Hvor skal man bo i Toscana?

Planlægger du en tur til skønne Toscana? Så må du ikke glemme at tjekke min guide til, hvor man skal bo i Toscana, Italien.

Toscana er en fantastisk og kontrastfyldt region i Italien, som emmer af charme, historie, kultur og naturlig skønhed.

Her bliver du mødt af eventyrlige landskaber med grønne bølgende bakker, betagende vinmarker, høje cyprestræer, gamle middelalderbyer, historiske borge, arkitektoniske bygninger og meget mere.

Ikke nok med det, så byder Toscana også på mange spændende oplevelser og et køkken i absolut verdensklasse.

Det er altså slet ikke så svært, at forstå hvorfor Toscana er et af de mest populære områder i Italien! Turister fra hele verden valfarter hertil, og det er altså med god grund!

Hvis du drømmer om en rejse til den smukke italienske region, skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu. Her får du nemlig en guide til, hvor man skal bo i Toscana med mange dejlige byer.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Toscana (reklamelink)

Bestil hotel i Toscana (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Toscana (reklamelink)

Bestil biludlejning i Toscana (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Toscana (reklamelink)

Hvor skal man bo i Toscana?


1. Firenze

Det er umuligt, at lave en guide til hvor man skal bo i Toscana uden at nævne Firenze, som er regionens hovedby.

Firenze er utroligt populær, og er helt klart et besøg værd! Det er nemlig en af de smukkeste og mest romantiske byer i Italien.

Den blomstrende storby minder på mange måder om et kæmpestort udendørs museum. Her er der fyldt med kunstskatte, middelalderlige gader, gamle renæssancebygninger og en historie, der går mere end 2.000 år tilbage i tiden.

Overalt bliver du mødt af en charmerende atmosfære, uimodståelig skønhed og et skatkammer af spændende oplevelser.

Firenze byder desuden på mange museer, haver, pladser, restauranter, barer og butikker. Der er også et omfattende offentligt transportsystem, som nemt transporterer dig rundt til resten af Toscana samt mange Italienske storbyer.

Lyder Støvlelandets kunsthovedstad som det perfekte sted at bo i Toscana for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Firenze her (reklamelink).


Læs også: 22 Must-See Seværdigheder i Firenze

Firenze - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Lucca

Lucca ligger i den nordvestlige del af Toscana og er en flot gammel middelalderby, som er omkranset af en historisk bymur.

Bagved bymuren gemmer der sig en velbevaret gammel bydel, som emmer af historie og charme. Her er der fyldt med krogede gader, middelalderlige bygninger, storslåede kirker, flotte pladser, fine villaer og meget mere.

Lucca er knap så kendt som f.eks. Firenze og Pisa. Det har også resulteret i, at der ikke er nær så mange turister som i de mere berømte byer.

Så hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Toscana med sin familie, er Lucca et rigtig godt bud! Det hele er placeret i gåafstand fra hinanden imens overnatningsmulighederne giver bedre værdi for pengene.

Det er desuden en utroligt fredelig, hyggelig og autentisk by, hvor der alligevel er mange ting at give sig til.

Derudover er Lucca også en rigtig god base, hvis du drømmer om at udforske nærliggende områder på dagsture. Du kan finde hoteller i Lucca her (reklamelink).

 

3. Pisa

På en rejse til Toscana kan du selvfølgelig ikke komme udenom en tur til Pisa! Byen er hjem til Det Skæve Tårn i Pisa, som i bund og grund er et resultat af byggesjusk.

Alligevel er tårnet blevet et verdensberømt vartegn, som er et absolut must-see! Ja, faktisk flokkes turister fra hele verden hertil for at se det ikoniske tårn.

Når det så er sagt, byder Pisa på meget mere en Det Skæve Tårn i Pisa. Ligesom mange andre byer i Toscana, er der nemlig også fyldt med smalle gader, historiske attraktioner, imponerende arkitektur og flotte monumenter.

Eftersom at det er en universitetsby, er der en ungdommelig atmosfære og et livligt natteliv. Det er dermed også et godt sted, at bo for festlige unge.

Pisa er en relativt lille by, så mange seværdigheder kan nemt udforskes til fods. Hvis du trænger til en pause fra din sightseeing, er der også mange gode restauranter, caféer og barer i byen.

Hvis du vil besøge den populære italienske by, kan du finde et bredt udvalg af hoteller i Pisa her (reklamelink).


Læs også: 18 Gode Oplevelser i Pisa

Hvor skal man bo i Toscana - Pisa - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Siena

Siena er helt klart en af mine absolutte favoritbyer i Italien! Byen er placeret på en bakketop og er kendt som en af Europas bedst bevarede middelalderbyer.

Ja, faktisk er den gamle bydel så velbevaret, at den har fået en velfortjent plads på UNESCOs verdensarvsliste.

I Siena træder du ind i en tidslomme, hvor det nærmest føles som om, at tiden har stået stille siden middelalderen. Her bliver du mødt af en uimodståelig charme med stejle gade, hvor der næsten ikke er noget trafik.

Derudover er der også fyldt med historiske bygninger, imponerende arkitektur, eventyrlige middelalderpladser, gotiske kirker, flotte paladser og interessante museer.

Siena er en spændende by med en helt unik atmosfære, som du virkelig bør opleve! Besøg byen på en dagstur eller overnat der for at opleve magien efter turistmasserne er taget hjem. Find hoteller i Siena her (reklamelink).

Siena - Rejs Dig Lykkelig

 

5. San Gimignano

San Gimignano er endnu en smuk lille middelalderby i Toscana, som er beliggende på en høj bakketop.

Byen er især kendt for sine mange tårne, hvoraf det kun er en lille andel af dem, som stadig står tilbage i dag. Ikke desto mindre, troner de stadig højt over Toscanas grønne bakkede landskab som en vaskeægte skyline.

Alt dette har fået mange til, at kalde byen for Middelalderens svar på Manhattan i New York. Derudover er byen også optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I San Gimignano bliver du blandt andet mødt af romantiske smalle stengader, middelalderlige huse, flotte kirker, og selvfølgelig høje tårne.

Hvis du undrer dig over, hvor man skal bo i Toscana for at udforske det toscanske landskab, er San Gimignano også et godt valg! Byen har nemlig en perfekt placering til base for udflugter i Toscana.

Lyder den gamle middelalderby som et oplagt valg for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i San Gimignano her (reklamelink).

 

6. Chianti

En rejse til Toscana er selvfølgelig ikke komplet uden et ophold i et af de ikoniske vinområder. Det bedste og mest berømte vinområde er uden tvivl Chianti, der betragtes som Toscanas hjerte.

Chianti er beliggende cirka midtvejs mellem Firenze og Siena – og er især kendt for sin verdensberømte vinproduktion.

Som et resultat heraf, er Chianti det perfekte sted til, at tage på en vingårdstur og smage på de berømte vine. Hvis du vil have en helt unik oplevelse, kan du også overnatte på en af vingårdene.

Hvis du ikke kører i din egen bil, kan det varmt anbefales at leje en bil (reklamelink). På den måde, kan du nemt udforske det fortryllende landskab.

Overalt i Chianti bliver du nemlig mødt af snoede veje omgivet af grønne bølgende landskaber. Her er der fyldt med vinmarker, olivenlunde, cyprestræer og middelalderbyer.

Du kan finde mange gode muligheder for overnatning i Chianti her (reklamelink). Der findes alt fra hoteller og lejligheder til vingårde og landejendomme.

Hvor skal man bo i Toscana - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Toscana. Der findes også mange andre skønne byer i regionen, så artiklen indeholder kun et lille udpluk af de absolut bedste!

Har du allerede besøgt Toscana? Hvis ja, hvilke byer var så dine favoritter? Og hvilke steder drømmer du mest om at besøge? Du er mere end velkommen til, at skrive en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Toscana:

• Hvor skal man bo i Firenze?

Vigtige ting at vide inden rejsen til Italien

… Eller læs alle artikler fra Italien

Planlæg din rejse til Toscana:

Bestil fly til Toscana (reklamelink)

Bestil hotel i Toscana (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Toscana (reklamelink)

Bestil biludlejning i Toscana (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Toscana (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *