Guide til offentlig transport i Los Angeles - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til offentlig transport i Los Angeles

Der er mange forskellige muligheder for at komme rundt med offentlig transport i Los Angeles. Men det er bestemt ikke ensbetydende med, at det er det bedste valg til din ferie. Los Angeles er nemlig en bil-by og det anbefales på det kraftigste at leje en bil. Du kan godt nok risikerer at sidde i kø på motorvejen i flere timer, men det kan du jo også i busserne. Der er nemlig ikke metro over alt i Los Angeles og du er ofte nødsaget til at tage bussen. Det er dog meget besværligt og indebærer ofte mange busskift og flere timers rejsen.

Offentlig transport i Los Angeles er mildt sagt ringe og du bør virkelig undgå det. Hvis du til gengæld har masser af tid og gerne vil spare penge, kan du sagtens anvende den offentlige transport. Men du skal være opmærksom på, at det kræver en stor portion tålmodighed.

Guide til offentlig transport i Los Angeles - Bilkøer -Rejsdiglykkelig.dk


 

Metro tog

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i Los Angeles er via metro togene. Men eftersom at byen dækker et enormt område, er der desværre ikke metro tog så mange steder endnu. På nuværende tidspunkt er der faktisk kun 6 metrolinjer, men systemet er under konstant udvikling. Da det som sagt er den bedste form for offentlig transport i Los Angeles, bør du sørge for at bo tæt på en metrostation. De 6 metrolinjer består af følgende:

 • Red Line kører fra Union Station gennem Downtown og Hollywood til North Hollywood.
 • Blue Line kører fra Downtown til Long Beach.
 • Green Line kører mellem Norwal og Redondo Beach med stop nær LAX Airport.
 • Purple Line kører fra Union Station langs samme strækning som Red Line, men kører fra i Wilshire for et par stationer.
 • Gold Line kører fra Union Station nordøst til Pasadena.
 • Expo Line kører fra Downtown til Culver City og videre mod Santa Monica.

 

Metro busser

Metro har omkring 200 buslinjer og kører rundt i hele Los Angeles. Men de mange linjer og forskellige tidsplaner kan hurtigt blive forvirrende. Det er hvert fald med at holde tungen lige i munden og bevare tålmodigheden. Du kan sagtens risikere at skulle skifte bus undervejs ved et ukendt busstoppested og bruge flere timer på at køre med busserne. Det anbefales derfor på det kraftigste, at du undersøger busruten grundigt hjemmefra og evt. skriver stationerne ned. Hvis du har data på din telefon, kan du nemt planlægge og se de forskellige ruter ved hjælp af LA Metro app’en. Metros busser består af følgende tre typer:

 • Metros lokale busser er orange og stopper ved alle busstoppesteder på vejen. Der er mange busstoppesteder i Los Angeles og det kan altså hurtigt komme til at tage lang tid, hvis du skal krydse hele byen.
 • Metros hurtig busser er røde og stopper ikke så mange steder som Metros lokale busser. Det er selvfølgelig ensbetydende med, at busturen går meget hurtigere.
 • Metros express busser er blå og kører på motorvejen, hvilket gør at de stopper meget færre gange end de andre busser. Det er de hurtigste busser og bruges ofte til at dække lange afstande.DASH busser

DASH busserne kører kun korte ruter rundt i især Downtown, men også i andre bydele. De betjener de forskellige lokalsamfund i Los Angeles gennem de 33 buslinjer. Det skal dog nævnes at busserne ikke kører om søndagen eller på helligdage. Nogle af de mest populære buslinjer blandt turister er følgende:

 • Downtown Routes er fem seperate ruter, der kører forbi alle de populære steder i Downtown LA. De forskellige ruter hedder A, B, D, E og F, og fører dig til Little Tokyo, Chinatown, Union Station, Financial District og meget mere.
 • Beachwood Canyon Route løber fra Hollywood Blvd og op til Beachwood Dr. Det er især en god rute, hvis du har planer om at tage et par gode nærbilleder af Hollywood Skiltet.
 • Fairfax Route holder ind ved populære steder såsom Beverly Center, Farmers Market, Melrose Ave og meget mere.
 • Hollywood Route dækker det mest turistede område i Hollywood ved Walk of Fame, Sunset Blvd, Hollywood & Highland osv.

Guide til offentlig transport i Los Angeles -- Rejsdiglykkelig.dk

 

Big Blue Busser

Big Blue Busserne kører rundt i det meste af Los Angeles’ vestlige del og betjener bl.a. Santa Monica, Venice, Westwood og LAX Airport. Mange af buslinjerne strækker sig desuden til tilstødende byer. Du kan tage expressbus 10, hvis du vil hele vejen fra Santa Monica til Downtown. Prisen er kun $ 2.50 pr person for en times kørsel. Det anbefales altid at tage en Big Blue Bus frem for en Metro bus, hvis du har muligheden for det. De er nemlig både mere moderne, billigere og normalt også hurtigere.

 

Culver City Busser

Culver City busserne er grønne og kører kun rundt i Los Angeles Westside-området dvs. i Westchester, Westwood, Venice Beach, Palmer, Marina Del Rey, Mar Vista, Culver City, Century City og Blair Hills. Nogle af buslinjerne ligner meget metrobussernes, men det er meget billigere at tage med en Culver City Bus.Long Beach Transit

Long Beach Transit har faste og fleksible busser, der kører rundt i Long Beach og det omkringliggende område. Selskabet tilbyder også Aquabusser og vandtaxier, der sejler mellem havneattraktionerne i Long Beach.

 

LAX FlyAway Shuttles

FlyAway busserne er en af de nemmeste offentlige transportmidler fra LAX Airport til flere populære områder i Los Angeles. Det er et super nemt system og der er afgang hver halve time i dagtimerne og hver hele time om natten samt tidlig morgen. Billetpriserne variere alt efter hvilken bydel du skal stå af i. Jeg tog selv bussen fra LAX til Union Station i Downtown, hvilket kostede mig 7 dollars. LAX FlyAway Shuttles har følgende buslinjer:

 • LAX til Union Station i Downtown Los Angeles
 • LAX til Hollywood Boulevard
 • LAX til Santa Monica Main Street
 • LAX til Westwood/UCLA i West Los Angeles
 • LAX til VanNuys Airport

Guide til offentlig transport i Los Angeles - Shuttlebusser - Rejsdiglykkelig.dk

Der er som sagt rigtig mange muligheder for at komme rundt med offentlig transport i Los Angeles og der er stadig flere at nævne. Men jeg er ret sikker på, at jeg er kommet ind på alle de vigtigste og mest brugbare offentlige transportmidler for dig som turist. Der vil snart komme en lille guide til, hvordan man mere specifikt tager metroen rundt i Los Angeles.


 

Gode råd og tips til offentlig transport i Los Angeles
 • Det er en stor fordel at leje en bil i Los Angeles fremfor at tage med offentlig transport.
 • Sørg for at bo tæt på en metrostation, da metroen klart er det nemmeste og hurtigste transportmiddel.
 • Buschaufførene giver ikke penge tilbage i bussen, så det er med at have det præcise beløb ($1.75 i metro busser)
 • Hvis du har data på telefonen i USA, kan det anbefales at hente LA Metro app’en. Her kan du nemlig nemt planlægge og se de forskellige ruter.
 • Hvis du ikke har data på telefonen bør du planlægge ruten hjemmefra, således at det komplicerede transportsystem bliver lidt mindre kompliceret.
 • Hvis du har planer om at tage Metro tog eller busser mere end fire gange på en dag, kan du spare penge ved at købe et dagpas til $ 7.Planlægger du en rejse til Los Angeles? Du vil måske også kunne lide disse artikler:
Bestil fly til Los Angeles på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Los Angeles på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.