Oplevelser i Frankfurt - Rejs Dig Lykkelig

17 Seværdigheder og Oplevelser i Frankfurt

Leder du efter sjove ting at lave i Frankfurt? Tjek denne liste med de absolut bedste seværdigheder og oplevelser i Frankfurt am Main.

Frankfurt am Main bliver normalt bare kaldt for Frankfurt og er den femtestørste by i Tyskland. Det er Tysklands bankhovedstad og de mange skyskrabere har givet byen kælenavnet ”Mainhattan”. Frankfurt er et stort trafikknudepunkt i Tyskland, men de fleste turister glemmer at bruge tid på at udforske byen. Det er virkelig ærgerligt, for Frankfurt byder på mange spændende oplevelser.

Hvis du planlægger en tur ned gennem Tyskland, må du ikke glemme at smutte en tur forbi Frankfurt. Her får du en liste med de absolut bedste seværdigheder og oplevelser i Frankfurt am Main.

 

De bedste oplevelser i Frankfurt:
1. Römerberg

Römerberg er en stor åben plads, der er beliggende i Frankfurts gamle bydel og er omgivet af charmerende bindingsværkshuse. Det er blandt andet her du finder Römer, der har fungeret som Frankfurts rådhus i mere end 600 år.

De fleste af bygningerne på pladsen blev ødelagt under 2. verdenskrig, så mange af bygningerne er kun rekonstruktioner af de originale bygninger. Rekonstruktion eller ej, så er Römerberg en af de bedste og mest populære oplevelser i Frankfurt. Hvis du besøger Frankfurt i december, må du glemme at opleve det historiske julemarked på Römerberg.

Römerberg - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Kleinmarkthalle

Kleinmarkthalle er en indendørs markedsplads med et utal af boder, der sælger alverdens friske råvarer. Her kan du købe smagfulde tyske specialiteter, men du kan også købe specialiteter fra mange andre verdenshjørner.

Glem ikke at besøge spiseområdet, hvor der er et godt udvalg af spisesteder, der sælger alt fra tapas til sandwich og Bratwurst. Det populære marked i Frankfurt har åbent i dagtimerne alle ugens dage, undtagen om søndagen.

 

3. Alte Oper

Det gamle operahus i Frankfurt blev oprindeligt bygget i 1880, men blev desværre ødelagt under 2. verdenskrig. I dag kan du se en rekonstruktion af operahuset, som stod færdig og blev genåbnet i 1981. Det er en utroligt smuk bygning, der er et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden.

Alte Oper er en af de vigtigste koncertsale i Frankfurt med mere end 300 koncerter og shows årligt. Hvis du er interesseret i at overvære et show, er der hvert fald rigeligt at vælge imellem. Der er som regel stor rift om billetterne til shows i Alte Oper, så husk at bestille dem på forhånd.

Oplevelser i Frankfurt - Alte Oper - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Frankfurt Katedral

Denne gamle gotiske kirke i Frankfurt har tidligere været hjemsted for kroningsceremonier af romerske kejsere i Tyskland. Kirken er en af de mest populære oplevelser i Frankfurt og et stort vartegn for byen.

Inde i kirken kan du opleve flere imponerende religiøse genstande og statuer, men det absolut bedste er det 95 meter høje kirketårn. Her kan du klatre op ad de mere end 300 trin til toppen af tårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det omkringliggende område. 

5. Zeil

Det bedste og mest populære sted til shopping i Frankfurt, er uden tvivl på gågaden Zeil. Det er Frankfurts største shoppinggade og har fået kælenavnet ”The Fifth Avenue of Germany”. Her finder du nærmest alt, hvad der er nødvendigt for en perfekt shoppingtur i Tyskland med alt fra modebutikker og specialbutikker til stormagasiner.

Det er også her du finder det moderne shoppingcenter MyZeil, som er propfyldt med alverdens butikker og restauranter. Glem ikke en tage en tur med centrets imponerende 42 meter lange rulletrappe, der er Europas længste ikke-understøttede indendørs rulletrappe. Du skal være opmærksom på at de fleste butikker i Tyskland har lukket om søndagen.

MyZeil - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Eschenheimer Turm

Eschenheimer Turm er et gammelt middelaldertårn, der kan dateres tilbage til starten af det 15. århundrede. Store dele af Frankfurts middelaldermur blev revet ned for mange år siden, men Eschenheimer blev heldigvis bevaret i sidste øjeblik. Det er værd at lægge vejen forbi, da det er en af de ældste vartegn i Frankfurt.

Det 47 meter høje middelaldertårn fungerede oprindeligt som en byport i bymuren, der forsvarede byen imod fjender. I dag står det gamle middelaldertårn i stor kontrast til det omkringliggende område med moderne skyskrabere. Der er en restaurant, café og bar inde i tårnet.

 

7. Main Tower

Frankfurt er hjem til størstedelen af Tysklands skyskrabere, men alligevel er det kun Main Tower der har et offentligt observationsdæk. Det er den fjerdehøjeste skyskraber i Frankfurt, og dermed også den fjerdehøjeste i hele Tyskland.

Tag med den lynhurtige elevator, som bringer dig op til observationsdækket i 200 meters højde på bare 5 sekunder. Når du træder ud på observationsdækket, bliver du mødt af en fantastisk udsigt over det meste af Frankfurt. Du kan også besøge Main Tower Restaurant & Lounge, hvor du kan nyde et måltid mad med en fantastisk panoramaudsigt.

Oplevelser i Frankfurt - Main Tower - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sachsenhausen

Sachsenhausen er et distrikt i Frankfurt, der især er kendt for sin charmerende gamle bydel med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse. Området er propfyldt med livlige pubber, barer og ølhaver, der sælger Apfelwein, som også kaldes Ebbelwoi af de lokale.

Apfelwein er en lokal specialitet i Frankfurt, der er produceret i de omkringliggende regioner. Den alkoholiske drik er så populær, at du nærmest ikke kan have været i Frankfurt uden at smage det! Du kan selvfølgelig også finde mange andre af Frankfurts specialiteter i Sachsenhausen, men glem nu ikke at smage Apfelwein.

 

9. Städel Museum

En af de bedste kulturelle oplevelser i Frankfurt og resten af Tyskland er et besøg på Städel Museum. Dette store kunstmuseum blev grundlagt i 1815 og byder på en imponerende samling af malerier, tegninger og skulpturer.

Museets tusindvis af værker består af europæiske kunstværker, der er skabt af kunstnere gennem de sidste syv århundreder. Nogle af værkerne er lavet af verdenskendte kunstnere såsom Rembrandt, Picasso, Renoir og Monet.

Städel Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Mainkai

Mainkai er en skøn promenade, der flugter langs floden Main i Frankfurts centrum. Hvis du besøger byen i godt vejr, er en gåtur, løbetur eller cykeltur langs floden en af de bedste oplevelser i Frankfurt. Her kan du nyde de dejlige parkområder imens du bliver betaget af den smukke udsigt over Frankfurts skyline.

 

11. Frankfurt Stock Exchange

I Bankenviertel finder du Frankfurt Stock Exchange, der er en af de største og vigtigste børser i verden. Hvis du interesserer dig for det store finansielle marked, er der mulighed for at komme på en guidet tur derinde. Du skal dog være opmærksom på at du skal reservere en tur på forhånd, hvis du vil have gratis adgang.

Ude foran Frankfurt Stock Exchange, står der to ikoniske bronze statuer af en bjørn og en tyr. De symboliserer til sammen de mange op- og nedture der finder sted på verdens aktiemarkeder. Et besøg i Frankfurt Stock Exchange er en god oplevelse i Frankfurt for dig, der er interesseret i finansiering.

Oplevelser i Frankfurt - Frankfurt Stock Exchange - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Goethe House

Hvis du er fan af forfatteren og filosoffen Johann Wolfgang Von Goethe, er Goethe House en af de bedste oplevelser i Frankfurt. Hvis du ikke aner hvem han er (ligesom mig), er det måske ikke ligefrem den mest spændende seværdighed i Frankfurt.

Det viser sig at Goethe åbenbart er en af de største og mest anerkendte forfattere i hele Tyskland. Han blev født i Frankfurt og boede i Goethe House i de første 16 år af hans liv. I dag kan du besøge huset og få et helt unikt indblik i rammerne fra hans barndom.

 

13. Palmengarten

En af de bedste seværdigheder i Frankfurt er Palmengarten, der er en stor botanisk have på 22 hektar. Her kan du nyde synet af tusindvis af plantearter fra alle verdenshjørner.

Planterne er opdelt i temaområder efter regionerne de stammer fra, og er både placeret udendørs og inde i forskellige drivhuse. Hvis du bliver træt af at kigge på planter, er der også flere spisesteder, picnicområder, robåde og legepladser til børnene.

Oplevelser i Frankfurt - Palmengarten - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Berger Straße

Med sine 3 kilometer er Berger Straße den længste vej i Frankfurt. Det er et populært område at gå i byen for Frankfurts lokale befolkning. Hvis du trænger til at slippe lidt væk fra turistmængderne som på for eksempel Zeil, er det altså her du skal tage hen.

På Berger Straße finder du et stort udbud af restauranter og caféer, der sælger alt fra traditionelle tyske retter til internationale retter. Der er også flere barer, hvilket gør det til et populært sted at gå i byen i Frankfurt. Hvis du er træt af de store internationale kædebutikker, kan du også finde mange små finurlige butikker på Berger Straße.

 

15. Senckenberg Museum

Senckenberg Museum er uden sammenligning en af de bedste oplevelser i Frankfurt for hele familien. Her kan du gå på opdagelse i Tysklands næststørste naturmuseum og Europas største udstilling af dinosaurer. Samlingen er meget imponerende med fossiler og genskabelser af dinosaurer i naturtro størrelse. Det er uden tvivl et stort hit for børn i Frankfurt!

Udover de populære dinosaurer, har Senckenberg Museum også mange andre spændende udstillinger med bl.a. planetens biodiversitet og menneskets udvikling gennem historien. Du kan også lære meget mere om havets dyb og opleve et stort antal udstoppede nulevende og uddøde dyrearter.

Oplevelser i Frankfurt - Senckenberg Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Klassikstadt

Hvis du er en ægte bilentusiast, må du ikke gå glip af Klassikstadt, der er en af de bedste oplevelser i Frankfurt for enhver bilelsker. Klassikstadt er placeret i en gammel 16.000 kvadratmeter produktionsbygning, hvor der er en imponerende samling af biler udstillet på flere etager.

Inde i Klassikstadt finder du både biludstillinger, bilforhandlere og værksteder med et utal af gamle veteranbiler og lynhurtige sportsvogne. Flere af bilerne er privatejede, så udstillingerne forbliver sjældent de samme i længere perioder.

Det bedste af det hele er, at Klassikstadt er fuldstændig gratis at besøge – hvis altså du kan stå imod fristelsen af de mange biler selvfølgelig.

 

17. Eiserner Steg

Eiserner Steg er en gangbro, der blev bygget i 1869 og krydser floden Main. Den forbinder bydelen Sachsenhausen med Frankfurts centrum og er en af de mest ikoniske attraktioner i Frankfurt.

Når du krydser Eiserner Steg, bliver du mødt af en fantastisk udsigt, uanset hvilken retning du kigger i. Nyd synet af Frankfurts skyline eller medbring en kærligheds-hængelås til at hænge på broens jernkonstruktion.

Eiserner Steg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Frankfurt. Hvad er dine favoritoplevelser i Frankfurt? Hvad ser du mest frem til på din tur til Frankfurt? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en tur til Tyskland? Glem ikke at tjekke disse artikler:

… Eller læs alle mine artikler fra Tyskland.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.