Oplevelser i Frankfurt - Rejs Dig Lykkelig

18 Seværdigheder og Oplevelser i Frankfurt

Leder du efter sjove ting at lave i Frankfurt? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Frankfurt am Main.

Frankfurt am Main bliver normalt bare kaldt for Frankfurt og er den femtestørste by i Tyskland. Det er Tysklands bankhovedstad, og de mange skyskrabere har givet byen kælenavnet ”Mainhattan”.

Selvom at Frankfurt er et stort trafikknudepunkt i Tyskland, er det som om de fleste turister glemmer at udforske byen. Det er virkelig ærgerligt, for Frankfurt byder på mange spændende oplevelser.

Hvis du planlægger en tur til Frankfurt, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Frankfurt am Main.

Tip: Hvis du har planer om at opleve mange attraktioner i Frankfurt, kan du opnå store rabatter og få fri offentlig transport med følgende kort:

• Frankfurt Card (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Frankfurt:


1. Römerberg

Römerberg er en stor åben plads, som er beliggende i Frankfurts gamle bydel og er omgivet af charmerende bindingsværkshuse. Det er blandt andet her du finder Römer, som har fungeret som Frankfurts rådhus i mere end 600 år.

De fleste bygninger på pladsen blev ødelagt under 2. verdenskrig, så mange er kun rekonstruktioner af de originale bygninger. Rekonstruktion eller ej, så er Römerberg en af de bedste oplevelser i Frankfurt.

Hvis du besøger Frankfurt i december, er det et must at opleve det historiske julemarked på Römerberg.

Römerberg - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Kleinmarkthalle

Kleinmarkthalle er en indendørs markedsplads med et stort antal boder, som sælger alverdens friske råvarer. Her kan du købe smagfulde tyske specialiteter, men du kan også købe specialiteter fra mange andre verdenshjørner.

Glem ikke at besøge spiseområdet, hvor der er et godt udvalg af spisesteder med alt fra tapas til sandwich og Bratwurst. Det populære marked i Frankfurt har åbent alle ugens dage, undtagen om søndagen.

 

3. Alte Oper

Det gamle operahus blev oprindeligt opført i 1880, men blev desværre ødelagt under 2. verdenskrig. I dag kan du se en rekonstruktion af operahuset, som genåbnede i 1981. Det er en utroligt smuk bygning, som er et besøg værd, hvis du alligevel er i nærheden.

Alte Oper er en af de vigtigste koncertsale i Frankfurt med mere end 300 koncerter og shows årligt. Der er dermed rigeligt med shows at vælge imellem. Der er som regel stor rift om billetterne, så husk at bestille dem i god tid.

Oplevelser i Frankfurt - Alte Oper - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Frankfurt Katedral

Frankfurt Katedral er en gammel gotisk kirke, som tidligere har været vært for kroningsceremonier af romerske kejsere i Tyskland. Kirken er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Frankfurt og er et stort vartegn for byen.

Inde i kirken kan du opleve imponerende religiøse genstande og statuer, men højdepunktet er det 95 meter høje kirketårn. Her kan du bestige de mere end 300 trappetrin til toppen af tårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Frankfurt.

 

5. Zeil

Det bedste sted til shopping i Frankfurt er på gågaden Zeil. Det er Frankfurts største shoppinggade og har fået kælenavnet ”The Fifth Avenue of Germany”. Her finder du alt, hvad du overhovedet kan drømme om, for at få en perfekt shoppingtur i Tyskland.

Det er også her du finder shoppingcentret MyZeil, som er propfyldt med butikker og restauranter. Glem ikke at prøve centrets 42 meter lange rulletrappe, som er Europas længste ikke-understøttede indendørs rulletrappe.

MyZeil - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Eschenheimer Turm

Eschenheimer Turm er et gammelt middelaldertårn, som kan dateres tilbage til starten af det 15. århundrede. Det 47 meter høje middelaldertårn fungerede oprindeligt som en byport i bymuren, der forsvarede byen imod fjender.

Store dele af Frankfurts middelaldermur blev revet ned for mange år siden, men Eschenheimer blev heldigvis bevaret i sidste øjeblik. I dag er det et af de ældste vartegn i Frankfurt og står i stor kontrast til de omkringliggende moderne skyskrabere.

 

7. Main Tower

Selvom at størstedelen af Tysklands skyskrabere står i Frankfurt, er det alligevel kun Main Tower, som har et observationsdæk. Det er den fjerdehøjeste skyskraber i Frankfurt og dermed også den fjerdehøjeste i hele Tyskland.

Tag med den lynhurtige elevator, som bringer dig op til observationsdækket i 200 meters højde på bare 5 sekunder. Herfra er der en fantastisk panoramaudsigt over Frankfurt! Hvis sulten melder sig, kan du eventuelt besøge Main Tower Restaurant & Lounge.

Oplevelser i Frankfurt - Main Tower - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Sachsenhausen

Sachsenhausen er et distrikt i Frankfurt med en charmerende gammel bydel, som er fyldt med brostensgader og bindingsværkshuse. Hele området er propfyldt med livlige pubber, barer og ølhaver, hvor du kan købe Apfelwein – også kaldet Ebbelwoi.

Apfelwein er en lokal specialitet i Frankfurt, som er produceret i de omkringliggende regioner. Den alkoholiske drik er så populær, at du nærmest ikke kan have været i Frankfurt uden at smage den!

 

9. Städel Museum

En af de bedste kulturelle seværdigheder og oplevelser i Frankfurt er Städel Muesum. Dette store kunstmuseum blev grundlagt i 1815 og huser en imponerende samling af malerier, tegninger og skulpturer.

Museets tusindvis af værker består af europæiske kunstværker, der er skabt af kunstnere gennem de sidste syv århundreder. Flere af værkerne er lavet af verdenskendte kunstnere som Rembrandt, Picasso, Renoir og Monet.

Städel Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Mainkai

I Frankfurt centrum finder du Mainkai, som er en skøn promenade, der flugter langs floden Main. Hvis du besøger byen i godt vejr, er en gåtur, løbetur eller cykeltur (reklamelink) langs floden en af de bedste oplevelser i Frankfurt. Her kan du nyde dejlige parkområder imens du bliver betaget af den smukke udsigt over Frankfurts skyline.

 

11. Frankfurt Stock Exchange

I Bankenviertel finder du Frankfurt Stock Exchange, som er en af verdens største og vigtigste børser. Hvis du interesserer dig for det store finansielle marked, er der mulighed for at komme på en guidet tur derinde.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vil have gratis adgang, skal du reservere en guidet tur på forhånd.

Foran Frankfurt Stock Exchange finder du to ikoniske bronzestatuer, som er henholdsvis en bjørn og en tyr. De symboliserer tilsammen de mange op- og nedture, der finder sted på verdens aktiemarkeder.

Oplevelser i Frankfurt - Frankfurt Stock Exchange - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Goethe House

Hvis du er fan af forfatteren og filosoffen Johann Wolfgang Von Goethe, er Goethe House en af de bedste oplevelser i Frankfurt. Hvis du ikke aner hvem han er (ligesom mig), er det måske ikke ligefrem en af de mest spændende seværdigheder i Frankfurt.

Det viser sig at Goethe åbenbart er en af de største og mest anerkendte forfattere i hele Tyskland. Han blev født i Frankfurt og boede i Goethe House i de første 16 år af hans liv. I dag kan du besøge huset og få et helt unikt indblik i rammerne fra hans barndom.

 

13. Palmengarten

En af de bedste seværdigheder i Frankfurt er Palmengarten, som er en stor botanisk have på 22 hektar. Her kan du nyde synet af tusindvis af plantearter fra alle verdenshjørner.

Planterne er opdelt i temaområder efter regionerne de stammer fra, og er både placeret udendørs såvel som i forskellige drivhuse. Hvis du bliver træt af at kigge på planter, er der også flere spisesteder, picnicområder, robåde og legepladser til børnene.

Oplevelser i Frankfurt - Palmengarten - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Berger Straße

Med en længde på 3 kilometer er Berger Straße den længste vej i Frankfurt. Det er et yderst populært sted at gå i byen for Frankfurts lokalbefolkning. Så hvis du trænger til at slippe lidt væk fra turistmængderne, er det altså her du skal tage hen.

På Berger Straße finder du et stort udvalg af restauranter og caféer. Der er også flere barer, hvilket gør det til et populært sted at gå i byen i Frankfurt. Hvis du er træt af de store internationale kædebutikker, er der også mange små finurlige butikker på Berger Straße.

 

15. Senckenberg Museum

Senckenberg Museum er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Frankfurt hele familien. Her kan du gå på opdagelse i Tysklands næststørste naturmuseum og Europas største udstilling af dinosaurer.

Samlingen er meget imponerende og består bl.a. af fossiler og genskabelser af dinosaurer i naturtro størrelse. Det er uden tvivl et stort hit for børn i Frankfurt!

Senckenberg Museum byder også på mange andre spændende udstillinger med alt fra planetens biodiversitet til menneskets udvikling gennem historien.Du kan også lære om havets dyb og se et stort antal udstoppede nulevende og uddøde dyrearter.

Oplevelser i Frankfurt - Senckenberg Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Klassikstadt

Klassiskstadt er en af de bedste oplevelser i Frankfurt for enhver bilentusiast. Her kommer du ind i en gammel 16.000 kvadratmeter stor produktionsbygning med en imponerende samling af biler udstillet på flere etager.

Inde i Klassikstadt finder du både biludstillinger, bilforhandlere og værksteder med et stor antal gamle veteranbiler og lynhurtige sportsvogne. Flere af bilerne er privatejede, så udstillingerne forbliver sjældent de samme i længere perioder ad gangen.

Det bedste af det hele er, at Klassikstadt er fuldstændig gratis at besøge – hvis altså du kan stå imod fristelsen af de mange biler selvfølgelig.

Seværdigheder og Oplevelser i Frankfurt - Klassikstadt - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Hop-on Hop-off Bustur

Det er en god idé at starte din storbyferie i Frankfurt med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Frankfurt am Main.

Det er en rigtig god måde at opleve byen på samtidig med at du bliver transporteret rundt mellem seværdighederne. Du kan med fordel købe billetter til en hop-on hop-off bustur i Frankfurt her (reklamelink)

 

18. Eiserner Steg

Eiserner Steg er en gammel gangbro, som blev bygget i 1869 og krydser floden Main. Den forbinder bydelen Sachsenhausen med Frankfurts centrum og er en af de mest ikoniske attraktioner i Frankfurt.

Når du krydser Eiserner Steg, bliver du mødt af en fantastisk udsigt uanset hvilken retning du kigger imod. Nyd synet af Frankfurts skyline eller medbring en kærligheds-hængelås til at hænge på broens jernkonstruktion.

Eiserner Steg - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Frankfurt. Hvad er dine favoritoplevelser i Frankfurt? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

… Eller læs alle artikler fra Tyskland

Planlæg din storbyferie i Frankfurt:

Bestil fly til Frankfurt (reklamelink)

Bestil hotel i Frankfurt (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Frankfurt (reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankfurt (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Frankfurt (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *