé at have mindst 3-4 hele dage til at udforske storbyen. På 3-4 dage kan du nå at få en god fornemmelse af byen og opleve de mest ikoniske attraktioner.

Hvis du har tid og penge til det, kan du også sagtens bruge endnu længere tid. Der er simpelthen så mange spændende seværdigheder i London, at du nemt kan bruge en uge – eller endda mere – i den britiske hovedstad.

 

Hvordan kommer man til London?


Når du skal på storbyferie i London, kan du både vælge at tage dertil med fly, tog, bus eller bil. Flyveturen fra Danmark til London er bare så kort, at det giver mest mening at flyve dertil. Ja, faktisk tager det under 2 timer pr. vej med direkte fly uden mellemlandinger.

De fleste flybilletter fra Danmark til London er tilmed ekstremt billige. Du kan være heldig at komme afsted for så lidt som 150 kr. pr. person tur/retur. Det er billigere end toget frem og tilbage fra Herning til København! Find flybilletter til London her (reklamelink).


Læs også: Beskrivelse af Londons lufthavne

Rejseguide til London - Hvordan kommer man til London - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i London?


En rejseguide til London er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne de bedste steder at bo. London er kæmpestor, så det er vigtigt, at bo i det rigtige område og tæt på en metrostation.

Der er ikke noget decideret centrum i London, da seværdighederne er spredt udover hele byen. Der er dermed ikke ét enkelt område, som er det absolut bedste sted at bo. Få et overblik over nogle af de bedste områder at finde et hotel herunder.

 Covent Garden: Hvis du besøger London for første gang, bør du kraftigt overveje at bo i Covent Garden. Det ligger i hjertet af byen og er i gåafstand til mange af byens største seværdigheder og shoppinggader.

 Soho: Hvis du er ung og elsker at feste, er Soho et rigtig godt sted at bo. Dette trendy område byder på et festligt og livligt natteliv. Soho er desuden centrum for Londons LGBT-samfund.

 Kensington og South Kensington: Disse to charmerende og rolige kvarterer er ekstremt populære for børnefamilier. Det ligger lidt væk fra Londons største seværdigheder, men har gode transportforbindelser.

 South Bank: Centralt i London finder du South Bank, som er et rigtig godt sted at bo, hvis du vil på sightseeing. Det ligger i gåafstand til mange af byens største attraktioner og har gode transportforbindelser til andre områder i London.

 Paddington: Et af de bedste steder at bo i London for budgetrejsende er i Paddington. Det ligger lige nord for Hyde Park og byder på en lang række billige hoteller. Der er ikke mange seværdigheder, men gode forbindelser med offentlig transport.


Læs også: Guide til de bedste steder at bo i London

 

Hvor skal man bo - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man rundt i London?


London har et omfattende og velfungerende transportsystem, som du med garanti kommer til at skifte bekendtskab med. Det er nemlig umuligt, at besøge London uden at benytte nogen form for offentlig transport, taxi eller lignende.

 Offentlig transport: Den offentlige transport i London er meget omfattende og velfungerende. Du kan både komme rundt med undergrunden, overgrunden, toge, busser og meget mere. Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i byen på, er helt klart ved hjælp af undergrunden.

Hop-on Hop-off busser og både: London byder også på et bredt udvalg af hop-on hop-off busser og hop-on hop-off både. Her bliver du transporteret rundt i byen samtidig med at du kommer forbi mange af byens største seværdigheder.

Taxi og Uber: Hvis du vil have den mest behagelige rejse, kan du med fordel komme rundt i London med en taxi eller Uber. Det er en supernem transportform, men det er bestemt ikke den billigste.

Cykeludlejning: En anden populær transportform i London er cykler. Du kan finde cykeludlejningsstationer overalt i byen, hvorfra du kan leje en cykel og afleverer den ved en anden station.


Læs også: Guide til Offentlig Transport i London

Hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvad skal man opleve i London?


London er propfyldt med spændende og ikoniske seværdigheder, der er kendt verden over. Der er simpelthen så mange sjove ting at lave, at det er umuligt at nævne dem alle i denne rejseguide til London.

Alligevel har jeg forsøgt at begrænse mig til en top 10 over de bedste must-see seværdigheder i London. Du kan få et overblik over dem herunder.

1. Tag en selfie foran Big Ben

Londons verdensberømte klokketårn hedder officielt Elisabeth Tower, men de fleste kalder det Big Ben, da det er navnet på den største klokke inde i tårnet. Big Ben er så berømt, at du simpelthen ikke kan have været i London uden at tage en selfie foran klokketårnet.

2. Udforsk Houses of Parliament

Houses of Parliament hedder officielt Palace of Westminster og er den britiske regerings mødested. Det er et must at se det udefra, men vidste du at du også kan komme indenfor? Tag med på en guidet tur og udforsk nogle af de mere end 1.000 rum.

Houses of Parliament - Rejs Dig Lykkelig

3. Besøg Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af Englands ældste kirker og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Den har været centrum for store royale begivenheder, herunder Dronning Elizabeth II’s kroning samt Pris William og Kate Middletons bryllup. Køb billetter til Westminster Abbey (reklamelink).

4. Se et show i Londons West End

Londons teaterdistrikt er kendt for sine mange teatre med nogle af verdens bedste musicals, forestillinger og balletter. Hvis du er det mindste interesseret i liveshows, bør et show i West End helt klart være på din London Bucketlist.

5. Lær om historien på British Museum

British Museum er et af verdens største og vigtigste museer med mere end 7 millioner genstande fra hele verden. Fordyb dig i menneskehedens historie gennem millioner af år, nærstuder egyptiske mumier, græske skulpturer og meget mere.

6. Tag en tur i London Eye

Det store pariserhjul ved Themsen er Europas højeste pariserhjul og byder på en fantastisk udsigt fra toppen. Det er en af de mest populære attraktioner i London, så det er ret dyrt for en 30 minutters tur. Køb billetter til London Eye (reklamelink).

Rejseguide til London - Lonon Eye - Rejs Dig Lykkelig

7. Vink til Dronningen på Buckingham Palace

Dronning Elizabeth II’s officielle residens er endnu en af de ting, som du ikke må gå glip af i London. Hvis du er heldig, ser du måske endda Dronningen kigge ud ad sit vindue. På bestemte tidspunkter af året, kan du endda komme på en guidet rundtur i udvalgte selskabsrum på slottet.

8. Nyd synet af Tower Bridge

Du kan simpelthen heller ikke have været i London uden at se ikoniske Tower Bridge. Hvis du ikke er bange for højder, kan du besøge de to øverste gangbroer med glasgulv. Her står du bogstaveligtalt med Themsen-floden under dine fødder.

9. Tag på picnic i Hyde Park

Den største og mest populære park i London er Hyde Park, der er en skøn oase, som er perfekt til en picnic. Glem ikke at hilse på de mange søde små egern og fugle, der bor rundt omkring i parken.

10. Træd tilbage i tiden i Tower of London

Denne tidligere kongebolig er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og har haft mange funktioner gennem sin mere end 900 år lange historie. Her kan du bl.a. se kronjuvelerne, der er Storbritanniens dyrebareste skat. Køb billetter til Tower of London (reklamelink).


Læs også: 18 Must-See Seværdigheder i London

Se de britiske kronjuveler - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man shoppe i London?


Det er umuligt at lave en rejseguide til London uden at nævne byens mange shoppingmuligheder. London er kendt som en af verdens bedste shoppingbyer og er et vaskeægte modemekka. Her er et lille udpluk af de bedste steder til shopping.

 Oxford Street: Du har helt sikkert allerede hørt om Oxford Street, der er en af Londons vigtigste handelsgader. Den 2,5 kilometer lange handelsgade byder på mere end 300 butikker, der spænder over alt fra Niketown og Top Shop til Zara og Primark.

 Regent Street: Denne smukke og elegante gade er hjem til nogle af Londons ældste og mest berømte butikker. Her kan du bl.a. shoppe i Burberry og Apple, men også Hamleys, der er verdens største og ældste legetøjsbutik.

 Camden Market: I Camden town finder du Camden Market, der nok er Londons mest populære marked. Det består egentligt af 6 individuelle markeder, der tilsammen byder på hundredvis af boder med alverdens varer.

 Harrods: Dette luksuriøse stormagasin er kendt for at være Europas største stormagasin. Det dækker over et enormt område på 7 etager med 330 forskellige afdelinger med dyre luksusvarer.

 Carnaby Street: Et andet godt sted til shopping i London er Carnaby Street, der er en historisk gammel gågade med en charmerende atmosfære. Her kan du svinge kreditkortet i mere end 100 butikker og 60 restauranter, caféer og barer.


Læs også: London Shopping Guide

Shopping - Rejs Dig Lykkelig

 

Gode tips og hurtige facts om London


• Den lokale valuta er britiske pund (£).

• Danmark er en time foran London, dvs. at når klokken er 12.00 i Danmark er den 11.00 i London.

• Du kan bruge kreditkort de fleste steder i London. Nogle mindre butikker og restauranter tager dog kun imod kontanter eller har et mindstebeløb for kortbetaling.

• Stikkontakterne i England er ikke ligesom i Danmark, så husk en rejseadapter.

• London er en af Europas dyreste storbyer, så forvent ikke en billig storbyferie.

• Det er normalt at give 10-15 procent i drikkepenge på restauranter og i taxier. Mange restauranter har dog allerede inkluderet et servicegebyr i regningen.

Rejseguide til London - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne rejseguide til London. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Kender du andre gode rejsetips til London? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

• London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

Guide til de bedste steder at bo i London

• De 12 Bedste Dagsture fra London

• 12 Fortryllende Slotte i London og Omegn

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *