De Bedste Sommerhusområder på Sjælland - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Sommerhusområder på Sjælland

Har du planer om en sommerhustur? Tjek denne liste over de bedste og mest populære sommerhusområder på Sjælland.

Sjælland er Danmarks største ø og byder på mange gode sommerhusområder. Her bliver du mødt af flot natur, dejlige badestrande og attraktioner i stribevis.

Det kan være svært, at vælge mellem de mange feriebyer, for hvilke er egentligt de bedste? Det afhænger selvfølgelig i høj grad af dine behov og ønsker for, hvordan ferien skal være.

For at hjælpe dig lidt på vej, kan du få et overblik over de bedste og mest populære sommerhusområder på Sjælland herunder.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om de mange spændende seværdigheder på Sjælland.

 

De Bedste Sommerhusområder på Sjælland:


1. Tisvildeleje

I Nordvestsjælland ligger Tisvildeleje, som ikke bare er et af de bedste sommerhusområder på Sjælland, men også i Danmark.

Den idylliske kystby er et godt valg, hvis du drømmer om vaskeægte feriestemning. Den er nemlig beliggende på den danske riviera!

Her bliver du mødt af en kilometerlang børnevenlig badestrand med hvidt sand, rent vand, lyngbeklædte klitter og farverige badehuse.

Tisvildeleje byder desuden på mange gode restauranter, butikker og gallerier. Lidt uden for byen ligger Gribskov, som er én af Danmarks største skove. Se efter sommerhuse i Tisvildeleje her (reklamelink).

Tisvildeleje - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Mads FonsecaUnsplash

 

2. Gilleleje

Gilleleje er endnu et populært område til, at holde sommerferie i Danmark. Den charmerende lille fiskerby er beliggende på Sjællands nordligste punkt.

Her kan du udforske den vigtige fiskerihavn, slappe af på stranden og slentre ned ad de hyggelige små stræder. Du kan også hoppe på veterantoget eller besøge et riddermarked.

Gilleleje byder desuden på et rigt handelsliv med utallige butikker, restauranter og caféer. Lyder det som den perfekte ferieby for dig? Så kan du finde mange gode sommerhuse i Gilleleje her (reklamelink).

 

3. Rågeleje

Imellem Tisvildeleje og Gilleleje finder du Rågeleje, som er et vaskeægte dansk ferieparadis.

Ja, faktisk har den historiske badeby været et af de mest populære sommerhusområder på Sjælland gennem flere generationer.

Rågeleje ligger helt ned til Kattegat og byder på en flot kyststrækning, bakkede landskaber, ikoniske stribede badehuse og sommerhuse i massevis. Der er også en god badestrand med fint sand og få sten samt gode læforhold.

De blæsende vindforhold i området, gør det desuden til et yndet sted for kite- og windkitesurfere. Find et sommerhus i Rågeleje her (reklamelink).

De Bedste Sommerhusområder på Sjælland - Rågeleje - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Jorik KleenUnsplash

 

4. Karrebæksminde

Mange af de mest populære sommerhusområder ligger i Nordsjælland, men der findes selvfølgelig også andre gode steder.

Et af disse er Karrebæksminde, som ligger i naturskønne omgivelser på Sydsjælland. Her bliver du mødt af en charmerende lille fiskerby med en afslappende atmosfære.

I Karrebæksminde finder du børnevenlige badestrande, gode vandsportsmuligheder, lystbådehavne, spisesteder og sjove aktiviteter for hele familien.

Ikke langt derfra ligger Gavnø Slot, Næstved by, Bon Bon-land og mange andre spændende attraktioner. Hvis det lyder som det oplagte sted for dig, kan du kigge efter sommerhuse i Karrebæksminde her (reklamelink).

 

5. Rørvig

I det nordvestlige Sjælland ligger Rørvig, som er en hyggelig lille havneby i Danmarks største sommerhuskommune, Odsherred. Her kan du se frem til, at nyde en helt fantastisk feriestemning.

I Rørvig kan du udforske den hyggelige havn, slippe din indre strandløve fri på sandstranden og spise en lækker middag på en af de mange fiskerestauranter.

Derudover kan du også nyde den skønne natur, som på smukkeste vis omkranser det populære sjællandske sommerhusområde.

Rørvig bliver desuden kaldt for Sjællands Skagen, fordi der er et helt særligt lys ligesom i Skagen. Du kan finde mange gode sommerhuse i Rørvig her (reklamelink).

De Bedste Sommerhusområder på Sjælland - Rørvig - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Line KjærUnsplash

 

6. Strøby Egede

Strøby Egede ligger på Sydsjælland i rolige naturskønne omgivelser. Her er der lagt op til en afslappende ferie, hvor livet nydes til fulde med cykelture, gåture, naturoplevelser og svømmeture i havet.

Selvom at der er ganske roligt i byen, er der stadig rig mulighed for, at få en begivenhedsrig ferie.

Ikke langt derfra, finder du nemlig både Stevns Klint, Faxe Kalkbrud, Køge Bugt, Bon Bon-land og mange andre seværdigheder.

Hvis du trænger til lidt storbyliv, er der heller ikke langt til København! Du kan med fordel kigge efter sommerhuse i Strøby Egede her (reklamelink).

 

7. Hornbæk

Et andet af de bedste sommerhusområder på Sjælland er Hornbæk i Nordsjælland. Det er en utroligt populær ferieby, som byder på kilometerlange hvide sandstrande.

I Hornbæk bliver du mødt af en god blanding af flotte naturoplevelser, dejlige sandstrande, klitter, kunstværker og lystbådehavne. Der er også et rigt forlystelsesliv med mange butikker, restauranter og caféer.

Lyder Hornbæk som det perfekte feriested for dig? Så kan du med fordel tage et kig på nogle af de skønne sommerhuse i Hornbæk her (reklamelink).

Hornbæk - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Kai PilgerUnsplash

 

8. Liseleje

Liseleje er en autentisk gammel badeby i Nordsjælland. Her er der en fantastisk og afslappet feriestemning, som straks leder tankerne hen til gamle dage.

Overalt i Liseleje bliver du mødt af hyggelige butikker, ishuse, restauranter og caféer. Der er selvfølgelig også en god bred sandstrand, grønne skovområder og mange underholdende arrangementer i sommermånederne.

Det er altså slet ikke så svært at forstå, hvorfor den hyggelige badeby stadig er så populær! Find sommerhuse i Liseleje her (reklamelink).

 

Flere Sommerhusområder på Sjælland:


Udover de allerede nævnte sommerhusområder på Sjælland, findes der selvfølgelig også mange andre gode steder.

Herunder kan du få et hurtigt overblik over flere skønne feriesteder. De er alle sammen værd at overveje til din næste sommerhustur på Sjælland.

• Vejby Strand

• Smidstrup Strand

• Dronningmølle

• Sejerø Bugt

• Jægerspris

• Stillinge Strand

De Bedste Sommerhusområder på Sjælland - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Timo Wagner på Unsplash

Det var alt på denne liste over de bedste og mest populære sommerhusområder på Sjælland.

Hvad er dine favoritsommerhusområder på Sjælland? Hvilke af stederne drømmer du mest om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Danmark:

• 18 Fantastiske Oplevelser på Sjælland

• Gode Sommerhusområder i Danmark

• De Bedste Oplevelser i Danmark

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Planlæg din ferie i Danmark:

Bestil sommerhus i Danmark (reklamelink)

Bestil hotel i Danmark (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Danmark (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *