Forløbet i lufthavnen i USA - Rejsdiglykkelig.dk

Forløbet i Lufthavnen i USA

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at forberede dig inden rejsen ved, at læse denne artikel om forløbet i lufthavnen i USA.

Når du ankommer til lufthavnen i USA, skal du forberede dig på en skærpet sikkerhedskontrol. De mange sikkerhedstiltag er vedtaget efter terrorangrebet den 11. september 2001.

Selvom at det er skønt med sikkerhed, kan det skabe en lang ventetid, som hurtigt kan virke uoverskuelig efter en lang flyvetur.

Det bedste du kan gøre er, at tage ventetiden med et smil og glæde dig over, at du snart er inde i det store USA.

Hvis du planlægger en rejse til USA, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en beskrivelse af forløbet i lufthavnen i USA, så du kan forberede dig bedst muligt inden din rejse tværs over Atlanten.

Bemærk at du skal gennem kontrollen i den første amerikanske lufthavn – også selvom det bare er en mellemlanding. Det er derfor vigtigt, at du har et par timer at gøre godt med, hvis du mellemlander i USA.


Læs også: Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Forløbet i lufthavnen i USA - Rejsdiglykkelig.dk

 

Forløbet i Lufthavnen i USA:


Din opførelse i lufthavnen

Lufthavnspersonalet i USA er berygtede for, at være meget strikse, alvorlige og humorforladte. Det bedste du kan gøre er derfor, at holde lav profil indtil du er kommet gennem kontrollen og er helt inde i landet.

Det er vigtigt, at du ikke virker irriteret, kommer med dumme bemærkninger eller vittigheder.

Du skal heller ikke nævne et eneste ord om terrorisme, da det kan resultere i et langt forhør med sikkerhedspersonalet.

Mange af de nævnte ting, gælder selvfølgelig også i andre lufthavne rundt omkring i verden. Alligevel er det ekstra vigtigt, at du viser dig fra din bedste side i lufthavnen i USA.

Nu skal du altså heller ikke tro, at amerikanerne bare er sure og kedelige, for det er langt fra tilfældet! På mine mange rejser dertil, har jeg kun stødt på sure mennesker et minimalt antal gange.

 

Immigrationskontrollen

Når du lander i lufthavnen i USA ankommer du til immigrationskontrollen som det første. Alle passagerer bliver opdelt i to grupper, som er henholdsvis amerikanske statsborgere og turister.

Du skal naturligvis stå i køen for turister og besøgende. Når det bliver din tur til at komme gennem immigrationskontrollen, vinker én af officererne dig hen til skranken.

Det er vigtigt, at I kun går én person ad gangen medmindre I er en familie, som har udfyldt jeres dokumenter sammen.

Kontrollen omfatter blandt andet, at officeren tjekker dit pas og ESTA-ansøgning. Du kan også risikere, at de vil se en bekræftelse på din første hotelovernatning, dokumentation for din hjemrejse eller noget helt tredje.

Officeren stiller som regel et par hurtige spørgsmål. Spørgsmålene kan handle om alt fra dit formål med at besøge USA til hvor længe du bliver i landet.

Du får desuden scannet dine fingeraftryk på begge hænder og får taget et billede af dig. Slutteligt stempler officeren dit pas, byder dig velkommen til Amerika og ønsker dig et godt ophold.


Læs også: 30 Ting du skal vide når du besøger USA

 

Toldkontrollen

Når du er kommet gennem immigrationskontrollen, skal du hente din bagage ved bagagebåndet. Herefter skal du gennem toldkontrollen, som heldigvis er en hurtig proces.

Her skal du egentligt bare aflevere det blå tolddokument, som du udfyldte på flyet. I tolddokumentet svarede du blandt andet på, om du har medbragt fødevarer eller store kontantbeløb ind i landet.

Det er en god idé at undgå, at tage fødevarer med ind i USA. Noget så simpelt som en banan kan nemlig skabe store problemer i toldkontrollen.

 

Velkommen til USA!

Efter toldkontrollen er du endelig ankommet til USA. Nu handler det bare om, at finde vejen ud af terminalen.

Der er som regel godt skiltet i lufthavnene i USA med alt fra udgange og toiletter til biludlejningsfirmaer og offentlig transport.

Der er ikke længere nogen vej tilbage… Du er hermed dømt til, at blive afhængig af USA! God ferie og nyd dit ophold i mulighedernes land. Jeg er sikker på, at du får en mindeværdig ferie som du sent vil glemme.

Forløbet i lufthavnen i USA - LAX Airport - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne artikel med en beskrivelse af forløbet i lufthavnen i USA.

Planlægger du en rejse til USA? Hvis ja, hvad glæder du dig så mest til? Hvad er din erfaring med forløbet i lufthavnen i USA? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra USA:

30 Ting du skal vide når du besøger USA

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Rejseforslag: Eventyrlig Road Trip Rute i Det Vestlige USA

Rejseforslag: Fantastisk Road Trip Rute i Florida

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *