Rejsebudget på road trip i USAs vilde vesten - Route 66 - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsebudget på road trip i USA’s vilde vesten

På sommerens road trip til USA sørgede jeg for at holde styr på vores rejsebudget ved hjælp af appen, Spendee. Vores road trip varede i 18 dage og vi har forsøgt at leve så billigt som muligt. Men de meget dyre flybilletter, ungfører gebyret ved biludlejning mm. har hævet vores udgifter betydeligt. Det kan du læse meget mere om længere nede på siden, hvor jeg kommer mere detaljeret ind på hver kategori i rejsebudgettet. Jeg har medregnet alle vores udgifter lige fra hoteller og oplevelser til shopping og fornøjelser.

Rejsebudget på road trip i USAs vilde vesten - Hackberry General Store på Route 66 - Rejsdiglykkelig.dk


Priserne er for 18 dages road trip i USA for 2 personer

 

Fly: 10.294 kr.

Hotel: 7.121 kr.

Mad: 2.531 kr.

Biludlejning: 5.315 kr.

Benzin: 2.258 kr.

Offentlig transport: 991 kr.

Oplevelser: 2.308 kr.

Fornøjelser: 987 kr.

Shopping: 1.386 kr.

Indkøb: 972 kr.

 

Samlede udgifter: 34.163 kr.

Samlede udgifter pr person: 17.081,50 kr.

Udgifter pr dag: 1.898 kr.

Udgifter pr dag pr person: 949 kr.

 

Rejsebudget på road trip i USA's vilde vesten - Rejsdiglykkelig.dk

 


Detaljer om rejsebudgettet


Fly

Flyet var en dyr fornøjelse og løb op i 10.294 kr. for 2 personer, hvoraf 7.902 kr. var for selve flybilletterne og 2.392 kr. var for to kufferter. Det kostede dermed 1.196 kr. pr person at have en kuffert med og det er umuligt at nøjes med håndbagage til USA. Vi fik os noget af en overraskelse over prisen, for det havde vi godt nok ikke lige regnet med. Jeg vil derfor råde dig til, at du altid tjekker om kufferter er med i den totale pris. Bemærk at du sagtens kan finde billigere flybilletter til USA, men det er med at bestille i god tid. Vi bestilte først vores flybilletter fra Billund til Los Angeles t/r en uge før afrejse og det er alt for sent. En måned forinden havde vi fundet flybilletter til den halve pris, men vi vidste ikke helt om vi skulle afsted endnu.

 

Hotel

Vi brugte 7.121 kr. på hoteller i 17 nætter, eftersom at nat 18 blev betalt af flyselskabet grundet et aflyst fly. Vi fokuserede på, at finde den billigst mulige overnatning og det resulterede ofte i at køre lidt længere end forventet. Vi bestilte størstedelen af hotellerne undervejs, så vi ikke var låst fast til en bestemt rute. Det var dog en dum beslutning set med økonomiske øjne. Overnatningerne havde en gennemsnitlig pris på 350 kr. pr nat inden vi tog afsted, men da vi ankom var priserne steget. Mange af motellerne kostede pludselig 500-650 kr. pr nat og vi var nødsaget til at finde små byer uden for ruten. Det var et godt valg og resulterede i at vores gennemsnitlige pris pr overnatning er 419 kr. for 2 personer. Vi havde også en uventet udgift i Las Vegas, hvor det høje hotelgebyr betød at vi betalte 900 kr. ekstra.

Rejsebudget på road trip i USAs vilde vesten - Overnatning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mad

Maden kostede kun 2.531 kr. for 2 personer i 18 dage, hvilket er et gennemsnit på 70,50 kr. pr person pr dag. Det skal også lige siges at vi ikke havde mange restaurantbesøg, faktisk kun to af slagsen. Vi valgte at prøve så mange fastfoodkæder som overhovedet muligt og sparede mange penge. Når du besøger fastfoodkæderne behøver du heller ikke give drikkepenge, som normalt ligger et sted mellem 15-20% på restauranter.

 

Biludlejning

Vi lejede en Mazda CX-3 Skyactiv Technology, som var den mest økonomiske bil i mellemklassen. Den kostede 5.315 kr. for 10 dage inkl. Skatter og gebyrer, hvilket svarer til et gennemsnit på 266 kr. pr person pr dag. Vi havde faktisk valgt en billigere bil til omkring 1.000 kr. mindre, men der var ikke noget reservedæk, så vi valgte at opgradere. I biludlejningen har jeg også medregnet vores ungførergebyr på 2.108 kr., eftersom at vi er under 25 år. Hvis du er under 25 år bør du altid være opmærksom på det svimlende høje ungførergebyr, som hurtigt koster det samme som selve bilen. Bemærk at hvert biludlejningsfirma har forskellige priser på deres ungførergebyr, men Alamo er en af de billige.

Rejsebudget på road trip i USAs vilde vesten - Biludlejning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Benzin

Benzinen i USA er meget billigere end herhjemme og vi brugte kun 2.258 kr. på trods af at vi kørte 6.250 kilometer med tændt aircondition, op af mange bjerge og i trafikramte byer. Priserne på benzin i USA er meget forskelligt fra sted til sted og fra stat til stat. Du kan faktisk spare mange penge på benzin, hvis du tanker i de små og ukendte byer på ruten.

 

Offentlig transport

Vi lejede som sagt kun bilen i 10 ud af 18 dage og var afhængige af offentlig transport på resten af turen. Det endte med at offentlig transport løb op i 991 kr., hvilket var meget mere end vi havde regnet med. Men når det bliver delt ud på de 8 dage bliver det 62 kr. pr person og det er jo egentligt ikke så slemt. Vi tog mange busser og metroer rundt i Los Angeles og var med Monorail i Las Vegas én gang. Jeg har desuden medregnet vores bus t/r fra Los Angeles til Las Vegas og en Uber i Las Vegas til omkring 100 kr. Bussen fra LAX Airport til Downtown er selvfølgelig også med i denne post.Oplevelser

Mange af USA’s enestående naturoplevelser koster lidt i forhold til at man får oplevelser for livet. Vi kom kun af med 2.308 kr. for oplevelser i USA, hvilket er 64 kr. pr person pr dag. Den største udgift var på billetter til Universal Studios Hollywood, som kostede 1.523 kr. for 2 personer. Derudover brugte vi 510 kr. på et American the Beautiful Pass, som gav adgang til alle USA’s nationalparker. Resten af pengene er blevet brugt på sjov og spas.

Rejsebudget på road trip i USAs vilde vesten - Oplevelser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Fornøjelser

For vores vedkommende inkluderer fornøjelser cigaretter, da vi begge har den dårlige vane. Der er selvfølgelig ikke så mange rygere og derfor er posten ikke relevant for så mange. Men det er jo vores rejsebudget og jeg vil gerne inkludere hver eneste lille detalje i form af udgifter. Vi brugte 987 kr. på fornøjelser, hvilket svarer til 27,50 kr. pr dag pr person.

 

Shopping

Shopping er endnu en udgift som er meget forskellig fra person til person, men vi brugte 1.386 kr. på shopping i USA. Vi gik mest shop amok i Las Vegas og det er altså svært at stå for de billige priser. Vi fik bl.a. købt tre par Nike sko, en Michael Kors kjole, to originale iphone opladere, et par bukser og omkring 8 trøjer og toppe. Det er som sagt billigt at shoppe i USA og vi fik købt meget for pengene.

 

Indkøb

Vi brugte 972 kr. på at handle i supermarkeder, hvilket svarer til 27 kr. pr person pr dag. Det var mest sodavand, chips og lidt kager, der tilfældigvis landede i kurven og så måtte vi jo nødt til at købe det! haha. Vi brugte også omkring 20 kr. på en flamingokasse, som kunne køle vores drikkevarer ved hjælp af isterninger. Det kostede omkring 12 kr. for en kæmpe pose isterninger og det var altid noget af det første vi købte inden dagen begyndte ordentlig.

Rejsebudget på road trip i USAs vilde vesten - Indkøb - Rejsdiglykkelig.dk

 

Vurdering af rejsebudget

Vores rejsebudget ser meget fornuftigt ud, men prisen på flybilletterne gjorde godt nok lidt ondt i pengepungen. Vi havde desværre ikke nok tid til at planlægge ferien og det resulterede i mange uventede udgifter undervejs. Det er altid en god idé, at ligge mindst et par tusinde kroner til side i tilfælde af netop uventede udgifter. Jeg har som sagt valgt, at inkludere hver eneste lille udgift i vores rejsebudget på road trip i USA’s vilde vesten. Der er en stor chance for at du finder billigere flybilletter, ikke skal betale ungførergebyr ved biludlejning eller ryger, men du kan altid trække priserne fra eller til rejsebudgettet.


Læs alle indlæg fra USASkriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.