Guide til Offentlig Transport i London - Rejs Dig Lykkelig

Guide til Offentlig Transport i London

Har du styr på, hvordan du skal komme rundt i London? Ellers er du simpelthen nødt til at tjekke denne guide til offentlig transport i London.

London har et omfattende og velfungerende transportsystem, som nemt og hurtigt transporterer dig rundt i storbyen.

Alligevel kan det være en stor mundfuld, at finde hoved og hale i det hele – især i starten. Når du først har fået det lært, er det til gengæld supernemt!

Hvis du planlægger en storbyferie i London, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en guide til offentlig transport i London med mange vigtige tips og praktiske informationer.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

 

Find Rundt med Offentlig Transport i London


Det kan som sagt være uoverskueligt, at finde rundt i den offentlige transport i London i begyndelsen. Heldigvis findes der mange gode og gratis hjælpemidler, som gør det betydeligt nemmere!

Google Maps: Ligesom i enhver anden storby, kan det være en god idé at benytte Google Maps til at finde rundt. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver WiFi. Hent Google Maps.

Citymapper: Når det kommer til offentlig transport i London, bør du kraftigt overveje at benytte den populære gratis app, Citymapper. Her kan du planlægge ruter, se forskellige kort, blive klogere på køretider og meget mere. Vær opmærksom på, at appen kræver WiFi.

Tube Map – London Underground: En gratis offline app til Londons underground. Her kan du få et godt overblik over undergrunden med kort, undergrundslinjer, stationer og mulighed for ruteplanlægning. Download Tube Map – London Underground.

Guide til Offentlig Transport i London - Tog - Rejs Dig Lykkelig

 

Transportzoner i London


London er opdelt i 9 forskellige transportzoner, som hjælper med at bestemme billetpriserne i størstedelen af byens offentlige transportmidler. Zone 1 er i Londons centrum imens zone 9 er i byens absolutte yderkant.

De fleste turister i London bevæger sig kun rundt i zone 1 og zone 2, som er hjem til mange af byens største seværdigheder. Hvis du f.eks. skal benytte offentlig transport til lufthavnen, skal du være opmærksom på, at lufthavnene IKKE ligger i zone 1.


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

 

Offentlig Transport i London – Transportmidler


Londons Undergrund

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i London på, er ved hjælp af Londons undergrund eller ”The Tube”, som den også kaldes. Det er faktisk verdens ældste undergrundssystem og dækker over det meste af London og omegn.

Undergrunden består af 11 linjer, der er inddelt i forskellige farver, som gør det nemt at skelne dem fra hinanden. Med 270 forskellige stationer, er der som regel aldrig langt til den nærmeste undergrundsstation.

Noget af det bedste ved Londons undergrund er, at du sjældent skal vente mere end 5 minutter på et tog. Det er dog en god idé, at undgå myldretiderne i hverdagene omkring kl. 07.30-09.30 og kl. 17.00-19.00.

Undergrundsbanen - Rejs Dig Lykkelig

 

Londons Overgrund

Londons overgrund er en slags udvidelse af undergrundsbanen og fungerer på samme måde – bare med toge, som kører over jorden i stedet for.

Overgrunden kører primært i områder, hvor undergrunden ikke kører og forbinder centrum med mange af Londons forstæder. Overgrund består af 9 linjer med mere end 100 stationer og er forbundet til mange af byens største og travleste togstationer.

 

DLR

En anden form for offentlig transport i London er DLR, som er en forkortelse for Docklands Light Rail. Den store forskel mellem DLR og andre transportmidler er, at DLR er fuldautomatiseret. Det betyder altså at der ikke er nogen chauffør til at styre toget!

DLR-togsystemet er ikke specielt stort, men alligevel er der 45 forskellige stationer. Det dækker primært over Docklands-området i det østlige London og er forbundet til flere undergrundsstationer.

DLR - Rejs Dig Lykkelig

 

Toge i London

Udover de mange jernbanelignende transportmidler, som allerede er blevet nævnt, er der selvfølgelig også rigtige toge i London. Ja, faktisk findes der virkelig mange forskellige togselskaber i byen!

Hvis du planlægger at besøge yderkanterne af London, er togene som regel hurtigere end f.eks. undergrunden, fordi de ikke stopper nær så mange gange. Du kan både finde toge til lufthavnene, forstæderne og byerne udenfor London.

 

Busser

London har et omfattende og velfungerende bussystem, som benyttes flittigt af turister såvel som lokale. Det er et af de billigste transportmidler, fordi det ikke er omfattet af zonesystemet. Det betyder altså, at du betaler den samme pris uanset busturens længde.

En anden fordel ved at benytte Londons busser er, at du får et godt udsyn undervejs på turen. Ulempen ved busserne er til gengæld, at de kan være langsomme i myldretid samtidig med at de kan være uoverskuelige at benytte for turister.

Der er hundredvis af busser og tusindvis af busstoppesteder i London. Du skal dermed aldrig være bange for, at der ikke er et stoppested i nærheden af dig.

Guide til Offentlig Transport i London - Busser - Rejs Dig Lykkelig

 

Hop-on Hop-off Busser

Hvis du ikke gider køre med de almindelige busser, kan du med fordel hoppe på en hop-on hop-off bus. Her bliver du transporteret rundt i byen samtidig med, at du med garanti kommer forbi mange af Londons største seværdigheder! Du kan finde et stort udvalg af populære hop-on hop-off busture her (reklamelink).


Læs også: 18 Must-See Seværdigheder i London

 

Sporvogne

Som om der ikke allerede er rigeligt med muligheder for offentlig transport i London, så har byen selvfølgelig også sporvogne! Det lille sporvognssystem hedder London Tram Link og har 4 linjer, som kører i områderne Wimbledon, Croydon, Beckenham og New Addington.

Sporvognene er en del af busservicen i London, hvilket betyder at betalingen fungerer på samme måde. Billetten for en envejstur koster dermed kun £1.55 uanset turens længde.

 

Emirates Air Line Cable Car

Hvis du vil prøve en lidt anderledes form for offentlig transport i London, kan du med fordel hoppe på Emirates Air Lines svævebane. Den krydser Themsen-floden og forbinder North Greenwich med Royal Docks.

Turen med svævebanen tager omkring 10 minutter og byder på smukke udsigter undervejs! Den er en del af TFL-transportsystemet, hvilket betyder at du skal betale for turen på samme måde som ved de andre transportmidler.

Emirates Cable Car - Rejs Dig Lykkelig

 

Hop-On Hop-Off Sightseeing Bådtur

En helt anden måde at komme rundt i det centrale London på, er ved hjælp af en hop-on hop-off bådtur. Det fungerer på samme måde som hop-on hop-off busser, hvor du kan hoppe på og af så mange gange du har lyst til indenfor en bestemt tidsramme. Jeg kan især anbefale denne populære hop-on hop-off bådtur (reklamelink).

 

Taxi og Uber

London har mange ikoniske transportmidler! Ligesom de røde dobbeltdækkerbusser, er Londons gamle sorte taxier også ikoniske verden over.

Det er ikke ligefrem den billigste transportform, men det er til gengæld en af de mest behagelige. Hvis lyset i skiltet ovenpå taxien er tændt, betyder det at den er ledig.

Udover de gamle sorte taxier, kan du også køre med en Uber. Du skal bare installerer appen på telefonen og bestille en Uber derigennem. Det fungerer super godt, og kan varmt anbefales.

 

Cykeludlejning

En anden populær form offentlig transport i London er cykeludlejning. Overalt i byen finder du cykeludlejningsstationer, hvor du kan leje en cykel og afleverer den ved en anden station. Det er både en billig, aktiv og miljøvenlig måde at komme rundt i byen på.

Cykeludlejning - Rejs Dig Lykkelig

 

Billetter til Offentlig Transport i London


Billetpriserne for offentlige transport afhænger af flere forskellige faktorer. Det afhænger bl.a. af transportmiddel, transportzoner og tidspunktet på dagen. Det er dermed svært at give et endegyldigt svar på, hvad det koster at benytte de forskellige transportformer.

Du kan sagtens købe enkeltbilletter eller dagsbilletter til den offentlige transport i London, men jeg anbefaler på det kraftigste at købe et rejsekort. De fleste transportmidler accepterer nemlig ikke kontanter og et rejsekort er bare nemmere!

Det mest populære rejsekort er Oyster Card, som kan købes i billetautomater og billetkiosker på de store undergrundsstationer. Kortet koster £5 i depositum, hvorefter du selv skal sørge for at indsætte penge på kortet.

Når du rejser hjem igen, skal du bare afleverer kortet tilbage i billetmaskinen. Du får herefter overskydende penge samt depositummet tilbage igen. Husk for resten altid at scanne dit rejsekort inden du benytter offentlig transport, så du undgår at få en bøde!


Læs også: Rejseguide til London

Guide til Offentlig Transport i London - Billetter til offentlig transport - Rejs Dig Lykkelig

 

Tips til Offentlig Transport i London


• Du kan nemt planlægge og finde en rejseplan ved hjælp af Citymapper.

• Hvis du ikke bor i centrum, er det en god idé at bo tæt på en undergrundsstation.

• Vær opmærksom på de forskellige transportzoner.

• De fleste offentlige transportmidler i London accepterer ikke kontanter.

• Overvej at købe en Oyster Card, som er supernemt at benytte.

• Husk altid at scanne dit rejsekort inden du benytter den offentlige transport.

• Sørg altid for at stå til højre på rulletrapperne på stationerne, så folk nemt kan komme forbi dig.

Guide til Offentlig Transport i London - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til offentlig transport i London. Har du allerede været på storbyferie i London? Hvis ja, benyttede du dig så af offentlig transport? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil oplevelser i London (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer