De Vigtigste 2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland - Rejs Dig Lykkelig

2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland

Leder du efter kulturelle seværdigheder i Tyskland, som fortæller historien om Hitlers hærgen under 2. verdenskrig? Tjek denne liste med de vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland.

Hvis du er interesseret i verdenshistorien, 2. verdenskrig, Nazityskland og det tredje rige, er det oplagt at udforske de mange seværdigheder fra 2. verdenskrig i Tyskland.

Det er ikke ligefrem en del af historien, som tyskerne er stolte over. Ikke desto mindre, er det stadig vigtigt vi lærer af fortidens rædsler, så vi forhåbentligt bliver bedre mennesker.

Selvom at Tyskland spillede en fremtrædende rolle i 2. verdenskrig, er der ikke mange seværdigheder tilbage i dag.

De fleste er blevet bombet eller ødelagt for, at slette beviserne fra krigens grusomheder. Heldigvis, er der dog stadig lidt betydningsfulde steder tilbage, som du kan besøge i dag.

Hvis du planlægger en tur til Tyskland, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du et indblik i de vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland.

De Vigtigste 2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland - Rejs Dig Lykkelig

 

De vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland:


1. Hitlers bunker

Hitlers bunker hedder officielt Führerbunker og er uden sammenligning et af de mest historiske steder i Tyskland.

Det var her Hitler og hans kone Eva gemte sig i slutningen af krigen inden de begik selvmord den 30. april 1945.

Bunkeren lå dybt under jorden, og resterne af bunkeren er desværre ikke tilgængelige for offentligheden. Hvis du besøger Hitlers bunker, er der altså ikke noget at se overhovedet.

Resterne af bunkeren ligger under en parkeringsplads i Berlin, som du til gengæld har mulighed for at besøge. På parkeringspladsen er der et skilt, hvor du kan lære lidt om Hitlers bunker.

 

2. Nazi Party Rally Grounds

Documentation Center Nazi Party Rally Grounds ligger lidt uden for Nürnberg og er et af de vigtigste museer om 2. verdenskrig i Tyskland.

Museet ligger i en ufærdig kongreshal med plads til 50.000 mennesker. Selvom at kongreshallen aldrig blev færdig, blev den alligevel benyttet til at afholde nazistiske møder fra 1933 til 1938.

Hitler ville bygge nazisternes vigtigste kongreshal i Nürnberg, fordi han beskrev byen som hjertet af det tredje rige.

I dag huser kongreshallen et vigtigt museum med en permanent udstilling, der fortæller historien om nazisternes hærgen, forholdende og konsekvenserne heraf.

Der fokuseres mest på nazisternes indvirkning på Nürnberg, men der er altså også vigtige historier om nazisternes generelle propaganda.

Nazi Party Rally Grounds - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Bergen-Belsen Memorial

Bergen-Belsen Memorial var oprindeligt en krigsfangelejr, men fungerede fra 1943 til 1945 som en koncentrationslejr i Tyskland.

I lejrens levetid nåede 52.000 mennesker fra hele Europa at blive dræbt i koncentrationslejren eller umiddelbart efter befrielsen i forbindelse med kvæstelser.

I dag er der rejst et mindesmærke på stedet, hvor du blandt andet kan besøge en udstillingshal. Her kan du lære mere om historien og vise respekt overfor de mange fanger, der mistede livet i lejren.

Noget af det er der gør Bergen-Belsen Memorial til en af de vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland er, at det var her Anne Frank og hendes søster Margot mistede livet i 1945.

 

4. Wewelsburg-slottet

Under nazisternes regeringstid i Tyskland var Wewelsburg-slottet ejet af Heinrich Himmler. Han havde planer om at gøre slottet til hovedkvarter for SS-korpset.

Slottet var dog ikke klar til Himmlers formål, så han igangsatte et større bygningsarbejde. For at færdiggøre slottet oprettede han en koncentrationslejr med fanger, der skulle udnyttes til slavearbejde.

Lejren var hjem til omkring 4.000 fanger, hvoraf halvdelen mistede livet. Da det blev tydeligt at nazisterne tabte krigen, beordrede Himmler at slottet blev revet ned.

Det lykkedes dog kun at ødelægge det meste af det indre imens ydermurene blev bevaret. I dag er slottet omdannet til et spændende museum.

De Vigtigste 2. Verdenskrig Seværdigheder i Tyskland - Wewelsburg Slottet - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Dachau koncentrationslejr

Dachau koncentrationslejren ligger i nærheden af München, og var den første af de mange nazistiske koncentrationslejre i Europa.

Den fungerede som prototype for de andre nazistiske koncentrationslejre, herunder også det berygtede Auschwitz i Polen.

Hitler beordrede at åbne lejren i Dachau i marts 1933, samme år som han kom til magten i Tyskland. Den lukkede først igen i april 1945, og er dermed også den længst fungerende koncentrationslejr.

Udover at huse fanger, fungerede lejren i Dachau også som et oplæringssted for SS-vagter. Der blev desuden udført medicinske eksperimenter, som resulterede i at hundredvis af fanger omkom eller blev invalide.

I dag fungerer Dachau koncentrationslejren som et mindesmærke og et stort museum, som fortæller om de tragiske begivenheder under 2. verdenskrig.

Der er ingen tvivl om, at lejren er en af de vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland. Det er et spændende og rørende besøg, som du ikke bør gå glip af hvis du vil lære mere om historien.

 

6. Ørnereden

Ørnereden hedder officielt Kehlsteinhaus og er smukt beliggende i alperne i det sydlige Tyskland på grænsen til Østrig. Huset blev efter sigende bygget som en gave til Hitler i anledning af hans 50-års fødselsdag.

Meget tyder dog på, at Hitler kun benyttede huset en håndfuld gange. Han led af højdeskræk og foretrak at bo i huset Berghof, som lå for foden af bjerget indtil det blev revet ned.

I dag er ørnereden en af de bedst bevarede 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland. Den fungerer som en restaurant med en fantastisk udsigt.

Der er også en fotoudstilling, som fortæller historien om Hitler. Husk at besøge ørnereden på en klar dag, så du for alvor kan nyde den smukke udsigt derfra.

Ørnereden - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland. Der er selvfølgelig også mange andre seværdigheder og mindesmærker. Det her var bare nogle af de allervigtigste.

Kender du andre vigtige 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Tyskland:

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland

14 Fantastiske Byer i Nordtyskland

Top 10 Forlystelsesparker i Tyskland

• 16 Must-See Seværdigheder i Nordtyskland

… Eller læs alle artikler fra Tyskland

Planlæg din rejse til Tyskland:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *