30 ting du skal vide når du besøger USA - Rejsdiglykkelig.dk

30 Vigtige ting du skal vide når du besøger USA

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at tjekke denne liste over de vigtigste ting du skal vide når du besøger USA.

USA bliver kaldt for mulighedernes land, og det er bestemt ikke uden grund! USA lever i dén grad op til forventningerne og byder på alt, hvad du overhovedet kan drømme om!

Hvad enten du drømmer om fascinerende landskaber, gigantiske storbyer, ikoniske attraktioner, shoppingmuligheder i verdensklasse eller udsøgte madoplevelser, kan du finde det hele i USA.

Hvis du planlægger en rejse til USA, kan du godt begynde at glæde dig! Det første møde er nemlig helt specielt.

Alt er så stort og imponerende, at enhver dansker nærmest får storhedsvanvid. Det går pludselig op for én, hvor lille en del af den store verden man egentligt udgør.

Inden din rejse tværs over Atlanten, er det en god idé, at få lidt viden om USA. Det er netop derfor, at jeg har lavet denne guide med nogle af de vigtigste ting du skal vide når du besøger USA.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)

 

Vigtige ting du skal vide når du besøger USA:


1. USA er virkelig stor

Med et areal på 9.834.000 kvadratkilometer er USA et gigantisk land, der størrelsesmæssigt kun er overgået af Rusland og Canada. Tingene ligger dermed længere væk fra hinanden end, hvad det måske ser ud til ved første øjekast.

Det er vigtigt, at du ikke overplanlægger din tur. Det er nemt at blive revet med af alle de spændende oplevelser, men det kan være en trættende beslutning. Hvis du skal på et road trip i USA, bør du nøjes med at køre omkring 350 kilometer pr. dag.

Hvis du sammenligner USA med Europa, er USA et enormt land. Der er ingen der planlægger et road trip fra Lissabon til Paris og videre til Athen og Krakow på to uger.

Alligevel er der mange førstegangsrejsende i USA, der forsøger at planlægge en tur fra New York til Miami og videre til Los Angeles på få uger. Det kan på ingen måder lade sig gøre, at se alle de vigtigste ting i USA på få uger.

Hvis du kun har et par uger i USA, er det bedst at nøjes med et par stater. Du kan jo altid rejse til USA igen en dag – og det kommer du helt sikkert også til efter det første bekendtskab.

 

2. Alt er bare stort

Ikke nok med at landet er gigantisk, så er alt andet i USA også bare kæmpestort! Bilerne er enorme, parkeringspladserne er kæmpestore, motorvejene har utallige spor og togene er nærmest uendelige.

Supermarkederne er også gigantiske og byder på alt mellem himmel og jord – selv ting du ikke vidste eksisterede.

Efter et besøg i Walmart minder Bilka pludselig om en lille kiosk med et minimalt udvalg. Alt er bare større i USA, og du skal kigge langt efter en lille sodavand, en lille pose chips eller et let måltid. USA er overdrevet på den fede måde!

Alt er bare stort - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Amerikanerne spiser meget

Hvis du besøger en restaurant i USA, bemærker du nok hurtigt de enorme madportioner. De er ofte SÅ store, at én enkelt portion sagtens kan deles af flere personer.

Inden du bestiller maden, kan det være en god idé, at kigge på sidemandens tallerken. Hvis portionerne er enorme, kan I måske overveje at dele en portion eller tage en doggybag med hjem.

De fleste spisesteder tilbyder desuden gratis refill på drikkevarer, hvor du kan drikke lige så meget som du vil. Du skal dermed ikke blive chokeret, hvis tjeneren pludselig kommer med en ny sodavand – uden at spørge først.

Derudover er udbuddet af fastfoodkæder i USA nærmest uendeligt. Du kan finde adskillige steder, som serverer alt fra burgere og sandwich til mexicansk og kinesisk mad.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor Amerika har et stort problem med fedme. Det er da heller ikke unormalt, at turister vejer et par kilo ekstra efter en ferie i USA.

 

4. Der er altid noget der har åbent

I USA er der altid noget der har åbent. Hvis sulten melder sig midt om natten, kan du sagtens finde en fastfoodkæde eller endda en restaurant. Du kan for eksempel spise på Denny’s kl. 03.00 om natten.

Mange tankstationer har desuden døgnåbent. Det kan dog være i et begrænset omfang. Der er ofte et lille vindue på tankstationerne, hvor en ekspedient finder varerne for dig.

Hvis du pludselig indser at du mangler medicin, kan du også altid svinge forbi et apotek midt om natten.

Du skal heller ikke være bange for, at shopping-trangen melder sig kl. 02.00 om natten. Du kan nemlig altid finde en døgnåben Walmart. Én ting er stensikkert – du skal hvert fald ikke være nervøs for, at du ikke når tingene inden lukketid.

30 ting du skal vide når du besøger USA - Der er altid noget, der har åbent - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Der er pistoler i USA

Den er god nok, der er pistoler i USA – og der er endda mange af dem. Det er helt klart én af de vigtigste ting du skal vide når du besøger USA. Du skal dog ikke være bekymret, da det er yderst sjældent du møder en amerikaner med en pistol.

De fleste har opbevaret deres våben sikkert i hjemmet. Der er nogle områder, især i de store byer, hvor der er meget kriminalitet med pistoler. Alligevel skal du være meget uheldig for at opleve det.

Jeg har sammenlagt tilbragt omkring 2,5 måneder i USA, og har kun oplevet personer som åbenlyst brugte pistoler på gaden én enkelt gang.

Det var i St. George i Utah på 4th of July, hvor en gruppe mænd stod i mørket under en bro og skød på en parkeret bil. De skød altså ikke på mennesker! Det var dog alligevel en lidt uhyggelig oplevelse.

Du skal generelt ikke være bange for pistoler i USA, medmindre du opholder dig i farlige områder.

 

6. Hver stat er som sit eget land

USA består af 50 stater, som på mange måder minder om hvert sit land. Du bemærker nok hurtigt, at tingene skifter fra stat til stat med alt fra landskab, klima og mad til personlighed, slang og tøjstil. Ja, selv love og regler skifter fra stat til stat.

I Texas kan enhver uden en tidligere dom f.eks. købe en pistol uden tilladelse imens det kræver en særlig licens i Californien.

Nogle stater har desuden legaliseret marihuana imens det er strengt forbudt i andre stater. Derudover skal man bruge sikkerhedssele i alle stater – undtagen New Hampshire.

Som du nok kan fornemme, er regler og love vidt forskellige fra stat til stat. Det er dermed en god idé, at undersøge reglerne på forhånd, så du ikke ender i problemer.

Du kan selvfølgelig også bare vælge, at følge strømmen og din sunde fornuft. Du skal som regel ikke være nervøs, hvis bare du overholder de samme regler som i Danmark.

30 ting du skal vide når du besøger USA - Hver stat er som sit eget land - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Du må dreje til højre for rødt lys

I USA er det tilladt at dreje til højre for rødt lys. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være få undtagelser i byer såsom New York City.

Hvis du holder i højre vejbane i et lyskryds, må du altså gerne bare dreje til højre for rødt lys – medmindre andet er skiltet. Det er dog yderst sjældent, at det ikke er tilladt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må dreje til højre, er det bedst at vente indtil der bliver grønt. Hvis bilerne bagved dig i mellemtiden begynder at dytte og blive småirriterende, er du ikke i tvivl om, hvorvidt det er tilladt.

 

8. Den amerikanske bilkultur er enestående

USA er bogstaveligt talt lavet til biler og er dermed det perfekte land til et road trip. Du kan nærmest gøre alt fra bilen, helt uden at forlade den.

Det er faktisk lige før, at du kan bo i en bil i USA uden de store problemer. USA har nemlig taget ordene drive-in og drive-through til det næste niveau.

De mange fastfoodkæder har selvfølgelig drive-in, men du kan faktisk også finde drive-in restauranter, supermarkeder og tankstationer. Hvis du trænger til at se en film, kan du også besøge en drive-in biograf og nyde filmen fra forsædet.

Hvis du derimod mangler kontanter, kan du altid bare hæve penge i den nærmeste drive-thru bank. Det er faktisk så ekstremt, at du endda kan blive gift i et drive-through kapel i Las Vegas.

Den amerikanske bilkultur er enestående - Rejsdiglykkelig.dk

 

9. Billejen er dyrere, hvis du er under 25 år

Hvis du er under 25 år, kan et road trip i USA hurtigt blive en dyr fornøjelse. De fleste biludlejningsfirmaer har et ungfører gebyr, som er uhyggeligt højt. Ja, faktisk skal du forvente at bruge tusindvis af kroner ekstra på at leje en bil.

Før vi blev 25 år plejede vi at bruge omkring 4.000 kr. ekstra på biludlejning, hvilket var en fordobling i prisen. Det var lidt surt at være 24 år, og betale dobbelt så meget som en 25-årig. Men det er nu engang bare reglerne i USA.

Hvis du er under 21 år kan det endda blive endnu dyrere og sværere at leje en bil i USA. Det er nemlig ikke alle biludlejningsfirmaer, der vil udleje en bil til personer under 21 år.

Når du booker en bil, skal du altid huske at læse det med småt. På den måde undgår du en ubehagelig overraskelse, hvis ungfører gebyret f.eks. ikke er inkluderet i prisen.


Læs også: Vigtige ting du skal vide om billeje i USA

 

10. Stol ikke på offentlig transport

Der er mange steder i verden, hvor det er nemt at komme rundt uden en bil. Det er dog langt fra tilfældet i USA! Uden for storbyer som New York City og Washington D.C., er der ikke mange muligheder for offentlig transport.

Hvis der for en gangs skyld er offentlig transport, skal du ikke forvente, at systemet fungerer ordentligt. Det er heller ikke unormalt, at offentlige transportmidler er forsinkede.

USA har en stærk bilkultur, som gør det nemmest at komme rundt i bil. Det er dermed bedst, at leje en bil og udforske det varierede land på egen hånd.

 

11. Sikkerheden i lufthavnen er på sit højeste

USA er berygtet for at have strenge sikkerhedsregler i lufthavnen, som nemt kan skabe problemer for den uvidende. Det er altså ikke bare hvem som helst, der kan rejse ind i landet.

Der er flere vigtige regler, som skal overholdes til punkt og prikke. Inden afrejse skal du f.eks. huske at ansøge om et ESTA og udfylde andre vigtige dokumenter.

Når du ankommer til lufthavnen i USA, skal du forberede dig på lange køer for at komme gennem immigrationskontrollen og toldkontrollen. Det er heller ikke unormalt, at der er politibetjente og narkohunde i lufthavnene.


Læs også: Forløbet i Lufthavnen i USA

30 ting du skal vide når du besøger USA - Sikkerheden i lufthavnen - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. Undgå politiske samtaler

Den amerikanske befolkning har ikke været så splittede af politik siden borgerkrigen. Landet er nærmest blevet opdelt i to. Det er derfor en god idé, at undgå enhver samtale, der handler om politik. Det kan nemt føre til et mindre skænderi.

Amerikanerne er en meget stolt folkefærd, så du har simpelthen ikke lyst til, at have sådan en samtale med dem.

Hvis du besøger Washington D.C. er det ikke unormalt at opleve demonstranter, der er utilfredse med landets politik. Her er det altså en ekstremt dårlig idé, at ytre din politiske holdning.

 

13. Lad være med at gøre grin med Amerika

Amerikanerne er en meget stolt folkefærd, men de kan være lidt dobbeltmoralske. Amerikanerne siger ofte nedladende ting om deres eget land, deres regering og andre amerikanere. Deres ytringer er som regel ikke noget, der ses ned på.

Hvis en turist derimod siger nedladende ting om Amerika, vil de fleste amerikanere blive MEGET fornærmede.

Det er lidt det samme som at tale om politik – det er altså noget som du helst skal undgå. Hvis du absolut vil tale om disse ting, er det vigtigt at du kender personen ordentligt.

 

14. Amerikanerne er meget venlige

Amerikanerne er generelt en meget venlig og åben folkefærd. Deres gæstfrihed er ikke til at tage fejl af, og de vil hellere end gerne hjælpe dig som turist!

De fleste er meget imødekommende og nysgerrige på, hvor du kommer fra, hvad du laver i USA osv. Du skal ikke være bange for, at have en samtale med dem. De fleste er faktisk oprigtigt interesserede.

Der er selvfølgelig også knap så venlige amerikanere, men dem skal du heldigvis lede længe efter. Vi danskere kan på ingen måder hamle op med amerikanernes venlighed.

Hver gang vi kommer hjem fra en rejse i USA, får vi altid et mindre kulturchok over, hvordan folk egentligt opfører sig. Forskellen er så markant, at du ikke kan undgå at bemærke den!

30 ting du skal vide når du besøger USA - Amerikanerne er meget venlige - Rejsdiglykkelig.dk

 

15. Priserne er ikke hvad de ser ud til

Når du køber varer eller tjenester i USA, er priserne ikke altid hvad de ser ud til. De fleste butikker har ikke medregnet moms på deres prismærker, så prisen stiger typisk når du ankommer til kassen.

Du skal forvente at betale et sted mellem 5-10% ekstra på alt hvad du køber. Hvor mange procent du skal betale i moms afhænger af, hvilken stat og hvilken by du befinder dig i.

Der er dog fem stater uden moms, og det er henholdsvis Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire og Oregon. Det er dermed en god idé, at købe souvenirs og tage på en shoppingtur i de fem momsfrie stater.

 

16. Drikkepenge forventes

Amerikanerne giver drikkepenge for næsten alle serviceydelser. Ja, faktisk anses det som meget uhøfligt ikke at gøre det. Mindstelønnen for tjenere er skræmmende lav, så det forventes at lønnen stiger markant ved hjælp af drikkepenge.

En uskreven regel er, at give 15-20% i drikkepenge på restauranter. Hvis servicen har været dårlig, kan du nøjes med at give 10%.

På nogle restauranter tilføjer de automatisk drikkepenge til regningen, så husk at være opmærksom på dette. Du behøver ikke at give drikkepenge på fastfoodrestauranter som McDonald’s og Wendy’s. De får nemlig allerede en højere mindsteløn.

Du skal også huske at give drikkepenge for andre serviceydelser. Det er f.eks. normalt at give $1-2 i drikkepenge pr. drink til bartendere.

Rengøringsdamer, piccoloer og chauffører ved valet parking, plejer som regel at få $1-5 afhængig af besværet af deres arbejde. Taxachauffører plejer desuden at få et sted mellem 10-15% i drikkepenge.

Som du nok kan fornemme, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at give drikkepenge i USA. Det er derfor en god idé, at medregne drikkepenge i rejsebudgettet.

Drikkepenge forventes - Rejsdiglykkelig.dk

 

17. Hold øje med resort fees og ekstra gebyrer

Når du bestiller et hotel eller motel i USA, skal du altid huske at læse det med småt. Mange overnatningssteder er begyndt at kræve et resort fee, som i nogle tilfælde er højere end selve overnatningsprisen.

Det hele startede egentligt i Las Vegas og Florida, men det har efterhånden spredt sig til alle stater i USA.

Det er heller ikke unormalt, at der bliver tilføjet lokale skatter og ekstra gebyrer oveni den annoncerede pris. I mange storbyer kan overnatningsstedet også kræve en parkeringsafgift for, at parkerer bilen på hotellet.

De mange ekstra udgifter kan hurtigt få prisen til at stige markant. Hvis du skal betale ekstra gebyrer på et billigt hotel, kan det måske bedre betale sig, at finde et dyrere hotel uden ekstra omkostninger.

 

18. USA benytter ikke det metriske system

USA er et af de eneste lande i verden, som ikke benytter det logiske metriske system ligesom resten af verden. De måler ikke ting i meter, men i miles, inches, feet og yards.

Amerikanerne vejer desuden deres ting i pund, væske vejes i pints og gallons imens temperaturen måles i Fahrenheit fremfor Celsius. De skriver datoen som MM/DD/ÅÅÅÅ (måned først) i stedet for DD/MM/ÅÅÅÅ, som de fleste andre lande.

De elsker at være anderledes, selvom at det egentligt bare er for at være anderledes. Det er de færreste turister i USA, som er fortrolige med deres system, men du kan få lidt basisviden herunder.

• 1 Gallon = 3,78 liter

• 1 Foot = 30,48 cm

• 1 Yard = 0,9 meter

• 1 Mile = 1,61 km

• 1 Pound = 0,45 kg

• 1 Fahrenheit = -17,22 grader

30 ting du skal vide når du besøger USA - USA bruger ikke det metriske system - Rejsdiglykkelig.dk

 

19. Glem ikke nationalparkerne

De fleste turister strømmer til storby-favoritter som New York City, Washington D.C., Los Angeles og San Francisco. Men du må altså ikke glemme de fantastiske naturoplevelser, som venter lige uden for de summende byer.

Nationalparkerne i USA er kendt for at være nogle af de smukkeste og bedste i verden. Det er dermed et absolut must, at besøge mindst én nationalpark under din rejse – men gerne endnu flere.

Der er en helt unik variation i nationalparkerne, som hver især byder på store naturoplevelser og et rigt dyreliv.

Besøg den tørre ørken i Death Valley, majestætiske bjerge i Rocky Mountains eller verdens højeste træer i Californien.

Eller hvad med at besøge sumpområder i Everglades, slumrende vulkaner i Yellowstone, vandfald i Yosemite eller dybe kløfter i Grand Canyon? USA’s nationalparker har det hele!


Læs også: 12 Smukke Nationalparker i USA

 

20. Vejret kan ændre sig drastisk

Det er ikke unormalt, at vejret i USA ændrer sig drastisk fra det ene sekund til det andet. Det starter med godt vejr, men så falder der regndråber fra himlen – og pludselig står du midt i en voldsom regn- og tordenstorm.

Det var hvert fald hvad vi oplevede i Las Vegas i sommeren 2018. Sensommeren er da også højsæson for regn- og tordenstorme, som skal tages alvorligt.

Der er mange orkaner i det sydlige og østlige USA, men myndighederne er gode til at advarer folk på forhånd. Orkansæsonen er officielt fra juni til september, hvor du skal være ekstra opmærksom på nyhederne.

Vi var meget tæt på en orkan ved New Orleans i sommeren 2019, men slap heldigvis udenom! Det er heller ikke unormalt med tørke, oversvømmelser, jordskred eller store skovbrande i USA.

Californien ligger desuden ovenpå San Fernando-forkastningen, hvor to kontinentalplader mødes. Det er derfor ikke unormalt, at opleve et jordskælv i Californien. Heldigvis, er de ofte harmløse!

Der kan også forekomme tsunamier, vulkanudbrud og tornadoer i USA, men det hører til sjældenhederne. Du behøver ikke være ekstremt nervøs for naturkatastrofer, for forskerne er gode til at forudse dem.

30 ting du skal vide når du besøger USA - Vejret kan ændre sig drastisk - Rejsdiglykkelig.dk

 

21. USA har forskellige tidszoner

USA er et gigantisk land og breder sig over seks forskellige tidszoner. Afhængig af hvor du befinder dig, kan der være alt fra 6-12 timers tidsforskel fra Danmark. De forskellige tidszoner er følgende:

• Eastern time zone (-6 timer)

• Central time zone (-7 timer)

• Mountain time zone (-8 timer)

• Pacific time zone (-9 timer)

• Alaska time zone (-10 timer)

Hawaii time zone (-11 timer)

De forskellige tidszoner betyder som regel ikke noget for dig som turist. Du skal dog være opmærksom på, at du kan miste en time af din dag, hvis du f.eks. kører fra Californien til Arizona.

 

22. Du skal være 21 år for at drikke alkohol

I USA er det muligt at blive optaget i militæret, få stemmeret og ryge cigaretter som 18-årig. Alligevel skal man være 21 år for at drikke alkohol.

Det virker lidt åndssvagt, men sådan er reglerne åbenbart. Ikke nok med det, så tager de altså reglerne MEGET seriøst! Du må ikke engang sidde i baren på et hotel med din familie, hvis du er under 21 år.

 

23. Husk dit ID

Der er som sagt strenge regler for alkohol i USA. Det er dermed vigtigt, at du altid medbringer et billed-id, hvis du har planer om at nyde lidt alkohol.

Du er nødt til at bevise din alder for at købe alkohol i enhver butik, restaurant eller bar. Selv hvis du er over 30 år, kan du stadig risikere at blive spurgt om ID.

Hvis du ikke ankommer til en butik alene, kan ekspedienten desuden kræve, at se et billed-id på personen du følges med. Hvis du følges med en person under 21 år, er det dermed en god idé, at lade personen blive i bilen.

Når du har købt alkohol, er der flere vigtige ting du skal være opmærksom på. Du må f.eks. ikke drikke alkohol på offentlige steder i USA, medmindre det serveres. Der er desuden flere stater, hvor alkohol SKAL opbevares i bilens bagagerum.

Husk dit ID - Rejsdiglykkelig.dk

 

24. Besøg ikke USA uden en udvidet rejseforsikring

Det er altid en god idé, at have en rejseforsikring, men det er en ekstra god idé i USA. Priserne på sundhedsydelser er nemlig blandt de dyreste i verden! Du skal af med et skandaløst højt beløb for et hurtigt lægebesøg.

Mange amerikanere går faktisk konkurs pga. medicinsk gæld, fordi de simpelthen ikke kan finde pengene til at betale det.

En tur i ambulance kan nemt koste mere end 18.000 kr.! Hvis du har behov for at blive tilset af en læge eller kommer på skadestuen, kan det koste alt fra 1.300 kr. til 20.000 kr.

Så husk nu den udvidede rejseforsikring, når du besøger USA! Det er altså ikke et sted, hvor du har lyst til at spare. Hvis du allerede har en rejseforsikring, er det vigtigt at tjekke om den også dækker i USA.


Læs også: Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

 

 

25. Tænk over hvor du opholder dig i byerne

Uanset hvilket land du besøger, er der altid nogle byer, hvor du skal undgå bestemte nabolag og områder.

Det er selvfølgelig også tilfældet i USA, hvor linjen mellem de trygge og utrygge områder kan være meget tynd. I nogle tilfælde, kan det eneste der adskiller områderne være én enkelt blok.

Sørg altid for at være opmærksom på dine omgivelser, og vurder din situation regelmæssigt uanset tidspunktet. Lav lidt research på forhånd, således du er opmærksom på, hvor det er sikkert at opholde sig.

 

26. Ring 911 i nødsituationer

I tilfælde at nødsituationer, hvor du har brug for hjælp, skal du ringe til 911. Uanset om du ringer angående en brand, røveri eller en sygdom, vil 911 sørge for at sende den rigtige hjælp til dig.

Husk at du KUN må ringe til nummeret i tilfælde af nødsituationer. Hvis du ringer uden en ordentlig grund, kan du risikere at blive straffet med en bøde eller endda fængselsstraf.

30 ting du skal vide når du besøger USA - Ring 911 i nødsituationer - Rejsdiglykkelig.dk

 

27. Kreditkort kan bruges de fleste steder

I USA er det muligt at betale med kreditkort de fleste steder. Ja, faktisk foretrækker de fleste butikker kortbetaling fremfor kontanter. Du har desuden brug for et kreditkort til at tjekke ind på hoteller og leje en bil.

Vi bruger udelukkende kreditkort i USA, da der ikke tages gebyrer. Det er dog altid en god idé, at hæve lidt kontanter i tilfælde af, at der ikke tages imod kreditkort.

Vær dog opmærksom på, at de fleste hæveautomater opkræver et gebyr udover dine bankgebyrer. Se om du kan finde en ATM uden gebyrer eller undgå at hæve penge for mange gange.

Mange turister føler sig utrygge ved at benytte kreditkort i USA. Der er nemlig mange steder, hvor det slet ikke er nødvendigt at indtaste pinkoden.

Det er generelt også nemmere at kopiere kortets informationer i USA, men det sker altså yderst sjældent. Hvis en ekspedient beder om dit kreditkort til betaling, skal du straks afslå og kræve at du selv gør det.

 

28. Shop amok i USA

USA er et sandt shoppingmekka med et enormt udvalg af varer. Mange populære mærkevarer stammer fra USA, så der er som regel rigtig mange penge at spare!

Du kan også spare mange penge på mærkevarer fra andre lande, da det generelt er billigere at shoppe i USA. Du kan f.eks. spare rigtig mange penge ved at besøge et af landets mange factory outlets.

Din kuffert kan altså lynhurtigt blive fyldt op i USA! Det er dermed en god idé, at ankomme med en så tom kuffert som muligt hjemmefra.

Hvis du kommer forbi staterne Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire eller Oregon, kan du med fordel svinge kreditkortet. Her er der nemlig ingen moms, så her er der mange penge at spare på din shoppingtur!

30 ting du skal vide når du besøger USA - Shop amok - Rejsdiglykkelig.dk

 

29. Tro ikke at ”How are You” faktisk er et spørgsmål

Amerikanerne vil ofte spørge om hvordan du har det, ved at sige ”How are You”, hvorefter de hurtigt går videre. Du skal ikke have det dårligt, hvis du bliver spurgt om dette og personen ikke venter på et svar.

Det er næsten mere en hilsen i USA end et faktisk spørgsmål. Det er altså bare en hilsen, der bliver sagt til forbipasserende – ikke en samtalestarter.

 

30. Find et toilet eller gratis WiFi

Hvis du leder et toilet eller gratis WiFi under dit road trip i USA, kan du med fordel besøge fastfoodkæderne. Vi plejer at besøge McDonald’s eller Wendy’s, når vi mangler én af de nævnte ting under vores køretur.

Vær dog opmærksom på, at nogle stater simpelthen har topsikret deres toiletter med låse af en anden verden. I tilfælde heraf, er du nødt til at købe noget eller vende pænt om og finde et andet sted.

Et godt alternativ er Walmart, som både tilbyder toiletter og gratis WiFi. Her kommer der heldigvis ikke nogen efter dig, hvis de opdager at du ikke køber noget. Hvis du er i nærheden af et shoppingcenter, kan du også benytte deres toiletter og WiFi.

Find et toilet eller gratis WiFi - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne guide med en liste over nogle af de vigtigste ting du skal vide når du besøger USA.

Hvis du kender andre gode rejsetips til USA, må du meget gerne skrive en kommentar længere nede på siden. Det vil være en stor hjælp for andre, som planlægger en rejse til mulighedernes land.

Planlægger du en rejse til USA? Glem ikke at læse disse artikler:

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

Forløbet i Lufthavnen i USA

Rejseforslag: Eventyrlig Road Trip Rute i Det Vestlige USA

Rejseforslag: Fantastisk Road Trip Rute i Florida

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer