Forløbet i lufthavnen i USA - Rejsdiglykkelig.dk

Forløbet i lufthavnen i USA

Når du ankommer til lufthavnen i USA, skal du forberede dig på en skærpet sikkerhedskontrol. De mange sikkerhedstiltag er vedtaget efter terrorangrebet den 11. september 2001, og de kan nemt skabe en lang ventetid. Det kan hurtigt virke uoverskueligt, at stå i en lang kø, efter at have siddet i et fly i flere timer. Men sørg for at tage ventetiden med et smil og glæd dig over, at du snart er inde i det store USA. Hvis du gerne vil forberede dig på forløbet i lufthavnen i USA, så er du kommet til det rette sted.

Bemærk at du skal igennem kontrollen i den første amerikanske lufthavn, også selvom at det bare er en mellemlanding. Det er derfor vigtigt, at du har et par timer at gøre godt med hvis du mellemlander i USA.


Læs også: Praktisk huskeliste inden rejsen til USA

Forløbet i lufthavnen i USA - Rejsdiglykkelig.dk


 

Opførelse i lufthavnen

Lufthavnspersonalet i USA er berygtede for, at være meget strikse, alvorlige og humorforladte. Det er derfor bedst, at du holder lav profil indtil du er igennem kontrollen og er helt inde i landet. Lad endelig være med at virke irriteret, komme med dumme bemærkninger eller vittigheder. Du skal heller ikke nævne et eneste ord om terrorisme, da det kan skabe et langt forhør med sikkerhedspersonalet. Mange af disse regler gælder selvfølgelig også i de fleste andre lufthavne, men sørg for at være ekstra bevidst i lufthavnen i USA.

 

Immigrationskontrollen

Når du lander i lufthavnen i USA, bliver du som det første ført hen til immigrationskontrollen. Alle passagerne bliver delt op i to grupper, som er henholdsvis amerikanske statsborgere og turister. Du skal naturligvis stå i køen for turister og besøgende. Når det bliver din tur, vinker en af officerene dig hen til skranken. Det er vigtigt, at man kun går én person ad gangen medmindre man er en familie, der har udfyldt et tolddokument sammen.

Kontrollen omfatter blandt andet at officeren tjekker dit pas og ESTA-ansøgning. Du kan også risikere, at de vil se en bekræftelse på dit første hotel, dokumentation for din hjemrejse eller noget helt tredje. Officeren stiller ofte et par spørgsmål, om hvad du skal i USA og hvor længe du bliver i landet. Du får desuden scannet dine fingeraftryk på begge hænder og får taget et billede af dig. Til sidst stempler de dit pas, byder dig velkommen til Amerika og ønsker dig et godt ophold.
Toldkontrollen

Når du er kommet igennem immigrationskontrollen skal hente din bagage ved bagagebåndet. Derefter skal du igennem toldkontrollen, men det er heldigvis en hurtig proces. Du skal egentligt bare aflevere det blå tolddokument, som at du udfyldte på flyet. Her svarede du blandt andet på, om du medbragte fødevare eller store kontantbeløb ind i landet. Det er en god idé at undgå, at tage fødevarer med ind i USA, da noget så simpelt som en banan kan skabe problemer i toldkontrollen.

 

Velkommen til USA

Efter toldkontrollen er du endelig ankommet til USA og nu handler det bare om, at finde ud af terminalen. Der er ofte godt skiltet i lufthavnen og du kan nemt finde frem til området med biludlejningsfirmaer eller offentlig transport. Der er ikke længere nogen vej tilbage nu, du er hermed dømt til, at blive afhængig af USA. God ferie og nyd dit ophold i mulighedernes land!


Læs alle indlæg fra USA

Forløbet i lufthavnen i USA - LAX Airport - Rejsdiglykkelig.dk

Planlægger du en rejse til USA? Du vil måske også kunne lide disse artikler:
Bestil fly til USA på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i USA på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.