Planlægger du et road trip i USA? Glem ikke at tjekke dette rejsebudget til et road trip i USA’s vilde vesten.
På sommerens road trip til USA sørgede jeg for at holde styr på vores rejsebudget ved hjælp af appen, Spendee.
Vores road trip varede i 18 dage og vi har forsøgt at leve så billigt som muligt. Men de dyre flybilletter, ungfører gebyret ved biludlejning mm. har hævet vores udgifter betydeligt.
Alt det kan du læse meget mere om i dette detaljerede rejsebudget på road trip i USA’s vilde vesten. Jeg har medregnet alle vores udgifter lige fra hoteller og oplevelser til shopping og fornøjelser.
Indhold på siden
Rejsebudget på Road Trip i USA’s Vilde Vesten
Priserne er for 18 dages road trip i USA for 2 personer
Fly: 10.294 kr.
Hotel: 7.121 kr.
Mad: 2.531 kr.
Biludlejning: 5.315 kr.
Benzin: 2.258 kr.
Offentlig transport: 991 kr.
Oplevelser: 2.308 kr.
Fornøjelser: 987 kr.
Shopping: 1.386 kr.
Indkøb: 972 kr.
Samlede udgifter: 34.163 kr.
Samlede udgifter pr. person: 17.081,50 kr.
Udgifter pr. dag: 1.898 kr.
Udgifter pr. dag pr. person: 949 kr.
Detaljer om Rejsebudgettet
Fly
Flyet var en dyr fornøjelse og løb op i 10.294 kr. for 2 personer. De 7.902 kr. af dem var for selve flybilletterne imens de resterende 2.392 kr. var for to kufferter. Det kostede dermed 1.196 kr. pr. person for en kuffert, og det er altså umuligt at nøjes med håndbagage på en rejse til USA.
Vi fik os noget af en overraskelse over prisen, for det havde vi godt nok ikke lige regnet med. Bemærk at du sagtens kan finde billigere flybilletter til USA (reklamelink), men det er med at bestille dem i god tid.
Vi bestilte først vores flybilletter fra Billund til Los Angeles t/r en uge før afrejse – og det er alt for sent! En måned forinden havde vi fundet flybilletter til den halve pris, men vi vidste ikke helt om vi skulle afsted endnu.
Hotel
Vi brugte 7.121 kr. på hoteller i 17 nætter. Den 18. nat blev betalt af vores flyselskab, fordi flyet måtte nødt til at vende om og tilbage til Los Angeles igen på hjemturen.
Vi fokuserede på at finde de billigste mulige overnatninger. Det resulterede dog ofte i, at vi kørte lidt længere end forventet. Vi bestilte størstedelen af overnatningerne undervejs, så vi ikke var låst fast til en bestemt rute.
Det viste sig dog at være en dum beslutning – set med økonomiske øjne. Overnatningerne havde en gennemsnitspris på 350 kr. pr. nat inden vi tog afsted, men da vi ankom var priserne steget.
Mange af motellerne kostede pludselig 500-650 kr. pr. nat og vi var nødsaget til at finde små byer uden for ruten. Det var et godt valg og resulterede i at vores gennemsnitspris pr. overnatning blev 419 kr. for 2 personer.
Vi havde også en uventet udgift i Las Vegas, hvor det høje hotelgebyr betød at vi betalte 900 kr. mere end forventet.
Mad
Maden kostede kun 2.531 kr. for 2 personer i 18 dage, hvilket er et gennemsnit på 70,50 kr. pr. person pr. dag. Det skal også lige siges, at vi ikke havde mange restaurantbesøg – faktisk kun to af slagsen.
Inden vi tog afsted, havde vi nemlig besluttet at prøve så mange fastfoodkæder som overhovedet muligt. Det sparede os for rigtig mange penge. På fastfoodkæderne behøver du heller ikke give drikkepenge, som normalt ligger på 15-20% på restauranter.
Biludlejning
Vi lejede en Mazda CX-3 Skyactiv Technology, som var den mest økonomiske bil i mellemklassen. Den kostede 5.315 kr. for 10 dage inkl. Skatter og gebyrer, hvilket svarer til et gennemsnit på 266 kr. pr person pr dag.
Inden vi tog afsted, havde vi egentligt valgt at leje en billigere bil til omkring 1.000 kr. mindre. Det viste sig at der ikke var noget reservedæk, så vi valgte at opgradere bilen.
I biludlejningen har jeg også medregnet vores ungførergebyr på 2.108 kr., eftersom at vi er under 25 år. Hvis du er under 25 år bør du altid være opmærksom på det svimlende høje ungførergebyr, som hurtigt koster det samme som selve billejen.
Bemærk at hvert biludlejningsfirma har individuelle priser på deres ungførergebyr, men Alamo er en af de billige.
Benzin
Benzinen i USA er meget billigere end herhjemme! Vi brugte kun 2.258 kr., selvom at vi kørte 6.250 kilometer med tændt aircondition, op af mange bjerge og i trafikramte byer.
Priserne på benzin i USA er meget forskelligt fra sted til sted og fra stat til stat. Du kan faktisk ofte spare mange penge på benzin, hvis du tanker i de små og ukendte byer på ruten.
Offentlig transport
Vi lejede som sagt kun en bil i 10 ud af 18 dage, så vi var afhængige af offentlig transport på resten af turen. Det endte med at offentlig transport løb op i 991 kr., hvilket var meget mere end vi havde regnet med!
Men når det bliver delt ud på 8 dage, er det kun 62 kr. pr. person pr. dag., og det er jo egentligt ikke så slemt. Vi tog mange busser og metroer rundt i Los Angeles og var med Monorail i Las Vegas en enkelt gang.
Jeg har desuden medregnet vores bus t/r fra Los Angeles til Las Vegas og en Uber i Las Vegas til omkring 100 kr. Derudover er bussen fra LAX Airport til Downtown selvfølgelig også medregnet i denne post.
Oplevelser
Mange af USA’s enestående naturoplevelser koster ikke så meget. Slet ikke taget i betragtning af, at man får oplevelser for livet. Vi kom kun af med 2.308 kr. for oplevelser i USA, hvilket er 64 kr. pr. person pr. dag.
Den største udgift var billetterne til Universal Studios Hollywood, som kostede 1.523 kr. for 2 personer. Derudover brugte vi 510 kr. på et American the Beautiful Pass, som gav adgang til alle USA’s nationalparker. Resten af pengene er blevet brugt på sjov og spas.
Fornøjelser
For vores vedkommende inkluderer fornøjelser cigaretter, da vi begge har den dårlige vane. Der er selvfølgelig ikke så mange rygere, og derfor er posten ikke relevant for så mange.
Men det er jo vores rejsebudget, og jeg vil gerne inkludere hver eneste lille detalje i form af udgifter. Vi brugte 987 kr. på fornøjelser, hvilket svarer til 27,50 kr. pr. dag pr. person.
Shopping
Shopping er endnu en udgift som varierer rigtig meget fra person til person, men vi brugte 1.386 kr. på shopping i USA. Vi gik mest shop amok i Las Vegas, for det er altså svært at stå for de billige priser!
Vi fik bl.a. købt tre par Nike sko, en Michael Kors kjole, to originale iphone opladere, et par bukser og omkring 8 trøjer og toppe. Det er som sagt billigt at shoppe i USA – og vi fik købt rigtig meget for pengene.
Indkøb
Vi brugte 972 kr. på at handle i supermarkeder, hvilket svarer til 27 kr. pr. person pr. dag. Det var mest sodavand, chips og lidt kager, der tilfældigvis landede i kurven – og så måtte vi jo nødt til at købe det! Haha.
Derudover brugte vi også omkring 20 kr. på en flamingokasse, som kunne køle vores drikkevarer ved hjælp af isterninger. Det kostede omkring 12 kr. for en kæmpe pose isterninger. Det var altid noget af det første vi købte, inden dagen begyndte ordentligt.
Vurdering af rejsebudget
Vores rejsebudget ser meget fornuftigt ud, men prisen på flybilletterne gjorde godt nok lidt ondt i pengepungen. Vi havde desværre ikke nok tid til at planlægge ferien og det resulterede i mange uventede udgifter undervejs.
Det er altid en god idé, at ligge mindst et par tusinde kroner til side i tilfælde af uventede udgifter. Jeg har som sagt valgt, at inkludere hver eneste lille udgift i vores rejsebudget på road trip i USA’s vilde vesten.
Der er en stor chance for at du finder billigere flybilletter, ikke skal betale ungførergebyr ved biludlejning eller ikke er ryger. I tilfælde heraf, kan du altid bare trække priserne fra rejsebudgettet eller tilføje andre udgifter.
Læs alle artikler fra USA
Planlæg din rejse til USA:
Bestil fly til USA (reklamelink) Bestil hotel i USA (reklamelink) Bestil biludlejning i USA (reklamelink) Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Skriv en kommentar