Skønne Storbyer i Tyskland - Frankfurt --Rejs Dig Lykkelig

Storbyer i Tyskland: 12 Skønne Storbyer

Planlægger du en tur til Tyskland? Glem ikke at tjekke denne liste over de skønneste storbyer i Tyskland.

Tyskland er et stort og alsidigt land med uendelige muligheder. Her er der fyldt med flotte naturoplevelser, eventyrlige slotte, romantiske byer, vilde forlystelsesparker, 2. verdenskrig seværdigheder og meget mere.

Vi må endelig heller ikke glemme de mange pulserende storbyer, som bare venter på at blive udforsket!

I de tyske storbyer bliver du mødt af alt fra kultur, historie og flot arkitektur til shopping, aktiviteter og attraktioner i massevis.

Hvis du planlægger en tur til Tyskland, skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu. Her får du nemlig en liste over nogle af de skønneste storbyer i Tyskland.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af turen:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)

 

Skønne Storbyer i Tyskland:


1. Berlin

Listen bliver startet hårdt ud med Berlin, som er storbyen over dem alle. Tysklands hovedstad er hjem til mere end 3,5 million indbyggere og er blandt de bedste storbyer i Europa.

I Berlin emmer der af historie med monumenter og spændende museer, der fortæller historien om 2. verdenskrig og DDR.

Ikke nok med det, så byder Berlin også på mange grønne områder, imponerende bygninger, kulturelle arrangementer, gode shoppingmuligheder og hundredvis af attraktioner.

Berlin er en spændende, ungdommelig og hip storby, som indbyder til en oplevelsesrig ferie for både store og små. Du kan finde hoteller i Berlin her (reklamelink).


Læs også: 31 Seværdigheder i Berlin du SKAL opleve

Berlin - Rejs Dig Lykkelig

 

2. München

En anden af de skønneste storbyer i Tyskland er München, som er beliggende i den sydlige ende af landet. Med et indbyggertal på knap 1,5 millioner mennesker, er det den tredjestørste by i Tyskland.

München er er hovedstaden i delstaten Bayern og er mest kendt for oktoberfest samt fodboldholdet Bayern München.

Den sydtyske storby byder dog på SÅ meget mere end bare dét! Her bliver du nemlig også mødt af gamle bygninger, historiske seværdigheder, flotte slotte, spændende museer, hyggelige biergartens og meget mere.

München er en interessant by, som er fyldt med overraskelser! Hvis du gerne vil overnatte i byen, kan du finde mange gode hoteller i München her (reklamelink).


Læs også: 24 Gode Oplevelser i München

 

3. Bremen

Bremen ligger ved Weser-floden i det nordvestlige Tyskland og er en gammel hansestad med en lang historie, der går mere end 1.200 år tilbage i tiden.

Byen er hjem til mere end en halv million indbyggere og er bl.a. kendt for sin maritime historie samt et af Brødrene Grimms eventyr.

I den historiske gamle bydel bliver du mødt af smukke bygninger, brostensbelagte gader og hyggelige markedspladser. Her kan du bl.a. se St. Petri Katedralen og det gamle rådhus, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Der kan især anbefales at besøge Bremen i juletiden, hvor byen bliver helt magisk. Du kan med fordel kigge efter hoteller i Bremen her (reklamelink).

Skønne Storbyer i Tyskland - Bremen - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Leipzig

Leipzig er måske ikke så frygteligt kendt, men fortjener alligevel en plads på listen over de skønneste storbyer i Tyskland.

Med et indbyggertal på lidt over en halv million mennesker, er det nemlig den største by, som udelukkende er placeret i det gamle Østtyskland.

Leipzig er en trendy kulturby med en ung, hip og kreativ atmosfære. Her er der fyldt med imponerende arkitektur, historiske bygninger, skjulte arkader, museer, kunstgallerier, unikke butikker og restauranter.

Der er også et vibrerende natteliv til alle dem, der elsker at feste. Vil du gerne overnatte i den pulserende storby? Find hoteller i Leipzig her (reklamelink).

 

5. Nürnberg

Nürnberg er en meget smuk middelalderby i Bayern i det sydlige Tyskland. Her kan du tage på en tidsrejse tilbage i tiden med en lang og fascinerende historie, der går helt tilbage til Romerriget.

I den gamle bydel emmer der af charme med middelalderlige gader, farverige bindingsværkshuse, gamle bymure, gotiske kirker og et stort borgkompleks.

Nürnberg er dog også kendt for sin mørke historie under Nazitiden. Hitler beskrev byen som hjertet af det tredje rige og det var her nazisterne afholdt deres årlige kongresser.

Byens fremtrædende rolle for nazisterne betød også, at størstedelen af byen blev ødelagt under 2. verdenskrig. Heldigvis, er meget af den middelalderlige bykerne sidenhen blevet genopbygget og restaureret.

Drømmer du om at besøge den smukke sydtyske storby? Så kan du finde mange gode hoteller i Nürnberg her (reklamelink).

Skønne Storbyer i Tyskland - Nürnberg - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Hamborg

Det er umuligt, at lave en liste over de skønneste storbyer i Tyskland uden at nævne Hamborg. Her bor der omkring 1,8 millioner mennesker, hvilket gør det til landets næststørste by.

Hamborg er også en af de dejligste byer i Nordtyskland og ligger så tæt på den dansk-tyske grænse, at det er et oplagt sted til en miniferie.

Her bliver du mødt af en af de største og travleste havne i Europa såvel som en stor labyrint af kanaler og floder. Vandvejene krydses af mere end 2.500 broer, hvilket er mere end i Venedig og Amsterdam tilsammen!

Hamborg byder også på et spændende byliv, smuk arkitektur og enestående attraktioner, såsom verdens største modeljernbaneudstilling. Find hoteller i Hamborg (reklamelink).


Læs også: 24 Must-See Seværdigheder i Hamborg

Hamborg - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Køln

Med et indbyggertal på mere end 1 million mennesker, er Køln den fjerdestørste by i Tyskland. Køln kaldes også for Cologne på engelsk og er beliggende i den vestlige ende af landet.

Køln gemmer på en rig historie, der går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Det er dermed en af de ældste byer i Tyskland. Byen er smukt beliggende ved floden Rhinen og byder på mange spændende seværdigheder.

Den mest fremtrædende attraktion i Køln er den majestætiske domkirke, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Derudover byder byen også på mange flotte bygninger, middelalderkirker, museer, kunstgallerier og meget mere. Du kan se efter hoteller i Køln her (reklamelink).

 

8. Düsseldorf

Düsseldorf er beliggende lige nord for Køln og er en af de mest undervurderede storbyer i Tyskland. Byen kaldes ofte for Tysklands svar på Milano, fordi det er nationens modehovedstad.

Ikke nok med det, så er det også en af de rigeste byer i landet med mange vigtige og fremtrædende forretningsrødder.

I Düsseldorf kan du glæde dig til gode shoppingmuligheder og en hyggelig gammel bydel med mange restauranter og barer. Byen byder også på et stort udvalg af gode bryggerier, koncertsale, parker og meget mere.

Den moderne storby har desuden et vibrerende natteliv og en livlig kunstscene. Hvis du gerne vil overnatte i byen, kan du finde gode hoteller i Düsseldorf her (reklamelink).

Düsseldorf - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Hannover

Hannover ligger lidt i skyggen af Hamborg og Bremen, men fortjener også en plads på listen over de skønneste storbyer i Tyskland.

Byen fungerer som hovedstaden i delstaten Niedersachsen og er hjem til mere end en halv million indbyggere. Det er en meget alsidig by, som både er kendt for sin handel, industri, store grønne områder og kongelige arv.

Ikke nok med det, så byder Hannover også på en livlig kunst- og kulturscene. Der er også en charmerende gammel bydel, som er blevet genopbygget efter 2. verdenskrig.

Hannover byder desuden på en overflod af fine bygninger, grønne parker, flotte kirker, historiske seværdigheder og spændende arrangementer. Find hoteller i Hannover her (reklamelink).

 

10. Frankfurt

Frankfurt am Main er den femtestørste by i Tyskland og fungerer som landets bankhovedstad. Med en stor international lufthavn, er det desuden et vigtigt trafikalt knudepunkt i Europa.

Hvis du besøger byen, bliver du mødt af en fascinerende kontrast mellem tårnhøje skyskrabere og historiske bygninger.

Frankfurt har fået kælenavnet ”Mainhattan”. Det skyldes til dels byens placering ved floden ”Main”, men også den moderne skyline, som kan minde lidt om en formindsket udgave af skylinen i New York.

Udover at udforske den moderne bydel, må du heller ikke gå glip af den historiske gamle bydel, Römerberg. Her emmer der af charme og vaskeægte landsbystemning!

Hvis du er vild med shopping eller museer, har Frankfurt også rigeligt at vælge imellem. Der findes mange gode hoteller i Frankfurt her (reklamelink).


Læs også: 18 Spændende Oplevelser i Frankfurt

 

Skønne Storbyer i Tyskland - Frankfurt --Rejs Dig Lykkelig

 

11. Stuttgart

En anden af de skønneste storbyer i Tyskland er Stuttgart, som ligger i den sydvestlige ende af landet. Med et indbyggertal på omkring 600.000 indbyggere, er det den sjettestørste by i Tyskland.

Stuttgart er hovedstaden i delstaten Baden-Württemberg og er både en smuk, idyllisk, multikulturel, iværksættende og livlig by på én og samme tid.

Uanset om du er bilentusiast, naturelsker, shopaholic eller kulturinteresseret, kan du finde lidt af det hele i Stuttgart. Her er der prominente bilfabrikker, moderne arkitektur, gamle bygninger og gode shoppingmuligheder.

Stuttgart ligger desuden på grænsen til det skovklædte bjergområde, Schwarzwald. Du kan se et varieret udvalg af hoteller i Stuttgart her (reklamelink).


Læs også: Top 10 Seværdigheder i Stuttgart

 

12. Dresden

Dresden bliver ofte kaldt for Elbens Firenze, men minder altså ikke helt om Firenze. Ikke desto mindre, er det en utroligt smuk by med en rig kultur og flot arkitektur.

Byen er beliggende ved bredden af Elben-floden i det østlige Tyskland og er hjem til lidt over en halv million mennesker.

Dresden er endnu en by, som blev ramt af en bomberegn under 2. verdenskrig. I dag er mange af de historiske bygninger i den gamle bydel heldigvis blevet restaureret og stråler igen i al sin pragt.

Her er der fyldt med flotte barokke bygninger, hyggelige gader og gamle kirker. I den nye bydel er der til gengæld en ung, alternativ og trendy atmosfære med en kreativ tilgang. Find hoteller i Dresden (reklamelink).

Skønne Storbyer i Tyskland - Dresden - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de nogle af de skønneste storbyer i Tyskland. Har du nogle favoritbyer i Tyskland? Hvilke byer drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

16 Gode Oplevelser i Nordtyskland

2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland

Top 10 Forlystelsesparker i Tyskland

… Eller læs alle artikler fra Tyskland

Planlæg din rejse til Tyskland:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *