Hvor skal man bo i Frankfurt am Main - Alstadt - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Frankfurt?

Leder du efter de bedste steder at bo i Frankfurt som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Frankfurt am Main.

Med et befolkningstal på omkring 750.000 indbyggere er Frankfurt am Main den femtestørste by i Tyskland. Den moderne storby kaldes ofte for Tysklands finanshovedstad og indgangsporten til Europa.

Her er der ikke bare fyldt med høje skyskrabere og moderne arkitektur, men også historiske huse og charmerende pladser.

Hvis du planlægger en tur til den tyske storby, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du nemlig en guide til, hvor man skal bo i Frankfurt am Main som turist.

Inden du fortsætter må du heller ikke glemme, at læse min artikel om de bedste must-see seværdigheder i Frankfurt.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Frankfurt (reklamelink)

Bestil hotel i Frankfurt (reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankfurt (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Frankfurt (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Frankfurt?


1. Altstadt

Hvis du besøger Frankfurt for første gang, bør du kraftigt overveje at bo i Altstadt. Det er Frankfurts gamle bydel og historiske hjerte.

Alstadt er beliggende i centrum og er en del af det større Innenstadt-område, der dækker over meget af centrum.

Her bliver du mødt af flotte middelalderbygninger, rekonstruerede bindingsværkshuse og charmerende pladser. Der er også et stort udvalg af butikker, restauranter, caféer, barer og gode transportforbindelser.

Som et resultat af områdets store popularitet, er det også et meget turistet område. Du skal dermed forberede dig på mange turister og larm.

Du kan finde hoteller i Alstadt her (reklamelink). Bemærk, at det kan være besværligt og kaotisk at køre i bil og parkerer i den gamle bydel. Du skal desuden have et miljømærkat, da der er miljøzoner.

Hvor skal man bo i Frankfurt am Main - Alstadt - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Bahnhofsviertel

Bahnhofsviertel var engang kendt som Frankfurts svar på Red Ligt Distrikt i Amsterdam. Sidenhen har området heldigvis ændret sig markant, men du bør stadig holde dig væk fra Taunusstrasse.

I dag er resten af kvarteret især blevet et populært sted at bo for unge mennesker og budgetrejsende. Det ligger nemlig centralt og er i gåafstand til centrum.

Ikke nok med det, så er det også her du finder Frankfurts hovedbanegård, hvorfra det er nemt at rejse videre til andre byer og nærtliggende lande.

Bahnhofsviertel byder desuden på et rigt natteliv og et bredt udvalg af restauranter, caféer, barer, pubber, natklubber og selvstændige butikker. Der er til gengæld ikke så mange attraktioner, parker og lignende.

Du kan med fordel kigge efter hoteller i Bahnhofsviertel her (reklamelink). Der findes en del budgetvenlige muligheder, men sørg for at bo i de trygge områder.

 

3. Westend

Undrer du dig over, hvor man skal bo i Frankfurt med sin familie? Så er Westend et rigtig godt bud!

Westend er et eksklusivt område, der ligger omkring 30 minutters gang fra centrum. Det fungerer primært som et beboelsesområde og byder på trygge omgivelser med flotte rækkehuse og træbeklædte gader.

Her er der fyldt med grønne parker, rolige haver, lærerige museer og kulturelle institutioner. Der er også lidt spisesteder og butikker samt gode transportforbindelser.

Du kan finde hoteller i Westend her (reklamelink). Udvalget af overnatningsmuligheder er stort, men forbered dig på, at det også er lidt dyrt.

Westend - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Bornheim

Hvis du er på udkig efter hvor man skal bo i Frankfurt som budgetrejsende, er der flere billige områder i byen. Alligevel er der ingen tvivl om, at Bornheim er en af de mest populære bydele for rejsende på budget.

Bornheim er beliggende lidt væk fra centrum, men har heldigvis gode offentlige transportforbindelser dertil.

Bydelen er centreret omkring Berger Strasse, der er fyldt med restauranter, caféer, barer og finurlige butikker samt lidt historiske bygninger.

Her er der generelt en ret rolig og tilbagelænet lokalatmosfære uden så frygteligt mange turister. Det er dermed også et godt sted at bo i Frankfurt for børnefamilier, der vil slippe lidt væk fra turistmasserne.

Lyder det budgetvenlige kvarter som det perfekte sted for dig? Så kan du finde mange gode hoteller i Bornheim her (reklamelink).

 

5. Sachsenhausen

Sachsenhausen er beliggende på den modsatte side af floden, der slænger sig tværs gennem det centrale Frankfurt.

Det er stort distrikt, som byder på en god kombination af gammelt og nyt. Her finder du alt fra moderne bygninger til en charmerende gammel bydel med brostensbelagte gader og historiske bindingsværkshuse.

Sachsenhausen er dog især kendt for sin kreative boheme-stemning og omfattende forlystelsesscene med et livligt natteliv.

Her er der fyldt med festlige klubber, pubber, barer og ølhaver, der blandt andet serverer Apfelwein. Ikke nok med det, så er der også et godt udvalg af spisesteder og butikker.

Hvis du er på udkig efter et livligt natteliv eller en skøn lokalstemning, er Sachsenhausen altså et af de bedste steder at bo i Frankfurt! Find hoteller i Sachsenhausen her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Frankfurt - Sachsenhausen - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Frankfurt am Main som turist. Der findes også andre gode steder at bo i byen, men dette var uden tvivl nogle af de bedste.

Har du allerede besøgt Frankfurt? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

• 18 Gode Oplevelser i Frankfurt

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland

Top 10 Forlystelsesparker i Tyskland

… Eller læs alle artikler fra Tyskland

Planlæg din storbyferie i Frankfurt:

Bestil fly til Frankfurt (reklamelink)

Bestil hotel i Frankfurt (reklamelink)

Bestil biludlejning i Frankfurt (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Frankfurt (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *