Guide til offentlig transport i Los Angeles - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til Offentlig Transport i Los Angeles

Har du styr på, hvordan du skal komme rundt i Los Angeles? Ellers er du nødt til, at tjekke denne guide til offentlig transport i Los Angeles.

Der findes mange forskellige muligheder for, at komme rundt med offentlig transport i Los Angeles.

Når det så er sagt, er det altså bestemt ikke ensbetydende med, at det er det bedste valg til din ferie!

Los Angeles er nemlig en bil-by, så det anbefales på det kraftigste at leje en bil. Du kan godt nok risikerer, at sidde i kø på motorvejen i timevis, men det kan du jo også risikerer i busserne.

Der er desværre ikke metrolinjer overalt i Los Angeles. Du er dermed ofte nødsaget til, at benytte busserne.

Problemet er bare, at det er meget besværligt og ofte indebærer mange busskift og flere timers rejsen. Offentlig transport i Los Angeles er mildt sagt ringe, så du bør virkelig undgå det!

På min anden rejse til LA benyttede jeg selv offentlig transport for at spare penge på billejen. Jeg fortrød det hurtigt, for det var simpelthen for avanceret og tidskrævende.

Hvis du har rigeligt med tid og gerne vil spare penge, kan du selvfølgelig sagtens benytte offentlig transport. Du skal bare være opmærksom på, at det kræver en god portion tålmodighed.

Guide til offentlig transport i Los Angeles - Bilkøer -Rejsdiglykkelig.dk

 

Guide til Offentlig Transport i Los Angeles:


Metro tog

Den hurtigste og nemmeste måde, at komme rundt i Los Angeles på er ved hjælp af metrotogene. Men eftersom at byen dækker over et enormt område, er der desværre ikke metro så mange steder endnu.

På nuværende tidspunkt er der faktisk kun 6 metrolinjer, men systemet er under konstant udvikling.

Eftersom at det er den bedste form for offentlig transport i Los Angeles, er det en stor fordel at bo tæt på en metrostation. De 6 metrolinjer består af følgende:

Red Line kører fra Union Station til North Hollywood med stop i Downtown og Hollywood.

Blue Line kører fra Downtown til Long Beach.

Green Line kører mellem Norwal og Redondo Beach med stop nær LAX Airport.

Purple Line kører fra Union Station langs den samme strækning som Red Line, men kører fra i Wilshire for et par stationer.

Gold Line kører fra Union Station mod nordøst til Pasadena.

Expo Line kører fra Downtown til Culver City og videre mod Santa Monica.

 

Metro busser

Metro har omkring 200 buslinjer, der kører rundt i hele Los Angeles. De mange linjer og forskellige tidsplaner kan dog hurtigt blive forvirrende. Det er hvert fald med at holde tungen lige i munden og bevare tålmodigheden.

Du kan sagtens risikere, at skulle skifte bus undervejs ved et ukendt busstoppested og bruge flere timer på at køre med busserne.

Det anbefales derfor på det kraftigste, at du undersøger busruten grundigt hjemmefra – og eventuelt skriver stationerne ned.

Hvis du har data på telefonen, kan du nemt planlægge og se de forskellige ruter ved hjælp af LA Metro-appen. Metros busser består af følgende tre typer:

Metros lokale busser er orange og stopper ved alle busstoppesteder på vejen. Der er mange busstoppesteder i Los Angeles, så det kan hurtigt tage lang tid, hvis du skal krydse hele byen.

Metros hurtig busser er røde og stopper ikke så mange steder som Metros lokale busser. Det er medvirkende til, at busturen går meget hurtigere.

Metros express busser er blå og kører på motorvejen. De stopper dermed meget færre gange end de andre busser. Det er de hurtigste busser, fordi de ofte bruges til at dække lange afstande.

 

DASH busser

DASH busserne kører kun på korte ruter. De kører især i Downtown, men også i andre bydele. Med 33 buslinjer betjener DASH busserne de forskellige lokalsamfund i Los Angeles.

Vær dog opmærksom på, at disse busser ikke kører om søndagen samt på helligdage. Nogle af de mest populære buslinjer blandt turister er følgende:

Downtown Routes er fem seperate ruter, der kører forbi alle de populære steder i Downtown LA. De forskellige ruter hedder A, B, D, E og F. Ruterne fører dig bl.a. til Little Tokyo, Chinatown, Union Station og Financial District.

Beachwood Canyon Route løber fra Hollywood Blvd og op til Beachwood Dr. Det er især en god rute, hvis du har planer om at tage nærbilleder af Hollywood-skiltet.

Fairfax Route stopper ved populære steder som Beverly Center, Farmers Market, Melrose Ave og meget mere.

Hollywood Route dækker det mest turistede område i Hollywood med Walk of Fame, Sunset Blvd, Hollywood & Highland osv.

Guide til offentlig transport i Los Angeles -- Rejsdiglykkelig.dk

 

Big Blue Busser

Big Blue busserne kører rundt i det meste af det vestlige Los Angeles. De betjener bl.a. Santa Monica, Venice, Westwood og LAX Airport. Mange af buslinjerne strækker sig desuden til tilstødende byer.

Hvis du vil hele vejen fra Santa Monica til Downtown kan du tage expressbus 10. Prisen er kun $ 2.50 pr. person for en times kørsel.

Hvis du har muligheden for det, bør du altid tage en Big Blue Bus fremfor en Metro Bus. Big Blue Busserne er nemlig både mere moderne, billigere og som regel også hurtigere.

 

Culver City Busser

Culver City busserne er grønne og kører kun rundt i Los Angeles Westside-området. Det vil sige i Westchester, Westwood, Venice Beach, Palmer, Marina Del Rey, Mar Vista, Culver City, Century City og Blair Hills.

Flere af buslinjerne ligner meget metrobusserne. Forskellen er bare, at det er meget billigere at tage med en Culver City Bus.

 

Long Beach Transit

Long Beach Transit har faste og fleksible busser, som kører rundt i Long Beach og det omkringliggende område.

Selskabet tilbyder også Aquabusser og vandtaxier, som sejler rundt mellem havneattraktionerne i Long Beach.

 

LAX FlyAway Shuttles

FlyAway busserne er en af de nemmeste offentlige transportmidler fra LAX Airport til flere populære områder i Los Angeles.

Det er et supernemt system, hvor der er afgang hver halve time i dagtimerne og hver hele time om natten samt tidlig morgen.

Billetpriserne varierer alt efter, hvilken bydel du skal stå af i. Jeg tog selv bussen fra LAX til Union Station i Downtown, hvilket kostede mig 7 dollars. LAX FlyAway Shuttles har følgende buslinjer:

LAX til Union Station i Downtown Los Angeles

LAX til Hollywood Boulevard

LAX til Santa Monica Main Street

LAX til Westwood/UCLA i West Los Angeles

LAX til VanNuys Airport

Guide til offentlig transport i Los Angeles - Shuttlebusser - Rejsdiglykkelig.dk

 

Der er som sagt rigtig mange muligheder for, at komme rundt med offentlig transport i Los Angeles. Ja, faktisk er der mange flere end dem, som er blevet nævnt her i guiden.

Jeg er dog ret sikker på, at jeg er kommet ind på alle de vigtigste og mest brugbare offentlige transportmidler for dig som turist.

 

Gode råd til offentlig transport i Los Angeles


• Det er en stor fordel, at leje en bil i Los Angeles (reklamelink) fremfor at benytte offentlig transport.

• Buschaufførene giver ikke penge tilbage i bussen, så det er med at have nogenlunde præcise beløb ($1.75 i metro busser).

• Hvis du har data på telefonen i USA, kan du hente LA Metro-appen. Her kan du nemt planlægge og få et overblik over de forskellige ruter.

• Sørg for at bo tæt på en metrostation, da metroen klart er det nemmeste og hurtigste transportmiddel.

• Hvis du skal tage Metro tog eller busser mere end fire gange på en dag, kan du spare penge ved at købe et dagspas til $7.

• Hvis du ikke har data på telefonen, bør du planlægge ruten hjemmefra, således at det komplicerede transportsystem bliver mindre kompliceret.

 

Læs flere artiker fra Los Angeles og USA:

• 25+ Must-See Seværdigheder i Los Angeles

• Hvor skal man bo i Los Angeles?

• 20 Oplevelser på Highway 1 mellem SF og LA

• 30 Vigtige ting du skal vide når du besøger USA

… Eller læs alle artikler fra Los Angeles eller USA

Planlæg din rejse til Los Angeles:

Bestil fly til Los Angeles (reklamelink)

Bestil hotel i Los Angeles (reklamelink)

Bestil biludlejning i Los Angeles (reklamelink)

Bestil oplevelser i Los Angeles (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *