18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Rejs Dig Lykkelig

18 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i London

Leder du efter sjove ting at lave i London? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i London.

London er et af verdens mest populære rejsemål, og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor! Den pulserende storby ligger kun en kort flyvetur fra Danmark – og vupti, pludselig står du midt i Londons travle gader.

Den britiske forfatter Samuel Johnson sagde engang “Hvis man er træt af London, er man træt af livet, for i London er der alt, hvad livet kan byde på”. Han havde fuldstændig ret, for London har bogstaveligt talt noget til enhver smag.

London byder på nogle af verdens største museer, verdenskendte seværdigheder, udsøgte madoplevelser, uendelige shoppingmuligheder og en spændende historie. Den britiske hovedstad fik allerede en stor plads i mit rejsehjerte efter det første besøg i byen.

Hvis du planlægger en tur til London, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i London.

Hvis du vil opleve mange attraktioner i London, kan du med fordel overveje, at købe et London Pass (reklamelink).


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Rejs Dig Lykkelig

Seværdigheder og Oplevelser i London:


1. Big Ben

Det verdensberømte klokketårn er selvfølgelig en af de største must-see seværdigheder og oplevelser i London. Du kan ganske enkelt ikke have været i London, uden at opleve byens imponerende vartegn.

Mange tror fejlagtigt at klokketårnet hedder Big Ben, men det er faktisk kun den største klokke inde i tårnet, som hedder Big Ben.

Klokketårnets officielle navn er Elizabeth Tower, men det er nu altså alligevel nemmere bare at kalde den for Big Ben.

Du får desværre ikke så meget ud af at se klokketårnet i øjeblikket, da det er under en større renovering. Ja, faktisk er der stilladser hele vejen rundt. Der går i hvert fald et par år før vi igen kan nyde synet af det smukke klokketårn.

 

2. London Eye

London Eye er det store pariserhjul ved Themsen, som selvfølgelig også er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i London.

London Eye er 135 meter højt og var faktisk verdens højeste pariserhjul indtil 2006. I dag er det stadig kendt for, at være Europas højeste pariserhjul.

Fra toppen af London Eye, kan du nyde byens næsthøjeste udsigtspunkt – kun overgået af The Shard. På en klar dag, kan du efter sigende se op til 40 kilometer væk!

En tur i det berømte pariserhjul tager omkring 30 minutter. Der er dermed masser af tid til at nyde den enestående panoramaudsigt over de mest populære must-see seværdigheder i London.

Køen er berygtet for at være MEGET lang. Det er derfor en god idé at forudbestille en fast track billet til London Eye (reklamelink), så du kan springe køen over. Bemærk at du skal vælge fast track-muligheden længere nede i bestillingen.

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - London Eye - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Borough Market

Borough Market er et vaskeægte madmekka med mere end 100 forskellige boder, som sælger alt fra friske råvarer til færdiglavede retter.

På markedet kan du købe alt fra fisk, kød, ost, brød og grøntsager til take away såsom thaimad og mexicansk mad.

Udvalget er enormt – og du bør ikke snyde dig selv for, at smage den udsøgte mad og nyde stemningen. Det er en stor oplevelse i sig selv, at gå rundt mellem de farverige boder og nyde duften af den krydrede mad fra gryderne.

 

4. Tower Bridge

Tower Bridge er et af Londons største vartegn samt én af verdens mest berømte broer. Inde i de imponerende brotårne ligger Tower Bridge Exhibition.

Her kan du lære om broens historie og se de originale dampmaskiner, som styrede broen i gamle dage. Det er ikke ligefrem den mest spændende udstilling, men du kan med fordel tage elevatoren op til toppen af broen.

Elevatoren fører dig op i 42 meters højde over Themsen-floden. Herfra er der en fantastisk udsigt over London!

De to gangbroer indeholder hver især et stykke med glasgulv, hvor du kan se direkte ned på vejen og floden under dig. Det er en grænseoverskridende og sjov oplevelse, som er alle pengene værd!

På trods af, at det er ganske sikkert at gå på glasset, er det nok ikke én af de bedste oplevelser i London for folk med højdeskræk.


Læs også: 14 Smukke Udsigtspunkter i London

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Tower Bridge - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Piccadilly Circus

Piccadilly Circus er kendt for at være Londons hjerte – og byens svar på Times Square i New York.

Det er her alle de store neonreklamer lyser om kap! Du skal dog ikke forvente, at det er i samme grad som på Times Square.

Piccadilly Circus er generelt en travl plads med masser af liv og underholdning. Det trafikerede lyskryds ved siden af pladsen forbinder mange af Londons store gader såsom Regent Street og Piccadilly.

Når du står på Piccadilly Circus omgivet af store neonreklamer, tæt trafik, menneskemylder og gadekunstnere, kan du for alvor mærke storbystemningen.

 

6. Tower of London

Tower of London har spillet en stor rolle i den engelske historie. Borgen har både fungeret som kongebolig, fængsel, henrettelsessted, zoologisk have, skattekammer og meget mere.

Med en alder på cirka 900 år, er Tower of London det ældste palads, fængsel og fæstning i hele Europa. Det er dermed med god grund, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Når du besøger Tower of London, er det som at træde tilbage i historien, til en tid med magt, vold og tortur. En af de mest populære udstillinger er kronjuvelerne, som er Storbritanniens dyrebareste skat.

Hvis du er bare lidt interesseret i den engelske historie, er Tower of London én af de bedste must-see seværdigheder i London. Du kan købe billetter til Tower of London her (reklamelink).

Tower of London - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Oxford Street

Oxford Street strækker sig over 2,5 kilometer og er en af Londons vigtigste handelsgader. Her bliver du mødt af et vaskeægte shoppingmekka med mere end 300 butikker.

De mange butikker består hovedsageligt af store internationale butikskæder. Der er dog også mange mindre specialbutikker.

På Oxford Street er der virkelig noget for alle – uanset budget og smag. Det er hvert fald nemt, at bruge mange timer på den populære shoppinggade i London.

Har du kun mulighed for, at shoppe én enkelt gang under din storbyferie i London? Så bør du helt klart overveje, at gøre det på Oxford Street!


Læs også: London Shopping Guide

 

8. Palace of Westminster

Palace of Westminster bliver også kaldt for Houses of Parliament, fordi det huser den britiske regering.

Med mere end 1000 imponerende rum, er Parlamentet én af de største gotiske bygninger i verden. Hvis du vil opleve nogle af de mange rum, er det muligt at komme på guidede rundture på udvalgte dage.

En guidet rundtur i parlamentet, er nok mest en af de bedste oplevelser i London for dem, som er meget interesserede i politik.

Palace of Westminster er egentligt mest bare en must-see seværdighed i London udefra. Den gotiske bygning er nemlig yderst imponerende og troner smukt over Themsen-floden.

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Palace of Westminster - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Madame Tussauds

Madame Tussauds er et voksmuseum med mere end 300 naturtro voksfigurer af berømte og kongelige fra hele verden.

Her kan du hænge ud med Barack Obama, One Direction, Michael Jackson, Prinsesse Diana, Justin Bieber, Hitler og mange flere berømtheder.

Udover voksfigurer byder museet bl.a. også på et uhyggeligt rædselsrum med torturinstrumenter og berygtede mordere såsom Jack the Ripper. Du kan også tage på en taxatur gennem Londons historie og se en Marvel Super Heroes 4D film.

Londons Madame Tussauds er den originale og åbnede for mere end 200 år siden – bare på en anden adresse. Det er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser i London!

Du kan med fordel købe billetter til Madame Tussauds i London her (reklamelink).


Læs også: Oplevelser i London for Børn og Teenagere

 

10. British Museum

British Museum er en af de bedste oplevelser i London samt et af de vigtigste og største museer i verden. Her kan du fordybe dig i menneskehedens historie gennem millioner af år.

Museet er virkelig enormt med en imponerende samling på mere end 7 millioner genstande fra alle klodens kontinenter. Gallerierne er opdelt i forskellige temaer, hvor du både kan opleve egyptiske mumier, græske skulpturer og meget mere.

British Museum er helt klart et besøg værd – også selvom du måske ikke plejer at være interesseret i museer.

Det bedste af det hele er, at entréen er gratis, ligesom ved mange andre populære museer i London. Så hvorfor ikke give det et forsøg?

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - British Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af Englands vigtigste kirker og en af dé must-see seværdigheder i London, som du ikke må gå glip af!

Den storslåede kirke har været centrum for store kongelige begivenheder, såsom Prins William og Kate Middletons bryllup. Mange berømte og kongelige englændere er desuden begravet og mindet i kirken.

Kirken er meget smuk indeni med store malerier, tekstiler og vigtige skulpturer. Den gotiske kirke er næsten 1.000 år gammel og er selvfølgelig optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Du kan med fordel købe dine billetter til Westminster Abbey her (reklamelink). Hvis du ikke vil se kirken indeni, bør du i det mindste se den udenpå.

 

12. Hyde Park

Hyde Park er den mest populære park i London, og er et skønt åndehul midt i storbyens larm og støj. Parken er forbundet med Kensington Gardens, som ligger på den anden side af søen, The Serpentine.

De to parker udgør tilsammen én af verdens største byparker! Det er faktisk Londons svar på Central Park i New York.

Hyde Park byder på mange arrangementer året rundt, herunder Winter Wonderland, koncerter og forestillinger. Der er desuden et rigt dyreliv, så du vil med garanti møde søde små egern eller fugle, som bor i parken.


Læs også: 11 Skønne Parker i London

Must see seværdigheder og oplevelser i London - Hyde Park - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Harry Potter og Warner Bros. Studios

Warner Bros Studios står bag Harry Potter-filmene. Det er dermed én af de bedste oplevelser i London, hvis du er fan af den populære troldmand.

Her får du muligheden for, at komme bag kameraet og træde ind i de berømte filmkulisser, hvor du kan lære om skabelsen af Harry Potter.

Under dit besøg i Warner Bros Studios, kan du få en køretur i den originale Hogwarts Express og gå gennem Storsalen. Du kan også opleve Dumbledores kontor, prøve simulatorer, møde magiske skabninger og meget mere.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Warner Bros Studios er blandt de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i London!

Vær opmærksom på, at du SKAL bestille billetterne online på forhånd. Jeg kan kraftigt anbefale at købe disse populære og topbedømte billetter til Warner Bros. Studios (reklamelink).

 

14. Saint Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral er en smuk domkirke, som er mere end 300 år gammel og er blandt Nordeuropas største kirker.

Her har store kongelige begivenheder fundet sted, såsom Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup samt dronningens jubilæum. Mange berømtheder er desuden begravet i kirkens krypt, som også er fyldt med mindesmærker til ære for helte.

Hvis du vil have en god udsigt over kirken, kan det anbefales at tage gåturen over Millennium Bridge fra den anden side af Themsen-floden.

Fra broen er der en helt fantastisk udsigt over kirkens enorme kuppel! Du kan købe billetter til St. Paul’s Cathedral her (reklamelink).

Saint Paul’s Cathedral - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Themsen

Themsen er den store flod, som løber tværs gennem London. Det er dermed næsten umuligt, at undgå floden under din storbyferie.

Du kommer helt sikkert forbi den, men husk også at stoppe op og nyd udsigten over vandet for en stund.

Det er meget populært at tage på en bådtur på Themsen. Fra vandkanten kan du nemlig opleve London på en helt ny måde.

Der findes mange forskellige bådture, men de fleste sejler forbi Big Ben, London Eye og andre store seværdigheder og oplevelser i London. Du kan finde et stort udvalg af gode bådture i London her (reklamelink).

 

16. Buckingham Palace

Buckingham Palace er Dronning Elizabeth II’s bolig, og er selvfølgelig også en af de bedste oplevelser i London. Hvis dronningen er hjemme, blafrer det kongelige flag på toppen af slottet.

I løbet af sommeren og sensommeren er det muligt, at komme ind på Buckingham Palace og se slottets selskabsrum.

En af de helt store oplevelser ved Buckingham Palace er vagtskiftet, Changing the Guard, som finder sted foran slottet på udvalgte dage kl. 11.00. Du kan se tiderne for vagtskiftet her.


Læs også: 12 Fortryllende Slotte i London

Must see seværdigheder og oplevelser i London - Buckingham Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Trafalgar Square

Trafalgar Square er en stor åben plads, som er omgivet af smukke bygninger og museer. Det er et fantastisk mødested i London, fordi det ligger så centralt.

På Trafalgar Square kan du bl.a. finde en stor søjle med Lord Nelson på toppen. Derudover byder pladsen også på springvand, massevis af duer og forskellige former for underholdning fra gadekunstnere.

Der afholdes desuden ofte spændende arrangementer på pladsen. Trafalgar Square er helt klart et besøg værd, hvis du alligevel har planer om at besøge National Gallery.

 

18. Natural History Museum

Det naturhistoriske museum i London har mere end 80 million genstande og er især kendt for sine dinosaurskeletter. Natural History Museum er et super spændende museum, hvor du bl.a. kan se et fossil fra en Tyrannosaurus Rex.

Når du besøger museet, kan du også opleve et simuleret jordskælv, millioner af insektarter, farvestrålende diamanter, lære om jordens naturlige kræfter og meget mere.

Natural History Museum er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i London. Det er et af byens mest populære museer – og så er entréen endda gratis!

Du skal dog være opmærksom på, at det koster lidt, at se udvalgte udstillinger. Der er dog heldigvis masser af ting at se, uden at betale en rød øre.


Læs også: 16+ Gratis Oplevelser i London

Natural History Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

Ofte stillede spørgsmål:


Hvad er top 10 seværdighederne i London?

Der findes rigtig mange gode must-see seværdigheder og oplevelser i London. Hvis du vil have en top-10 over nogle af de bedste og mest ikoniske seværdigheder i London, kan du se dem herunder i en vilkårlig rækkefølge.

Top 10 seværdigheder i London inkluderer Big Ben, Palace of Westminster, London Eye, Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey, British Museum, Tower of London, Hyde Park og Borough Market.

Hvad skal man se i London gratis?

Der findes heldigvis rigtig mange gode gratis oplevelser i London. Nogle af de bedste er de mange ikoniske seværdigheder, gratis museer, parker og byvandringer.

Du kan med fordel læse min artikel om gratis oplevelser i London her. Artiklen indeholder et bredt og varieret udvalg af spændende ting at lave uden at bruge en krone.

Hvad skal man lave i London med børn?

Det er ikke helt uden grund, at London er en af de bedste storbyer i Europa. Her er der ikke bare verdensberømte attraktioner og gratis oplevelser, men også mange sjove ting at lave for børn og teenagere.

Hvis du mangler inspiration, kan du få et overblik i min artikel om gode oplevelser i London for børn og teenagere.

Hvad er London mest kendt for?

London er mest kendt for verdensberømte seværdigheder såsom Big Ben og London Eye. Derudover er den Englands hovedstad også utroligt kendt for sine ikoniske røde telefonbokse, røde dobbeltdækkerbusser og sorte taxier.

Hvor mange dage skal man bruge i London?

Det er nemt, at bruge lang tid i London! Eftersom at byen kun ligger en kort flyvetur fra Danmark, kan du dog også sagtens blot nøjes med et par dages storbyferie.

Hvis det er din første rejse til London, bør du som minimum tilbringe 3-4 hele dage på at udforske storbyen. På 3-4 dage kan du nemlig nå, at få en god fornemmelse af byen og se mange af de mest ikoniske attraktioner.

Hvor skal man bo i London?

London er en kæmpestor europæisk storby, så det er ikke helt ligegyldigt, hvor du vælger at bo. Der findes mange gode områder, som bl.a. dækker over Covent Garden, City of London, South Bank, Kensington og mange andre.

Du kan læse min guide til de bedste steder at bo i London her. Guiden kan helt sikkert hjælpe dig med, at finde ud af, hvilket område du skal booke et hotel i.

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i London. Hvad er dine favoritoplevelser i London? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

Rejseguide til London

14 Smukke Udsigtspunkter i London

12 Fortryllende Slotte i London og Omegn

De 12 Bedste Dagsture fra London

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil aktiviteter i London (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *