18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Rejs Dig Lykkelig

18 Must-See Seværdigheder og Oplevelser i London

Planlægger du en rejse til London? Glem ikke at tjekke denne liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i London.

London er et af verdens mest populære rejsemål, og det er slet ikke så svært at forstå hvorfor. Den pulserende storby ligger kun en kort flyvetur fra Danmark – og vupti, pludselig står du midt i Londons travle gader.

Den britiske forfatter Samuel Johnson sagde engang “Hvis man er træt af London, er man træt af livet, for i London er der alt, hvad livet kan byde på”. Han havde fuldstændig ret, for London har bogstaveligt talt noget til enhver smag.

London byder på nogle af verdens største museer, verdenskendte seværdigheder, udsøgte madoplevelser, uendelige shoppingmuligheder og en spændende historie. Den britiske hovedstad fik allerede en stor plads i mit rejsehjerte efter det første besøg i byen.

Hvis du planlægger en tur til London, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i London. Hvis du gerne vil opleve mange attraktioner i London, kan du eventuelt købe et London Pass (reklamelink).


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

 

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Rejs Dig Lykkelig

Seværdigheder og Oplevelser i London:


1. Big Ben

Det kommer nok ikke bag på nogen, at det verdensberømte klokketårn er én af de største must-see seværdigheder og oplevelser i London. Du kan ganske enkelt ikke have været i London uden at opleve byens imponerende vartegn.

Mange tror fejlagtigt at klokketårnet hedder Big Ben, men det er faktisk kun den største klokke inde i tårnet, der hedder Big Ben. Klokketårnets officielle navn er Elizabeth Tower, men det er nu altså alligevel nemmere bare at kalde den for Big Ben.

Du får desværre ikke så meget ud af at se klokketårnet i øjeblikket, da det er under en større renovering. Ja, faktisk er der stilladser hele vejen rundt. Der går i hvert fald et par år før vi igen kan nyde synet af det smukke klokketårn uden stilladser.

Officielle website: https://www.parliament.uk/bigben/

 

2. London Eye

London Eye er det store pariserhjul ved Themsen, der selvfølgelig også er én af de bedste oplevelser i London. London Eye er 135 meter højt og var faktisk verdens højeste pariserhjul indtil 2006. I dag er det stadig kendt for at være Europas højeste pariserhjul.

Fra toppen af London Eye, kan du nyde byens næsthøjeste udsigtspunkt – kun overgået af The Shard. Du kan efter sigende se op til 40 kilometer væk på en klar dag! En tur i det berømte pariserhjul tager omkring 30 minutter. Der er dermed masser af tid til at nyde den enestående panoramaudsigt over de mest populære must-see seværdigheder i London.

Køen til London Eye er berygtet for at være MEGET lang. Det er derfor en god idé at forudbestille en fast track billet til London Eye (reklamelink), så du kan springe køen over. Bemærk at du skal vælge fast track-muligheden længere nede i bestillingen.

Entre: £31.00 for en standardbillet til voksne, £27.50 for børn fra 3-15 år og gratis for børn under 3 år. Ved bestilling på forhånd online starter priserne fra kun £24.50 for voksne og £22.00 for børn. / Officielle side: https://www.londoneye.com/

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - London Eye - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Borough Market

Borough Market er et vaskeægte madmekka med mere end 100 forskellige boder, der sælger alt fra friske råvarer til færdiglavede retter. Her kan du købe alt fra fisk, kød, ost, brød og grøntsager til take away såsom thaimad og mexicansk mad.

Udvalget er virkelig enormt, og du bør ikke snyde dig selv for at smage på den udsøgte mad. Stemningen er helt fantastisk og det er en stor oplevelse i sig selv, at gå rundt mellem de farverige boder og nyde duften af den krydrede mad fra gryderne.

Entre: Gratis. / Officielle side: https://boroughmarket.org.uk/

 

4. Tower Bridge

Tower Bridge er et af Londons største vartegn, og én af verdens mest berømte broer. Inde i de imponerende brotårne ligger Tower Bridge Exhibition. Her kan du lære om broens historie og se de originale dampmaskiner, der styrede broen i gamle dage.

Det er ikke ligefrem den mest spændende udstilling, men du kan med fordel tage elevatoren op til toppen af broen. Elevatoren fører dig op i 42 meters højde over Themsen-floden – og udsigten over London herfra er intet mindre end fantastisk.

De to gangbroer indeholder et stykke med glasgulv, hvor du kan se direkte ned på vejen og floden under dig. Det er en grænseoverskridende og sjov oplevelse, der er alle pengene værd! Selvom at det er ganske sikkert at gå på glasset, er det nok ikke én af de bedste oplevelser i London for folk med højdeskræk.

Entre: £10.60 for voksne, £5.30 for børn fra 5-15 år og gratis for børn under 5 år. / Officielle side: https://www.towerbridge.org.uk/


Læs også: 14 Smukke Udsigtspunkter i London

 
18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Tower Bridge - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Piccadilly Circus

Piccadilly Circus er kendt for at være Londons hjerte – og byens svar på Times Square i New York. Det er her alle de store neonreklamer lyser om kap. Du skal dog ikke forvente at det er i samme grad som på Times Square. Piccadilly Circus er generelt en travl plads med masser af liv og underholdning.

Det trafikerede lyskryds ved siden af pladsen forbinder mange af Londons store gader såsom Regent Street og Piccadilly. Når du står på Piccadilly Circus omgivet af store neonreklamer, tæt trafik, menneskemylder og gadekunstnere, kan du for alvor mærke storbystemningen.

 

6. Tower of London

Tower of London har spillet en stor rolle i den engelske historie, da det både har fungeret som kongebolig, fængsel, henrettelsessted, zoologisk have, skattekammer og meget mere. Med en alder på cirka 900 år, er Tower of London det ældste palads, fængsel og fæstning i hele Europa. Det er dermed med god grund, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Når du besøger Tower of London er det som at træde tilbage i historien, til en tid med magt, vold og tortur. En af de mest spændende udstillinger i fæstningen er kronjuvelerne, der er Storbritanniens mest dyrebare skat.

Hvis du er bare lidt interesseret i den engelske historie, er Tower of London én af de bedste must-see seværdigheder i London. Du kan med fordel købe billetter til Tower of London her (reklamelink).

Entre: £25.00 for voksne, £12.50 for børn fra 5-15 år og gratis for børn under 5 år. / Officielle side: https://www.hrp.org.uk/tower-of-london/

Tower of London - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Oxford Street

Oxford Street strækker sig over 2,5 kilometer og er én af Londons vigtigste handelsgader. Det er et vaskeægte shopping mekka med mere end 300 butikker. De mange butikker består hovedsageligt af store internationale butikskæder, men der også mange mindre specialbutikker.

Der er virkelig noget til enhver smag på Oxford Street – uanset budget og smag. Det er nemt at komme til at bruge mange timer på den populære shoppinggade i London. Hvis du kun har mulighed for at shoppe én gang under din storbyferie i London, bør du helt klart overveje at gøre det på Oxford Street.


Læs også: London Shopping Guide

 

8. Palace of Westminster

Palace of Westminster bliver også kaldt for Houses of Parliament, fordi det huser den britiske regering. Parlamentet er én af de største gotiske bygninger i verden med mere end 1000 imponerende rum.

Hvis du gerne vil opleve nogle af de mange rum, er der mulighed for at komme på guidede rundture på udvalgte dage. En guidet rundtur i parlamentet, er nok mest én af de bedste oplevelser i London for dem, der er yderst interesseret i politik.

Palace of Westminster er egentligt mest bare en must-see seværdighed i London udefra. Den gotiske bygning er nemlig yderst imponerende og troner smukt over Themsen-floden.

Entre: Fra £18.50 for voksne og £7.50 for børn fra 5-15 år. Der er dog gratis entre for et barn pr. voksen samt børn under 5 år. / Officielle side: https://www.parliament.uk/about/living-heritage/building/palace/

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - Palace of Westminster - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Madame Tussauds

Madame Tussauds er et voksmuseum med mere end 300 naturtro voksfigurer af berømte og kongelige fra hele verden. Her kan du hænge ud med Barack Obama, One Direction, Michael Jackson, Prinsesse Diana, Justin Bieber, Hitler og mange flere berømtheder.

Udover voksfigurer byder museet bl.a. også på et uhyggeligt rædselsrum i kælderen med torturinstrumenter og berygtede mordere såsom Jack the Ripper. Du kan også tage på en taxatur gennem Londons historie og se en Marvel Super Heroes 4D film.

Londons Madame Tussauds er den originale og åbnede for mere end 200 år siden – bare på en anden adresse. Det er uden tvivl en af de mest populære og bedste oplevelser i London. Du kan købe billetter til Madame Tussauds i London her (reklamelink).

Entre: £34.00 for en standardbillet til voksne, £27.00 for børn fra 3-15 år og gratis for børn under 3 år. Ved bestilling online starter priserne fra kun £31.50 for voksne og £24.00 for børn. / Officielle side: https://www.madametussauds.com/london/


Læs også: Oplevelser i London for Børn og Teenagere

 

10. British Museum

British Museum er én af de bedste oplevelser i London, fordi det er et af de vigtigste og største museer i verden. Her kan du fordybe dig i menneskehedens historie gennem flere millioner år.

Det er virkelig et enormt museum med en imponerende samling på mere 7 millioner genstande fra alle klodens kontinenter. Gallerierne er opdelt i flere forskellige temaer, hvor du både kan opleve egyptiske mumier, græske skulpturer og meget mere.

British Museum er helt klart et besøg værd, også selvom du måske ikke plejer at være interesseret i museer. Det bedste af det hele er, at der er gratis entre, ligesom ved mange andre populære museer i London. Så hvorfor ikke give det et forsøg?

Entre: Gratis. / Officielle side: https://www.britishmuseum.org/

18 Must See Seværdigheder og Oplevelser i London - British Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Westminster Abbey

Westminster Abbey er én af Englands vigtigste kirker. Den har været centrum for store kongelige begivenheder såsom Prins William og Kate Middletons bryllup. Mange berømte og kongelige englændere er desuden begravet og mindet i kirken.

Det skulle efter sigende være en meget smuk kirke indeni med mange store malerier, tekstiler og vigtige skulpturer. Den gotiske kirke er næsten 1.000 år gammel og er selvfølgelig optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Westminster Abbey er én af de vigtigste must-see seværdigheder i London – hvis ikke indeni, så i det mindste udenpå. Du kan med fordel købe dine billetter til Westminster Abbey på GetYourGuide (reklamelink).

Entre: Ved køb af billetterne online er prisen £18.00 for voksne og £7.00 for børn. / Officielle side: https://www.westminster-abbey.org/

 

12. Hyde Park

Hyde Park er den mest populære park i London, og er et skønt åndehul midt i storbyens larm og støj. Parken er forbundet med Kensington Gardens, der ligger på den anden side af den store sø, The Serpentine.

De to parker er tilsammen én af verdens største byparker, og er Londons svar på Central Park i New York. Hyde Park byder på mange spændende arrangementer året rundt, herunder Winter Wonderland, koncerter, forestillinger og meget mere. Der er desuden et rigt dyreliv, og du vil med garanti møde nogle af de søde små egern eller fugle, der bor i parken.

Entre: Gratis. / Officielle side: https://www.royalparks.org.uk/parks/hyde-park


Læs også: 11 Skønne Parker i London

Must see seværdigheder og oplevelser i London - Hyde Park - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Harry Potter og Warner Bros. Studios

Warner Bros Studios står bag Harry Potter-filmene og er dermed én af de bedste oplevelser i London, hvis du er fan af den populære troldmand. Her får du mulighed for at komme bag kameraet og træde ind i de berømte filmkulisser, hvor du kan lære om skabelsen af Harry Potter.

Under dit besøg i Warner Bros Studios, kan du få en køretur i den originale Hogwarts Express og gå gennem Storsalen. Du kan også opleve Dumbledores kontor, prøve diverse simulatorer, møde magiske skabninger og meget mere.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Warner Bros Studios er blandt de mest populære must-see seværdigheder i London. Du skal være opmærksom på, at du SKAL bestille billetterne online på forhånd. Jeg kan kraftigt anbefale at købe disse populære billetter til Warner Bros. Studios (reklamelink).

Entre: £47.00 for voksne, £38.00 for børn fra 5-15 år og gratis for børn under 5 år. / Officielle side: https://www.wbstudiotour.co.uk/

 

14. Saint Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral er en smuk domkirke, der er mere end 300 år gammel og er blandt Nordeuropas største kirker. Her har store kongelige begivenheder fundet sted, såsom Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup samt dronningens jubilæum. Mange berømte mennesker er desuden begravet i kirkens krypt, der også er fyldt med mindesmærker til ære for helte.

Hvis du vil have en god udsigt over kirken, kan det anbefales at tage gåturen over Millennium Bridge fra den anden side af Themsen-floden. Herfra får du en helt fantastisk udsigt over kirkens enorme kuppel! Du kan købe billetter til St. Paul’s Cathedral her (reklamelink).

Entre: £17.00 for voksne, £7.20 for børn fra 6-17 år og gratis for børn under 6 år, hvis der er én voksen pr. barn. / Officielle side: https://www.stpauls.co.uk/

Saint Paul’s Cathedral - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Themsen

Themsen er den store flod, der løber tværs gennem London. Det er dermed næsten umuligt at undgå floden under din storbyferie. Du kommer helt sikkert forbi den, men husk også at stoppe op og nyd udsigten over vandet for en stund.

Det er meget populært at tage på en bådtur på Themsen. Fra vandkanten kan du nemlig opleve London på en helt ny måde. Der findes mange forskellige bådture, men de fleste sejler forbi Big Ben, London Eye og andre store seværdigheder og oplevelser i London. Du kan finde et stort udvalg af bådture i London på GetYourGuide (reklamelink).

 

16. Buckingham Palace

Buckingham Palace er Dronning Elizabeth II’s bolig, og er selvfølgelig også en af de bedste oplevelser i London. Hvis dronningen er hjemme, blafrer det kongelige flag på toppen af slottet.

I løbet af sommeren og sensommeren er det muligt, at komme ind på Buckingham Palace og se slottets selskabsrum. En af de helt store oplevelser ved Buckingham Palace er vagtskiftet, Changing the Guard, som finder sted foran Buckingham Palace på udvalgte dage kl. 11.00. Du kan se mere om tiderne for vagtskiftet lige her.


Læs også: 12 Fortryllende Slotte i London

Must see seværdigheder og oplevelser i London - Buckingham Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Trafalgar Square

Trafalgar Square er en stor åben plads, der er omgivet af smukke bygninger og museer. Det er et fantastisk mødested i London, fordi det ligger så centralt. På Trafalgar Square kan du bl.a. finde en stor søjle med Lord Nelson på toppen.

Derudover byder pladsen også på springvand, massevis af duer og forskellige former for underholdning fra gadekunstnere. Der afholdes desuden ofte spændende arrangementer på pladsen. Trafalgar Square er helt klart et besøg værd, hvis du alligevel har planer om at besøge National Gallery.

 

18. Natural History Museum

Det naturhistoriske museum i London har mere end 80 million genstande og er især kendt for sine dinosaurskeletter. Natural History Museum er et super spændende museum, hvor du bl.a. kan se et fossil fra en Tyrannosaurus Rex.

Når du besøger det populære museum, kan du også opleve et simuleret jordskælv, millioner af insektarter, farvestrålende diamanter, lære om jordens naturlige kræfter og meget mere. Natural History Museum er uden tvivl en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i London.

Det er et af de mest populære museer i London – og så er der endda gratis entré! Du skal dog være opmærksom på, at det koster lidt at se udvalgte udstillinger. Der er dog heldigvis masser at se uden at betale en rød øre.

Entre: Gratis. / Officielle side: https://www.nhm.ac.uk/

Natural History Museum - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i London. Hvad er dine favoritoplevelser i London? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur til London? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til London? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.