Dagsture og Udflugter fra London - Rejs Dig Lykkelig

De 12 Bedste Dagsture og Udflugter fra London

Leder du efter gode udflugter og dagsture fra London? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste dagsture og udflugter fra London, England.

Den britiske hovedstad er propfyldt med spændende og verdenskendte attraktioner. Ja, faktisk er der så mange seværdigheder i London, at du umuligt kan nå at se dem alle – selv på flere ture.

Alligevel kan det være tiltrængt, at slippe lidt væk fra storbyens stress og jag. Og heldigvis, findes der også en overflod af gode oplevelser uden for London.

Her får du en liste over de bedste dagsture og udflugter fra London. Den dækker over alt fra storslåede naturoplevelser og charmerende små landsbyer til eventyrlige slotte og historiske monumenter.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil udflugter fra London (reklamelink)

 

Dagsture og Udflugter fra London:


1. Stonehenge

Stonehenge er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en af verdens mest berømte forhistoriske monumenter. Den legendariske stencirkel emmer af mystik, for ingen kender dens oprindelige formål.

Det anslås at Stonehenge er bygget for omkring 5.000 år siden, hvilket gør den ældre end Pyramiderne i Giza! I dag er det ikke bare en af de mest populære dagsture fra London, men også en af Englands topattraktioner.

Stonehenge ligger omkring 150 kilometer fra London og besøges bedst med bil eller på en guidet tur. Det tager ikke lang tid at se monumentet, så du kan med fordel kombinere det med andre seværdigheder i nærheden.

Tag f.eks. også til Bath, Windsor, Avebury, Salisbury og Oxford, hvoraf flere er beskrevet længere nede på listen. Du kan finde mange gode dagsture til Stonehenge her (reklamelink).

Hvis du hellere vil besøge Stonehenge på egen hånd, skal du huske at reserverer dine billetter på forhånd (reklamelink). Bemærk at monumentet er indhegnet, men at der er gangstier rundt om den.

Stonehenge - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Bath

Bath er helt klart en af de smukkeste byer i Storbritannien! Den blev grundlagt af romerne og er det eneste sted i Storbritannien, hvor en hel by er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen er mest kendt for sine velbevarede romerske bade med vand fra naturlige varme kilder. Men der er også en overflod af flotte arkitektoniske bygninger, brostensgader, storslåede pladser, historiske kirker og meget mere.

Der findes rigtig mange gode dagsture og udflugter fra London til Bath (reklamelink). De fleste ture er dog kombineret med andre populære steder i nærheden.

Du kan også nemt besøge Bath på egen hånd. Ja, faktisk går der direkte toge fra Paddington Station i London til Bath. Byen ligger omkring 185 kilometer fra London, men den direkte togtur tager kun omkring 1,5 time.

Dagsture og Udflugter fra London - Bath - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Windsor Castle

Windsor Castle ligger lige uden for London og er ikke bare det største beboede slot i verden, men også det ældste. Det har været hjem til britiske konger og dronninger i næsten 1.000 år og er et populært weekendhjem for Dronning Elizabeth II.

Der hersker slet ingen tvivl om, at Windsor Palace er et af de slotte som du bare SKAL opleve i England! Her kan du fordybe dig i slottets lange historie, udforske statsrummene og de royale skatte.

Med sin korte afstand til byen, er Windsor Castle den perfekte dagstur fra London. Det er nemt at komme dertil på egen hånd, men husk at forudbestille dine billetter til Windsor Castle (reklamelink).

Der findes også et bredt udvalg af udflugter til Windsor Castle (reklamelink). Bemærk dog at mange af turene inkluderer andre steder i nærheden.

Windsor Slot - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Simon HurryUnsplash

 

4. Oxford

Oxford ligger omkring 90 kilometer fra London og er især kendt for sit prestigefyldte universitet. Det er ikke bare Storbritanniens ældste universitet, men også et af de ældste i verden!

Universitet dækker over et enormt område med mange smukke middelalderlige bygninger med eventyrlige spir og tårne. Her kan du f.eks. besøge Christ Church College, som har dannet rammen om flere scener i Harry Potter-filmene.

I Oxford kan du også finde mange gode museer, flotte kirker, hyggelige haver og meget mere. Der afgår direkte toge fra Paddington Station i London til Oxford. Togturen tager som regel kun lidt over en time.

En anden mulighed er at tage på en af de mange dagsture til Oxford (reklamelink). Her er der bare ikke så meget tid til at udforske byen, da der er flere steder inkluderet i turene.

Dagsture og Udflugter fra London - Oxford - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Cotswolds

Det er simpelthen umuligt at lave en liste over de bedste dagsture og udflugter fra London uden at nævne Cotswolds. Her kan du træde tilbage i tiden og få en vaskeægte britisk oplevelse, som du sent vil glemme.

Cotswolds er et billedskønt landområde fyldt med bølgende grønne bakker, urgamle skove og charmerende landsbyer med gamle honninggule stenhuse. Det lyder måske helt eventyrligt, men det er det faktisk også!

Det et must at besøge Bibury, som ofte bliver kaldt for Englands smukkeste landsby. Du må heller ikke gå glip af Burford, som er en af Englands bedst bevarede middelalderby eller Bourton-on-the-water, som kaldes Cotswolds Venedig.

Eftersom at hovedattraktionerne i Cotswolds er de charmende små landsbyer, er det nemmest at besøge området i bil. Du kan også deltage i en guidet tur til Cotswolds (reklamelink), men undgå offentlig transport.

Cotswolds - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon er en charmerende landsby, som ligger omkring 2 timers kørsel fra London. Byen er især kendt som William Shakespeares fødeby og er fyldt med steder, der er dedikeret til hans minde.

Hvis du er fan af Shakespeare, er Stratford-upon-Avon altså en af de bedste dagsture fra London! Her kan du bl.a. se Shakespeares fødested (reklamelink) og gravsted, hans forestillinger og meget mere.

Lidt uden for byen kan du desuden se hans kones hyggelige barndomshjem. Hvis du ikke har en bil, er det nemmest at besøge Stratford-upon-Avon på en dagstur (reklamelink) til flere steder uden for London.

Dagsture og Udflugter fra London - Stratford-upon-Avon - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Warwick Castle

Trænger du til en sjov dag for hele familien? Så bør du kraftigt overveje at besøge Warwick Castle. Dette gamle slot byder på en mere end 1.000 år lang og spændende historie.

Når du besøger slottet bliver du suget ind i en vaskeægte middelalderstemning med gamle legender, myter, magi og indlevende historier. Alt imens kan du prinsesser, riddere, troldmænd og meget mere.

Besøg slottets ekstravagante rum, slentre rundt i de velholdte haver og se spændende udstillinger. Du kan også se spektakulære shows og prøve mange sjove aktiviteter for både store og små.

Find dagsture og udflugter fra London til Warwick Castle her (reklamelink). Bemærk dog at mange af turene endnu engang er kombineret med flere andre steder i nærheden.

Det er nemt at komme frem til slottet i egen bil, men undgå offentlig transport, da det er meget besværligt. Hvis du ankommer på egen hånd, kan du købe indgangsbilletter til Warwick Castle her (reklamelink).

Dagsture og Udflugter fra London - Warwick Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Brighton

Små 100 kilometer syd for London finder du Brighton, som både er en idyllisk og levende badeby på én og samme tid. Her er der lagt op til den ultimative badeferie med strande, hoteller, forlystelser, restauranter, barer og butikker i massevis.

Atmosfæren i Brighton er charmerende og rolig, men samtidig også cool og sprudlende. Det er også netop derfor, at den populære badeby tiltrækker alt fra hipsters og drag queens til familier og forretningsfolk.

I Brighton bliver du mødt af elegante bygninger, et gammelt kongeslot og en festlig mole med et tivoli. Derudover er der også et panoramatårn, spændende museer, gode shoppinggader, underholdende shows og meget mere.

Det er super nemt at komme fra London til Brighton med direkte tog fra Victoria Station. Der afgår adskillige toge dagligt og turen tager kun omkring 1 time.

Brighton - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Seven Sisters

Drømmer du om at slippe lidt væk fra Londons travlhed og opleve noget af Englands fantastiske natur? Så er Seven Sisters en af de bedste dagsture og udflugter fra London.

Seven Sisters består af en række kridhvide kalkstensklipper, som rejser sig dramatisk op fra kysten. De ligger i et flot område ved navn South Down og er kendt som en af de største naturoplevelser i Sydøstengland.

Nyd udsigten over klipperne fra Seaford Head eller gå en tur på kyststien, som fører hele vejen op til dem. Du kan køre dertil i bil eller tage på denne dagstur til Seven Sisters og South Down (reklamelink).

Dagsture og Udflugter fra London - Seven Sisters - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Harry Potter Studios

Hvis der er en Harry Potter-fan i familien, er det et absolut must at besøge Warner Bros Studio lidt uden for byen! Det er en af de mest populære dagsture fra London – især hvis du rejser med børn og teenagere.

Harry Potter Studios er ejet af Warner Bros Studios, som er dem der står bag Harry Potter-filmene. Her har du mulighed for at komme bag kameraet og få et helt unikt indblik i skabelsen af Harry Potter.

Træd ind i de berømte filmkulisser, kør en tur med den originale Hogwarts Express og gå gennem Storsalen. Du kan også se Dumbledores kontor, prøve simulatorer, møde magiske skabninger og meget mere.

Eftersom at det er en ekstremt populær attraktion, er du nødt til at bestille billetter forhånd. Jeg kan især anbefale denne populære og topbedømte dagstur fra London til Harry Potter og Warner Bros Studio (reklamelink).

Harry Potter Studios - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Cambridge

Cambridge er endnu en smuk universitetsby i England, som ligeledes er hjem til et af verdens mest prestigefyldte universiteter. I modsætning til Oxford, er Cambridge mindre og roligere med en mere tilbagelænet atmosfære.

Når du er i Cambridge er det selvfølgelig et must at udforske det enorme universitetsområde. Her er der fyldt med smukke gamle bygninger, hyggelige pladser, flot arkitektur og historiske steder.

Udover universitet, kan du også besøge nogle af byens mange museer, parker, broer og meget mere. Eller hvad med at besøge et marked eller slappe af på en café? Du kan også tage på denne populære sejltur på byens flod (reklamelink).

Cambridge ligger omkring 100 kilometer nord for London og kan nemt nås med direkte tog. Ja, faktisk tager det mindre end en time at nå fra den ene by til den anden.

Cambridge - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Rye

Rye er en charmerende gammel middelalderby, som ligger omkring 130 kilometer sydøst for London. Den lille by oser af charme og historie, og bliver ofte betragtet som en af de smukkeste byer i Sydengland.

Når du besøger Rye, bliver du mødt af en labyrint af smalle brostensbelagte gader, bindingsværkshuse og historiske bygninger. Her er der fyldt med middelalderkroer, historiske pubber, vintagebutikker, boghandlere og meget mere.

Glem ikke at besøge den gamle fæstning samt Memeraid Street, som er den mest fotograferede gade i Rye. Ikke langt derfra ligger Camber Sands, som er et dejligt klitlandskab ved havet.

Dagsture og Udflugter fra London - Rye - Rejs Dig Lykkelig

 

Flere Dagsture og Udflugter fra London:


De nævnte steder på listen, var bare et lille udpluk af de mange dagsture og udflugter fra London. Af andre gode udflugtsmuligheder, kan der bl.a. også nævnes nedenstående steder:

• Thorpe Park (40 km)

• Leeds Castle (67 km)

• Canterbury (101 km)

• Blenheim Palace (101 km)

• Highclere Castle (107 km)

• Margate (122 km)

• Peppa Pig World (130 km)

• New Forest (132 km)

• Dover Castle (133 km)

• Dovers hvide klipper (135 km)

• Bristol (189 km)

• Manchester (232 km)

• York (332 km)

• Liverpool (355 km)

• Bruxelles, Belgien (373 km)

• Paris, Frankrig (472 km)

Bemærk at det sjældent tager specielt lang tid, at nå frem til for eksempel storbyerne i England ved hjælp af lyntogene. Så på trods af de store afstande, er det bestemt ikke sikkert, at det tager lang tid at rejse dertil med offentlig transport.

Dagsture og Udflugter fra London - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste dagsture og udflugter fra London, England. Kender du andre gode dagsture fra London, som du gerne vil anbefale? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

• 18 Must-See Seværdigheder i London

• Rejseguide til London

• London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

• Guide til Offentlig Transport i London

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *